Pufuleti de Ianuarie - Februarie 2010 (21)
Raspunsuri - Pagina 8
lia_2009 spune:
salut fetele prezente.
Sincer nu am mai intrat pe forum dar acum am o nelamurire si poate ma puteti ajuta intr-un fel. Fetitei mele i-a erupt bubite mici pe fata, burtica si spate. Am fost la spital Matei Bals si acolo ne-a zis ca seamana cu o alergie la mancare. Ea nu a mancat nimic 2 zile deci am zis ca nu poate fi. Are si ganglioni inflamati si dr a zis ca ar fi o boala de piele luata din aer. Ea a facut vaccinul ROR. Tratament ia dat zyrtec 3-4 zile si o sa-i treaca. Voi ce credeti? Sa stau sa fac tratamentul si sa astept reactia ei sau sa mai consult pe altcineva? Multumesc si sper sa sa-mi raspunda cineva la mesaj.
sorina_bz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Loredana71 Ziua buna,fetelor! Va multumesc mult pentru aprecieri si comentarii la fotografii Mandra mea doarme de pranz,pot sa spun oficial de acum ca nu mai doarme 2 somnuri,ci doar unul...Acum doarme de pe la 2,sper sa doarma 2 ore,ca de obicei,seara la 8 o bag in pat,pe la 8 jumate,9 doarme si se trezeste la 8,8 jumate...Bun si asa... Are un mic vulcan in gura,se pregateste a doua masea sa iasa,desi e umflat acolo tare de tot,inca nu face capricii,poate scapam...In rest,am vrut ieri la doctor,dar era inchis,are ceva pe piele,adica,nu se vede nimic,dar pielea e foarte rugoasa,ca si cum ar avea piele de gaina,oare ce o fi minunea asta?A fost asa pe brate,acum vad ca are mici portiuni si pe picioare...Ati intalnit asa ceva?O sa incercam maine sa mergem din nou la medic,sa vedem ce si cum.... In rest,veselie multa,activitate sustinuta,mai,nu sta o clipa,scoate tot,lucreaza toata ziulicaVorbeste in limba ei si eu stau si ma uit la ea fermecata |
Felicitari pentru reusita cu un singur somnic, si sa iasa usor maselutza!
Pe piele...Nu stiu ce sa zic...poate fi o intoleranta la ceva (nu neaparat aliment...poate sapun, detergent, balsam, material de haine), sau o manifestare de dermatita atopica... zic si eu, dar e clar ca numai medicul poate sti ce e...
Iris facea in vara ceva asemanator, piele rugoasa, uscata, sub forma unui banutz la ceafa...mers la: medic de fam, alergolog, dermatolog, in ordinea asta. Concluzia..o tin prea mult in brate, transpiratia de pe mana mea ii provoaca treaba aia...Am primit indicatii pentru un gel pt spalat si pt un ulei pentru piele atopica, ce i-au mers bine tare...si ... indicatia s-o mai las si jos din brate..mai mult nu stiu ce sa iti spun...
sorina_bz spune:
citat din mesajul lui nyny Cine se pricepe sa-mi explice si mie ce trebuie sa fac, pentru a putea scrie un mesaj cu diacritice. Am setat lb romana... imi apar caciulitele si virgulele la a,i,t,s... dar cand trimit mesajul apare in locul lor un fel de codificare ... fac o proba... #351;,#259;,#355;,î , #259; , #351; , #355; tot asa va apare si voua? |
Nu prea stiu ce iti spun, n-am incercat sa setez limba romana pt mesaje...nici nu stiu de unde..
In mesajul tau vad si eu niste coduri...
Dar daca incerci ca in cadrul mesajului sa scrii in loc de caractere cu diacritice...codurile propuse de ei pt fiecare litera? Poate sunt pe campii...zic si eu...
Da' de ce vrei sa te chinui?
sorina_bz spune:
citat din mesajul lui lia_2009 salut fetele prezente. Sincer nu am mai intrat pe forum dar acum am o nelamurire si poate ma puteti ajuta intr-un fel. Fetitei mele i-a erupt bubite mici pe fata, burtica si spate. Am fost la spital Matei Bals si acolo ne-a zis ca seamana cu o alergie la mancare. Ea nu a mancat nimic 2 zile deci am zis ca nu poate fi. Are si ganglioni inflamati si dr a zis ca ar fi o boala de piele luata din aer. Ea a facut vaccinul ROR. Tratament ia dat zyrtec 3-4 zile si o sa-i treaca. Voi ce credeti? Sa stau sa fac tratamentul si sa astept reactia ei sau sa mai consult pe altcineva? Multumesc si sper sa sa-mi raspunda cineva la mesaj. |
Lia, cam nasoala situatia in care va gasiti. Medicului care a consultat copilul i-ai spus ca ati facut ror, si cu cate zile in urma? Ar fi mai multe de spus...am inteles din mesajul tau ca nu papa. Temperatura face?
Eu as mai cere si parerea altui medic, daca as avea dubii in legatura cu primul.
lia_2009 spune:
sorina, i-am spus ca a facut ror in ianuarie.
Am fost de dimineata la medicul ei si ne-a spus ca ar fi o boala de piele dar nu din cele cunoscute, ar fi ceva nou. Febra a facut 3 zile pana i-a erupt pe piele. Poate de la febra nu a mancat. De o sapt si mai bine are diaree doar un scaun pe zi am spus si asta la dr. Oare fac bine sa urmez tratam cu zyrtec? o sa-i treaca? Doamne ajuta sa se faca bine.
sorina_bz spune:
citat din mesajul lui lia_2009 sorina, i-am spus ca a facut ror in ianuarie. Am fost de dimineata la medicul ei si ne-a spus ca ar fi o boala de piele dar nu din cele cunoscute, ar fi ceva nou. Febra a facut 3 zile pana i-a erupt pe piele. Poate de la febra nu a mancat. De o sapt si mai bine are diaree doar un scaun pe zi am spus si asta la dr. Oare fac bine sa urmez tratam cu zyrtec? o sa-i treaca? Doamne ajuta sa se faca bine. |
Lia, daca ati facut ror in ianuarie...clar nu e nici o legatura intre ror si ceea ce are acum copila. Eu stiu ca nu se cheama diaree un scaun moale in zi...trebuie ceva mai multe scaune, ca sa fie diaree. Din ceea ce spui, pare a fi roseola infantum, o boala a copilariei. Daca nu ai incredere in medicul care a vazut-o...poti cere parerea altui medic. sa se faca repede bine printesa mica.
nyny spune:
citat din mesajul lui lia_2009 sorina, i-am spus ca a facut ror in ianuarie. Am fost de dimineata la medicul ei si ne-a spus ca ar fi o boala de piele dar nu din cele cunoscute, ar fi ceva nou. Febra a facut 3 zile pana i-a erupt pe piele. Poate de la febra nu a mancat. De o sapt si mai bine are diaree doar un scaun pe zi am spus si asta la dr. Oare fac bine sa urmez tratam cu zyrtec? o sa-i treaca? Doamne ajuta sa se faca bine. |
Lia, eu chiar nu ma pricep... nu stiu ce sa-ti zic. De ce nu consulti inca un medic, pentru linistea ta. Mie mi se pare aiurea ca a facut si febra... Zyrtecul eu stiam ca este pt alergii... se face febra la alergii? Cum ziceam... nu ma pricep.
Sper sa aflii cauza si sa scapati de probleme cat mai curand.
Mamica fericita de Mara si de David
nyny spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui sorina_bz
Nu prea stiu ce iti spun, n-am incercat sa setez limba romana pt mesaje...nici nu stiu de unde.. In mesajul tau vad si eu niste coduri... Dar daca incerci ca in cadrul mesajului sa scrii in loc de caractere cu diacritice...codurile propuse de ei pt fiecare litera? Poate sunt pe campii...zic si eu... Da' de ce vrei sa te chinui? Sorina, mami de Diana si Iris |
Am incercat toate variantele posibile... nu reusesc. Am lasat-o balta.
Eeee... mi-am propus sa fac un capitol nou cu toate perlutzele, poznele, traznaile copiilor si vroiam sa scriu cuvintele exact asa cum au fost pronuntzate de Mara cand era mica. Eu stau cam prost cu memoria si decat sa le scriu pe hartie, mi se pare mult mai simplu sa le scriu aici....( ideea Plateei)
Mamica fericita de Mara si de David
sorina_bz spune:
citat din mesajul lui nyny Am incercat toate variantele posibile... nu reusesc. Am lasat-o balta. Eeee... mi-am propus sa fac un capitol nou cu toate perlutzele, poznele, traznaile copiilor si vroiam sa scriu cuvintele exact asa cum au fost pronuntzate de Mara cand era mica. Eu stau cam prost cu memoria si decat sa le scriu pe hartie, mi se pare mult mai simplu sa le scriu aici....( ideea Plateei) |
Aaaa, ce super idee!
Poate merge cumva transcrierea...
Cand crezi tu...poate ne dai si noua link-ul!
Loredana71 spune:
Nyny,ai putea sa folosesti jargonul de net,cu sh,tz,daca nu te deranjeaza prea tare,si asa se poate citi exact...Pentru primul a din pamant,ai putea sa scrii a' si pentru al doilea a*spre exemplu...Zic si eu :)