Pestisori... pestisori... (68)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:

'Neata!

Poftiti la -luta, cine doreste si binevoieste : ...

Dany, tinem pumnii sa fie cu noroc si sa treaca ziua grea cu bine . O zi frumoasa sa ai azi .

Carma, stiu ca e luuunga lista cu sirenete... poate, candva, 'oi face si curatenie in lista aia ... voi incepe, probabil, cu persoanele pe care nu le cunosc si care nu mai sunt active de ani buni, nici prin baltuta si nici pe DC... oricum, pe sirenetele cunoscute, eu inca le mai astept pe aici ... poate-poate, apar totusi ... vom vedea ... O zi frumoasa si tie .

Si... ceva lectura, bineinteles :

<<Soarecele si capcana

Privind prin gaura din perete, un soricel vazu pe fermier si pe sotia sa desfacand un pachet. "Oare ce se afla acolo?", se intreba soricelul. A fost ingrozit sa vada ca, in pachet era o capcana pentru soareci. Intorcandu-se la ferma, soricelul dadu de veste tuturor despre ceea ce vazuse.
- Este o capcana pentru soricei in casa! Este o capcana pentru soricei in casa!
Gaina a cloncanit, si-a ridicat capul si a spus:
- Domnule soarece, iti pot spune doar atat: inteleg ca, este o problema grava pentru dumneata, dar nu are nici o consecinta asupra mea. Nu pot fi deranjata de aceasta informatie.
Apoi, soricelul se duse la porc si ii spuse:
- Este o capcana pentru soricei in casa!
Porcul a fost impresionat, dar a raspuns:
- Regret domnule soarece, nu pot face nimic, poate doar sa ma rog pentru tine. Poti sa fii sigur ca, esti in rugaciunile mele viitoare.
Soricelul s-a dus apoi la vaca si i-a zis si ei:
- Este o capcana pentru soricei in casa!
Vaca i-a raspuns:
- Wow, domnule soricel, imi pare rau pentru tine, dar, in ceea ce ma priveste pe mine, aceasta capcana nu ma poate rani in nici un fel.
In cele din urma, soricelul s-a intors in casa foarte deznadajduit si s-a decis sa infrunte de unul singur capcana. In acea noapte, s-a auzit un sunet care vestea ca, ceva fusese prins in capcana. Sotia fermierului se grabi sa vada despre ce este vorba, dar, din cauza intunericului, nu a vazut ca in capcana era coada unui sarpe mare si veninos. Asa ca, acesta o musca. Fermierul se grabi cu sotia sa la spital, apoi o aduse acasa cu febra mare. Toata lumea stie ca, un bun remediu impotriva febrei este supa de pui, asa ca, fermierul se duse si sacrifica gaina. Cu toate acestea, starea sotiei sale se inrautatea. Prietenii si vecinii venisera sa stea cu ea, iar ca sa ii poata hrani fermierul taie si porcul. Sotia fermierului nu se insanatosi si, in cele din urma, a murit. La inmormantare au venit atat de multe persoane incat, fermierul a sacrificat si vaca pentru a-i hrani pe toti. Soricelul privea acum, prin gaura din perete, cu multa tristete...

Morala: Toti suntem intr-o calatorie numita viata. Atunci cand auzi ca, cineva are o problema si crezi ca nu te priveste, adu-ti aminte ca, daca unul dintre noi este amenintat, noi toti suntem in pericol.>>

O zi frumoasa tuturor !

<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>
"Iubirea, las-o libera... daca e a ta, sta langa tine; daca a plecat, inseamna ca, nu a fost niciodata a ta."
"M-ai pacalit o data, rusine sa-ti fie; m-ai pacalit a doua oara, rusine sa-mi fie..."
<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>

Mergi la inceput

As da seara buna da', n-am cui... vaz ca, si vizualizarile au fost putintele azi... hmmhhh, ori v-a speriat "amenintarea curateniei" de mai sus, ori sunteti pe afara , in plimbari ... no, bine ... va las ceva lectura pentru cand va adunati de pe afara :

<<Un pahar cu lapte

Intr-o zi, unui tanar sarac care vindea diferite marfuri din poarta in poarta, ca sa-si plateasca studiile la universitate, i se facu foame si in buzunar gasi doar o moneda de 10 centi. Decise totusi, sa ceara ceva de mancare cu acesti banuti, la urmatoarea casa. Dar nervii lui l-au tradat cand i-a deschis usa o femeie superba. In loc sa ceara ceva de mancare, ceru un pahar cu apa. Aceasta se gandi ca tanarul parea infometat, asa ca ii aduse un pahar mare cu lapte. El il bau incet si dupa aceea intreba:
- Cat va datorez?
- Nu-mi datorezi nimic, raspunse ea. Mama mea ne-a invatat ca trebuie sa fim mereu buni cu cei care au nevoie de noi...
Si el raspunse:
- Va multumesc din suflet...!

Cand Howard Kelly pleca de la casa aceea, nu numai ca, se simti mai usurat, dar si increderea in Dumnezeu si in oameni deveni mai puternica. Fusese pe punctul de a abandona studiile din cauza saraciei.

Dupa cativa ani, femeia se imbolnavi grav. Medicii din satul ei erau ingrijorati. Dupa putin timp au trimis-o la spitalul din oras, unde il cautara pe Dr. Howard Kelly pentru o consultatie. Cand el auzi numele satului din care provenea pacienta, simti in ochi o lumina speciala si o senzatie placuta. Imediat, Dr. Kelly urca din holul spitalului in camera ei. Imbracat in halatul lui, doctorul intra sa o vada. Capriciile destinului... era ea... o recunoscu imediat. Se intoarse in sala de vizite determinat sa faca tot posibilul sa-i salveze viata. Din ziua aceea, urmari cazul femeii cu cea mai mare atentie; ea fu operata pe cord deschis si se recupera foarte incet... Dupa o lunga lupta, ea invinse boala...! Era in sfarsit sanatoasa...! Dat fiind ca, pacienta era acum in afara oricarui pericol, Dr. Kelly ceru biroului administrativ sa-i trimita factura cu totalul cheltuielilor, ca s-o aprobe. O recontrola si o semna. Mai mult, scrise ceva pe marginea facturii si o trimise in camera pacientei. Factura a ajuns in camera pacientei, dar ei ii era teama sa o deschida, pentru ca stia, ca ar fi lucrat pentru tot restul zilelor sale ca sa plateasca costul unei interventii atat de complicate... In sfarsit, o deschise si ceva ii atrase imediat atentia... pe marginile facturii citi aceste cuvinte: "Platita integral acum multi ani, cu un pahar de lapte". Ochii ei se umplura de lacrimi de bucurie si inima ei fu fericita si-l binecuvanta pe doctor pentru ca-i salvase viata...

Morala: Sa nu te indoiesti ca vei culege ceea ce semeni... Nu exista intamplarea... exista o invizibila mana a destinului, care reda fiecaruia ceea ce a dat...>>

"Iubirea, las-o libera... daca e a ta, sta langa tine; daca a plecat, inseamna ca, nu a fost niciodata a ta."
"M-ai pacalit o data, rusine sa-ti fie; m-ai pacalit a doua oara, rusine sa-mi fie..."

Mergi la inceput

• <<Leul si soarecele

Leul adormise. Un soricel trecu in fuga, peste el. Leul se trezi din somn si il prinse pe soricel. Acesta incepu sa se roage de dansul, sa-i dea drumul, spunand:
    - Daca ai sa ma lasi cu zile, am sa-ti fac si eu un bine candva.
    Leul incepu sa rada, adica, cum poate un soricel sa-i faca lui un bine. Totusi, il lasa sa plece.
    Peste catava vreme, niste vanatori il prinsera pe leu si il legara cu funia de un pom. Auzind ragetele leului, soricelul veni indata, roase funia si ii spuse:
    - Iti amintesti cum ai ras de mine, fiindca nu credeai ca am sa-ti pot face un bine? Acum, vezi si singur, chiar si de la un soarece poti trage uneori folos.

Morala: Nimeni nu trebuie subestimat.>> - de Lev Tolstoi

• <<Un cuplu de pensionari

Un cuplu de pensionari calatorea de-a lungul tarii cu masina. Cei doi, s-au oprit la un restaurant pentru masa de pranz. La plecare, femeia si-a uitat unica pereche de ochelari pe masa restaurantului. Dupa mai mult de 20 de mile parcurse si-a dat seama ca nu-i mai are. Iar, pentru ca lucrurile sa fie si mai complicate, sotul a mai trebuit sa mearga alte 20 de mile mai departe, pe autostrada, pana ce a putut intoarce masina. Sotul a bombanit tot drumul inapoi:
    - Asa faci tu mereu... tu intotdeauna uiti... tu niciodata nu iei aminte... uite ce vreme pierduta!
    Iar biata de ea nu indraznea sa mai spuna nimic, simtindu-se vinovata. Ah, cum a putut sa fie atat de uituca? Au ajuns la restaurantul cu pricina si, in timp ce sotia cobora din masina sa se duca dupa ochelari, sotul i-a spus:
    - Pentru ca tot am batut atata drum pentru ochelari, daca tot de duci inauntru dupa ei, sa iei si portofelul meu lasat pe scaunul pe care am stat!>>

• "Bye-bye" ... .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

Buna seara ,noapte buna voua caci eu stau si mi astept pisicul
    I am dat drumul dupa ce a mincat de seara si nu l vad intrind
    eu sunt vinovata.

Mergi la inceput

Carma, sper ca ai reusit sa recuperezi pisicul .

Va las si povestea de seara, cea de nani , pt. cine inca nu s-a culcat... sau cea de cafeluta , pt. cine apare pe aici maine dimineata devreme :

<<Povestea unei fapte bune

Traia demult, pe plaiuri de nori albi, un om-inger. Era un om, care a devenit inger prin faptele bune pe care le facea mereu si care il umpleau de bucurie. Starea de bucurie era cea care il hranea si il ajuta sa faca din ce in ce mai multe fapte bune. Cu sufletul sau luminos, el putea sa detecteze orice fiinta din creatia divina care avea nevoie de sprijin sau de mangaiere. Odata, pe cand zbura el printre stele, auzi un glas ce venea de departe si care se ruga pentru o mana de ajutor. Iute, omul-inger se indrepta inspre glasul plin de suferinta. Deodata, ii aparu in fata o planeta albastra, pe care se vedeau o multime de ochiuri de apa, niste munti, vai, paduri si multe rauri. Se uita atent si vazu intr-o poiana un copil ce plangea si striga dupa ajutor. Omul-inger, induiosat, se apropie de el, si-l intreba ce cauta acolo singur si unde este mama lui. Copilul, plangand, ii raspuse ca mama lui este Natura, ca tatal lui este Soarele, iar el este un Inger care si-a a pierdut aripile si nu stie cum sa faca rost de altele. Omul-inger il lua in brate si ii spuse ca il va duce in lumea lui, la magazinul unde se gasesc aripile, si daca are aprobare de la Dumnezeu, el isi va putea lua altele, oricand. Atunci, ingerasul incepu sa planga si mai tare. Foarte speriat, raspunse ca nu poate merge la un astfel de magazin, pentru ca Dumnezeu s-a suparat pe el si i-a luat aripile si, cu siguranta, nu i le va da inapoi, pana nu va repara greseala comisa, iar lui ii este rusine sa dea ochii cu El. Atunci, omul-inger se oferi sa-l ajute sa-si repare greseala. Ingerasul se mai insenina si il ruga sa mearga impreuna pana intr-un sat apropiat, unde locuia o fata cu parul de aur, pe care el o necajise altadata. Pentru ca ea nu-l iubea, el se razbunase si a blestemat-o sa nu-si gaseasca iubitul niciodata, ramanand in inima cu o tanjeala de dragoste, ce niciodata sa nu fie implinita. De atunci, fata devenise trista si plangea tot timpul. Cand auzi despre ce era vorba, omul-inger il sfatui sa mearga la fata si, in timp ce aceasta doarme, sa-i atinga inima cu iubire si sa spuna: "Inima, te eliberez de blestem, curata-te de tot raul, umple-te cu iubire divina, fii vesela si cauta-ti iubitul!". Ingerasul facu intocmai. A doua zi, fata se trezi bucuroasa si cu inima usoara privi spre Soare si ii zise:
    - Iubite Soare, atinge cu caldura ta inima mea si fa-o sa vibreze la dragostea ta! Ajuta-ma, Soare, sa-mi gasesc iubitul!
    Soarele, foarte sensibil, cand auzi rugamintea fetei, pe data-i trimise o raza de lumina calda si iubitoare, o imbraca in lumina de aur, o aseza intr-o caleasca, o ridica pe un nor si o duse intr-un palat. Acolo, ea intalni un fecior cu stea pe frunte, cu plete blonde si ochii de safir. Acesta ii intinse bratele si ii spuse:
    - Draga mea, eu te astept demult. Bine ai venit, eu sunt alesul tau, iubitul tau! Pe mine ma cheama Amor si locuiesc in Soare, aproape de Ingerii Solari si de Tatal Ceresc. Eu sunt cel dupa care tanjesti. Inima ta cauta caldura si iubire. Aici, in Soare, sunt toate acestea. In el se afla iubirea, caldura si viata, ce anima fiintele Pamantului.
    Fata intelese si se cuibari in bratele iubitului ei, iar ingerasul se umplu de bucurie. Atunci, omul-inger il lua si-l duse pana la tronul Celui Preainalt, pentru a fi iertat. Dumnezeu, cand il vazu, ii zise cu blandete:
    - Copile, in sfarsit ai invatat, ca nu trebuie sa furi iubirea nimanui, ea este un dar de pret ce se ofera, nu se fura!
    Ingerasul fu mangaiat pe cap si trimis la magazinul de aripi, unde incerca cateva perechi, pana le gasi pe ale sale. Pentru ca trecuse lectia grea a iubirii, primi o noua misiune: aceea de a veghea ca inimile oamenilor sa fie mereu pline de caldura si iubire. Astfel, el deveni INGERUL PAZITOR AL INIMILOR.>>

Noapte buna tuturor si de la mine . Sa visati frumos ! Pe maine ...

Mergi la inceput

Neata
    Am recuperat vagabondul si jur ca nu i mai dau mincare decind cind il inchid in casa seara
    In rest e innorat dar o sa plec pe jos la farmacie ...ca tot vrau miscare
    A ieri am fost la adunat melci.....M am aplecat de atitea ori(sper ca mi am subtiat talia ca trebuie sa intru in' 32'
    Dada sper ca vestile sunt bune
    o zi buna si tie dar si minunatei TETHYS
    Hai

pscriptum

1 fetelor nu gasesc o adresa cu vechile piese de teatru ca sa le reascult(caci e fain cind faci ceva de mincare ..

2 Si altceva va intreb si pe voi aveti o site ceva cu posete de vara?(doresc ceva elegant dar nu gen serata....mare cu cadru metalic cu cel mult 5 culori si nu motive florale mari.....de preferinta din ceva' paie' elegante.....sorry daca v am omorit
    Sa nu dati cu biciul.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_daneza spune:

Carma , bine ca s-a intors pisicul....nu il pedepsi prea tare ...o fi fost si el in calduri ....vestile sunt asa si asa ...mai dureaza ....dar simt ca va fi bine , trebuie .....nu te pot ajuta cu site-urile , eu nu sunt adepta cumparaturilor online eu vreau sa vad sa simt ce cumpar ...te sarut si apor la toate! Ce buni or fi melcii ...da si mie

Cryna , vis a vis de lista faci cum vrei ,,,,eu nu as sterge nimik ....poate sunt fete care au initiat subiectul si atunci nu ar fi fair play ...........cred ca multa lume s-a mutat acum pe facebook...

Va sarut si o zi frumoasa !

Merg sa dau cu aspiratorul , nu am nici un chef , dar am o musafira in wk-end

Mergi la inceput

Ziua buna...

Carma, bine ca s-a intors "vagabondul" . Legat de site-urile respective, in ceea ce priveste posetele, la "googalit" mi-au aparut prea multe... am intrat pe vreo cateva si le-am frunzarit dar, nu prea am vazut ce doresti tu... plus ca, majoritatea care mi-au aparut mie, sunt din Romania... banui ca, tu vrei ceva mai aproape de tine (Grecia, Franta...)... mno, o sa mai "googalesc" si daca totusi gasesc ceva, voi posta ... iar legat de teatru...

Citat:
    fetelor nu gasesc o adresa cu vechile piese de teatru ca sa le reascult
    ... am gasit site-urile urmatoare:
    * http://teatrale.nobody.ro/lista-alfabetica-pieselor/
    * http://magazinweb.byethost9.com/teatru-radiofonic-online-teatru-la-microfon-ascultati-aici-teatru.html
    * http://www.eteatru.ro/
    * si, am inteles ca, poti face cautare dupa piese de teatru radiofonic si pe http://www.trilulilu.ro/
    Auditie placuta .

Dany, tinem pumnii in continuare sa iasa treba buna . Si, legat de "problemuta curateniei"...
    Citat:
    eu nu as sterge nimik ....poate sunt fete care au initiat subiectul si atunci nu ar fi fair play ...........cred ca multa lume s-a mutat acum pe facebook...
    ... o sa stau in bancuta mea, cumintica ... eventual, poate candva, voi reorganiza listuta in sirenete active si sirenete inactive, unde se va putea face trecerea destul de usor de la o grupa la cealalta ... si cam atat... sau, voi lasa totul in coada de peste ...
    Spor la curatenie .

Mergi la inceput

Si ceva lectura :

• <<Si... Dumnezeu a creat femeia...

O legenda povesteste ca la inceputul lumii, cand Dumnezeu a hotarat sa creeze femeia, El vazu ca epuizase toate materialele in barbat si ca nu mai dispunea de nimic... In fata dilemei, si dupa o profunda meditatie, iata ce a facut: a luat rotunjimea lunii, suavele curbe ale valurilor, tandretea aderenta a zorelelor, miscarea tremurata a frunzelor, silueta subtire a palmierului, tenta delicata a florilor, privirea indragostita a cerbului si veselia razei de soare. A mai luat apoi, timiditatea randunicii, vanitatea paunului, suavitatea lebedei, duritatea diamantului, blandetea porumbelului, cruzimea tigrului, ardoarea focului si raceala zapezii. Pe urma, El a amestecat ingredientele acestea atat de diferite si a facut femeia, pe care i-a daruit-o barbatului... Dupa o saptamana, barbatul vine la El si-I spune:
    - Doamne, creatura pe care mi-ai daruit-o ma face nefericit. Ea imi cere toata atentia mea, nu ma lasa niciodata singur, vorbeste mult, plange fara motiv, ma face sa sufar. Ti-o inapoiez, nu mai vreau sa traiesc cu ea.
    - Bine, raspunse Dumnezeu si i-a luat femeia.
    Dupa o alta saptamana, barbatul vine iar... si spune:
    - Doamne, ma simt foarte singur de cand ti-am inapoiat creatura pe care ai facut-o pentru mine. Ea canta si juca alaturi de mine, ea ma privea cu tandrete... iar privirea ei ma mangaia. Ea radea si rasul ei era ca o muzica, ea era frumoasa si atingerea ei era dulce. Doamne, te implor, da-mi-o inapoi, nu mai pot trai fara ea!>>

• <<Diferenta dintre o perla si o femeie

Un discipol dintr-un templu Shaolin isi intreaba mentorul spiritual:
    - Intelepte si onorabile Maestre, ati putea sa-mi spuneti care este diferenta dintre o perla si o femeie?
    Maestrul ii raspunde:
    - Diferenta... micule, umilule si nestiutorule scarabeu... este ca, perla poate fi "insirata" din doua parti, iar femeia dintr-o singura parte!...
    Discipolul, confuz, insista:
    - Dar, Maestre, cu toata rusinea pentru a fi indraznit sa contrazic intelepciunea dumneavoastra himalayana, trebuie sa va comunic faptul ca, am auzit vorbindu-se despre femei care se lasa "insirate" de pe ambele parti!...
    Cu un mic suras, Maestrul ii raspunde:
    - Atunci, nu este o femeie, ci este o perla!...>>

• O zi frumoasa si placuta tuturor si un weekend superfain !

Mergi la inceput

Sarut mina TETHYS stiam eu ca tu esti o fata saritoare
    Acum referitor la liste gasesc ca este o buna ideea ca fiecare capitol terminat sa se faca o lista cu activele si pasivele.Deci active/pasive/capitol
    Acum nu stiu sa nu fiu luata la omor....

Mergi la inceput