Casa Regala a Romaniei

Casa Regala a Romaniei | Autor: desprecopii

Link direct la acest mesaj

Astazi a luat nastere oficial Casa Regala a Romaniei.
Tot astazi e si ziua Regelui Romaniei, Mihai de Romania.
Casa Regala a Romaniei este cea care a indeplinit unirea Romaniei si sub care Romania a devenit un stat independent.

La Multi Ani Regelui Mihai.

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AnaisG spune:

Esti sigura ca astazi e ziua de nastere a Regelui Mihai ? Conform surselor, s-a nascut la sfarsitul lui octombrie..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

www.cs.kent.edu/~amarcus/Mihai/romanian/diverse/10mai.html" target="_blank">10 mai

Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela68 spune:

10 mai 1866 Carol I soseste la Bucuresti, depune juramantul in fata Parlamentului. Acesta zi devine sarbatoarea nationala a Romaniei pana in 1947.

10 mai 1881 Romania este proclamata Regat.

25 octombrie 1921 s-a nascut Regele Mihai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Astept detalii, nu stiu ce-i cu ruptura asta de casa Hohenzollern-Sigmaringen, am auzit la TV.
Si, deci, care-i data nasterii? Ca si eu auzisem (la nunta printului William) ca MS Regele Mihai isi va aniversa ziua de nastere in curand...

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

pe 10 mai se sarbatoreste Ziua Regelui - chiar daca nu e ziua lui de nastere!

Aceasta ruptura de casa Hohenzolern-Sigmaringen este una de imagine, desigur. Pe buna dreptate, casa regala a Romaniei, are dreptul sa creeze o linie dinastica - nelegata de alte dinastii. Casa regala de Romania are meritul de a fi transformat Romania intr-un stat unitar, modern si suveran - are o indelungata traditie si de accea, se poate numi simplu si clar: Casa Regala a Romaniei fara alte briz-briz-uri de nume.

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

carcotashii ar spune ca s-au cam folosit de numele Hohenzollern-Sigmaringen .. altfel nu l-ar fi pastrat atata vreme ---
dar bine ca s-au trezit in al 9-lea ceas, macar

cica "Nu a existat vreodata o scānteiere deosebita īntre familiile noastre"

http://www.evz.ro/detalii/stiri/regele-mihai-anunta-ruperea-legaturilor-istorice-si-dinastice-cu-casa-de-hohenzollern-929714.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

Aceasta ruptura de casa Hohenzolern-Sigmaringen este una de imagine, desigur. Pe buna dreptate, casa regala a Romaniei, are dreptul sa creeze o linie dinastica - nelegata de alte dinastii. Casa regala de Romania are meritul de a fi transformat Romania intr-un stat unitar, modern si suveran - are o indelungata traditie si de accea, se poate numi simplu si clar: Casa Regala a Romaniei fara alte briz-briz-uri de nume.

Noua casa regala isi poate atribui meritul de a fi contribuit la modernizarea statului roman, dar in aceeasi masura ar trebui sa-si asume si erorile politice profunde din perioada lui Carol al II-lea de Romania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

Deci pe 10 may e "La multi ani Romania!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Coada mare la tronul Romaniei!
Motiv pentru care Regele Mihai a rupt coada dupa peste 50 de ani de procese interminabile cu hohenzollernii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

beren, cred ca inainte de a duce in lumina greselile lui Carol II - ar fi important de dezbatut la nivel national - si de adus in lumina - lucrurile pozitive pe care le-a facut Carol I si Ferdinand.
Sa nu uitam ca vorbim de: obtinerea Independentei si Unirea Transilvaniei la Romania.
As vrea sa epuizam de discutat asta mai intai pentru ca nu e vorba despre doar un proces de modernizare a Romaniei - ci as spune ca este vorba despre punerea bazei Romaniei!

Mergi la inceput