Noaptea muzeelor

Noaptea muzeelor | Autor: gabitza2005

Link direct la acest mesaj

Dupa cum stiti maine seara este organizat acest eveniment. Haideti sa povestim experientele trecute legate de acest eveniment, ce doriti sa vizitati si mai apoi impresii.

Am fost acum cativa ani si mie nu prea mi-a placut, parca eram intr-o gara cu un asa dute vino continuu in toate locatiile.
Anul acesta cred ca o sa merg si o sa-l iau si pe baietel la Muzeul labirint care pare interesant plus ca promit si activitati interactive.
Ar mai fi si observatorul astronomic dar aici totul depinde de vreme.

Raspunsuri

Inceputul discutiei
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

La observator sigur-sigur ajung si eu (indiferent de vreme).
Ma tenteaza (dar doar pe mine, fi-mea nu vrea ) ... Bellu!

Labirint = Antipa + taranul roman, dar "iesite in strada" in zona Ateneul roman. Da, sper sa ajungem si noi, suna bine.

Ma mai tenteaza Muzeul Aviatiei.
Si asta e tot, ca mai tarziu de 2 dimineata nu rezistam oricum .

Noua cel mai mult ne-a placut Muzeu Militar anul trecut. Iar acum 2 ani Muzeu de istorie (in special tezaurul).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Si mie mi-a placut muzeul militar. L-am vizitat de ziua lor si aveau diverse activitati pe acolo - o demonstratie de gatit intr-un cort de campanie plus ca puteai sa intri in tancuri. Din pacate eu nu am avut voie ca sunt prea inalta dar copii erau cocotati peste tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

s-a redeschis Antipa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

Lista muzeelor:

Muzeul Aviatiei
Muzeul de Arta “Vasile Grigore” – pictor si colectionar
Muzeul Bellu
Muzeul Militar National „Regele Ferdinand I”
Muzeul Municipiului Bucuresti
Muzeul National de Arta al Romaniei
Muzeul National de Arta Contemporana
Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi
Muzeul National de Istorie a Romaniei
Muzeul National al Literaturii Romane
Muzeul National de Geologie
Muzeul National „George Enescu”
Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”
Anaid Art Gallery
Centrul Cultural Art Society
LC Foundation
Muzeul National Cotroceni
Muzeul Labirint (Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa #537;i Muzeul National al taranului Roman)
Fundatia Culturala Greaca din Bucuresti
Fundatia Löwendal
Biblioteca Centrala Universitara „CAROL I”
Arhivele Nationale ale Romaniei

Noi, anul trecut, am mers la Muzeul aviatiei care e fascinant (mai ales pt copii) si la Muzeul militar (interesant!)

Anul asta vom merge la Antipa (curios ca s-a redeschis pt ca acum 2 saptamani am sunat si mi-au zis ca inca se renoveaza), La Muzeul George Enescu si la Muzeul satului.

http://www.noapteamuzeelor.ro/noaptea-muzeelor/bucuresti/ intrati aici pentru a afla adresele

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele." - Rabindranath Tagore

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Citat:
citat din mesajul lui buli

s-a redeschis Antipa?

Nici gand

Anca, nu luati drumul muzeului Antipa ca mergeti de pomana. Muzeul Labirint, taranul+antipa vor fi in zona ateneul roman asa cum a scris mai sus si Sorana. Uite www.noapteamuzeelor.ro/2011/05/03/muzeul-labirint-muzeul-national-de-istorie-naturala-grigore-antipa-si-muzeul-national-al-taranului-roman/" target="_blank">ce scrie aici.
Noi maine seara suntem la un botez, eu una m-as fi aventurat cu copiii in drumul spre casa, initial intelesesem si eu ca antipa s-ar fi deschis pentru evenimentul asta, dar Mihai mi-a taiat din avant ca dupa o seara intreaga de alergat printr-un restaurant copiii vor cadea lati in primul minut de contact cu bancheta din spate...

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

Da, acum am vazut ce a scris Sorana. Mare pacat. Sunt tare curioasa ce Dumnezeu ii fac de atata timp.

Distractie placuta la botez!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

pacat ca nu s-a deschis :(
nu am fi venit la Bucuresti maine, mergem pe aici, pe la bojdeuca si prin turn, dar asteptam de multa vreme sa se redeschida "muzeul cu vulcanul"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Doar ce ne-am revenit dupa "seara" muzeelor.
La ora 18 eram la muzeul labirint -dezamagire mare , eu credeam ca o sa aduca si ei ceva exponate dar nu erau decat poze, in zona de activitati pentru copii nu se intampla nimic (cica in dimineata asta). Singurul lucru deosebit erau cutiutele cu cateva exponate unde bagai mana si trebuia sa ghicesti ce este inauntru - maseaua de mamut impresiona plus ca toata lumea zicea ca este o piatra
La muzeul de arta fimiu nu a vrut sa intre ca a vazut pozele alea un pic horor de pe gard si nu a fost chip sa-l mai bagam inauntru asa ca ne-am indreptat spre Muzeul Militar.
Noi am facut o recapitulare a istoriei , fimiu s-a minunat de toate armele. Muzeul Militar chiar merita vazut si trebuie sa revenim pentru a vedea si gradina si hangarul cu aeronave (aseara erau inchise).

Deoarece se intunecase bine afara ne-am indreptat spre Observatorul Astronomic si ajunsi acolo cand am vazut cat este coada de lunga am renuntat asa ca ne-am indreptat spre casa.

Asta am facut noi dar ne-am propus ca in urmatoarele WE sa vizitam cate un muzeu. Sper sa ne tinem de promisiune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Efervescenta momentului e minunata, totusi prefer sa vizitez muzeul respectiv platind taxa aia modica in loc sa stau la coada o ora sa intru. Din cate am vazut, mai mult erau elevi si studenti pe-acolo, pentru ei este un eveniment super.

In alta ordine de idei pe la 12-1 noaptea puteai vedea si parinti ce-si trageau de mana copiii prescolari, care erau prea obositi sa mai mearga...destul de trist, as zice.

Mergi la inceput