fetita de 3 ani
Raspunsuri - Pagina 3
Didididi spune:
Si al meu face la fel cu hainele; nu m-am prins de ce vrea o anumita bluza/pantalon exact atunci. Eu insa nu ma stresez, atat timp cat e imbracat conform sezonului. Il scot si imbracat ca o sorcova, ca e doar copil. Si pentru ca nu am insistat, a inceput sa renunte si pot negocia cu el.
Ma distreaza foarte tare cand vrea sa se imbrace in casa cu toti pantalonii, toate bluzel, asa una peste alta, de nu se mai poate misca. Ii fac damblaua si apoi il dezbrac.
Didi si bb Mihail (22.08.2008)
MACARIE spune:
cum spune-am azi dimineata a trebuiet sa negociez cu ea ca sa lase rochita cu care era deja imbracata, gand am luat-o de la gradi a facut o criza chiar in clasa sa scot rochita de pe ea si intr-ul final i-am dat-o jos in curtea gradinitei ca nu am reusit sa ma inteleg cu ea , am lasat-o in dres , ce tie si cu copii astia si fixatiilor lor , acum sa schimbat deja de 2 ori , dar nebunia mare incepe mai tarziua ca trebuie sa mergem la o petrecere ...sa te tiii
--------------------------------------------
Nu va ingrijorati de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei necazul ei.......Iisus Hristos
Victoria_mami spune:
Macarie, am si eu fetita care in 22 face 3 ani si ce sa-ti spun? E aproape la fel! Dar eu o las sa se imbrace in ce vrea ea, dar e drept ca daca-i spun ca e prea frig/cald, ca nu se potrivesc, etc. macar acolo ma asculta. Nu stiu ce sfaturi ti s-au dat, am citit numai postul tau, dar eu as incerca sa las dupa ea o vreme... ce daca nu se potrivesc hainutele la culoare/design, etc? Pe cine raneste? Pe nimeni. Atata timp cat este imbracata in concordanta cu vremea, de ce sa nu o lasi? Si eu la fel cred ca Victoria e super-rasfatata, ca si la noi s-a lasat muuult asteptata. Imi pare rau ca nu am nici sfaturi nici solutii, si noi suntem in aceeasi perioada. Victoria a inceput anul trecut; eu la cumparaturi ptr. haine/pantofi ptr. ea o iau cu mine intotdeauna, si daca-mi spune in magazin ca nu-i place ceva, nu-i cumpar. Am facut greseala de a-i cumpara o rochita anul trecut desi mi-a spus ca nu-i place si am incercat de 2 ori sa i-o dau pe ea si a urlat pana i-am dat-o jos. Asta anul trecut! Acum am invatat lectia... Rabdare! Ele cresc si o sa ne intelegem mai usor cu ele.
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
Victoria_mami spune:
Ah, mi-am mai amintit ceva: Victoria e "shoe girl", asa ca in cele mai multe zile, ea alege pantofii si eu aleg hainele in functie de pantofii alesi de ea. Ca deja cumpar numai ce zice ea ca-i place, deci nu poate zice ca nu-i place ceva. Si... de ce nu o lasi intr-o dimineata sa incalte papucii aia mai mari cu 5 numere si iei intr-o plasuta sau in geanta pantofi care i se potrivesc si probabil dupa 3 minute de mers pe jos cu pantofii aia mari, sigur iti va cere ea sa-i schimbi, ca nu poate sa mearga cu ei si apoi poti sa-i spui cand ii mai cere ca i-a avut deja si nu a putut merge cu ei in picioare.
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
Victoria_mami spune:
Poate daca NOI nu le-am mai spune lor toata-ziua ca "Nu se potriveste", nici ele nu ar spune. Ca pana una-alta tot de la noi le invata. Si de ce sa nu le lasam sa se exprime liber? Pana una alta sunt niste omuleti cu dorinte si personalitati, nu catei de companie. Hai sa incercam toate o luna (nu mai mult) sa le lasam sa se imbrace cum vor ele si sa vedem ce se intampla. (Bu cu geaca de iarna in miez de vara sau cu sandale iarna, normal, ci in limita vremii )
_
Victoria_mami spune:
Citat: |
citat din mesajul lui inbox Dar odata pe saptamana ii fac damblaua si plec cu ea imbracata ca de la circ :), cu rochita de printesa si coronita pe cap. Numai asa ma pot intelege cu ea toata saptamana! Hainele pentru gradinita le negociem de seara! mamica de printesa Maria 15.11.2006 si bebe Mircea -25.09.2010 |
asa ar trebui sa facem toate. Si nu numai o data pe saptamana. Ce conteaza cine ce gandeste, atata timp cat ele sunt fericite si se simt speciale.
_
sorana spune:
Fix asa era si la noi la 3-4 ani.
Desiree eu zic "invers" decat tine .
Adica trebuie sa le educam si asta include si asortarea si "tinuta potrivita la locul potrivit" (nu mergi in rochie de seara la batut mingea in parc si nici in trening la opera si in nici un caz in rochie de seara si cu bijuterii la scoala, fiecare loc are "codul" lui de imbracat).
La noi s-a inteles teoria de mai sus (repetata de cel putin un milion de ori incepand cu 3 ani) cam in jurul varstei de 6 ani.
Ne-am mai certat (de la egal la egal, ca intotdeauna), ne-am mai suparat (si eu si ea), am mai negociat si intr-un glorios final am ajuns la o inteleger reciproca
Acum suntem foarte ok. Daca nu stie ce se potriveste (a mers la Ateneu de dimineata de exemplu) intreaba, alegem impreuna, asortam.
Am devenit prietena de incredere la "cum imi sta cu camasa asta? Pot sa port tricoul asta si camasa asta legata deasupra?", etc.
Practic nu am un sfat sa dau, depinde de copil si de mama. Dar cu negociere, cu calm (daca poti sa fii calma dimineata cand intarzii la job), cu rabdare veti ajunge acolo unde trebuie la un moment dat.
Multa rabdare si multe argumente in negociere va doresc
adra_bell spune:
A mea are trei ani jumate, eu n-am incurajat-o deloc cu cochetaria, am imbracat-o comod, sa se poata juca in voie. In par nu-i place sa-i umbli, abia sta la pieptanat, nici vorba de clamite si coafuri. Ii plac parfumurile, dar eu sunt alergica si nu mai stiu pe unde sa le ascund.
Cu toate astea am avut si noi perioade de mofturi, vara trecuta a refuzat cu indarjire sa imbrace doua rochite nou-noute, foarte bine, nu le-a imbracat. N-a iesit toata vara din sosete, nici vorba de sanda pe piciorul gol. Am lasat-o. Are la dispozitie numai hainele de sezon, nici noi nu avem spatiu, cele de extra-sezon le pun in cutii de carton si le depozitez in debaraua de pe scara. Cu toate astea nu incearca sa se imbrace cu geaca vara, a facut-o in trecut si mi-a dat dreptate, i-a fost cald
Ii cer intodeauna parerea, vrei pantofii roz sau pantofii albi? vrei tricoul cu elefantel sau tricoul cu Pocoyo etc
Acum suntem la capitolul "a picat putina apa pe mine, schimba-ma". Nu prea reactionez decat daca s-a udat tare, si chiar se joaca la apa de cateva ori pe zi, o las sa se dezbrace/imbrace singura, se duce la dulap, pe hol, si-si face de lucru
La fii-mea, daca ar tine mortis sa se incalte cu niste adidasi cu 5 numere mai mari, singura solutie ar fi sa o las. As lua incaltarile ei in geanta si sunt sigura ca dupa cativa pasi ar observa ca adidasii mari nu sunt comozi.
Macarie, problema este un pic si la tine, dimineata esti sub presiune, toate trebuie sa fie gata la timp, timpul este scurt, fetita este presata si de aceea ea taraganeaza, tu te enervezi, e un cerc vicios
blog
asteptandu-l pe Filip (august 2011)
The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world
sorana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adra_bell Macarie, problema este un pic si la tine, dimineata esti sub presiune, toate trebuie sa fie gata la timp, timpul este scurt, fetita este presata si de aceea ea taraganeaza, tu te enervezi, e un cerc vicios blog asteptandu-l pe Filip (august 2011) The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world |
Foarte probabil asa este. Si asa eram si eu. Dar nici n-ai ce face, doar nu poti intarzia la job in fiecare zi.
Plus ca noi (eu si fi-mea) suntem doua somnoroase dimineata si sculatul cu o ora inainte n-a fost niciodata o optiune.
Eu tot votez pentru "faci ce poti" pentru ca va trece cu varsta.
Acum, pentru ca e la scoala, si nu poate intarzia nici macar 2 minute, pregatim hainele de seara iar dimineata suntem ca la armata, avem ritualul deja fixat (se duce ea la baie, eu ii fac pachetelul, ma duc eu la baie in timp ce ea se imbraca, eu ma imbrac/incalt instant, cat ea se incalta si fugim ). Eu ma duc mai tarziu la job, deci o duc pe ea si ma intorc sa-mi beau cafeaua.
La toata chestia asta ea e foarte cooperanta si intelege ca e ori asa (in fuga) ori ne sculam cu jumatate de ora mai devreme. Marele meu noroc e ca seamana cu mine la "somnoreala" de dimineata
MACARIE spune:
of ,mey fatelor nu stiu cum faceti voi ca mie nu-mi iese de nici o culuare....am luat toate sfaturile de la voi pe rand si nu am reusit decat un mare nimic, daca am pregatit de cu seara a doua zi nu a vrut neam sa se imbrace cu ele , i-am dat de ales dintre 2 tinute , nu a vrut nici una ...cica sunt urate , am obligat-o sa poarte cei aleg eu ...a plans pana a vomitat pe hainutele alese de mine, am lasat-o sa poarte ce vrea ea ....nu am ajuns pana la poarta ca a vrut sa se schimbe ca nu-i mai place ....
azi dimineata ...a fost ......
i-am lasat doar hainutele de sezon .....se schimba la fiecare 15 mine...odata purtate nu le mai pot pune inapoi in dulap , si stau cu ele pe unde apuc , este ca la nebuni la noi in casa
faza de azi dimineata mi-a dat putin de gandit ca nu a vrut neam sa se imbrace in rochita si la un moment dat a zis"imi ridica fustita"
cred ca este vreun baietel la gradi care are indelentnicirea asta , am sa vb cu educ azi cand ma duc sa o iau
am ajuns la concluzia ca trebuie sa o las sa se imbrace fix cum vrea ea , dar ce ma fac daca pana plem dimineata ia scoate tot dulapul afara si spune grav "mami , cred ca este timpul sa imi iei haine noi ca astea nu-mi mai plac , altadata sa muncesti mai mult sa ai bani...da?!" (i-am spus ca nu am banuti tot timpul ca sa-i cumpar hainute .
ma declar oficial invinsa...
------------------------------------------------------------------
Nu va ingrijorati de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei necazul ei.......Iisus Hristos