AJUTOR

AJUTOR | Autor: adi1985

Link direct la acest mesaj

FETELOR SUNT NOUA PE FORUM,DE IERI,ADEVARUL ESTE CA AM INTRAT CU UN SCOP,VREAU SA AFLU PARERILE VOASTRE SI SFATURILE VOASTRE.AM BAETELUL DE 4 ANI TERMINA GRUPA MICA ACUM IN IUNIE.LA INCEPUT NU AM AVUT PROBLEME CU EL IN PRIVINTA STATULUI LA GRADY,INCA CE INCANTAT ERA SA MEARGA...IN VACANTE NU STIAM CUM SA-L PACALESC SA NU PLANGA CA VROIA SA MEARGA.DE O SAPTAMANA NUS CE ARE PLANGE CA NU MAI VREA SI CAND IL DUC PARCA IL DUC CINE STIE UNDE... .NUS CE ARE,DOAMNA PARE DE TREABA ,IAR CELELALTE AJUTATOARE LA FEL,NUS SINCER CARE E PROBLEMA.CAND IL INTREB DE CE NU MAI VREA LA GRADY,CUMVA EVITA SI DOAR IMI ZICE"NU AUZI CA NU VREAU SI GATA".NUS CE LA SUPARAT ASA TARE SI CUM UN COPIL LA VARSTA LUI POATE SA NU RASPUNDAA INTREBARI.DATI-MI VA ROG NISTE SFATURI

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

In Tulcea exista GRADY?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gattasalvaje spune:

Adi , eu zic ca sigur exista un motiv ascuns pentru care copilul nu mai vrea la gradinita , daca zici ca pana acum nu ati avut problema asta. Iti pot da un sfat care functioneaza la noi in cazul in care fetita mea are o problema si nu vrea sa-mi dea detalii. Incearca sa initiezi o conversatie intre copil si o jucarie ...in cazul nostru , jucaria este catelul de plus Fram , preferatul ei.
Seara , inainte de culcare , obisnuim sa ne jucam cu Fram si eu vorbesc in numele jucariei incercand sa fiu cat mai teatrala . Ii pun diverse intrebari si ii spun si ce a facut Fram in ziua respectiva, folosind persoana I singular.Hai sa-ti dau un ex de conversatie :
Fram : :Buna Sara ! Mi-a fost asa dor de tine , toata ziua te-am asteptat sa ne jucam !"
Sara : "Buna Fram ! Am fost la gradi si de-aia nu m-am jucat cu tine ."
Fram : "Aaa , ai fost la gradi ? Cred ca e fumos acolo , nu-i asa ? Cred ca ai si prieteni acolo ?"
....si de-aici , dialogul este initiat si pot conduce discutia in directia care ma intereseaza , de ex. , daca vreau sa stiu daca a mancat , daca educatoarea s-a ocupat de ei , daca a avut conflicte cu alti colegi , etc.
Copiii au tendinta sa se deschida mult mai mult in astfel de jocuri , fata de personaje de jucarie decat fata de adulti. Este o metoda des folosita si de psihologii pediatri.
Merita sa incerci , poate astfel afli ce il supara pe micut si vei putea lua anumite masuri.
Bafta !

Capcaunul , te deranjeaza prescurtarea folosita , adica "gradi" ? Nu inteleg de ce esti sarcastic .

Gattasalvaje - mamica de Sara Eliza ( 22 Decembrie 2007 )

Sara Eliza - cel mai frumos cadou de Craciun POZE
POZE RECENTE

Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

In Tulcea exista GRADY?
raule! Hai sa nu te las singur: Adi, apasa pe caps lock ca nu putem sa citim mesajul tau si apoi se considera ca tipi la noi.

Are el ceva, incearca sa vorbesti cu el. Si vorbeste si cu educatoarea. Incearca sa afli ce s-a schimbat.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput