Suntem in clasa a-II-a :2010-2011 (8)
Raspunsuri - Pagina 12
anya spune:
Sotul meu nu poate sa-si ia concediu in iulie sau august (in nici-un an) asa ca suntem obligati sa ciugulim sfarsit de iunie/inceput de septembrie.
Sorana, sanatate tatalui tau!
sorana spune:
La noi se simte aer de vacanta rau de tot . Pe de o parte am re-inceput chitara (cu alt prof). Pentru prima data in viata ei fi-mea a repetat ieri singura si fara sa-i zica nimeni . I-a placut proful nou si metoda lui, poate de data asta canta totusi. Desi cu vocea nu a vrut sa-i cante, dar a fost abia prima ora, nici nu ma asteptam. Cu fi-mea trebuie sa te imprietenesti ca sa-ti cante, nu canta asa, pentru toata lumea .
Sportul ia o pauza momentan pentru ca fi-mea a izbutit cumva, prin lovituri repetate, sa-si rupa o unghie de la picior de la jumatate. E cu degetul bandajat si incaltata in adidasii mei ca in ai ei nu-i intra degetul.
Ma gandesc ca vor da niste teste finale la scoala, sper sa se poata concentra, asa, pe ultima suta de metri.
Lalya spune:
noi am dat ieri test la limba romana...
la mate poate saptamana viitoare
in rest au terminat manualul la cun mediului, mate + un caiet special de mate (un fel de culegere).
relaxare si la noi...
anya spune:
Si la almeu s-au terminat manualele. El are azi un concurs - la mate parca si luni altul - la romana. Eu n-am vrut sa-l trimit, dar a insistat el.
Si de bine ce ma stresam eu ca nu vrea copilul meu sa citeasca, alaltaieri vine de la scoala si zice ca vrea sa-i cumpar o carte. Ce carte, mama? Jurnalul unui pusti. Ieri merg eu la un Imedio si iau volumul 3 - ca atat aveau. Barbatu-meu alearga prin oras si ia celelalte doua volume. Cand ajung aseara acasa - copilul citise 27 de pagini. Pana sa se culce - 75. Cat n-a citit tot anul! Astazi vrea sa termine primul volum. S-a trezit cu noaptea-n cap sa mai citeasca cateva pagini inainte de scoala si pentru ca azi e petrecere de ziua copilului la mine la job, m-a intrebat daca-l las sa ia cartea , ca poate se plictiseste. Mi-a inlocuit cineva copilul?
Cred ca trebuie sa-i iau o ciocolata pustiului care i-a povestit la scoala de cartea asta.
petruta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anya Si la almeu s-au terminat manualele. El are azi un concurs - la mate parca si luni altul - la romana. Eu n-am vrut sa-l trimit, dar a insistat el. Si de bine ce ma stresam eu ca nu vrea copilul meu sa citeasca, alaltaieri vine de la scoala si zice ca vrea sa-i cumpar o carte. Ce carte, mama? Jurnalul unui pusti. Ieri merg eu la un Imedio si iau volumul 3 - ca atat aveau. Barbatu-meu alearga prin oras si ia celelalte doua volume. Cand ajung aseara acasa - copilul citise 27 de pagini. Pana sa se culce - 75. Cat n-a citit tot anul! Astazi vrea sa termine primul volum. S-a trezit cu noaptea-n cap sa mai citeasca cateva pagini inainte de scoala si pentru ca azi e petrecere de ziua copilului la mine la job, m-a intrebat daca-l las sa ia cartea , ca poate se plictiseste. Mi-a inlocuit cineva copilul? Cred ca trebuie sa-i iau o ciocolata pustiului care i-a povestit la scoala de cartea asta.Anya |
O veste buna cu volumul 3. Azi plec in cautarea lui, daca spui ca a aparut la Inmedio. Din cate stiu sunt 5 volume, dar 3 aparute la noi.
Mihai a citit anul trecut prin noiembrie primele doua volume in mare viteza , cu mare placere si era suparat ca nu le poate face fise de lectura pentru scoala. E combinatia jurnal - benzi desenate, care-i amuza pe pusti, personajul fiind cam de varsta lor. Astea deschid apetitul pentru lectura baietilor.
Spor la citit !
Lalya spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anya Si la almeu s-au terminat manualele. El are azi un concurs - la mate parca si luni altul - la romana. Eu n-am vrut sa-l trimit, dar a insistat el. Anya |
La scoala niciun concurs in schimb am avut examen la engleza chiar pe 1 iunie la SH (asa a fost programat), iar astazi de la 18.00 are examen de centura la karate
sorana spune:
Da si fi-mea a dat azi concurs si da si luni. La fel ca baiatul Anyei s-a inscris singura, nici nu am intrebat de ce-i dau bani .
De citit fi-mea citeste. Ca si maica-sa cel putin 2 carti odata . Acum citeste "Micute doamne" de la Lalya (e pe la jumate, e ditai cartea) si "Apolodor". Eu tot sper ca termina cartea de la Lalya pana cand se termina scoala. Ca nu vrea s-o dea inapoi dar nici prea mare spor nu are
loryi1974 spune:
A mea nu da semne de relaxare,cred ca vrea rezultate bune la etapele competitionale la Nastasescu care sunt una dupa alta saptamana viitoare.Romana e relativ usoara,dar la mate,cel putin in 2009 ,au fost subiecte foarte dificile la clasa a doua.Anul trecut parca mai usoare.In fine,vom vedea,va fi ceva special pentru ea pentru ca in fiecare oras e un singur centru de concurs,poate in Buc sa fie 2,unde vin toti copiii calificati din orasul respectiv.
"Micutele doamne"e o carte foarte frumoasa-ea a citit-o acum cateva luni ca si Apolodorul I si II.
Sabina spune:
oof, draga de ea, succes! nici pe mine nu m-ar tine nervii la atatea concursuri;P
fiemea s-a relxat cu pianul, nu-i mai e frica, vrea sa continue:P m-a rugat sa ne uitam dupa partituri noi.
dacavreti, va dau pe pM linkul unde am examenul ei:P
numa sa-mi spuneti.
in rest, nu mai stiu ce sa ii iau de citit. Astea de le ziceti voi le-a fumat de mult. Jules Verne zice ca nu-i place.
sugestii??
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo