Adolescentii si drogurile - abordari si sfaturi
Unii parinti amana mereu momentul de a vorbi copilului desopre droguri... Nu rata insa momentul de a-ti educa propriul copil despre droguri ... pentru ca daca nu o faci tu ... o va face altcineva si atunci ar putea fi deja prea tarziu ...
Cititi neaparat:
www.desprecopii.com/info.asp?id=3079" target="_blank">Cum le vorbim copiilor despre droguri?
www.desprecopii.com/info.asp?ID=1546" target="_blank">Semne ca fiul sau fiica ta se drogheaza
www.desprecopii.com/info.asp?id=3123" target="_blank">De ce se drogheaza adolescentii?
Sanatate si o zi cu soare va doresc!
**************
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
Raspunsuri
violette85 spune:
Eu cred ca parintilor inca le este teama de asa-zisele subiecte tabu.iar in primul rand trebuie sa se inceapa o educatie cu ei insisi, sa invete cum sa comunice cu copiii lor si ce sa le spuna. Asa intervine ruptura dintre cele doua generatii, fiecare traind in lumea lui, avand o falssa impresie despre parerea celuilalt. Da, e gresit sa consumi droguri. Dar, parintii stiu cu adevarat motivatia copiilor care fac asta? Ce fel de comunicare au cu acestia? pt ca, daca nu sunt atenti inca de la primele semne si daca nu trateaza situatia cu delicatete, atunci va fi mai grav. pt ca e mai usor sa te impotrivesti la inceput( cand copilul a consuat doar putin sau se gandeste sa consume) decat cand deja e dependent. si atunci parintii intra in panica, au o stare de disperare si nu stiu ce sa faca.
O seara frumoasa va doresc si intelepciune in alegerea celei mai bune metode de educatie.
- reclama ilegala -
desprecopii spune:
Pentru parinti insa, cosmarul care incepe odata cu aflarea faptului ca propriul copil se drogheaza, iar prima intrebare, care pare sa nu isi gaseasca un raspuns pe intelesul adultilor este: De ce ?
Cititi neaparat: www.desprecopii.com/info.asp?id=3123" target="_blank">De ce se drogheaza adolescentii?
Sanatate si o zi cu soare va doresc!
**************
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
nytro3 spune:
O situatie foarte grava pe care e mai bina sa o previi decat sa o tratezi, de aici utilitatea acestor articole. Adevarul este ca nici un parinte nu este pregatit sa faca fata unei asfel de nenorociri.
snuk1995 spune:
Sunt adolescent si stiu cum este sa te droghezi..Am vazut pe pielea mea.
Intrebarea cu "De ce?" , e foarte simpla. Fiecare o face sa para mare in fata altora ca el poate si altii nu , sa para tare in fata fetelor , sa intre intr-un grup de baiati pe care el ii considera tari , anturaju , uneori ca are probleme in familie...etc Motive ar fi multe ca un adolescent sa se apuce de droguri.
nytro3 spune:
O stire citita astazi: "Senatul a adoptat legea privind interzicerea produselor etnobotanice" (sursa: www.mediafax.ro/social/senatul-a-adoptat-legea-privind-interzicerea-produselor-etnobotanice-8342063/" target="_blank">http://www.mediafax.ro/social/senatul-a-adoptat-legea-privind-interzicerea-produselor-etnobotanice-8342063/). E un pas inainte, desi stim cu totii la ce sunt bune legile..
Sinzianaaa spune:
Drogurile reprezinta o speranta sau o provocare pentru unii tineri,o problema serioasa pentru parintii si profesorii acestora si un semnal de alarma pentru societate.
Adolescenta este varsta la care apare nevoia de identificare,de a se gasi si a se intelege pe sine si pe cei din jur.Este varsta experientelor personale.
Drogul are de multe ori forma unei astfel de experiente,ce reuneste curiozitatea,dorinta de a incerca ceva nou,de a experimenta totul.Un alt lucru important este ca drogul incepe sa fie din ce in ce mai prezent in principalele grupuri in care se poate afla adolescentul la aceasta varsta:anturajul si scoala.Este ceea ce determina formarea unui model biopsihosocial care este determinat de interactiunea dintre factorii psihologici,de mediu si cei fiziologici.
Personalitatea in formare a adolescentului este intr-o permanenta cautare de repede valorice,de modele si puncte de referinta.Drogul si consumatorii lui pot indeplini astfel de roluri.De multe ori,atat in mediul scolar si universitar,cat si in anturajele obisnuite,are loc un fenomen de imitatie in grup,in care adolescentii,copiindu-si eroul,recurg la drog.
Orice consumator dovedeste,de asemenea,o dorinta patologica de a-si face adepti,deoarece personalitatea lui nu este inteleasa de cei care nu au venit in contact cu drogul.
Adolescenta este varsta tensiunilor emotionale si angoaselor aparent de neinteles pentru cei din jur.De multe ori,pentru adolescentii bulversati de propriile intrebari,de barierele si agresiunile,mai mult sau mai putin reale,din exterior,drogul pare singura si cea mai buna solutie.In profilul psihologic al tanarului consumator,domina trasaturile nevrotice,dependenta afectiva,intoleranta la frustrare,angoasele de separatie,izolarea si dependenta afectiva,iratibilitatea,timiditatea si hipersensibilitatea.Are loc o opozitie a eului impotriva lumii pe care o considera un element agresiv,nedrept si opresiv.
Principalii factori de risc ce pot determina consumul de droguri ar putea fi:toate formele de tulburari emotionale,anxietatile,depresiile,insingurarile,frustrarile si conflictele interpersonale.
Faptul ca unii tineri adolescenti consuma droguri arata in continuare ca exista baraje de netrecut intre oameni si generatii.