Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(36)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madalina_m spune:

Citat:
citat din mesajul

madalina - eu de 1 iunie am zis ca nu mai au nimic. eu nu mai stiu cum sa-l opresc pe tati, ca da iama-n carduri cand e vorba de fiica-sa. Toate nebuniile i le cumpara.
ieri i-a luat o veioza de camera f bengoasa (in forma de buburuza), care proiecteaza constelatii pe tavan, si chiar poti sa identifici vreo 7 constelatii. Numa' ca e recomandata pt copii de peste 3 ani. Asa ca intre timp ne amuzam noi cu recunosterea constelatiilor pana o creste sophic.

asta-i ultima achizitie de care e tati f mandru.
http://www.amazon.com/Cloud-Twilight-Constellation-Night-Light/dp/B000VZKGYY

=============
Mami de Sophic mic (16-01-2011)

“In the depths of winter I finally learned there was in me an invincible summer” (A.Camus)

Mami fericita de gogosel Razvan Petru (20 ian 2011) si cu ingeras sus in cer, Filip Andrei (27 nov 2008-11 dec 2008)
Cu ajutorul lui Dumnezeu, al Sf. Stelian si al Sf. Nectarie, de data aceasta sunt mamica

Mergi la inceput

Iar am facut o prostie
Vroiam doar sa zic ca imi place lampita

Mami fericita de gogosel Razvan Petru (20 ian 2011) si cu ingeras sus in cer, Filip Andrei (27 nov 2008-11 dec 2008)
Cu ajutorul lui Dumnezeu, al Sf. Stelian si al Sf. Nectarie, de data aceasta sunt mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ziki spune:

deci.. declar una bucata calculator mort. ultimele luni le-a petrecut "la fire" iar acum gata. abia la sfarsitul lui iunie ne mai putem lua altul
asa ca voi intra sa va citesc de pe telefon iar sa va scriu doar seara cand imi aduce soata leaptopu' de la serviciu...

ma oftic ca era fix perioada in care ma docomentam si eu pt plecat peste mari si tari eram si eu utila menajului, vorba 'ceea

din ce am retinut (am scris mesajul asta in 30 de minute -pregatit pisica pentru castrare -mai tineti minte de ce - dat bib cu laptic + adormit bebelin, apoi putina cearta cu mama din dotare)

* CATALINA, EUCERIN se numeste si eu sunt extrem de multumita de ea. uite ca nu am cautat-o pe deepskin ala de la DOLORESS, si il aveam in bookmarks pe celalalt calculator

* RSZ de MAYANE- e vorba de copil sau de sot, gelozia? ca nu ma pot uita inapoi decat dupa ce postez - ca la nebuni
ca am doua raspunsuri diferite.. pe scurt - copilul nu, soata da, si se manifesta prin botosenie, agresivitate fata de cel care a facut vreun compliment soatei, si iar botosenie. iar agresivitatea bineinteles ca rasare din te-miri-ce. (exemplu se hlizesc o ora si apoi ii sare tandara ca "si tu ce ma calci pe picior?")

si da, sfaturile voastre sunt fff utile, cele naturiste. si e adevarat ca exista oameni care iau de bun tot ce citesc pe goagal.
dar eu nu fac parte din ei, si imi notez unele sfaturi cu homeopate si ceiuturi si seruri in nas. de exemplu, m-a ajutat f mult sfatul lui ROXX cu thuja

stiu, frazele mele sunt intortocheate si fara sens, dar s-a intors soata de la un blind-date (wink, mayane) si de la castrat pisica, asa ca am o scuza buna.

va pup si revin

Copilului mic da-i radacini, celui mare– aripi sa zboare
sanziana de pestisori flavia [19.03.2006] si felix [26.02.2011]

Mergi la inceput

RSZ - mai, eu sunt mai naiva de fel si cam iai de bun ce mi se zice. De obicei am i credere in doctori pana la proba contrarie. Cu pediatrul nu am avut nicio problema pana acum ca a fost copilul bine. Doamne ajuta sa fie tot asa si sa nu am de alte pareri. Deci, momentan am incredere in el.
Si eu am luat unele lucruri dupa sfatul vostru. Un exemplu ar fi Camilia de la BOIRON dar pediatrul mi-a confirmat ca e ok. Deci nu dau nimic fara confirmare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florintunde spune:

Am culcat bubica racita...asa mila mi-e de Ea.Se ineaca cu mucii..a si varsat de vreo doua ori..

Am avut o zi naspa,,cu umbalt la ORL de doua ori cu MARIO..stat la rand..pana la urma am aflat ca de vina ar fi polipii care i-au crescut la loc..si se aduna toti balaurii p acolo provocand infectie respiratorie.Dimineata mergem iarasi pt exudat nazal si faringian.Facem antibiograma si primim taratament.

Am fost si la examene
De la 3.30 pana la 8!..am crezut ca ma apuca plansul..m-am muls inainte dar s-a adunat cca 30ml.
Am fugit ,am luat milumil,Am fost in criza de timp(cam toata ziua)..ii spun lui mama sa tina minte la o masura trebuie pus 30 ml apa.
Cand am ajuns acasa in fata blocului o vad scuturand caruciorol..scutura! ,se apleaca..deja cand am vazut-o de la distanta am f un car de nervi.
Asta mica urla ca din gura de sarpe.
Zice ii e somn si d-aia..Eu
-A MANCAT?
Ea
-Da 30!dar sa stii ca ar mai fi mancat!

Asa a inteles Ea ..(femeia care a crescut 2 copii) ca sa-i dea numai 30..si asta mica urla de foame.
Cand am pus-o in pat langa mine saraca nici nu stia cum sa apuce tzatza..
Am lapte cat sa manance ea,dar de muls nu mai pot mulge aproape deloc..nu stiu de ce nu mai vine.
Peste o luna dau ex de licenta la Bucuresti si proba scrisa tot acolo..pe 27 si pe 30 iunie.
Nu stiu ce ma fac cu ea.O iau cu mine?o las acasa?
Astia ai mei nu se descurca cu ea deloc...una o infometeaza,altul o baga in apa cu scutec cu tot...

----------------------------------------------------------
Tunde
-mamica fericita de printesuca Sonia-Diana 10.02.2011 si de barbatel Florin Mario 04.03.2004. Doamne ajuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florintunde spune:

La multe lunite dragi bebei
Marc Ioan de Sherbi

Alexandra Gabriela
Ilinca Teodora

----------------------------------------------------------
Tunde
-mamica fericita de printesuca Sonia-Diana 10.02.2011 si de barbatel Florin Mario 04.03.2004. Doamne ajuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catal_ina10 spune:

Offf, Tunde, sanatate multa puiutilor tai si tie bafta la examene! Nu ai cum sa o iei pe Sonia la Bucuresti cu tine. Ce faci cu ea in timpul examenului? Instruieste-i mai bine pe cei de-acasa, ca doar esti leoaica fioroasa !

Ziki, daca vrei sa vorbesti cu o mama de pisica castrata, sunt aici. Va suferi destul de mult o zi, doua, dar pe urma redevine vioaie. Au o capacitate fantastica de a-si reveni.

Fetelor sunt un car de nervi . Unora dintre voi v-a sabotat botezul socrul, soacra, etc. Mie mi-l saboteaza sotul ca nu mai vrea masa dupa, ca nu are bani, si ai mei parinti care planuiesc sa vorbeasca tampenii. O sa-mi spuneti ca oricum nu sunt eu mare crestina, de ce ma supar? Nu, nu sunt mare crestina, dar am considerat botezul ca o sarbatoare pentru fata si un pretext de a fi cu niste prieteni si de a ne bucura. Cand cei mai apropiati oameni sunt cu pitici la cap, ce bucurie sa mai ai?

Mandra mamica de printesa filigran Sara Maria - 21.01.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Fetelor cu vremea asta superba care a catadicsit sa se mai abata si peste noi, greu va prinde omul din urma!

FRAGRANT - m-ai pus pe "gande", cum zicea un drag profesor de-al meu, cu refluxul. Al meu are reflux diagnosticat si nu mi-a dat doctorul nimic. A zis ca daca ia in greutate si nu plange continuu, mai bine fara medicamente. De o bucata a inceput si el sa planga la tzatza, insa am observat ca asta coincide cu sanii super-moi si parca fara laptic, eu am pus pe seama faptului ca scade productia, tot asa, mai ales noaptea. Al meu vomita permanent in jet, la fiecare masa, oricat ar sta in sus, e regula generala. Ori cand scoate aerul, ori mai apoi, chiar si la 2 ore dupa. De vreo cateva ori pe zi, vomita puternic tare, jeturi mari mari, ca face o balta pe jos. Nu reusesc sa strang nici macar cu 2 paper towel tot ce vomita. Deci zic eu ca la noi e grava treaba. Si cu toate astea- no drugs for us. Nici nu stiu, daca e bine sau nu.

CATALINA - stiu ce zici. Eu am vazut botezul mai mult ca un mod de a ne reuni cu totii, prieteni si familie (cat a fost, adica o surioasa si-un cumnat) sa celebram o noua viata, mi s-a parut un moment foarte frumos, pentru noi, dar si pentru el. Ca Patrick acum se uita la pozele de la botezul lui si se bucura, mai tarziu inteleg si apreciaza faptul ca venirea lui pe lume a fost marcata si sarbatorita. Asa ca eu consider ca e un moment important, si nu neaparat din punct de vedere religios.

Si eu am comandat Peritol din Romania, dupa cele citite pe net. Stiu, rau am facut! Am citit si efectele secundare, dar nu ma interesa nimic. Copilul meu care manca de spargea, dupa ce trecuse prin pneumonie si otita si dupa o luna de febra peste 40, nu mai manca nimic, slabise ingrozitor, vreo 4-5 kilograme ( la un copil de 2 ani e enorm!) si eram disperata. Am citit ca efectul secundar (unul din ele) al Peritolului e pofta de mancare. I-am dat de doua ori si copilul meu s-a transformat oribil, era ca drogat, somnolent, absent si de mancat tot nu manca, asa ca l-am dat dracului de sirop. Intr-adevar, unele sfaturi fac rau. DAr de ce sa nu recunosc, am aflat si multe lucruri bune. IN general, m-am lecuit, medicamentele le iau numai la sfatul medicului (si nici atunci nu sunt prea sigura), naturistele sau leacurile babesti sunt dispusa sa le incerc. Desi nici cu naturistele nu sunt 100% sigura, pastile de lactatie de fenicul de exemplu pe care la PAtrick le-am luat in voia cea buna, am inteles ca pot avea si efecte secundare, pot cauza probleme hormonale.

Tot vreau sa va zic si eu povestea noastra, dar tot nu reusesc ca n-am timp.

MUltumesc de cuvintele frumoase la adresa pozelor, ne-am simtit tare bine si a fost o zi superba, pentru toti. INtr-adevar Kevinul e foarte expresiv, e un super-happy baby. Cum te uiti putin la el cum rade, daca ii mai si vorbesti, atunci e de-a dreptul in extaz de bucurie, gangureste si vorbeste, povesteste in legea lui, ma doare capul cand ma gandesc ca poate o sa-i turuie gura ca si lui frate-su care in timpul slujbei, in linistea aia totala (ca eram numai cativa omuleti acolo) se auzea :
Da she fashe (el nu poate zice ce-ci si le zice moldovineste - she/shi) popa? (sa intru in pamant de rusine, mai ales ca "popa", nu era asa o persoana de easy going ca mi-era frica sa nu ne excomunice pe veci. Incercam si eu printre dinti sa-i dau educatia cea de pe urma : "Patrick, se zice preotul, sau parintele" TI-ai gasit.... Peste 5 minute : Dar she-i fashe popa lui Kevin? Totul culminand la sfarsit, cand si-a gasit acolo un partener de joaca, un ajutor al preotului care trebuia chipurile sa stea smirna acolo, al meu drac impielitat, l-a convins sa joace de-a v-ati ascuns printre bancute. Si deodata auzim : Unu, doi, shinshi, sapte, noua. Shine nu-i gata, il iau cu lopata!" Radeam si noi cu totii, pana si "popa" , s-a dus incolo solemnitatea botezului. La sfarsit de tot, au facut rost si de minge, asa ca zburau niste pase pe-acolo ca la stadion. Cand voiam si eu o poza de familie cu noi 4 (inca n-am reusit sa avem una ca lumea) Patrickul meu era ocupat cu marcat goluri. Avem una singura in care abia sta, il tine al meu sot cu forta in brate, el pe duca... Asa ca lasam poza de familie cand o sa aiba poate baietii in jur de 20 de ani, poate atunci ii prind sa stea si ei intr-o poza linistiti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fragrant8 spune:

Catalina - te inteleg; cred ca noi femeile acordam mult mai multa atentie evenimentelor de genul asta. Si eu ma agit mult cu organizarea botezului, iar sotul nu intelege de ce toata tevatura, ca pt el e o petrecere intre prieteni, ca oricare alta. Sper ca in final sa ramai cu amintiri placute de la botezul Sarei, indiferent cum decideti sa-l sarbatoriti.

Mada si Doloress - revin cu precizari, pt ca vad ca mesajul meu pune lumea pe ganduri, desi nu asta era scopul.
Informatiile de mai jos le-am adunat in urma discutiilor cu pediatra si cu un amic din breasla, cat si dupa 3 zile de lecturari intense pe subiectul reflux:

- in general nu se recomanda tratament impotriva refluxului, daca bebelusul ia corect in greutate si daca nu prezinta semne de durere sau discomfort pronuntat.

- simptomele care au determinat-o pe pediatra sa ne recomande tratament au fost:
*plans dupa aproape fiecare eructatie
*voce ragusita
*tuse si apnee
*plans neconsolabil insotit de arcuirea spatelui in timpul si dupa mese (mai ales cele de seara)
*harcait in piept (se aude ca si cum ar avea mucus pe care nu-l poate expectora)
*plans cand e asezata la orizontala (mai ales dupa mese). Se calmeaza la verticala.

A decis in favoarea medicamentatie, intrucat in cazul lui sophic exista 2 riscuri in caz de netratare:
-esofagita de reflux (inflamarea sau leziuni ale esofagului de la acidul gastric). Raguseala ar putea fi un indiciu ca esofagul e afectat.
-aspirarea produsului ne-eructat in plamani.

Am postat mesajul anterior pt ca simptomele mai sus mentionate se intalnesc si in raceli, de unde dificultati de diagnosticare.
era un hint pt mamici, ca daca pe viitor va confruntati cu raceli care nu mai trec, poate n-ar fi rau sa vedeti un medic; mie imi pare tare rau ca am stat atat timp, tratand refluxul ca pe o banala raceala, la indicatiile primului medic consultat.

de altfel, dr imi spunea ca de multe ori refluxul este diagnosticat drept raceala sau colici, datorita asemanarii simptomelor.
In realitate, noi chiar am avut o raceala (toti din casa), in urma careia simptomele refluxului s-au inrautatit.

oricum, azi, dupa a 2 a zi de tratament a fost parca mai bine; nu stiu daca e tratamentul sau celelalte chestii pe care le-am pus in aplicare (am cumparat mini-saltea speciala pt bebei cu reflux, alaptat in pozitie inclinata, tinut in pozitie verticala o ora dupa fiecare alaptat dupa care asezat pe burtica cca 10 min), cert e ca azi nu a plans decat la o masa, si atunci scurt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufoasalaura spune:

fragrant,...
ne-ai pus,cred,pe toate pe jar.acum ma intreb daca si bebelina mea se asociaza diagnosticului tau.ilinca este destul de agitata seara cand mananca,ca si cum s-ar certa cu bibele, si nici nu papa mult(cam 60-70ml),in rest pare a fi ok.tuse-de 2-3ori/zi,ragusita era cand plangea de la colici.noi,oricum,i-am facut eco la 7sapt.si totul era ok,esofagul era bine,numai ca da afara din cauza ca este hapalita.acum nu stiu daca bebele tau lua in greutate suficient(am inteles ca atarna destul de greu aspectul asta)!
apropos,se pare ca am scapat de colici,am avut 1episod in ultimele 2-3sapt.

Mergi la inceput