Eco doppler cardiac bebe

Eco doppler cardiac bebe | Autor: eveline

Link direct la acest mesaj

Trebuie sa merg cu baiatul de 7 luni sa faca un eco doppler cardiac. Din ce stiti, sau din ce ati trait, se face sub anestezie?

mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Nu se face anestezie pentru ecografie.
V-a trebui sa-i atragi atentia cumva ca sa stea linistit pe pat, ecografia dureaza mai mult de 30 de minute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Multumesc frumos Zina...am sa ma inarmez cu ceva jucarii

Mergi la inceput

Multumesc, puteti inchide subiectul.
Am sunat la clinica si am vb cu un asistent care mi-a zis clar ca-l va adormi (adormire nu anestezie)...asta e...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Nu stiu ce sa spun, eu am fost cu baietelul meu de 2 ori, si nu a fost vorba sa-l adoarma sub nicio forma. Mi se pare cam exagerata masura asta, poate ei cred ca la 7 luni este prea mic sa stea cuminte, dar macar trebuia incercat. Asta-i parerea mea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sophia33 spune:

eu i-am facut un eco cardiac baiatului meu cand avea 1 luna. a adormit cand am ajuns la clinica si a dormit singurel tot timpul ecografiei, n-a fost nevoie sa il adoarma. si medicul a avut enorm de multa rabdare si ca sa nu il trezeasca a incalzit aparatul cu care s-a plimbat pe pieptul lui. eu eram super stresata si cu un nod in gat si nu am fost in stare de mare lucru dar sotul meu l-a tinut de mana si l-a mangaiat pe frunte ori de cate ori dadea sa se trezeasca si a fost totul bine. intr-adevar e important sa nu se miste si e greu cu bebelusii. a durat cred mai mult de 40 de minute, mie oricum mi s-a parut o vesnicie... :) nu-ti fa griji daca il adoarme, e mai bine si pentru el sa nu se sperie si sa faca vreo criza. multa sanatate!

Mergi la inceput

Sophia - la o luna cam dorm bebeii, ai avut noroc. Insa la 7 luni daca stau bine sa ma gandesc nu cred ca-l pot tine nemiscat si linistit pentru 30-40 minute. Chiar daca adoarme de la sine se va trezi cand ii pune chestia aia pe piept.
O sa vad, mergem sper sambata. Macar 1 an de avea sa ma inteleg cu el...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sophia33 spune:

da, chiar am avut noroc. ideea e si pe el il adormea daca era treaz... si eu as fi preferat asa decat sa fie treaz si tinut nemiscat, traumatizant...eu zic sa incerci sa vezi cu e, daca sta nemiscat (trebuie si medicul sa te ajute si sa aiba rabdare) foarte bine. daca e agitat si nu sta, parerea mea este sa nu il stresezi, mai ales la 6,7 luni bebelusii se sperie de straini si de locuri care nu le sunt cunoscute. multa sanatate si sa imi spui cum a fost, va trebui si noi sa repetam eco, la un moment dat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisam102 spune:

Si noi am fost pe la 6 luni ...dr ne-a zis ca aude un harait si sa nu fie suflu sistolic.
Am fost la o clinica privata ca la stat ne punea sa stam 4 luni. Nu l-a adormit deloc...doctorul a avut o rabdare care a facut toti bani. Ne-a explicat cum sa-l tinem in timp ce i-a dat ceva cu care sa se joace.
Nu avea nimic copilul pana la urma.

Mergi la inceput

Si noi tot pentru un suflu sistolic mergem, auzit de dr de familie si confirmat de pediatru. Pediatrul a zis sa revin la control peste 2 luni si daca e cazul ma va trimite la eco....ce parinte are rabdare 2 luni in asemenea situatie???!!!
Si noi tot la privat mergem...la stat in al nostru oras minunat am impresia ca nici nu exista vreun cardiolog pediatru.... Unde mergem vine un prof dr din Iasi din cate am inteles, de 2 ori/luna. Cel care-l asista oarecum cand vine mi-a zis prin telefon ca-i va da dl profesor o "substanta"....ma mir ca nu a zis ca-i da o licoare, cam tot pe acolo a sunat..
O sa vad sambata ce va fi, acum ce sa mai fac, eco vreau sa i-l fac neaparat.
Am facut si niste analize ieri si i-a iesit anemie, eu sper ca de la asta sa fie suflul si sa n-aiba nimic la inima, Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisam102 spune:

Eu acum privind in urma iti pot spune sa incerci sa te linistesti. Dar...imi aduc aminte cat de speriati eram si noi.
Daca copilul a fost racit inainte chiar si cu o luna e posibil ca haraiala sa se auda de la raceala. La noi asa a fost dar nu imi pare rau ca i-am facut eco.
Noua nu ne-a dat nici o "licoare" dar aparatul era destul de performant pt ca se vedea clar.
Tot ce pot sa te sfatuiesc e sa ai o paturica la tine, ceva, pt ca il dezbraca pana la pampers iar de obicei dr astia au o musama pe patul unde il pun si niste prosoape de hartie iar in contact cu musamaua rece sa nu se sperie copilul. Poti sa-i canti ceva ...cum sti tu ca se linisteste copilul tau...
Multa sanatate si noroc.

Mergi la inceput