Fluturasi de Martie Aprilie 2011 (7)
Raspunsuri - Pagina 17
miki1979 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Somleac miki scuza-ma ca intervin si te rog din suflet sa nu te superi. Eu cred ca abordezi total gresit problema baietelului tau mai mare. El sufera ingrozitor de mult si asta din cauza surioarei si nu stie cum sa spuna asta , din cauza asta se comporta asa. Dupa mine nu ar trebui sa-i spui nici o clipa ca el trebuie sa o iubeasca pe Andra, din contra trebuie sa-i spui ca e liber sa nu-i placa de ea si sa nu o iubeasca, pentru ca Andra are ca si el parinti care sa o iubeasca si nu are nevoie de iubirea lui. E liber sa nu o placa, in schimb nu e liber sa o raneasca pentru ca asta-i supara pe parintii Andrei. El probabil ca asta simte ca nu o place deloc pe surioara mai mica, insa voi mereu ii repetati ca trebuie sa o iubeasca si el se simte vinovat ca nu o iubeste si sufera foarte tare. Nu-l mai pedepsi cu inchis singur in camera e cumplit pentru un copil asa mic o astfel de pedeapsa. Daca ai sa intelegi si ai sa accepti ca tot comportamentul lui vine dintr-o imensa suferinta ai sa gasesti modalitatea de a te purta cu el astfel incat sa fie totul bine. De ex cand a lovit-o pe Andra cu jucaria eu i-as fi spus : nu te pedepsesc pentru ca stiu ca a fost o greseala, ca nu ai vrut cu adevarat sa o lovesti; ai insa noroc ca nu ai lovit-o prea tare pentru ca atunci m-as fi suparat pe tine; hai sa ne imbratisam si sa facem ceva distractiv impreuna. De asemenea nu te supara daca vrea sa incerce biberoane, patut, carucior, tot ce are micuta. Sunt jucariile altui copil si e normal sa si le doreasca. Daca nu-i mai interzici atunci isi vor pierde rapid farmecul. ![]() Daria- 29.01.1999;Alex - 07.02.2003;Matia - 31.10.2006;Victor -28.03.2008 Ilinca- 18.04.2011 |
nu ma supar ca de aceea am si povestit aici, ca sa primesc sfaturi
normal ca stiu ca puiul sufera, normal ca stiu ca e gelos si ca totul vine de aici..ma doare si pe mine suferinta lui

in el se da o lupta mare, am mai povestit eu aici..are momente cand o iubeste si o pupa toata ziua si momente cand e furios si nervos si se razbuna pe ea..si faza cu pupatul nu o face ca a fost pus sau ca i s-a spus..el e un pupacios din fire, asa ne pupa si pe noi toata ziua.. si probabil ori a simtit asta ori a vazut la noi si copiaza, pt ca o pupa de cand am venit cu ea din maternitate si o mangaie..asta ma deranjeaza, ca nu vrea sa inteleaga ca nu are voie sa-i faca rau sau sa o loveasca, ca singurul lucru care i l-am cerut de fapt e sa NU o loveasca pe andra.. si sincer mi-e frica ca intr-un minut de neatentie de-a mea, ca sunt si eu om si n-am oki si la spate, sa nu se intample doamne fereste ceva grav..
de fapt, el afirma ca o iubeste..dar sunt convinsa ca sunt 2 parti care se lupta in el..eu l-am crescut f permisiv ca alt cuvant nu gasesc acum..adica nu sunt genul de mama care sa ma supere prostioarele specifice varstei..mie chiar imi plac
nu stiu ce sa mai zic..m-am descarcat si eu aici
djlaura01 spune:
| Citat: | ||||||
citat din mesajul lui miki1979
eu am folosit apa termala, parca ama mi-o recomandase , si a disparut roseata dar cosuletele au ramas..nu se mai vad dar se simt la mana, e pielea aspra de la cosulete mici mici care abia daca se vad..pe urma am incercat diverse ceme de bebe dar cu nici una nu i-a trecut..probabil trebuie sa iau una speciala pt fatucasi poti s-o mai speli cu apa in care ai fiert tarate..stiu ca e f eficienta desi n-am incercat-o acum.. mami de 2 prichindei |
de unde iau apa termala???
_
MAMI DE DARIA ANA-MARIA CARE ARE 1 LUNA 1 SAPTAMANA SI 6 ZILE
ina.click spune:
Salut!
am pus cateva poze cu noua culoare a frezei :)
ma sperie ce citesc eu aici, despre fratiori, etc. Mai ca ma razgandesc din planurile mele familiale ![]()
Oare cand ar fi o perioada optima de a ne gandi la un al doilea copil? - pt mamicile cu unul singur.
Eu zisesem 3 ani, sotul propusese 5
Cel mai frumos martisor: Alex
1 Martie 2011
stefyapost spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ina.click Salut! am pus cateva poze cu noua culoare a frezei :) ma sperie ce citesc eu aici, despre fratiori, etc. Mai ca ma razgandesc din planurile mele familiale Oare cand ar fi o perioada optima de a ne gandi la un al doilea copil? - pt mamicile cu unul singur. Eu zisesem 3 ani, sotul propusese 5 Cel mai frumos martisor: Alex 1 Martie 2011 |
super freza

...ce mi-as trage si eu o culoare noua,dar din negreala mea nu am cum sa ies decat cu foarfeca si nu potcea mai fericita
de cea mai frumosa si sanatosa printesica
Christina Gheorghia 9.03.2011
ina.click spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui stefyapost
super freza ![]() ...ce mi-as trage si eu o culoare noua,dar din negreala mea nu am cum sa ies decat cu foarfeca si nu potcea mai fericita de cea mai frumosa si sanatosa printesica Christina Gheorghia 9.03.2011 |
Ei, ba da, dar cu sacrificii dramatice:) am facut eu nebunia asta pe la 19 ani, m-am facut din negru blond platinat. Vai steaua mea, mai ca am chelit.
Cel mai frumos martisor: Alex
1 Martie 2011
strumphitza spune:
Buna seara mamici si pitici ![]()
Ce faceti? Ati iesit la plimbari, la soare si caldut ?
Am auzit ca s-a incalzit vremea in Ro deci super, asa se explica linistea de pe forum ![]()
Eu azi am avut program de gradinarit , e asa frumos acum pe terasa in spatele casei
mai am cateva rasaduri de petunii de pus in ghivece dar nu mai am pamant, tre` sa mai cumpar ca nu mi-a ajuns, mai bag o tura pe la magazinul de bricolaj pe luni asa, si pe la florarie la ciprioata mea sa mai cumpar niste muscate frumoase
eu sunt nebuna cu florile , in fata casei flori, in spate pe terasa flori
, gradina e plina de trandafiri ![]()
au inflorit acum si se rup crengile de cat de multe flori au , asa de incarcati sunt
Acum astept sa se trezeasca piscoata sa ii dau papa si sa mai ne jucam putin , sa ii fac baitza si apoi la nani 
Nu stiu de ce , presupun, nu sunt sigura
si-a cam stricat somnul in ultima vreme, saptamana asta a fost cam agitata, nu de colici ca aia slava Domnului s-au dus pe pustii si pe codri, cum ar spune bunica-mea
dar asa in general ea a fost agitata, mi-a facut tzitzile prastie, se smuceste cu sfacu-n gura in toate directiile, se intinde, se arunca , isi da capul pe spate, il roteste ca la girofar , asta toate cu tzatza-n gura bineinteles si eu strangand din dinti de durere 
deci cum spuneam presupun ca e vreun puseu de crestere dar nu stiu de ce imi face ea mie tzitzile avion ?? ![]()
Azi a implinit 6 saptamani, e vreun puseu de crestere la 6 sapt? care stiti la ce varste sunt aceste pusee de crestere ??? 
In rest toate bune si frumoase , maine vrem sa iesim in oras daca o fi frumos si nu se strica vremea , azi cam au dat tarcoale ceva nouri de ploaie dar nu a plouat deloc, e asa de uscat cum nu a mai fost de vreo 80 de ani
toata luna martie si aprilie nu a plouat deloc si suntem deja si la jumatatea lui mai, deci cam 2 luni jumate fara ploaie si totusi e UK
unde se stie ca mereu e gri si ploua, ehh anul asta nu ... dar si anul trecut in vara , iunie si iulie nu a vazut picatura de ploaie si a fost super uscat, iarba in parcuri era galben maronie
care aici mereu totul e verde si frumos pentru ca ploua mai tot timpul 
![]()
Va las ca ma duc sa bag ceva papa bun la cuptor
mi-e o foame, abia astept sa fie gata
Poate mai trec pe aici mai tarziu daca o fi sa mai am timp si mai e cineva online 
O seara buna va doresc !!! 
_
Happy Mummy of
Sophia Nicole (02.04.2011)
pisucmic spune:
Dragele mele,
Super zi!!! 

- am fost in parc, Petru a dormit 3 ore la aer curat, o fericire!
- intre timp noi am fost sa rezolvam si cu botezul (noroc cu mama care ma ajuta cu toate!) si se pare ca e totul OK, gasit sala, meniuri super, deci ne-am linistit si cu asta
- acum ne tinem tare sa nu face baia inainte de 9-9.30 ca sa mentinem rutina, fiindca la ora asta bb e mereu un pic obosit dar treaz si trebuie sa te joci cu el, sa-l mangai si sa-i pui muzica pentru a nu incepe sa planga. Dar asa macar stiu ca dupa baie doarme tun! 
- maine mergem la mall, in Feeria, zi mare
- sper sa fie bb la fel de cuminte!
Va imbratisez strans pe toate!

Pisuc Mic
Ce minune de la Dumnezeu! Mami de
dragalas Petru Constantin (02.04.2011)
scrish spune:
helllllo mamici
am avut si noi o zi full azi, de la 12 pana acum am toooot umblat prin oras. am fost sa vorbim pentru botez, sa ne hotaram la un restaurant. nu am stabilit nimic inca dar macar am taiat 2 de pe lista, raman casa doina si la gondola (in herastrau cu ponton)...dar cred ca pana la urma casa doina o sa ramana. am fost si la mall, am mancat la chinezesc dupa care un shopping ...si am mai fost sa ne uitam si dupa petunii ca avem 10 jardiniere de umplut. a fost o zi frumoasa rau, cu un bebe cuminte foc si doi parinti mandrii nevoie mare pe langa el![]()
sar intr-un picior de fericire cu vremea asta frumoasa, desi sapt viitoare cica iar mai ploua putin...oricum luni sper sa fie frumos sa dam si noi o tura de herastrau![]()
va 
scrish spune:
ce avalansa de mamici deodata
cum se vede ca am terminat treaba si am venit repede pe forum![]()
pisuc ma bucur ca ati rezolvat cu botezul si ca petru a fost asa cuminte
cu siguranta si maine la feeria o sa fie la fel, pariu pe o 
![]()

shtrumph hai lasa florile si treci aici cu noi la o barfa de seara![]()

scrish spune:
miki imi pare rau ca treci prin situatia asta cu vlad, imi imaginez cat de greu e sa il inchizi in camera... eu vorbesc acum in necunostinta de cauza ca inca nu am un copil asa mare ca el, dar cunoscand povestile tale despre el sunt de parere ca daca ai observat ca la inchis in camera reactioneaza, atunci sa continui cu asta oricat de greu este...
cred ca sfatul de la somleac este foarte bun in ceea ce priveste treaba cu sentimentele fata de andra, mi se pare foarte fair. dar pe de alta parte cred ca daca nu ii pui un pic piciorul in prag o sa vina un moment cand nu o sa mai poti sa l stapanesti. sa nu se inteleaga acum ca te sfatuiesc sa fii o zgripturoaica, ca nu sunt pe genul si stilul "bate copilul cu cureaua sa inteleaga". doamne fereste. dar in situatii in care comportamentul lui e grav (dat in andra, aruncat cu jucarii in ea sau ridicat palma la tine) parerea mea e ca trebuie luat masura. si daca vezi ca reactioneaza la inchis in camera, inchide l in camera daca altceva nu functioneaza dupa ce evident i-ai explicat motivul.
eu cred foarte tare ca un copil are nevoie si de limite, si de reguli. il ajuta sa creasca sanatos, frumos si educat. nu cred ca un parinte care isi pedepseste copilul cand face un lucru grav e un parinte rau, din contra, ii pune bazele unui comportament sanatos, armonios si respectuos fata de cei din jur.
sunt convinsa ca stii cum sa ii explici de ce il inchizi in camera sau de ce ii aplici orice alta pedeapsa incat sa nu ii creeze nici frustrare nici ura fata de andra. si de asemenea cred ca daca te tii pe pozitii mereu, o sa ai succes! parerea mea e sa nu te simti vinovata pentru ca nu ai de ce, mai rau te-ai simti daca doamne fereste chiar i-ar face ceva andrei cand tu nu esti atenta!
te
cu mult mult drag!!