Suntem in clasa a-II-a :2010-2011 (8)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

7 puncte nu cred ca scade nimeni pentru scris,eventual ,daca e chiar urat de tot,da urat urat asa 1 p pe toata lucrarea.Si in niciun caz cand totul e aproape perfect.Adica eu nu cred ca se scad puncte pentru scris cand lucrarea bate pe la 98-99p.
Cred ca cel mai bine ar fi sa vezi lucrarea ca sa stii sigur c punctele au fost scazute pnetru scris ,nu pentru altceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lalya spune:

Ei...dar nici nu am zis ca a pierdut 7 puncte pentru scris...
Intr-unul din mesajele mele anterioare, spuneam ca: pe langa 1.5 puncte scazute la sinonime...restul de puncte le-a pierdut la scris si la ultimul subiect.
Nici vorba de lucrare perfecta.

In clasa, doamna le-a dat "simulare" subiectele din anii trecuti...la ultimul subiect i-a scazut 2 pct pentru aspectul scrisului si inca 1 total celelalte subiecte...

citez:"Nu cred ca scrisul a dus la pierdere de puncte,parerea mea"- Lory1974 ...spuneam ca este posibil sa pierzi chiar 7 pct pentru scris-conform barem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Citat:
citat din mesajul lui loryi1974

Nu cred ca scrisul a dus la pierdere de puncte,parerea mea.Poate au scris gresit cuvinte,poate nu au folosit toate cuvintele la compunerea de final,poate nu au respectat cerintele de alineat ,semne de punctuatie,numar de randuri la aceeasi compunere.Poate nu au despartit corect in silabe cuvintele.Punctele se duc fara sa iti dai seama.Ca sa-ti dai seama exact ce s-a intamplat la concurs trebuie sa vezi lucrarea copilului.
Felicitari,Happiness!

Lory uite aici
http://www.evaluareineducatie.ro/client/files/1305361474+Clasa2_Bareme_Romana_2011E3.pdf?AdobeSystemsPDFv17=555ee5032cce21d0c8090254ee761e203adaa9f6|1305541003#PDFP
baremul.

Eu vad cate 1 p pentru "aspectul neingrijit al scrisului" la punctele 2, 3, 4, 6, 7, 8, 10.
Fi-mea le-a pierdut pe toate.
Si da, scrie oribil, nu am motive sa contest sau ceva.

Edit: Fi-mea a pierdut pentru scrisul urat (de fapt nu-i vorba ca "urat" ca asta e subiectiv, ci aiurea, ba mic, ba mare, in afara liniilor, etc - si vede bine ca mergem o data pe an la oftalmolog ) si la etapa II, doar ca atunci era vorba de mai putine puncte, era chestia asta in barem doar la ultimul subiect.

La etapa asta a mai gresit si altceva, dar data trecuta a luat 98 si fost si doamna noastra la corectura si mi-a spus ca i-a fost scazut 1 p pentru aspectul scrisul. Deci a luat 98 in loc de 99 pentru scris. Pe cuvant de pionier . Celalat punct l-a pierdut tot la compunerea libera pe motiv ca a lasat un alineat acolo unde nu a fost considerat necesar de catre corectori (0,5p) si a pus un semn de exclamare la o propozitie care a fost considerata de corectori mai mult o afirmatie decat o exclamati (0,5p).
Pana la urma amanuntele astea fac diferenta intra 98 si 100 si din cate stiu la peste 95 nu poti contesta.

Asta e, mi-a zis clar ca asa poate ea sa scrie, e lizibil ce scrie, e evident ca si cei de la corectura au putut citi, altfel ar fi luat doar 10 p
Tot ce pot sa sper e sa mai scoata astia din punctele astea anii viitori, pentru ca altfel noi mergem fix degeaba la concursuri de romana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Multumim de felicitari!Am pupat fetita de zeci de ori, si pentru voi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Da,am vazut ca in barem sunt trecute 7 puncte,doar ca eu,in mintea mea ,ma gandesc ca nu sta nimeni sa scada atatea puncte pentru scris la o singura lucrare.Daca ziceti voi,inseamna ca asa este si nu pot decat sa ma bucur ca fiica-mea,care a avut 2-3 pagini rupte la bastonase si toate cele desi uneori era dezastru si imi venea sa arunc caietul pe geam,n-are probleme de acest gen acum in clasa a doua.La ea,doamna n-are treaba cu corectarea,e pe cont propriu.
In rest,ne apropiem de final la romana,la mate suntem la ceas.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Felicitari dansatoarei !!!Tinem pumnii sa fiti cei mai tari si in Austria!

La concurs cu Calatorul nu stiu ce a facut. Il intreb astazi. El de saptamana asta incepe iar antrenament intensiv la karate ca sa se pregateasca pt examenul de centura. Ce i-o fi chinuind asa, ca doar stie ca sunt ok copiii, doar au fost si au facut fata cu bine la Campionatul national. In plus ne-a apucat si inotul si are (si el si fratiorul mai mic) 3 lectii de cate 1 ora la bazin. + engleza+scoala+ adierea de vacanta .
Noi am fost sambata in parc si duminica la picnic in padure. Ce bine ca s-a facut cald afara!!!!

Mergi la inceput

Oricum la romana exista o doza de subiectivism. Adica alti corectori poate ar fi considerat scrisul fiica-mii acceptabil (daca nu purtau diopriile potrivite ) si aliniatul si ! ca fiind ok, ca doar erau in compunerea libera.
Faptul ca daca trecuta a fost doamna la corectura (acum n-a fost, a fost d-na Lalyei) n-a ajutat la nimic altceva in afara faptului ca am stiut exact ce a gresit. Oricum aceeasi lucrare e corectata de 2 oameni.

Oricum eu n-am sa-i reprosez niciodata fiica-mii scrisul urat (si eu scriu si am scris intotdeauna oribil) si nici amantuntele gen uitat o virgula sau mai stiu eu ce.
La etapa de acum i-am reprosat ca n-a vazut cuvantul "Incercuieste" de la unul din subiecte. Ea a scris cuvintele cu grupruri de litere corect dar nu le-a incercuit ca n-a citit subiectul cu atentie.

Acum avem vineri cangurul la romana si apoi evaluarile la mate. Poate la mate va citi subiectele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lalya spune:

Anya, si noi cu examen de centura pe 3 iunie. Voi cand aveti?
Reincepem si noi inotul...am avut o pauza cam mare (3 luni- amandoi copiii au fost bolnavi)..dar noi facem doar 2 sedinte pe saptamana
programul este destul de incarcat:scoala + inot + engleza + Aikido

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Si cum va descurcati? Ca eu am ajuns sa astept vacanta mai tare ca scolarita mea...Vreau foarte mult sa faca ceea ce ii e drag, adica dans, si fiind la nivel de performanta nu e atat de simplu.Fac antrenamente dupa care cade franta, repeta si acasa coregrafia, este implicata si psihic , mereu se gandeste la orele de repetitie, la concursuri, la spectacole...E o energie foarte mare risipita pe dans, care totusi , zic eu, se reintoarce la copii prin bucuria succesului, pe care au simtit-o , pana acum, de fiecare data. Grupa lor nu a luat pana acum decat Premiul I, nici nu stiu cum sa ii pregatim pentru Festivalul International, unde mai mult ca sigur va fi aproape imposibil de castigat vreun premiu.Vreau, de asemenea, sa nu piarda ritmul la scoala, unde e printre primii zece din 30, dupa premiile de pana acum de la concursuri, dar asta nu pentru ca va avea nu stiu ce distinctii la final de an, ci pentru siguranta ei, sa stie ca "stie", ca "poate", sa fie OK si aici.Ea vrea si concursuri,si are vineri Cangurul. A facut ieri un subiect si a spus ca abia asteapta sa vada ce poveste ii va cadea, era atat de entuziasmata! Vreau si sa se joace cu rolele, sa se plimbe cu bicicleta, sa stea, pur si simplu...Si mi se pare ca acum avem un moment in care exista prioritati-dansul, unde mai avem sambata inca un concurs, si uite-asa celelalte se reprogrameaza in functie de el. De asta astept vacanta, sa se relaxeze, si ea si eu, sa scape de teme, de teste, sa ramana doar cu dansul si engleza si cu ..joaca. Mai e doar un pic...

Mergi la inceput

Eu ma descurc greu. Adica nu cu fi-mea saraca ci cu taica-miu.
Copilul e de capul ei in sensul ca-si face singura lectiile si eu nu prea stiu ce face pe la scoala. Dar pare sa se descurce.
Este un pic mai nervoasa si imi mai reproseaza ca nu stau destul cu ea, tot incerc sa-i explic, fara prea multe amanunte ca trebuie sa am grija si de taica-miu dar nu pare sa inteaga asta.
A, restul de activitati sunt mai mult lasate balta, adica badminton si engleza.

Mergi la inceput