Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***323***

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

Neata,

Am plasat copil la gradi.
A plans, ca orice copil (Adela si Ianis se pare ca sunt din alt aluat). AM stat cu el. Ne-am jucat, Am mancat micul dejun cu toti copii si cand am vazut ca e absorbit de joaca m-am strecurat.

Sta educatoiarea cu el in brate ca plange, dar acum i-a tot antrenat in diverse jocuri si parca e mai bine. Am sunat-o sa o intreb daca e nevoie sa urc la el iarasai, insa raspunsul a fost categoric: NU. Se descurca!

Pana la urma o sa fie bine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Floric spune:

Plange inima in mine cand citesc despre "momentul gradinitei". Cred ca si eu trebuie sa fiu consiliata in sensul despartirii nu numai copilul.

Bianca, l-ai lasat pe Vladi. Stii cat il ador eu, nici nu vreau sa mi-l inchipui plangand.

Cocufan, multa putere. Nu stiu cum sa te ajut.

Rares e la polul opus. El i-a bataie in parc de la alti copii. Asa ma enervez. Caci nu vreau nici sa fie papalau nici sa loveasca. Duminica, dupa ce l-a atacat o fetita mai mare , sa fi avut vreo 3 ani jumate+4, el s-a retras, nu a venit la mine, s-a dus in alta parte. Zgatia cand l-a vazut ca vrea in tobogan, iar pe el. Atunci, am testat terenul sa vad cu cine este, n-am zarit pe nimeni prin preajma si am sarit cu gura pe ea. Cei drept mai printre dinti ca sa nu vina vreun urangutan din tufis. Si s-a potolit....

Voi ce faceti in situatii d-astea? Pt ca, din nefericire, cosntat cat mai multi copii razgaiati, egoisti, si chiar violenti cu intentie in parc. Sunt convinsa ca si rares va deveni asa cand va avea contact permanent cu astfel de specii in mediul gradinitei. Asa ma dezgusta vremea ce va veni...

Poze Raru
Poze noi

Rares Rarisel cel mai frumusel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Floric, eu nu am patit-o decit o data, chiar acum doua zile. Era cam ora la care mergem in casa (seara), dar Ilinca a vrut sa mergem un pic in parc la topogan. Acolo, cind sa puna primul pas pe scara, o fetita de 4-5 ani a vazut-o (vazusem ca o urmarea), s-a repezit si i-a smuls mina de pe miner si a impins-o. Ilinca a cazut (in fund, usor pe un sold, dar s-a lovit pentru ca terenul e denivelat acolo). Fetita ar fi avut pe unde ocoli, a fost un gest rautacios si atit. Ilinca s-a pus pe plins, ca o durea funduletul (plus oboseala, plus cum a perceput si ea gestul, ca au mai dat-o jos copii in parc, din greseala, si nu a fost nici o tragedie). Tatal (sau ce dracu era, ca a doua zi fetita era cu alt barbat in parc) nu a schitat nici un gest. Si abia atunci mi-a sarit tandara, i-am facut un tambalau ingrozitor.

Eu mai am o problema, nu stiu de unde pleaca, e problema mea personala si e legata de copiii ...asa, cu virste de scoala primara. Mi se par foarte zgomotosi, foarte obraznici (nu ma intrebati ce e aia obraznic la un copil ca nu stiu sa va explic), sint foarte agitati, sint mari si puternici dau nu au nici un pic de atentie si grija si consideratie fata de copiii mai mici, parintii lor sint la fel de "ma doare-n cur de-al tau"... asa ca eu nu pot sa-i sufar.

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe_shtrumf spune:

Neatza!

Hai k mi-am revenit, am recapatat copilul meu scump si cuminte, aseara a facut baitza, si la cap, fara simfonii si urlete, nu-mi vine sa cred. am pupacit-o toata seara.
Dar aseara in parc, am desenat pe jos cu creta, mai mult a rupt-o in fine, si a venit o fetitza, care era oleaka maraita, bona zicea ca-i e dor de maica-sa ca era olekutza dupa marfa in Italia, si avea un aparat foto in mana de jucarie.
ariana sa i-l ia, fetitza tipa, insa usor usor i-am spus sa nu mai planga ca Ari nu i-l ia.
Ariana a fost intelegatoare si-i spune a"nu pange, gata gata"."nu poze", adika nu mai face nici poze, numai sa nu planga.
Si atunci i-am zis Arianei ca asa se intamapla ca nici ea nu da din jucarii si mai si pleaka cu altele acasa, fen balonul de la fina si alte papusi de la prieteni.
Si a inteles eu cred cat de cat ca nu-i frumos sa iei jucariile altora, ori le imparti ori nu mai ceri nimik.
Aia plangea si fi-mea o mangaia si consola.
DEci cred ca sunt faze is faze, totul e sa le repetam la infinit cum e bine, adika sa punem aceeasi placa, nu dupa 10 min de circ sa cedam, cum face sotul meu ca nu-i poate refuza nimik.
ori vb aceeasi lb ori o las sa se urce-n cap.
parerea mea. dc tip e dezastru dc vb asa mai incet spre soapta si tot ii explik si o iau pe alte parti si incerc sa gasesc alt subiect sa-i distrag atentia, incepe sa se calmeze.
nu imediat, clar.
vb pisiciigri, rabdare si iar rabdare.

Ariana-Maria ="Miezul vietii s-a mutat...e ghiocika mea frumoasa!"-25.02.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe_shtrumf spune:

stiu ca la teorii ne pricepem mai bine, insa mereu imi amintesc din metodele "supernanny"-emisiunea, era pe Prima, si incerc sa adopt usor usor. Adika odata ce ai zis NU la ceva sa nu mai dma inapoi ca atunci copilul stie ca i se va da acel ceva.

si mai avem o faza la care treb sa "lucram", cand vrea sa se bage in seama, adika n-are voie la mine-n geanta sau bobo, baga hartie in gura, si zice "nu mai eeeeeeeee"!
atunci treb sa negociez sau s-o mitui cu nu stiu ce nebunie sa scoata hartia din guritza.

Ariana-Maria ="Miezul vietii s-a mutat...e ghiocika mea frumoasa!"-25.02.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramona7575 spune:

Buna fetele,

Cam trag chiulul de pe forum dar am tot fost plecata pe la parinti
Am vazut ca avem ghiocei la gradinita cu parinti emotionati, in toamna o luam si noi de la capat cu caminul sau cresa daca imi gasesc de munca desi slabe sperante .

Suntem si noi pe lista cu muciosi, eu mai serios decat copilul, el are o tuse incarcata dar e spre bine, e vioi ca de obicei.

Aseara eram sa intru in puscarie :o .
M-a mancat la gugutz sa o intampin pe vara-mea la aeroport si aveam numerele rosii la masina expirate de 2 zile, am zis "deh, nu merg cu autobuzul pe vantul asta, nu oi fi eu asa ghinionista sa ma prinda politia taman acum, pe seara, pe frig".... eh, la intoarcere, la nici 500 m.de casa m-a oprit Pol., m-au condus acasa, mi-am lasat sotul si copilul plangand in fata blocului cand m-au vazut ca intru in masina politiei pt. ca trebuia sa ma duc la sectie sa imi faca proces verbal cu dosar penal :o :o :o . Am crezaut ca mor de frica,, neam de neam nu a avut dosar penal.... dupa ce m-au plimbat aia juma de Bacau , mi-au tinut teoria chibritului iar eu am aplicat teoria mea culpa, voce joasa si vinovata, abureli ca nu am servici nici eu si nici sotul,ca sunt necajita rau de tot (la naiba, dar bani de masina ai avut ) mii de scuze si "va rog frumos nu-mi faceti dosar penal" m-au lasat in fata blocului fara nici o amenda sau proces verbal.
Imi termurau picioarele ca la step :D . Nu mai pun mana pe masina pana marti cand o inscriu definitiv :D . Uite asa era sa imi dea sotul mancare printre gratii, ca e inchisoare de la 1-3 ani
So, bagati la cap si nu faceti ca mine, nebuna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Citat:
citat din mesajul lui denisamada

Citat:
citat din mesajul lui chatonel

hmmm, venii vara de tot? unde plecarati?

Veni-veni! Da'io nu plec nicaieri, stau in casa si-mi ling ranile, ca-s infectioasa!

Denisa-Madalina fericita de Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )

www.helpioana.com" target="_blank"> Povestea unei manute pierdute

denisamada de genul, sanatate multa

Neata tufete! venii si io la cafea, da vad ca beurati tot :) asa ca facui un ceai.

Si noi ne pregtim sufleteste de gradi si miine depunem dosarul pentru la toamna, om vedea daca ni se da vreun loc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Eu am un coleg de serviciu care are un baietel de 4,5 ani, in grupa mijlocie deci. Se duce azi sa depuna dosarul sa il inscrie pentru clasa I, ca vrea sa il dea la un liceu de fitze.
Ma ia cu capu, cred ca la anu tre sa o inscriu si eu pe Ilinca, si eu o vreau la liceu din clasa I...

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

bineeeeeeeeeeeeeee, atunci io o dau pe Izia la faculta din prima, ca "bagajul" il ia "din mers"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Neata si de la noi !!

Mada, sanatate multa !!! hai ca de azi intr-o luna fix !!

Cocufan ,eu cred ca e criza specifica varstei, cica la 3 ani e apogeul precum si venirea noului membru al familiei, in afara de rabdare si perseverenta nu stiu ce sfat suplimentar as putea sa-ti dau

Succes proaspetilor ghiocei gradinari !!

Noi o vom da abia la anu' in toamna deoarece nu o iau asa mica si sincer nici nu ma mai grabesc, o s-o mai duca mama la gradinita de la scoala unde a predat ea, ca sa se obisnuiasca cu ideea

Chatonel, la noi a venit vara dar ieri ne-a vizitat si toamna, parca eram la Londra, brrr, azi vad ca si-a revenit

Anaan, ce faceti ? cum e Andrei ? sper ca s-a insanatosit si totul e in ordine !!

www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

Mergi la inceput