copilul meu are febra 40

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aniris spune:

Roxanaz, desitinul este diazepam 5 mg, stiu pentru ca l-am folosit in cazul fetitei mele, ea a facut o convulsie febrila la 1 an si 5 luni si de atunci, ea are acum 3 ani si 8 luni, il folosesc cand temperatura trece de 39 pentru a relaxa sistemul nervos, pentru a preveni o convulsie febrila. Am tot timpul la mine desitin in caz de nevoie.In cazul in care copilul face convulsie febrila, i se administreaza novocalmin intarectal si mai apoi desitin intrarectal. Dupa administrarea desitinului trebuie tinut cu mana la capatul tubului pentru a nu se trage solutia inapoi in tub. Sper sa nu aveti nevoie niciodata de desitin, dar e mai bine sa fiti informati.
Cand fetita mea face febra mare ii fac vant cu o brosura ceva si am observat ca o racoreste foarte bine, desigur asta nu inlocuieste antitermicele .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adryenutza29 spune:

multumesc mult de sfaturi
am sunat la urgenta si mi/a zis sa astept 3 zile si daca nici atunci nu scade febra sa revin cu telefon
asa e aici
in plus dr iti recomanda doar paracetamol
si fara reteta de la dr nu poti cumpara antibiotic
asa ca
azi a ramas la 38 si si/a mai revenit putin
maiine am sa fac programare la dr inca o data daca ma va primi
la urgente mia zis ca pot merge numai daca copilul e inconstient
asa ca...
ramane ca dumnezeu sa ne ajute ca dr.... nu o fac
multumesc oricum
am sa va tin la curent

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

38 nu e asa mare, stai linistita!

Doctorii de acolo au dreptate, nu e motiv de panica pt o temperatura pana in 40 (care poate fi 38 sau 39).

Multa sanatate!

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator and 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

Stiu ca e de speriat febra de 40 dar dc o tineti sub control acum la 38 e mai ok. Dc erai aici in tara iti tranteau din prima (fara analize, antibiograma etc.) un antibiotic cu spectru larg + nurofen + paracetamol si sigur nu mai facea febra si-i trecea. Nu ca ar fi fost tratamentul corect insa. Poate copilul are o viroza si atunci antibioticul e degeaba.. . Dc e ceva bacterian insa tot la antibiotic ajungeti. Din pacate la noi medicii prefera sa trateze si virozele si infectiile bacteriene in acelasi mod.

Multa santate puiutului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Tzuna, incredibil, dar adevarat: si in cabinetele medicilor de familie de la noi din tara exista teste rapide de determinare a unei infectii streptococice sau urinare, caz in care se impune antibiotic. Si ai sa razi: din experienta mea marea majoritate a parintilor, cand imi pasesc in cabinet, imi cer din prima antibiotic pt copil si pleaca nedumeriti ca primesc doar reteta pt simptomatice. Insa riscul este foarte mare daca febra persista spre 40 timp de 3 zile, mai ales la sugari/prematuri. Prefer din prima masuri agresive la copilul mic, cel putin de cand unei colege i-a murit copil cu pneumonie, febril. Mai bine sa fiu ocarata pe forumuri ca dau si algocalmin la copii, si desitin, ca recomand si impachetari sau orice alt mijloc de combatere a febrei, decat sindromul febril prelungit. Tratamentul pentru combaterea recidivei unei convulsii este muuult mai agresiv si mult mai pacatos decat mijloacele descrise pana acum pentru combaterea febrei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Atentie, autoarea subiectului nu a spus ca are febra 40 de trei zile, ci ca are, citez "de 3 zile are febra PANA la 40". Asta poate sa insemne si 38 si 38.5, etc.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator and 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adryenutza29 spune:

febra a fost 39.8 si 40

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Cum mai sunteti?

Adevarul e ca 40 la bbei nu e ca 4o la juniori. In general se zice ca 40 la bebelusi nu e o tragedie. Leacuri babesti romanesti ai incercat?

Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fecian spune:

Olandezii cand n-au chef de tine te mint in fatza cu o nerusinare ceva de vis... iti baga aberatii de genul vii cu copilul aproape mort si apoi iti putem face ceva.

Am patit-o cu copil de 4 luni care de 1 saptamana voma continuu (timp in care sunam si mergeam la medicul de familie si imi baga aceasi placa..aa copilul arata bine), plus raceala serioasa. M-am dus singura cu el l-a spital si am urlat la aia sa ma bage in seama si sa vezi chestie, copilul meu scazuse intr-o saptamana 1 kg!!! O saptamana a stat in perfuzii si intubat, cu masca de oxigen...tot tacamul.

De atunci a recuperat foarte foarte greu.

Alta data mi-a facut febra la gradinitza s-a invinetit si s-a lasat moale, de l-am dus la urgente unde i-au dat un medicament minune si si-a revenit imediat!

Ideea e ca pana ajungi la spital e foarte greu. Dar o data ajunsi acolo am avut parte de cel mai bun tratament.

Adryenutza suna la consultatie bureau si fa o programare cat mai urgent. Cei de acolo sunt mai in masura sa te ajute. Succes

Felicia,de pui (Gabriel) si 28+ cu bulina (Mihai sauAnamaria???)
Nasterea lui Gabriel
_

Simply happy!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Felicia nu cred ca are sens sa sune la CB, mie mi-au zis clar ca daca copilul e bolnav trebuie sa ma indrept spre dr de familie si nicidecum la ei!

Sper insa ca febra e pe trecute acum. Sanatate multa!

Alina si missele Amalia 17.11.2005 si Alessia 02.11.2010

POZE ALESSIA
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii Amaliei

Parfois on regarde les choses, telles qu'elles sont, en se demandant pourquoi.
Parfois on les regarde, telles qu'elles pourraient être, en se disant pourquoi pas.

Mergi la inceput