Pestisori... pestisori... (68)
Raspunsuri - Pagina 6
Tethys spune:
Citat: |
Ok poate subiectul asta nu e de acvariu trec in alte ape |
Carma, nu te supara pe mine ... daca-mi ziceai de DSK, seful FMI, stiam despre ce e vorba... am vazut despre acest scandal la televizor... tot asa, in treacat ... dar, aveam/am idee despre ce e vorba... ()... hai, nu mai fi suparata . O zi cu muuult soare iti doresc .
<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>
"Iubirea, las-o libera... daca e a ta, sta langa tine; daca a plecat, inseamna ca, nu a fost niciodata a ta."
"M-ai pacalit o data, rusine sa-ti fie; m-ai pacalit a doua oara, rusine sa-mi fie..."
<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>
Tethys spune:
O zi cu mult soare tuturor sirenetelor !
La noi e rece, uracios... a plouat as-noapte... asta e... .
Numai bine tuturor !
"Iubirea, las-o libera... daca e a ta, sta langa tine; daca a plecat, inseamna ca, nu a fost niciodata a ta."
"M-ai pacalit o data, rusine sa-ti fie; m-ai pacalit a doua oara, rusine sa-mi fie..."
carmaw spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Tethys
Carma, nu te supara pe mine ... daca-mi ziceai de DSK, seful FMI, stiam despre ce e vorba... am vazut despre acest scandal la televizor... tot asa, in treacat ... dar, aveam/am idee despre ce e vorba... ()... hai, nu mai fi suparata . O zi cu muuult soare iti doresc . <><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><> "Iubirea, las-o libera... daca e a ta, sta langa tine; daca a plecat, inseamna ca, nu a fost niciodata a ta." "M-ai pacalit o data, rusine sa-ti fie; m-ai pacalit a doua oara, rusine sa-mi fie..." <><><><><><><><><><><><><><><><><><><><> |
Eu suparata....???
NU NU NU
Plec acum sa ma vintur printre maslini...si portocali incarcati de fructe...am televizorul deschis grecii sunt negrii de suparare
Tethys spune:
Carma . Sa speram ca, scandalul respectiv se va termina fara prea multe/mari repercusiuni negative asupra a cine nu trebuie... ... .
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Povestea de seara :
<<O legenda veche spune ca, mai demult, oamenii erau buni. Dar, au profitat atat de mult de puterea divina din ei incat, stapanul tuturor zeilor a decis sa le ia aceasta putere si sa o ascunda intr-un loc unde va fi imposibil de gasit. Tot ce i-a ramas sa faca era sa gaseasca ascunzatoarea potrivita. A fost convocat consiliul zeilor pentru a se gasi solutia. Zeii au sugerat:
- De ce sa nu ingropam puterile omului in pamant?
Brahma a raspuns:
- Nu, nu vom face asta pentru ca omul va sapa adanc si le va gasi...
Atunci zeii au spus:
- In acest caz, sa le trimitem divinitatea pe cel mai adanc fund al oceanului!
Dar Brahma a raspuns din nou:
- Mai devreme sau mai tarziu, omul va explora adancurile oceanului si, cu siguranta, ca o vor gasi si o vor aduce la suprafata...
Atunci, zeii s-au aratat invinsi:
- Nici pamantul, nici oceanul nu sunt locuri unde puterea divina sa fie in siguranta, insa alte idei de ascunzatoare nu mai avem.
Brahma a exclamat dintr-o data:
- Iata ce vom face cu divinitatea omului! O vom ascunde adanc inauntrul lui, pentru ca este singurul loc unde nu va cauta.
De atunci incoace, conform legendei, omul a cautat in toata lumea, a explorat, a urcat si a sapat, cautand ceva ce a fost in tot acest timp... inauntrul lui.>> - dupa Eric Butterworth
<<Doar asta conteaza!
Se povesteste ca, intr-o zi din vremuri demult apuse, un om a trebuit sa faca o calatorie intr-o tara indepartata, aflata peste mari si tari. In drumul sau a intalnit tot felul de oameni, cu obiceiuri mai mult sau mai putin asemanatoare. Si-a amintit, pentru tot restul vietii, de unul dintre acestea... Era dimineata cand a zarit in departare turnurile unei cetatii. Pana sa ajunga in apropierea ei se facuse deja pranzul, si cum in partea dreapta a drumului se afla un cimitir ingrijit, cu pomi umbrosi si flori frumos parfumate, omul s-a hotarat sa faca un scurt popas. Pasind catre o banca pe care o zarise in apropiere, omul a citit ceea ce era scris pe cruci...: "A trait sase ani, trei luni si patru zile"...; "A trait unsprezece ani, doua luni si cinci zile"...; "A trait trei ani, patru luni si patru zile"...; "A trait noua ani, opt luni si doua zile".... S-a intristat, crezand ca, nimerise intr-un cimitir pentru copii si, unul dintre locuitorii cetatii l-a vazut si l-a intrebat:
- De ce esti atat de trist? Ai pe cineva din familie ingropat aici? Mama... tatal poate...?
- Cum s-ar putea una ca asta? Doar vad ca, aici, sunt ingropati numai copii!
- Nu... doar ca, vezi... noi, cand ne nastem, primim fiecare cate un carnetel. La inceput, tin socoteala parintii pentru noi; apoi, scriem singuri... de fiecare data cand ne-am bucurat si pentru cat timp... iar cand unul dintre noi se duce, familia aduna timpul pe care l-a petrecut bucurandu-se... si asta este ceea ce vezi tu scris aici.
- Timpul pe care l-ati petrecut bucurandu-va...
- Da. Pentru noi... doar asta conteaza!
Daca ar fi fost sa ai un astfel de carnetel, tu cati ani, cate luni si cate zile crezi ca ai fi adunat in el pana acum? Oricata bucurie ai adunat si ai daruit pana acum, iti doresc sa traiesti... pana la adanci batranete!>>
Tethys spune:
Interesant si frumos :
Arborele vietii
Zambeste tuturor.
Construieste un album de familie.
Numara stelele. Imita o persoana pe care o iubesti.
Suna-ti prietenii. Spune-i cuiva "Mi-e dor de tine!".
Vorbeste cu Dumnezeu. Redevino... copilul de altadata.
Sari coarda. Uita cuvantul "ranchiuna". Spune "DA".
Tine-ti promisiunile. Razi! Cere ajutor. Schimba-ti pieptanatura.
Fugi... Canta... Aminteste-ti de o aniversare. Ajuta un om sarac.
Termina un proiect. Gandeste! Iesi pentru a te distra. Ofera-te voluntar.
Rasfata-te intr-o baie cu spuma. Fa cuiva o favoare. Asculta cantecul greierilor.
Viseaza cu ochii deschisi. Inchide televizorul si vorbeste. Fii amabil!
Da-ti voie sa gresesti. Iarta! Multumeste-i lui Dumnezeu pentru soare.
Arata-ti deschis fericirea. Fa un cadou. Accepta un compliment. Priveste atent o floare.
Interzice-ti sa spui "Nu pot!", timp de o zi. Traieste-ti clipa! Continua o traditie
a familiei. Incepe o alta zi. Astazi nu iti face griji! Exerseaza curajul in lucrurile mici.
Ajuta un vecin la greu. Mangaie un copil care sufera. Asculta un prieten.
Priveste fotografiile vechi. Imagineaza-ti valurile marii. Joaca-te cu jucaria ta
preferata. Da-ti voie sa fii simpatic. Saluta-ti primul noul vecin.
Fa pe cineva sa se simta binevenit. Promite cuiva, ca il vei ajuta.
Aminteste-ti ca nu esti singur. Lauda intreit o fapta buna.
Primeste in sufletul tau, si in casa ta, un catel de pe strada.
Hraneste-l! Vorbeste-i! Pastreaza-l!
Sterge lacrimile de pe un obraz.
Cumpara-ti o ciocolata.
Imparte-o cu un
pofticios. Fii iar
curios. Gaseste
un lucru nou,
ceva frumos,
ceva interesant.
Da-te in leagan.
Citeste o poveste.
Povesteste-o unui
copil. Scrie o poezie.
Daruieste-o "jumatatii" tale.
Stai drept. Sadeste un copac.
Multumeste-le celor de la care ai invatat.
Sadeste si tu, un arbore al vietii, in inima si sufletul cuiva!
edit - acest "arbore al vietii" mai poarta numele si de "copacul fericirii" .
Tethys spune:
- <<Adevarata dragoste
Moise Mendelsson, bunicul cunoscutului compozitor german, a fost un barbat departe de a fi chipes. Dimpotriva, pe langa faptul ca era mic de statura, avea o cocoasa grotesca. Intr-o zi, l-a vizitat pe un comerciant din Hamburg, care avea o fata foarte draguta, pe care o chema Frumtje. Moise se indragosti disperat de fata care il privea cu vadita repulsie pentru infatisarea sa. Cand a vizitat casa negustorului, inainte de plecare, Moise si-a luat inima in dinti, s-a dus la etaj, unde era camera fetei, pentru a schimba ultimele cuvinte cu ea. Era de o frumusete cereasca, iar el se zbatea in chinurile iadului atunci cand fata refuza sa se uite macar la el. Dupa cateva incercari de a lega o conversatie, Moise a intrebat-o timid:
- Stiti de ce casatoriile se fac in cer?
- Da, - a spus fata, in timp ce se uita mereu in pamant.
- Dar, dumneavoastra stiti de ce?
- Da, stiu, - a raspuns el. Vedeti, in cer, la nasterea fiecarui baiat, Domnul il anunta care va fi fata cu care se va casatori. Cand m-am nascut eu, mi s-a aratat viitoarea mireasa. Domnul mi-a zis: "Mireasa ta va fi cocosata". Atunci, i-am spus Domnului: "Doamne, o femeie cocosata... ar fi o tragedie. Da-mi mie cocoasa... si las-o pe ea sa fie frumoasa."
Fascinata de cuvintele lui, Frumtje si-a ridicat ochii din podea, acordand mana sa, mai tarziu, omului caruia i-a fost o sotie credincioasa.>> - de Barry & Joyce Vissell - <<Legenda celor 8 minute
Legenda spune ca, o femeie saraca cu un copil in brate, trecand pe langa o pestera, a auzit o voce misterioasa care i-a spus:
- Intra si ia tot ceea ce iti doresti, dar sa nu uiti ceea ce-i mai important. Aminteste-ti ca, dupa ce vei iesi poarta se va inchide pentru totdeauna. Asa ca, profita de aceasta oportunitate, dar nu uita ce-i mai important!
Femeia a intrat in pestera si a gasit multe bogatii. Fascinata de aur si bijuterii, a asezat copilul pe o stanca si a inceput sa stranga de zor tot ce putea duce. Vocea misterioasa i-a vorbit din nou:
- Ai doar 8 minute!
Cand au trecut cele 8 minute, femeia, incarcata cu aur si pietre pretioase, a fugit afara din pestera si poarta s-a inchis. Atunci, si-a amintit ca a uitat copilul inauntru, iar poarta s-a inchis pentru totdeauna. Bogatia a durat putin, iar disperarea pentru totdeauna. La fel se intampla de multe ori si cu noi. Avem aproximativ 80 de ani pentru a trai in aceasta lume si o voce ne aminteste mereu:
- Nu uita ce e cel mai important!
Si... cele mai importante sunt valorile spirituale, familia si copii, viata, educatia, bunul simt, reputatia, dragostea, adevarul si demnitatea de om. In schimb castigurile, bogatia, placerile materiale ne fascineaza intr-atat incat, uitam de ceea ce e mai important. Asa ne risipim timpul si dam la o parte esentialul: "bogatia sufletului". Sa nu uitam niciodata ca, viata in aceasta lume trece repede si ca, moartea vine cand ne asteptam mai putin. Iar cand poarta vietii se inchide pentru noi, nu ne mai folosesc la nimic regretele. Traim intr-o lume de probleme, nelinistiti, si toate numai pentru ca, am uitat ce e cel mai important: "bogatia sufletului!">> - <<Cununa de flori
Bunicul Nicolae a dus o viata linistita si cumpatata. De aceea la adanci batraneti, avea fata rumena, iar parul ii era in intregime alb. Cand si-a serbat a optzecea oara ziua de nastere, copiii sai s-au adunat in jurul lui, sa il sarbatoreasca si sa ii ureze multa sanatate. Dupa fii, a venit randul nepotilor, care i-au pus pe cap o cununa de crini albi, ca parul lui, si de trandafiri rumeni ca obrajii sai.
Atunci, batranul multumindu-le, le-a zis:
- Cununa este frumoasa, si-mi place mult. Dar, cea mai frumoasa cununa a parintilor si a bunicilor este sa aiba copii si nepoti care sa semene trandafirului prin frumusete si crinului prin curatia si nevinovatia inimii lor. Nu avem pe cine sa punem sa picteze aceasta cununa de flori si sa scrie in mijlocul ei cuvintele urmatoare; voi insa, sa le pecetluiti in inimile voastre si sa le spuneti si altora ca amintire: "Cand dorintele tale vor avea a crinului candoare, / Chipul tau va fi impodobit cu a trandafirului culoare...">>
Noapte buna tuturor si sa visati frumos la noapte ! "Bye-bye"... .
Tethys spune:
'Neata!
Doriti o , sau un , un ceai ... ceva???
Mno, io va zic noapte buna... si... tot io va dau 'neata... bun si asa ... hai sa va zic si care sunt, sau ar trebui sa fie, secretele unei casnicii reusite :
- Pentru succesul in casatorie nu este de ajuns sa gasesti un partener potrivit, ceea ce mai trebuie este: sa fii si tu un partener potrivit.
- Daca parintii sunt o alegere a lui Dumnezeu pentru noi, tovarasul de viata trebuie sa fie o alegere a noastra pentru Dumnezeu...
- O casnicie reusita este una in care te indragostesti de mai multe ori dar, de aceeasi persoana.
- Nu tipati niciodata unul la altul; singura exceptie: daca a luat casa foc.
- Sotia ideala nu se asteapta sa aiba un sot ideal!
- Inainte de a te grabi sa-i critici sotiei defectele, adu-ti aminte ca, tocmai ele au fost pricina pentru care nu s-a putut casatori cu un sot mai bun!
- De obicei, un barbat "alearga" dupa o fata pana cand ea "pune mana pe el".
- Casnicia este ca si cu doi oameni care calaresc acelasi cal; unul trebuie sa stea in spate...
- Un barbat nu este niciodata atat de bun cum l-a crezut sotia lui inainte de nunta si, nici atat de rau cum il crede ea dupa aceea.
- Daca ai ajuns sa crezi ca-ti iubesti sotia prea mult, n-ai ajuns inca s-o iubesti cat trebuie!
- Daca vrei sa fi tratat acasa ca un rege, trateaza-ti sotia ca pe o regina!
- Cand un sot deschide portiera masinii ca sa-si ajute sotia, poti fi sigur ca una din cele doua este noua: sau masina sau... sotia!
- Ar fi cu mult mai putine divorturi, daca sotii ar incerca sa-si pastreze sotiile cu acelasi zel cu care s-au straduit sa le cucereasca.
- Femeia, este mangaierea barbatului ei pentru necazurile pe care el nu le-ar fi avut daca ea... nu ar fi existat!
- Ca sa ai o casnicie reusita, recunoaste cand ai gresit, iar cand ai dreptate, tine-ti gura!
O zi frumoasa tuturor !
Tethys spune:
Seara buna!
Unghiile in astrologie - ce spun acestea despre tine?
La fel ca si liniile palmei, si unghiile ne pot oferi amanunte importante in plan astrologic privitor la personalitatea noastra in continua formare, la gradul nostru de sanatate, dar si la cursul unor evenimente din viitorul nostru. (...) In astrologie, exista mai multe tipuri de unghii, toate indicand la fel ca si zodiacul, un anumit tip de personalitate. Se vorbeste deci despre: unghii scurte; unghii scurte si plate; unghii scurte si groase; unghii patrate; unghii lungi si subtiri; unghii lungi si usor incovoiate si asa mai departe. Indienii antici citeau in palma insa considerau unghiile un indiciu foarte important atunci cand venea vorba despre viitorul persoanei respective. Caci, manichiura ta spune multe despre personalitatea si felul in care te ingrijesti, dar si despre sanatatea ta si temperamentul tau. Avem asadar:
1. Unghii scurte - Persoana care are unghii scurte si cu forma patrata este nerabdatoare si vrea intotdeauna sa grabeasca lucrurile, este plina de incapatanare si nu foarte bine dezvoltata in plan intelectual. Poate avea trasaturi rautacioase si sa arunce cuvinte pe care apoi le regreta. De obicei, persoanele cu astfel de unghii au un caracter slab, pot fi chiar meschine si zgarcite. Are o energie deosebita si poate mobiliza grupuri de oameni. Daca nu se controleaza poate sa se imbolnaveasca de nervi sau sa aiba probleme cu inima.
2. Unghii extrem de scurte - Aici se refera la unghii scurte si in lungime si in inaltime, care arata ca un punct pe deget. Aceasta persoane are un puternic simt al disciplinei si este plina de masculinitate, cateodata pana la exagerare. Ii place sa domine intr-o relatie si nu suporta sa fie dominata.
3. Unghii mari - Aceste unghii sunt mari atat in lungime cat si in inaltime. Indica o persoana puternica si hotarata, care stie foarte bine ce-si doreste de la viata si de obicei obtine acel lucru. Isi planifica cu meticulozitate lucrul si indatoririle.
4. Unghii scurte si groase - Aceste persoane sunt mai dificile, obisnuiesc sa dea vina pe ceilalti pentru lucrurile care li se intampla. Sunt foarte critici de felul lor si nu se impaca usor cu greselile pe care le fac.
5. Unghii late si patrate - Persoanele care au astfel de unghii de o nuanta rozalie si cu marginea de sus rotunjita sunt firi generoase, pure, inocente. De obicei spun ceea ce gandesc caci, sunt persoane sincere si pline de responsabilitate, serioase, care dobandesc succesul prin eforturi personale. Sunt buni planificatori si stiu sa se tina de promisiunile facute.
6. Unghii late si mici in inaltime - Aceasta este o persoana analitica, cu predispozitie pentru literatura, studiu, muzica. Le place sa discute cu altii si sa-i contrazica, folosind argumente puternice.
7. Unghii lungi si inguste - Daca ai unghiile asa inseamna ca ai o sete mare de cunostinte, de intelepciune. Iti petreci viata incercand sa devii cat de inteligent si cult poti, insa din punct de vedere fizic esti slab.
8. Unghii lungi si indoiate - Daca ai unghiile lungi si putin indoiate in interior la capat inseamna ca esti depenendenta de partenerul de viata si te daruiesti in totalitate lui. Aceste persoane nu vor avea o casatorie fericita, pentru ca sunt usor instabile emotional.
9. Unghii foarte inguste - Aceste persoane sunt mai sensibile si au un sistem digestiv care le face probleme. Daca unghiile sunt pe deasupra si foarte fine si se rup usor, inseamna ca exista probleme la sistemul nervos si la ficat.
10. Unghii groase si rigide - Aceste persoane sunt predispuse la vicii, cum ar fi dependenta de droguri. Sufera de multe ori tot felul de probleme legate de plamani sau sistemul nervos, iar daca nu sunt supravegheate ar putea sa incerce sa se sinucida.
11. Unghii rotunde - Daca ai astfel de unghii inseamna ca esti sincer, deschis, manierat si ai suficienta rabdare ca sa impaci pe toata lumea. Ai incredere in tine si esti iubit si apreciat de cei din jur. Esti o persoana blanda, aproape fragila, dar si onesta si bine crescuta, care va manifesta toata viata prudenta fata de ceilalti si multa incredere in propriile forte.
12. Unghii palide/ingalbenite - Acest gen de unghii indica oameni ascunsi, care mint cu usurinta, cei atrasi de pariuri si scheme ilegale, riscand totul. Ii paste saracia si se zbat toata viata sa scape de ea.
13. Unghii cu tenta albastruie - Daca la baza unghiei exista o tenta albastruie, persoana data are probleme cu inima sau cu plamanii si trebuie sa mearga la un medic pentru un consult.
- Petele si punctele negre prezente pe unghiile unei persoane indica un temperament criminal, dar si afectiuni ale sangelui; caci, aceasta persoana este predispusa la agresivitate si violenta dar, ar putea de asemenea sa sufere de probleme dermatologice sau legate de aparatul circulator.
- Petele albe sunt si ele un semn al proastei circulatii sau ca, persoanei respective ii lipseste ceva din organism, iar daca sunt si lucioase, atunci persoana in cauza iubeste cu devotament.
- In functie de degetul unde apar anumite semne pe unghia corespunzatoare, din nou se pot face alte predictii: inelarul, de exemplu, aratand noroc si progres daca are pete albe si, nesansa daca este acoperit cu pete negre.
- Daca exista un semn alb la baza unghiei este de bun augur: persoana in cauza este in continua miscare, in continua crestere spirituala.
- Similar, se pot stabili alte aspecte astrologice studiindu-se si unghiile celorlalte degete.
Tethys spune:
Hmmmhhh... se pare ca, se poate face astrologie cam cu orice ... mno, ... se poate citi cam in orice ... hmmmhhh... si astrologia in sine are diverse ramuri, etc.,... in fine ...
Legat de unghii... io, iar is in plop ca, la mine e greu tare cateodata cu matematica asta... uuufff ca, si la "astrologia sangelui" ma hotarai destul de greeeuuu ce procentaj sa acord interpretarilor facute grupei mele de sange B => aproximativ 70%, cu indulgenta ... inca ma mai gandesc ... pana o las balta... sau, mai bine zis, in coada de peste ... iar legat de unghii, ale mele is cam amestecate ... adica, am si ovale = lungi -> degetul mic + degetul mare, iar degetul mic e si ingust la unghie, in schimb cele mari... sunt mari, in comparatie cu celelalte unghii; am si cu tenta patrata -> degetele mijlocii = inelarele + unul mijlociu, celalalt e oval; si am si oval scurt -> la degetul aratator; apoi, toate unghiile au nuanta rozalie sus, iar la baza unghiilor mari, am semnul alb, care incepe sa se iteasca/zareasca si la baza degetelor mijlocii (se subintelege unghii cand zic degete)... si, ma mai gandesc ... deeeci => is in plop ... ete na ...
Hai ca, v-am bagat in ceata pe seara asta ... si mie mi-am dat ceata , bineinteles... hmmmhhh... sau poate nu... ... hmmmhhh...
Tethys spune:
Si povestea de seara :
<<Povestea ghemelor pufoase si calde
A fost odata ca niciodata, o tara in care toata lumea era fericita. Fiecare persoana se nastea cu un sac fermecat care continea un stoc interminabil de gheme pufoase si calde. Cand acestea erau daruite altor persoane, ele erau ca atingerea mainii unui copil mic, astfel incat, oamenii simteau caldura si afectiune ori de cate ori primeau un ghem pufos si cald. Si pentru ca sacii erau fermecati, fiecare putea cere si primi oricat de multe gheme calde vroia.
Intr-o zi, a venit o vrajitoare rea, care a raspandit zvonul ca, nu vor fi intotdeauna suficiente gheme in saci. Vrajitoarea vroia sa vanda o licoare care aduce fericirea, astfel ca, stocurile gratuite de gheme pufoase calde nu erau benefice pentru afacerea ei. Oamenii au inceput sa ascunda ghemele pufoase calde, in caz ca zvonul ar fi adevarat, astfel ca, la fel ca in cazul pietelor financiare, au sfarsit prin a face acest lucru sa devina real.
Acum locuitorii nu mai erau la fel de fericiti. Oamenii daruiau gheme numai cu economie si, chiar si atunci vroiau un ghem in schimb, de fiecare data. Unii au inceput sa daruiasca gheme din plastic, astfel incat, sa pastreze originalele pentru ei. Desi pareau foarte reale, senzatiile pe care le ofereau nu erau aceleasi. Unii au inventat spini reci, care stimuleaza sentimente neplacute dar, cel putin le reamintesc oamenilor ca ei traiesc. Vrajitoarea cea rea a facut o multime de bani vanzand leacurile ei nenorocite.
In cele din urma, un calator intelept a trecut prin tinut si, vazand ceea ce s-a intamplat, le-a spus oamenilor ca sacii ERAU fermecati, si cu cat scot din ei mai multe gheme, cu atat mai multe vor fi fabricate in saculeti. Unii oameni l-au crezut pe calator si au inceput sa scoata mai multe gheme. Acum, asteptam sa ii vedem reusind sa aduca inapoi obiceiul daruirii de gheme calde pentru binele oamenilor.>> - de Julie Hay
<<Casa sufletului
Un batran tamplar se afla in pragul pensionarii. Era inca in putere, de aceea patronul sau il mai dorea la lucru in echipa sa. Cu toate acestea, batranul era hotarat sa se retraga, pentru a duce o viata mai linistita alaturi de familie. Renunta la un salariu bunicel, caci prefera linistea. Cu parere de rau pentru pierderea unui mester asa de priceput, patronul ii ceru sa mai construiasca doar o singura casa. Batranul accepta, insa nu mai punea suflet in ceea ce facea. Chema ajutoare nepricepute si folosea scanduri nepotrivite. Si lui ii era rusine de cum arata ultima lucrare. Cand in cele din urma o ispravi, patronul veni sa o vada. Ii darui tamplarului cheia de la intrare, zicandu-i:
- Aceasta este casa ta, darul meu pentru tine!
Tamplarul ramase uimit. Ce mare rusine! Daca ar fi stiut, ca isi zideste propria casa atunci, ar fi facut-o cu totul altfel.
Asa e si cu noi. Ne construim vietile, punand in ele, adeseori, nu tot ceea ce e mai bun. Apoi cu uimire, realizam ca, trebuie sa traim in casa pe care tocmai ne-am construit-o. Daca am putea-o reface, am face-o mult diferita. Insa, nu ne putem intoarce inapoi. Ia aminte! Tu esti tamplarul: in fiecare zi bati un cui, asezi o scandura... sau ridici un perete. Viata e intocmai cum ti-o cladesti. Alegerea pe care o faci azi, zideste casa in care vei locui maine. Deci, nu uita: ce construiesti, te construieste!>>
Noapte buna !
edit - cred ca, s-a subinteles de la sine ca, povestioarele care nu au autorul trecut sunt cu "autor necunoscut"... la cele carora le-am gasit autorul l-am si scris, bineinteles... eh, intelegeti voi ca, sunteti fete destepte ... .
=> ... ...