Brumarei si Craciunite nov.dec.2011 (19)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Citat:
citat din mesajul lui luny

Citat:
citat din mesajul lui ralu_t

tocmai am vizionat The business of being born si am
impresionant, incredibil, outrageous pe alocuri...cand aveti timp il puteti vedea www.feminitate.org/2010/10/afacerea-de-a-fi-nascut/" target="_blank">aici

ralu- de Tudorica fara frica (15.05.2008) si 14+ cu o margica mititica
i believe in miracles...povestea noastra

ma incearca o groaza de sentimente... omg, ce fac americanii astia!!

Iubirea mea Mufarin, bandit mic
... si iubirea a doua e pe drum

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Eu am vazut documentarul inainte de a naste si am zis ca e exagerat.

Dupa experienta de la nastere, mi-am schimbat complet optica, din nefericire, jumatate din nasteri aici sunt induse si mare procent din induceri ajung la cezariana. Procentul de c-sections e undeva la 33%, enorm...nu se fac cezariene la cerere, dar se fac cezariene din cauza inducerilor nereusite.

Foarte multe femei aleg sa nasca acasa asistate de moasa sau nu, sau aleg sa nasca in centrele de nasteri.

Costurile nasterii in spital sunt enorme, daca nu ai asigurare esti terminat. Exista niste programe de stat gratuite, dar trebuie sa fii la limita inferioara a saraciei ca sa te califici.

Da macar nu dai spaga!

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator and 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Citat:
citat din mesajul lui many_bani

Din pacate si eu trebuie sa va parasesc. Se pare ca DT a fost interpretat corect, bebe a avut ceva anomalii, s-a oprit din evolutie. Maine dimineata merg la spital . Sunt distrusa, nu stiu cata suferinta mai pot indura.
VA multumesc ca v-am "cunoscut" sunteti minunate

mami de Vlad (29.10.2009)
Multumesc Doamne!

Nuuuu, many, nu pot sa cred. Din tot sufletul simteam ca e bine si ca piticii tai sunt doar grijile pe care si le face orice gravida. Tare rau imi pare . Te imbratisez cu drag si ma rog sa iti revii. Ooofff ...

Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.
Se tu sentissi come mi batte il cuore,
Se premo la mano, mi batte più forte ancora:
Sai tu dirmi perché batte così?
Perché il mio amore per te sta tutto qui!!!

Mergi la inceput

Neata!

Am venit asa bucuroasa sa incep ziua cu voi si m-a terminat vestea cu many ...

rux - ma bucur ca mai treci pe la noi. Si oricare fata care a fost nevoita sa intrerupa drumul odiseei. Numai bine iti doresc.

Nu am facut o statistica, dar mi se pare mie sau e odiseea cu cele mai multe ex-burtici, prietene acum?? Pacat ...

anna - asa e, iti spune sexul imediat ce il scoate din burtica, doar daca nu specifica si atunci ca nu vrea sa stie pana nu il primeste in brate . Insa in brate, adica pe piept, mie mi l-a dat pe bb (SIlvia) imediat, in timp ce isi terminau treaba acolo la mine (curatat, cusut etc.) eu ma iubeam cu ea de zor . Ce frumoase momente, pt. o mamica sunt intr-adevar speciale. Fac bine la psihic, dupa tot chinul, la fizic (nu am mai simtit nici o durere) ... ceea ce la G. nu am avut parte, ba chiar s-a accentuat durerea de pana atunci prin faptul ca mi l-au dus rapid din sala de nasteri. OOoofff ...

aly - termenul o sa se tot schimbe pe parcurs, ca la sfarsit bb sa vine inainte de termen . Glumesc, la prima sarcina am avut un termen, dupa ciclu, dupa eco s-a mutat mai inainte cu 2-3 zile, iar de nascut am nascut cu o sapt. inainte de orice termen. Iar la a doua sarcina, am nascut peste termen cu vreo 8-10 zile. Deci, nu e nimic batut in cuie. Asteptarea o sa fie grea atunci, pe ultima suta de metri ... si mai sunt si sarbatorile, stiu bine cum e.
Aici e o vorba ... la prima sarcina/nastere, i primi 10 giorni ti li regala la Madonna (primele 10 zile ti le da cadou Maica Domnului), adica nasti inainte cu 10 zile inainte de termen, cadou de la Maica Domnului, sa iti mai usureze asteptarea. Asa se zice, nu stiu de ce. Numai la prima nastere cica e valabil. SI la mine chiar s-a potrivit.

silvia - bine ai venit, sarcina usoara. Scrie repede 10 mesaje ca sa treci de moderare si sa comunicam in timp real. SI lasa datele pt. lista, daca vrei sa fii trecuta si nu a facut-o pana acum cineva (UM si DPN).

Mergi la inceput

Si acum despre noi. Sunt mai bine cu raceala. SI chiar ma mir, ca-s numai 3 zile ... dar am inceput sa iau oscilo. O fi si de la aia? Bine ca trece ...

albert - tu cum te mai simti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianalaura spune:

Buna dimineata!
Many..., mult curaj..sa stii ca efectiv plang alaturi de tine. Dumnezeu sa iti dea putere sa treci peste, si durerea sa se diminueze. Nu stiu, m-a ferit D-zeu sa trec prin asa ceva...dar banui ca durerea nu trece niciodata..doar se estompeaza.
Brambu..multa sanatate. Asa cum ziceai si tu...ma uit si eu cu amaraciune cum creste lista cu ex-burtici...sper din tot sufletul sa se opreasca aici.
Silvia, bine ai venit. Ti-am trimis PM.

diana 8+ si mami de IANIS STEFAN 14 mai 2007

www.lumeadianei.blogspot.com" target="_blank">http://www.lumeadianei.blogspot.com

Buburuza
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns albertje spune:

Citat:
citat din mesajul lui abramburika

Si acum despre noi. Sunt mai bine cu raceala. SI chiar ma mir, ca-s numai 3 zile ... dar am inceput sa iau oscilo. O fi si de la aia? Bine ca trece ...

albert - tu cum te mai simti?

neatza ,
mersi de intrebare ambramburika! sant mult mai bine .inca mai curge usor nasul ,dar sant aproape vindecata !o sa intru mai tarziu ,caci trebuie sa pregatesc fetita de gradinitza.nici cafeaua nu mi-am baut-o inca .am amdormit pana la 7.30 ,dar tot am sentimentul ca nu a fost de ajuns.va poop pe toate si pe mai tarziu !

vine bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corina_s spune:

neata..doar..ca nu prea e buna
m-am trezit de dimineata cu o durere in partea stanga ..care vad ca persista..nu e intensa..dar..
cred ca devin paranoia..

voi mai aveti dureri sau intepaturi?

sa aveti o zi frumoasa..si numai cu vesti bune!!!!

9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu_t spune:

neata!

many sunt cu sufletul langa tinemulta putere!
sunt un pic intoarsa...fi-miu de cateva zile e capiat. se culca tarziu, e rupt de oboseala si plange din orice prostie, face tantrumuri...asta dupa ce ultima perioada (de cateva luni) fusese f linistita. acum iar e cu "nu" in brate, zice singur ca e gica contra ma intreb daca are de a face cu sarcina mea sau cu gradinitama obisnuisem cu binele, era asa de rezonabil, ne intelegeam asa smooth, negocieri frumoase, etc, etc
brambu...nu stiu daca pentru faptul ca eu eram la prima sarcina si am avut perceptiile influentate de asta, dar la cealalta odisee la care am participat au fost mult mai multe pierderi de sarcina, inclusiv bebic cu SD la care s-a renuntat eu ce sa zic...in prima parte a sarcinii nici nu puteam intra pe forum, mi se parea ca de cate ori deschid odiseea, mai aparea o veste proasta.
sunt de acord cu irina, e tragic si dureros de cate ori se pierde o sarcina insa e mai sanatos sa privim cu optimism inainte decat sa ne uitam la drobul de sare. asa e viata, nici nu stim daca maine mai suntem pe pamantul asta, noi sau cei dragi noua, si totusi continuam sa traim ca si cum nu ni se poate intampla asa ceva...si e f bine asa...altfel nu am putea merge mai departe. sarcina trebuie sa fie si o perioada de visare, nu doar de stres si panica...oricum nu sta in mainile noastre sa facem ceva in caz de doamne fereste.
corina da, sunt tot felul de dureri ciudate, doar creste ceva acolo in burtica. durerile sunt ingrijoratoare daca se aseamana cu cele menstruale si nu trec daca bei apa, stai linistita in pat, etc. atunci e de mers urgent la dr.
brambu si la mine se potriveste aia cu cele 10 zile. am nascut pe 15 si aveam termen pe 25. asa ma apuca niste nostalgii legate de sarcina anterioara, cum stateam acum 3 ani si ma intrebam oare cum arata puiutul din burtica...si acum am retrait tare intens periioada aia, s-au reactivat multe amintiri. eu nu am fost dintre mamicile nerabdatoare sa nasca, imi era cam frica de ce va fi dupape final m-am bucurat de fiecare zi de sarcina si am stat de dimineata pana seara la terasa (pe vremuri in luna mai era cald)cu prietenii in schimburi, vreo 4 schimburi de prieteni pe zi, ca doar ei si munceau saracii. si la 6 cand iesea barbata-miu de la job, ma prelua el dar asta fiindca eu statusem o luna si ceva consemnata in pat pt contractii si simteam ca daca mai vad casa mea in fata ochilor fac icter

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu_t spune:

si acum sa continui...ca nu ma duce memoria sa scriu tot intr-un sg mesaj
carla bafta multa la eco, sa vii cu vesti bune
luny si irina din nefericire realitatea trista din film cred ca se aplica nasterilor moderne spitalizate in mare masura nu doar celor din statele unite. la noi ce e diferit? si la noi se induc nasteri, si la noi se intervine cu oxitoccina sintetica, si mai ales la noi se fac cezariene fara motive...ca sa nu mai vb de ce se intampla in spitale dupa ce nasti, dpdv al relatiei mama-copil. jale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns firicel spune:

Many-chiar am plans cand au auzit vestile-nu-mi vine sa cred.Multa putere iti doresc sa o iei de la capat daca doresti,daca nu,linisteste-te si cand ai vreme si doresti,vino pe la noi sunt sigura ca te vom alina cu o vorba buna.Acelasi lucru si pt Roxycod-e groaznic,nu-mi pot imagina asa ceva asha ca...o imbratisare si sanatate multa.Aveti grija de voi!

Ruxulice bine ca te simti oarecum mai impacata momentan.Cand ai nevoie de un sfat si o vorba buna vino pe la noi oricand!

Madabout2003--astept cu mare interes cartile pe contul comun.Bine punctat-nici una din noi nu cred ca va putea aplica regulile din carti ad literam pt ca fiecare copil e diferit.Sunt sigura ca instinctul de mama si pt unele si experienta vor ajuta enorm.Bineinteles ca voi selecta ce mi se pare potrivit pt bebele meu.

Walkiria-suna destul de dur tratamentul pt ficat.Nu stiu prea multe despre trombofilie-ma bucur ca ai avut vesti bune totusi asta e important.La capitolul boli si eu sunt inzestrata plus acum am in dotare o mare armata de pitici sau morcovi(dupa preferinta).Iepurasi n-am ;) asha ca vai de morcoveii mei.Sanatate multa iti doresc.

Miere parca si Arleza venisera cu vesti bune-daca am sarit pe cineva sau am gresit numele pasuiti-ma de data asta !Ma bucur pt voi

Pentru doamnele cu listuta-poate mai adaugati si cartile si o listuta cu zilele noastre de nastere?Sa fie mai usor oare pe luni:Luna Iulie si in ordine crescatoate a zilei de nastere.Si poate si cartile-daca e prea complicat nu-i bai.

Se vindeca Albertje si Brambu si cred ca incep eu-am o raceala ca imi plezneste capul si azi dimineata si ieri noapte am tusit de m-a luat mama Ana.Nu ma doare in gat dar s-ar putea sa fie doar "head cold"-sper sa nu fie ceva infectie respiratorie ca tb sa ajung la pneumolog.

Nu mi-o luati in nume de rau dar oare ar fi bine sa facem un pomelnic sa-l ducem la biserica pt linistea noastra sufleteasca?Pentru sanatate pt noi toate.Astept pareri-nu e musai daca nu sunteti de acord.

Va pup si o zi frumoasa va doresc.Iarasi planuisem sa iau la puricat ultimele pagini dar m-am culcat cu durerea de cap si m-am sculat peste noapte cu ea si continua si acum.

Mergi la inceput