Clubul ursuletilor & ursuletelor de novdec2010(30)
Raspunsuri - Pagina 8
![](images/user_woman.png)
allexxia_m spune:
salutare la mamici si bebici!
ce mai faceti? ne mai tineti minte?
eu nu am uitat de voi
acum am avut si eu putin timp sa intru si m-am gandit si la voi!
toate cele bune, multa santate pt voi si pt bebici!
sa stiti ca nu va uit!
de
Adina Maria
poze Adina
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
ralucaspm spune:
Elfica, treptat i-am intarcat pe Ioanna si pe Iorgos (cand au implinit 1an) si nu am avut probleme, dar acum Nicholas nu trebuie sa mai manance nici un pic de la mine. Plus ca pana acum l-am alaptat exclusiv. Deci am f mult lapte care trebuie oprit repede.
Raluca cu Ioanna ,
Georgios si
Nicholas
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
amelia_ilie spune:
Raluca, sanatate multa puiului si tie bafta sa reusesti sa opresti lactatia!
Si mica mea a fost suspecta de intoleranta la lactoza, dar i-am facut analize amanuntite si nu ave mititica nimic de genul asta. Era doar alba alba la fata si manute si s-a temut doctora sa nu fie ceva greu de depistat. A, si avea ceva pe fatuca, era foarte uscata si aspra...
Mami de Cristiana (29.12.2010)
martutza spune:
Am revenit pe scurt.
In cautare de documentatie pentru diversificarea Claudiei (in mesajele vechi de la albinute si bondarei) am dat peste acest mesaj care mi s-a parut util pentru noi toate (incepatoare sau ne).Precizez ca e vorba de un bebe alaptat exclusiv la san si nascut in martie (avea cca 4 luni atunci cand mama ei a scris mesajul).
"Cand am fost plecati la munte Giulia era in a cincea zi ca nu facuse kk. Si eram ingrijorata. La o cabana vecina era o doamna dr. (radiolog) mamica de un baietel atomic de 3 ani si de 2 fetite gemene de 9 saptamani care a venit la noi in vizita si m-a speriat ca nu e bine sa o las asa ca poate sa intre in subocluzie. Si a luat-o pe Giulia in brate tinand-o cu fata in jos si a inceput sa o maseze pe burtica ferm in jurul buricului in sensul acelor de ceas. Si eu stiam procedura din "citite" dar o faceam foarte foarte bland si o perioada scurta de timp. Ea a masat-o mult mai ferm si cam 20 de minute, dupa care mi-a dat-o mie si mi-a spus sa continui. In scurt timp Giulia a facut kk chiar in timp ce o masam. Mi-a si explicat stiintific ce se intampla, dar nu stiu sa va explic ."
Frumoasa mea doarme acum dupa ce a gustat din piure de morcovel fiert Bleac ...mai incercam si maine, si poimaine pana la urma o sa manace ea legume nu? M-am gandit sa incep si am inceput ieri cu piure de morcovel.De 2 saptamani de cand ii pun seara (nu mereu ce-i drept) cereale de orez in LM papa supliment la tzatza cam 70-80 ml si doarme pana la 6-7, ashea ca m-am gandit ca eu practic am inceput diversificarea cu prima lingurita de cereale asa ca pot trece la legume si pana la 6 luni jumate sa o pregatesc si pentru carne.
Pana ieri facea un kk zilnic (de la cereale c ainainte de ele facea si la 5 zile) dar ieri a facut si la ora 18 si azi dimi la 4 ceea ce nu s-a mai intamplat de la 2 luni. Oare sa ma opresc acum si sa reiau dupa 2-3 zile? Inca mai caut in mesajele de cand am inceput diversificarea la Vic...dar pe vremea aia in stup se scriau 5-6 pagini intr-o jumate de ora si e muuuult de scormonit.
Poate reusesc sa scriu si povestea nasterii Claudiei asa cum am facut la VIc.I-am ramas datoare si nu vreau sa uit ceva....desi peste multe s-a asternut deja uitarea...un singur lucru nu pot uita...fata asta s-a nascut cu zambetul pe buze si expresia fetei ei continua sa ma fascineze.
Va pupez si mai intru si maine.O dupa-amaiza si o seara linistite.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/sashenka_h/sashenka_h.jpg)
sashenka_h spune:
Elfica habar nu am cum au racit dar se pare ca este in mare voga o viroza si am ff multe cunostinte cu copii bolnavi. off imi pare tare rau ca si voi sunteti bolnaviori.
Raluca imi pare rau sa aud ca tre sa intrerupi alaptatul. din pacate nu stiu cum sa te sfatuiesc ptr ca eu nu prea am avut lapte. dar fina mea stiu ca a avut aceeasi problema. a intrerupt lactatia ca dupa aia a aflat ca putea sa-i dea in continuare sa suga dar trebuia sa fac nu stiu ce.
Mami Andreea Horea Paul (15.11.2010)+,
Iustin Nicolae (03.04.2006) +
Sasha Andrei (30.12.2008)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/sugubina/sugubina.jpg)
sugubina spune:
Buna fetele,
eea_farcau multumesc de info, kiss!
Elficaaa ce e aia sa mai facem doi vaai! dec nu..Cu ce ai scris mai devreme ca Dumnezeu aduce pe lume copii cu painea lor asa e! De fiecare data cand ne plangeam ca uite ca nu avem aia aia..apareau ca prin minune!
ralucaspm bietul pui Nicholas, multa sanatate sper sa se faca bine repede !
Despre ablactatie dr ginec mi-a zis ca dc ma plictisesc de renuntat natural sa fac asa:
- muls seara
- luat o pastila dostinex pe zi timp de 5 zile dintre care prima dupa acel ultim muls
- redus lichide la max 1l/zi
- bustiera stransa pe sani si comprese reci
- nu mai umblam deloc la sani sa vedem daca curge ceva timp de alea 5zile
Eu am inceput sa mulg mai rar, de la doo am scazut la una pe zi, se vede dpdv cantitate clar reducerea. Nu ma dor si nu am intepaturi, nu se mai umple asa repede.
martutza sa ne zici cum are succes tocana.
Eu azi am pus pt prima oara rosie, sa vedem maine dc le place. Azi au spart la maxim: era dulcica si buna ca avea si sweet potato.
Am ajuns la pragu disperarii cu VREMEA ASTA! nu mai suportez. Va imaginati ca am incercat sa iesim dupa kineto cu carutu, se duce Pufi jos cu el si ma suna: Pufa a inceput ploaia. Ce facem? Muooor!! vai! Si uite asa nici azi nu am iesit cu lesa. Ma ia cu capuuu. Maine am zis ce o fi, o fi iesim cu masina mergem la tzara la mamaie. Manc si eu gratar de mici reali (fara uaie evident!) ca nu mai pot de pofta.Dc sunt averse putem intra in casa..asta e.
Puteti vota Puficele aici.
Sugubina si Puficele
Mara Diana si Ilinca Miruna 6.11.2010
adipapazi spune:
hello,
ralucasp, te sfatuiesc sa dai din ce in ce mai putin sa suga si sa te mulgi mai rar ca sa se micsoreze cantitatea de lapte, apoi sa iei pastilele de intrerupere. eu am luat dostinex cate o jumatate dimi si seara 2 zile consecutiv, mi-a fost rau (ameteli, greata), dar efectul este beton: scapi de lapte si nu iti ramane lapte pe canalele galactofore, deci nu ai sanse de microcalcificari care apoi sa se transforme in tumori. daca dostinexul e prea dur si ti-e teama de greturi, ia brocriptin. acesta e acelasi lucru ca dostinexul, dar se ia pe durata mai lunga, pt ca are concentratia mai slaba si nu ti-e rau. cauta pe net prospectul. imi pare rau ca treci prin asta cu bebe. Doamne ajuta sa fie bine!
sugu, unde pleci cu pufele peste hotare?
nu mai suport ideea de a da legume lui ioakim. nu le vrea in niciun fel. ca sa pape 1 borcanel, innebunim. eu pastrez totul in borcanele ca sa monitorizez mai bine cantitatea. in timp ce sor-sa rade orice/oricat/oricand, el se sclifoseste ca o mireasa!
ralucaspm spune:
Multumesc fetelor pt raspuns.
Eu nu ii dau deloc sa suga, nici nu are voie. Ma mulg de 3 /zi timp de 10min de fiecare data. Inainte ma mulgeam de 6/zi timp de 15min de fiecare data. Daca spuneti ca e periculos sa las sa se termine de la sine, o sa o intreb pe ginecolog joi, cand se intoarce in tara. Nu as vrea sa iau ceva dupa ureche.
Nu cred ca as putea sa las 5 zile sa nu ma mulg deloc, sau nu am inteles eu bine ce spuneai Sugubina ?
Raluca cu Ioanna ,
Georgios si
Nicholas
ralucaspm spune:
Astazi am vorbit cu nasa de botez a Ioannei la telefon si mi-a spus ceva ce m-a speriat destul de tare si imi e cam groaza sa incep diversificarea. Pediatra ei , care e si pedogastrenterolog, i-a spus ca pt bebeii care au si probleme cu pielicica, cum e Nicholas, exista riscul sa intre in soc alergic (sau asa ceva) daca o sa aiba alergie la vreun aliment pe care o sa incerc sa i-l dau.
Raluca cu Ioanna ,
Georgios si
Nicholas