Gradinita La bunica - Chiajna

Gradinita La bunica - Chiajna | Autor: gogosel

Link direct la acest mesaj

Buna!
Baiatelul meu de aproape 4 ani e la aceasta gradi din februarie,deci de aproape 3 luni.Nu a mai fost la gradinita.Momentan este la programul scurt pana la 12.00,fara masa.Nu din ratiuni financiare ci pt ca am posibilitatea sa ii dau pui de tara,vita de tara,oua de tara,branza de tara,etc.Mananca doar micul dejun,la care am observat ca le da de 2 ori/sapt si mezeluri- cremvusti,sunculita de pui,pastrama de pui,pate din comert.in rest,unt pe panie cat cuprinde cu branza,cascaval,miere,dulceata;cereale de doua ori pe sapt.

Multumirile mele- curat,chiar "luna" peste tot,conducerea isi da interesul,aer curat,langa padure,spatiu de joaca desi nu se joaca liberi,sa alerge,etc,ci jocuri "langa perete"(cel putin la o iesire la care am fost eu prezenta),si un altul,este f aproape de noi.

Nemultumiri- am impresia ca actul educational este slabut.Pe ce ma bazez- el in astea 3 luni nu a invatat nimic,doar sa tina corect creionul.Nu stie nici macar un vers,nu o poezioara!Stie insa o poezie repetata de noi acasa si rugaciunea cu "Inger,ingerasul meu".Este un baietel extraordinar,foarte ascultator in prezenta altor persoane,inteligent,cam timid in societate.La inceput era retras,dar s-a mai "dat pe brazda",dar...Nu este complet adaptat.
Si pe langa faptul ca nu a invatat mai nimic,azi l-am gasit singur,asezat f cuminte la o masuta,trist,abatut.L-am intrebat unde sunt colegii si mi-a spus ca sunt la masa.Camera unde era,este f mare,si se desfasurau jocuri ale profesorului de actorie,insa cu o grupa mare.M-a deranjat ca era lasat de izbeliste,profesorul nu l-a integrat in jocul lor chiar daca erau copiii mai mari.Educatoarele erau cu ceilalti copii la masa.

Acum,am o intrebare- vi se pare normala situatia?Va cer parerea pt ca poate sunt absurda,prea pretentioasa...dificila.Dar mie nu mi se pare normal.

Si dupa mine,nici nu are timp sa invete,adica fac altele.De ex,ajunge in jur de 08.30,pana mananca,pana vin toti copiii,se face cred ca 9.30 cand incep activitatea.Apoi,am vazut ca au vizionare de "filmulete educative"- Tom& |Jerry, Scooby-doo,ies afara daca e frumos,apoi la 11.30 ceilalti pleaca la masa.Normal mi se pare ca masa sa se inceapa dupa 12.00,cand copiii la program scurt pleaca.

Maine mi-am propus sa discut si cu educatoarea si cu directoarea.Sa le spun nemultumirea mea.Ce parere aveti?

Si ce m-a mai deranjat,dar am tacut,a fost faptul ca toata perioada a avut muci,la fel ca toti copiii mai mititei din grupa,si il gaseam mozolit tot,cu lumanarile curgand,sters cu manecile.M-a deranjat !Este urat sa vezi copiii cu mucii intinsi pe toata fata!Cred ca asta l-ar deranja pe orice parinte!Pe asta am remediat-o punand servetele de bucatarie,mai lungi deci,atarnad in buzunare,sa vada ca are serveteli sa il puna sa se stearga.

In fine,parerile voastre m-ar ajuta!
Si am decis sa mai mearga doar luna asta,iar din toamna poate schimbam "decorul".

Multumesc!
Seara frumoasa!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

La gradinitele cu program prelungit masa de pranz este intre 11,30 - 12.
Daca nu iti convin atatea, de ce nu il dai la o gradinita cu program normal ?( pana la 12 ).

La aproape 4 ani si fiindca e pt prima data in colectivitate, copilul invata sa se adapteze unei mici societati. La fel si mama. Proprie experinta.

Ia lucrurile mai usor, are toata viata inainte sa invete sa scrie, sa citeasca etc. Acum, deocamdata, e in faza de adaptare.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

allinta,este la program redus.
nu stiu,sunt prea pretentioasa?

Mergi la inceput

Nu , doar la fel de speriata ca si copilasul tau.

Nu stiu ce s-ar putea face in privinta mesei de pranz, cand el ramane singur. Directoarea ti-a facut o favoare cand l-a primit.
Poate daca i-ai da un sandvis la el, sa il manance in timp ce sunt ceilalti copii la masa ? Vorbeste si cu educatoarele, vezi ce zic.

In rest, ia totul mai usor; oricum in iunie e vacanta de vara.
In septembrie, incepand anul scolar de la inceput, vei putea sa ai si pretentii + ca va fi cu un an mai mare.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cllaudia spune:

Si eu am avut baiatul la o gradinita particulara. Pe mine ma deranjase pe langa faptul ca nu prea aveau cine stie ce activitati si faptul ca nu il schimbau de hainele cu care venea la gradinita, asta mai ales iarna cand era imbracat si mai gros. El era luat dimineata cu microbuzul de la gradi iar la pranz il luam eu acasa, deci il gaseam exact cu ce il imbracasem de acasa. Si la noi era aceasi problema. Initial il inscrisesem la program fara masa de pranz, dar pana sa se faca ora de luat acasa pe ceilalti copii de la program prelungit deja ii duceau la masa, deci el ramanea singur pe unde apuca, in birou cu directoarea, cu personalul de la paza si din aceasta cauza a trebuit sa iau programul cu pranzul insclus. Si la noi era unt cat cuprinde. Al meu ajunsese sa vrea sa manance si acasa unt pe paine, sau pate, sau alte alea.

Acum l-am inscris la cateva gradinite de stat din zona. La una cred ca prindem si noi un loc.

Mergi la inceput

allinta a zis: Directoarea ti-a facut o favoare cand l-a primit.

ti se pare ca mi-a facut o favoare ?imi facea o favoare atunci cand imi facea o reducere sau il duceam pe raman datoare",dar in nici un caz cand dau 500 lei pe 3 ore.

Tu cand mergi la supermarket si cumperi diverse,ti se pare ca ti-au facut o favoare directorii magazinului?iti dau produsele gratis sau cu reducere special pt tine?

Dau niste bani si vreau ceva mai bun tratament .ca de asta facem si efortul financiar- pt ca vreau ceva mai bun pt el.Nu spun ca la stat nu e bine,poti nimeri o educatoare super,insa asta e destul de greu.

claudia,ai inteles perfect situatia! am sa discut cu directoarea sa vedem ce putem face,pt ca mai sunt copii la redus fara pranz.nu ii iau pranzul nu din pricina banilor,ci pt ca acasa mananca si mai bine dar ce e cel mai important- produse pot spune chiar ecologice,deci orice ar manca acasa,sigur e mai "curat" decat la gradi,unde torul e cumparat din market.

astept si pareri ale parintilor care au/au aut copii la aceasta gradi.

multumesc!
o zi frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Am copil mai mare, a fost la alta particulara. Eu am lasat-o la masa de pranz in al 2-lea an. Dezavantajul spus de tine a fost intrecut de avantajul de a manca cu grupa. Am lasat-o la un program "mediu" si dormea acasa la pranz, ulterior nici n-amai dormit la pranz (asa a fost ea).
Cu "scoala" adica invatatul inca nu pot sa-mi dau parerea. Mare lucru nu fac in grupamijlocie, in grupa mare au mai multe activitati, programa ma stricta si mai incarcata.
Totusi faza cu mucii m-ar fi deranjat rau.
Si m-ar fi deranjat si ca era lasat de izbeliste, indiferent de faptul ca ceilalti erau la masa.
Intr-o prima faza (ca tot mai e putin pana la finalul anului) sfatul meu e sa incerci sa vorbesti cu directoarea. Ii zici ce te nemultumeste si vezi care e rezultatul in urmatoarele saptamani (plus ca vezi care e reactia dansei pe moment). Daca se remediaza situatia il lasi si la anul, daca nu, schimbi gradi.

Mergi la inceput

sorana,multumesc pt raspuns!

am trecut peste faza cu mucii,am zis sa nu fiu dificila,prea pretentioasa,mofturoasa.dar,sincer,m-a deranjat cand ii vedeam cu mucii sticlosi si intinsi pe obraz,tragandu-i pe nas si etalati pe manecile hainelor.am zis ca daca au doar 10 in grupa,poate se ingrijesc mai bine de ei fata de 25-30 in grupa ,cum e la stat.

discut cu directoarea si in vara o sa vizitam inca doua gradi din apropiere,despre care am citit lucruri bune

si faza de ieri,cand statea singur...pur si simplu imi era mila de el!este un copil caruia daca ii spui sa nu clipeasca,pai nu clipeste.puteau sa ii dea niste creioane,desene de colorat,ceva,niste piese de lego cu care se putea juca,sau profesorul de actorie care isi desfasura activitatea in aceasi incapere,putea sa il integreze in jocul lor,mai ales ca este f ascultator,vorbeste f bine.

Mergi la inceput

Ah, nu am stiut ca platesti pt programul scurt.

Eu as zice sa inscrii copilul la o gradinita de stat, cu program scurt. Atata timp cat educatoarele si ingrijitoarele se comporta civilizat cu copiii, se va adapta si chiar ii va placea. Si ai rezolva si problema cu masa de pranz.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Allinta are dreptate ,inscrie-l la o gradinita de stat cu program normal.
Ai mei (ultimii doi ) sunt la program normal (adica 8.30-12.30) si sunt foarte multumita.
Faza cu mucii m-a dat gata
Pe cel mic il si inchide/deschide la pantaloni daca nu poate,despre sters la nas nici nu mai vorbesc,intr-o zi chiar m-a sunat dna educatoare sa ii aduc daca pot o pereche de pantaloni de schimb ca s-a intamplat un"accident" si sa stii ca nu au ingrijitoare la grupa,d-na educatoare se ocupa de toti.
Aglomeratie este putin insa nu de speriat sunt cam 20 de copii in grupa ,maxim 25 chiar daca sunt inscrisi 30.
Despre invatat aici chiar imi scot palaria,caci au reusit sa il scoata pe mutulica al meu din carapace si acum canta,recita,danseaza,coloreaza cu mare placere la gradi.

Andra ,mamica de 3+1 album no1 albumul no2

Vreau sa nu mai fiu diferit!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Uite eu stau in zona si totusi imi duc pustii la o gradi din oras (tot particulara) unde intr-adevar fac n activitati. Gradinita trebuie sa te ajute sa-ti educi copilul, desi multe persoane care au deschis gradinite privesc afacerea asta ca pe un "loc de parcat copii". Mie nu mi se pare in regula faza cu TV ul. NU are ce cauta TV in gradinita, in gradi copilul trebuie sa aiba activitati cu alti copii si cu educatoarea in nici un caz sa stea la TV.

Faza cu mucii...nu mi s-a intamplat niciodata in 5 ani de gradi, dar sa spunem ca e posibil sa nu-l fi vazut. Puteau totusi sa-l duca la baie si sa-l spele pe fata. Poate nu au avut timp.

Dar faza cu lasatul la masuta... ce naiba, e clar impotriva oricaror reguli pedagogice, nu mi s-a intamplat niciodata sa-mi povesteasca ceva de gen.

Cauta alta gradi si incearca program lung, dar fara TV, mai ales daca banii nu sunt o problema. Daca au bucatarie proprie si bucatar calificat (spatiu separat, circuit alimentar separat, vestiare, toaleta separata cu dus, frigidere separate pt fructe, legume, oua, branza, etc) ar trebui sa fie ok mancarea, oricum la un moment dat tot va manca lucruri de la market. Unul din copiii mei are colita si regim alimentar destul de strict, totusi mananca 3 mese pe zi la gradi si nu am avut pb cu mesele de la gradi. In cazul nostru untul e binevenit al meu nu poate manca lapte deloc, deci eu ma bucur daca papa unt.

Eu l-as lasa aici la program cu masa de pranz inclusa, pana gasesc ceva mai bun. Pe mine faza cu "filmulete educative" m-a terminat...

Andries

Mergi la inceput