cu bebe la mare... in costum de baie
Raspunsuri - Pagina 2
boticelina spune:
Pisigri nu stiu cat protejeaza hainele dar costumele alea sunt f faine. Am luat eu pt finutul meu si sunt dintr-un material f finut, lycra, se usuca de la vant in max 5 minute si sunt f comode. Un tricou sau chiar un costum de baie normal se usuca de 2 ori mai incet.
Eu foloseam slipul dublat pt balaceala in apa, cand ieseam i-l scoteam si-i puneam scutec chilotel normal (daca nu facea nimic in el, il refoloseam dupa urmatoarea balaceala (timp in care slipul dublu se usca pe prosop). Si oricum mai mult de 2 ore noi nu stateam la plaja, nu apucam sa fac prea multe "schimburi".
Costumele astea daca sunt si pana la genunchi mai protejeaza si de nisip, care intra cu pricepere peste tot in alte conditii (slip dublu/chilotel)
In vara urmatoare am trecut direct la slip normal, palariuta si crema cu factor 30, doar in prima vara (avea 1 an) am folosit cu factor 50.
Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"
Lala_D spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nyny Si totusi, mie mi se pare un pic incomod. Banuiesc ca o sa intre si in apa si... cum o sa se simta cu costumul ala ud? Cat de repede poate sa se usuce in conditiile in care nu poti sa-l tii direct in soare? Nu e mai ok sa ii ungem cu lotinui de plaja, speciale pt ei, cu filtru UV 50. Mamica fericita de Mara si de David |
Costumul, daca este de calitate, se usuca in mai putin de 5 min, fix cat face cateva ture pe malul marii.
Nu sunt mulate pe corp, nu jeneaza, nu incomodeaza.
La piscina merg si mai bine mai ales daca piticii au si incaltari speciale in picioruse, anti alunecare.
Lala_D spune:
http://www.incywincy.net/acatalog/Incy_Wincy_Swimstore_Shoes_for_Beach_or_Pool_for_Children_64.html
Cam asa sunt pantofiorii si sunt foarte buni si pentru piticii mici ce refuza sa puna piciorul pe nisip, pe plaja. Ca am intalnit si varianta asta
mcoca spune:
Pisigri, nu nu protejaza deloc hainele.
Avem un prieten cu piela f alba, care se arde f usor. S-a dus el l-a mare si s-a gandit sa stea cu un tricou pe el, ca sa fie mai protejat. Pe restul corpului si-a dat su crema. Rezultatul, s-a ars unde avusese tricoul. Bine a intrat si in apa (cu tricoul), deci a fost si asta la el.
Vicky si Printzesone
chatonel spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Lala_D
Ideea doctorului este de protectie UV ceea ce nu obtii cu tricou si pantalon scurt de bumbac. Costumele acelea sunt speciale pentru asa ceva. |
ba obtii f bine ptotectie de ultraviolete cu imbracaminte.
Iata ce spune www.who.int/uv/faq/protect/fr/index6.html" target="_blank">OMS
Les vêtements constituent la barrière idéale contre les UV. |
adica "Hainele constituie bariera ideala contra radiatiilor UV".
Scrie mai mult acolo la link, de-asta l-am si pus.
CorinaDani spune:
am vazut eu acum 2 saptamani, in mall-ul de langa ikea, undeva la etaj este un magazin unde gasesti asa ceva, costumele pentru baieti sunt cu bleumarin si verde fosforescent .
e adevarat, costa cam mult, dar cred ca merita.
totusi, avand in vedere faptul ca baietelul va avea doar 8 luni la data sejurului, nu stiu daca are rost sa dai atatia bani pe un astfel de costumas, pentru ca nu vei sta foarte mult pe plaja/la piscina cu el, iar in apa nici atat. e foarte buna si varianta crema cu factor de protectie 50, tricou de culoare deschisa, palariuta pe cap si scutec/slip/pantalon scurt. la 8 luni abia se tine pe picioruse un copilas, are program destul de "incarcat" cu masa, somn, schimbat si alte alea, nu va sta foarte mult expus la soare, cu atat mai mult cu cat nici nu este recomandat asa ceva.
ai putea de exemplu sa cumperi o piscinuta gonflabila, sa-i pui acolo apa de mare sau apa de la dusuri, sa se incalzeasca apa la soare si sa-l poti lasa din cand in cand, sa se joace cu ceva ratuste, sub atenta supraveghere, desigur. evident, dupa balaceala, il bagi repede intr-un prosop mare sau halat de baie, sa-l usuci si sa-l schimbi, sa nu stea ud prea mult, risca sa raceasca, mai ales daca e o zi in care bate briza prea tare.
daca statiunea in care veti merge nu are umbrele de soare pe plaja sau materialul acestora e atat de prost/rar incat trece soarele prin el, mai bine cumpara o umbrela de soare ca lumea, sa fie copilasul protejat de razele ultraviolete directe; de cele indirecte (reflectate de apa, nisip) nu prea ai cum sa-l feresti. si nu ar fi rau sa intrebi/cauti ochelari de soare, cu lentile adecvate.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
Lala_D spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui chatonel
ba obtii f bine ptotectie de ultraviolete cu imbracaminte. Iata ce spune www.who.int/uv/faq/protect/fr/index6.html" target="_blank">OMS
adica "Hainele constituie bariera ideala contra radiatiilor UV". Scrie mai mult acolo la link, de-asta l-am si pus. Famille Dragoon, mami de Izia, 23 mars 2009 Toulouse, la ville rose |
Aha...si d'aia copilasul din fotografie e imbracat in costum cu SPF...
Bumbacul si alte materiale textile ofera un oarecare grad de protectie. Protectie care insa scade dramatic in momentul in care acestea se uda !
Hainele cu SPF ( care pot fi si haine obisnuite gen tricou, rochita, palarie) sunt cele care chiar daca se uda factorul de protectie ramane neschimbat.
Acum, evident fiecare decide ce doreste insa radiatiile solare sunt un factor important in aparitia cancerului de piele ori daca mai punem in balanta si povestea dezastrului din Japonia, in vara asta un plus de precautie nu strica.
chatonel spune:
citat din mesajul lui Lala_D Aha...si d'aia copilasul din fotografie e imbracat in costum cu SPF... Bumbacul si alte materiale textile ofera un oarecare grad de protectie. Protectie care insa scade dramatic in momentul in care acestea se uda ! Hainele cu SPF ( care pot fi si haine obisnuite gen tricou, rochita, palarie) sunt cele care chiar daca se uda factorul de protectie ramane neschimbat. Acum, evident fiecare decide ce doreste insa radiatiile solare sunt un factor important in aparitia cancerului de piele ori daca mai punem in balanta si povestea dezastrului din Japonia, in vara asta un plus de precautie nu strica. |
de ce rastalmacesti ce e scris negru pe alb, doar de dragul de a contrazice? in poza aceea sint haine, deocamdata nu am vazut sa scrie pe ele ca sint cu UV.
Nu mai specula sentimentul de vinovatie a parintilor, spunind ca fiecare face ce crede, lasind alstfel sa planeze nesiguranta in alegerea facuta, adica aceea de a ramine simplu. Tu stii ca si lotiunile si substantele folosite la imbracamintea anti-uv sint cancerigene? De ci ce e de ales? Sa ne protejam de soare (si UV) pt ca facem cancer de piele sau sa ne protejam de substantele nocive care fac diverse forme de cancer, inclusiv cea de sin? Nu e mai bine sa pastram o linie de conduita de mijloc, la care sa facem apel la inteligenta noastra si bunul simt care vine si din instinct?
Lala_D spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui chatonel
de ce rastalmacesti ce e scris negru pe alb, doar de dragul de a contrazice? in poza aceea sint haine, deocamdata nu am vazut sa scrie pe ele ca sint cu UV. Nu mai specula sentimentul de vinovatie a parintilor, spunind ca fiecare face ce crede, lasind alstfel sa planeze nesiguranta in alegerea facuta, adica aceea de a ramine simplu. Tu stii ca si lotiunile si substantele folosite la imbracamintea anti-uv sint cancerigene? De ci ce e de ales? Sa ne protejam de soare (si UV) pt ca facem cancer de piele sau sa ne protejam de substantele nocive care fac diverse forme de cancer, inclusiv cea de sin? Nu e mai bine sa pastram o linie de conduita de mijloc, la care sa facem apel la inteligenta noastra si bunul simt care vine si din instinct? Famille Dragoon, mami de Izia, 23 mars 2009 Toulouse, la ville rose |
Nu rastalmacesc nimic.
Eu am comentat fotografia care intamplator e cumparata de ei de pe un site de fotografii renumit iar in descrierea ei este costum SPF
Ce sa-i faci daca majoritatea centrelor de media folosim aceiasi sursa foto.
In rest, tu ai opinia ta, eu pe a mea.
Din a ta inteleg insa ca nici lotiunile de soare nu-s ok, ceea ce iar nu pot fi de acord, scuze.
Exista, in ultimul timp cel putin, o gama variata de produse care mai de care mai eco, bio ceea ce face ca optiunea noastra sa fie extinsa.
Eu nu mi-as lasa copilul fara protectie solara. In primul rand deoarece are pielea foarte sensibila si nu ar rezista decat o zi la plaja, pe urma ar fi un rac fiert.
Cu consecintele de rigoare.
chatonel spune:
Lala, nici un om cu scaun la cap nu mai sta o zi intreaga la soare.
Iar daca hainele ude nu ofera protectie UV- ceea ce e specificat si de OMS- se poate lua un schimb de haine, la iesirea din apa se schimba copilul. Sa nu imi spui ca in timpul cit sta in apa (adica max 15 min pt un BB) o sa faca una si alta. Un minimum de UV sint benefice pentru asimilarea calciului.
Ca poza aia ar fi cumparat de pe un site anume, se poate. Dar atita timp cit OMS spune ce spune - adica ce am si tradus, ca acolo e esenta- nu poti tu sa spui ca de fapt ei gresesc si tu stii mai bine.
Si ca nu esti de acord cu ce spun eu, asta e treba ta. Nu ma deranjeaza nici umpic.