copilul meu are febra 40
buna
sunt adryana
si am un baietel de un an si 4 luni
de 3 zile are febra pana la 40
am fost la dr
si a zis sa astept 3 zile si pe urma sa merg iar
mi/a dat sa ii dau doar paracetamol din 8 in 8 ore
dar are efect doar de o ora 2 cat ii scade febra pe urma urca iar
are si nasul infundat
de tusit nu tuseste
sincer nu stiu ce are
sigur ceva infectie
ia controlat si urechile
a zis ca nu vede nimik
ce pot sa fac
nu mananca are frisoane nu are putere
Raspunsuri
blackgirl0 spune:
novocalmin supozitor in poponeata sau algocalmin 1/3 de fiola URGENT!!!
Si impachetari reci: copil dezbracat complet invelit intr-un cearsaf ud in apa calduta, nu rece, si deasupra pui o patura. Se tine cam 10 minute, se reface operatiunea de cate ori este nevoie. Copilul va urla, primul lui instinct este sa fie socat, sa urle, sa refuze. Strangi din dinti si ii faci impachetarile, caci nu vrei sa ajungi la convulsii cu el, nu?
Sau il dezbraci si intri cu el in baie/dus pana ii scade febra.
Multe lichide
Prosop cu apa rece pe frunte
Suna la ambulanta si fii pe faza daca incepe sa fac convulsii!!!!
emanouela spune:
am patit si eu acum in jur de 2 sapt, acelasi lucru. am pus pe seama maselelor....dar l-am dus si la un control, asta in a 4 a zi de febra. avea puroi in gat....nu de la raceala sau altceva, nu, cica e o bacterie care asa se manifesta si are un aspect diferit de cel al puroiului in gat de la raceala. am mers pe antibiotice si acum e bine. am zis in dreapta si in sranga si cica da, aceasta bacterie este,....se ia din aer, maini murdare, etc....copii ies afara, maga mana murdara in gura, etc.
mergi la medic si pune-l sa se uite in gatutul lui, sa vada.
sanatate multa
mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail
blackgirl0 spune:
Adryenutza, mai poti sa ii dai alternativ paracetamolul cu ibuprofen, tot din 8 in 8 ore, important este ca febra sa fie sub 38.5. Nu prea inteleg de ce nu ti s-a facut un TSR (test rapid de streptococ) din gatul copilului sau o proba rapida pt infectie urinara. Sunt simple, se fac si la noi in cabinetele medicilor de familie. In fine, este necesar un antibiotic, eu nu cred in sindrom febril peste 38 grC cauzat de eruptia dentara.
emanouela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui blackgirl0 Adryenutza, mai poti sa ii dai alternativ paracetamolul cu ibuprofen, tot din 8 in 8 ore, important este ca febra sa fie sub 38.5. Nu prea inteleg de ce nu ti s-a facut un TSR (test rapid de streptococ) din gatul copilului sau o proba rapida pt infectie urinara. Sunt simple, se fac si la noi in cabinetele medicilor de familie. In fine, este necesar un antibiotic, eu nu cred in sindrom febril peste 38 grC cauzat de eruptia dentara. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! |
noi am facut temp in jur de 40 de la eruptie de masele....asa ca, se poate
Marina spune:
Pe aceiasi lungime ca blackgirl, novocalmin in fundulet, daca nu scade agocalmin fiola - nr picaturi = nr kg, daca nici asta nu merge prosop mare inmuiat in apa rece si copilul infasuat in el. Daca nici asta nu merge in decurs de max o ora cheama salvarea.
Daca scapi de noaptea asta cu tratamente din astea maine dimineata ar trebui sa mergi oricum la pediatru.
miereamara spune:
Cu riscul de a parea ca sunt contra valului, aici nu se recomanda impachetarile alea fedeles mentionate mai sus pt ca pot dauna mai mult. Racirea corpului se face treptat, prin bai cu apa a carui temperatura se scade progresiv. Nu impachetarile in sine scad temperatura ci evaporarea apei pe suprafata pielii (in nici un caz nu l-as acoperi cu o patura)
Nu se recomanda algocalmin la un copil asa de mic (nici la unul mai mare dealtfel).
O temperatura de 40 nu e chiar asa de speriat, convulsiile pot aparea si la temperaturi mai mici si se fac in general cand temperatura corpului creste sau scade brusc (de aia se evita impachetarile ale etanse).
As alterna antitermicele la 4 ore (nu stiu ce aveti voi acolo, noi avem aici motrin si inca unul a carui denumire imi scapa acum), bai caldute, eventual comprese mai reci la maini si picioare si supravegheat copilul. Neaparat aflat ceea ce genereaza febra.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator and 12+
Tisina spune:
mireamara, motrinul este denumirea comerciala a ibuprofenului (una dintre ele).
Adryana,din experienta mea: la febra mare le dadeam copiilor paracetamol la 8 ore alternat cu ibuprofen la 8 ore, astfel ca venea cate un antitermic la 4 ore (ex: ora 8-paracetamol, ora 12-nurofen, ora 16 paracetamol...). Daca febra se incapatana sa stea la 40, apelam la novocalmin. Nu le-am dat niciodata algocalmin, pentru ca nu mi-a fost recomandat de medic, si cum nu sunt din domeniu, nu indraznesc sa vin cu initiative.
Foarte importanta pentru scaderea febrei este hidratarea. Da-i sa bea cat de multe lichide (apa plata, ceai). Tine-l imbracat cat mai sumar si pune-i comprese ude pe frunte. Si neaparat niste analize, caci daca si dupa 3 zile are tot febra asta, ceva nu e in regula si se cere tratament mai serios decat un antitermic.
Sanatate multa!
roxanaz spune:
novocalmin = algocalmin. dar ma indoiesc ca il are adryenutza in olanda.
alternarea anti-termicelor este ok - la 6 ore mai degraba decat la 4. dar depinde si de cum se simte copilul. oricum daca face frison in continuare ai putea merge la urgente - poate intr-adevar ii face macar un test de strep B.
sanatate!
Roxana
emanouela spune:
in Be e perdolan....supozitoare antitermice....cred ca si in Olanda la fel se numesc.
roxanaz spune:
din ce vad eu perdolan-ul contine paracetamol.
mai stiu ca in Germania exista desitin - supozitor, foarte eficient in febra mare. poate exista la voi. oricum e de mers la medic daca copilul face in continuare febra mare si nu cedeaza prea mult timp la antitermice.
Roxana