FIV Europa(44)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viotimis spune:

da balanta_tm, fac histero de diagnostic dar zicea dr. ca daca este ceva in neregula poate sa recolteze si trimite la analizat. Ma gandesc ca la biopsie de endometru se referea ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

Stai asa, ca m-ai pierdut, vio. Histero de diagnostic se face in primele 10 zile de CM, iar cea pt biopsie de endo se face in Z21. In ce zi de CM ati stabilit sa o faceti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aadina spune:

Eu ,deocamdata astept menstrutia care nu vine. Mi-a intarziat deja vreo 4 zile.Dar sunt hoatrata sa incep luna asta. se termina si scoala si imi pot vedea de treburile mele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

aadina, cu dr Ana cum ai stabilit? Cand vine CM ii scrii si iti reface protocolul?

Mergi la inceput

balanta, mi-a zis de primele 10 zile dar nu stiu de ce a zis si de biopsie ... a ramas sa-l sun cand vine CM ca sa ma programeze.

O sa-l intreb ce a vrut sa zica cu recoltatul ... nu stiam ca la cea diagnostica nu se recolteaza

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aadina spune:

Cu Ana nu am mai vorbit. Dar imi fac analizele in Z2+ecografie si le trimit.Cred ca protocolul este acelasi . Oricum e protocol lung, deci acum tr sa incep inhibarea.
Protocolul: Suprefact, Gonal+Merional, Clexane,...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smufurash spune:

Citat:
am o intrebare pentru toate fetele ...
La ultima sarcina oprita in evolutie am facut analiza genetica a embrionului si a iesit urmatorul rezultat:
Formula citogenetica: 46,XX
Polimorfisme cromozomiale:
- constrictie secundara la cromozomul 9 (9qh+);
- sateliti la cromozomii 21.

Oare asta a fost cauza opririi in evolutie (9qh+), datorita nedivizarii corecte a celulelor si neformarea placentei ?

sau totusi de vina a fost trombofilia ?

viotimis, am sa incerc sa lamuresc cat de cat problema ridicata.
Cariotipul respectiv este normal din punct de vedere al numarului de cromozomi (46) si apartine unei fiinte de sex feminin (XX). Polimorfismele cromozomiale identificate (constrictii secundare si sateliti) sunt, de fapt, niste variatii cromozomiale fara pericol letal pentru "detinator"; nu reprezinta anomalii.

Acum, discutia trebuie extinsa putin. In urma biosiei este prelevata o masa celulara care contine atat celule ale embrionului, cat si ale mamei. Daca rezultatul era XY, adica daca era vorba de un embrion-baiat, cariotipul ii apartinea 100%. In cazul XX, nu se poate spune cu certitudine ca acesta apartine mamei sau embrionului-fata, si de aceea nu e considerat concludent in lipsa profilului ADN al ambilor (mama si embrion). Cu alte cuvinte, pentru a fi sigura 100% ca acel cariotip este al embrionului si nu al tau, ar trebui sa faci si analiza ADN a embrionului si a ta (prin prelevarea altor tipuri de celule ale tale - din sange, de exemplu). Daca acel cariotip e al tau (ceea ce e posibil, ca doar esti o femeie adulta normala), atunci trebuie refacut cariotipul embrionului. Iti dai seama ca e greu dintr-o masa de celule, sa le deosebesti pe cele ale embrionului de cele ale mamei. Dar, in orice caz, raspunsul pentru ce s-a intamplat de ai pierdut sarcina nu sta doar in cariotip.

Stiu foarte bine ca intrebarea "de ce?" ne zdruncina pe toate atunci cand pierdem o sarcina, dar daca ar exista raspuns, nu ar mai exista pierderi (asa mari). Daca incriminam trombofilia drept cauza, ne putem amagi ca tratamentul anticoagulant ar salva sarcina. Daca aruncam vina pe genetica, neexistand vreun tratament pentru indreptarea erorilor, nu ne putem amagi decat cu speranta ca prin incercari repetate de a avea o sarcina, am putea izbuti pana la urma. Dintre cele doua, si eu as vrea sa cred ca un tratament rezolva problema...

Chiar daca nu ti-am putut da un raspuns clar, sper ca ti-au fost de folos, cat de cat, informatiile. Sa-ti dea Dumnezeu noroc si copii sanatosi!

------------------------------------------------------------------------------
FIV 1 --> 5 ovocite --> 4 embrioni transferati --> nereusit
FIV pe ovulatie naturala --> nefinalizat
FIV 2 --> 4 ovocite --> 3 embrioni transferati --> sarcina oprita din evolutie la 5s
FIV 3 --> 9 ovocite --> 6 embrioni --> 3 criogenati + 3 transferati --> 6+

Mergi la inceput

smufurash, si multumesc pentru raspunsul tau.
Sarcina usoara si la termen !
Dupa 9 luni sa tii in brate un BB sanatos !

as vrea sa mentionez ca embrionul a fost "recoltat" prin aspirare si a ramas aproape intreg (sotul l-a dus la laborator si a vazut ca era intreg), deci nu s-a descompus ...

este posibil sa se fi amestecat cu tesut de la mine ?

la aceasta analiza genetica am si cromozomii desenati iar titlul analizei este: Buletin de analiza - Cariotip din embrion avortat (trofoblast).

Mai are rost sa fac si eu cariotipul ?

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smufurash spune:

viotimis, multumesc pentru urari si-ti doresc sa-ti dea Dumnezeu cat mai degraba copii!

In general vorbind, in asemenea situatii, cariotipul embrionilor de sex feminin nu e concludent asa cum ti-am zis. Eu nu as putea sa-ti spun daca e sau nu; cel mai bine ar fi sa vorbesti cu geneticianul care e prelucrat proba.

Pe de alta parte, informatii valoroase cu privire la posibila cauza a opririi sarcinii se pot obtine din analizarea vilozitatilor corionice ("prinderile" embrionului de membrana uterina) si din cea a trofoblastului, iar asta o face anatomopatologul.

Parerea mea este ca nu are rost sa te "omori" cu cariotipul embrionului, cu atat mai mult cu cat nu ofera informatii decat strict pentru acest embrion, nu si pentru viitor. Dar, daca tii mortis sa faci niste analize genetice, atunci mai bine ar fi sa faci cariotipul tau si al sotului tau, pentru ca din acestea se pot obtine informatii mai valoroase pentru viitoarele sarcini, informatii pe care geneticianul ti le poate interpreta.

------------------------------------------------------------------------------
FIV 1 --> 5 ovocite --> 4 embrioni transferati --> nereusit
FIV pe ovulatie naturala --> nefinalizat
FIV 2 --> 4 ovocite --> 3 embrioni transferati --> sarcina oprita din evolutie la 5s
FIV 3 --> 9 ovocite --> 6 embrioni --> 3 criogenati + 3 transferati --> 7+

Mergi la inceput

smufurash

multumesc pentru mesaje !
am facut mai demult cariotipul meu si al sotului ... totul a fost Ok

am niste rezultate de la anatomopatolog dar nu prea stiu sa le interpretez. Dr. ginecolog mi-a zis ca era ceva normal ceea ce a gasit dar nu sunt prea convinsa.

Ma poti ajuta cumva ?

Mergi la inceput