Calendarul gradinarului vesel (19)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Gabriela, contra melcilor si limacsilor eu am imprastiat Mesurol (niste granule albastre). Melci mai gasesc (mai putini) dar limacsi n-am mai vazut - e adevarat insa ca mai mor si rame . Eu am stropit ieri preventiv contra mana, pt musculite si cu un ingrasamant bio. Sper sa aiba efect pt ca leusteanul deja a fost afectat de rugina/mana si musculite am vazut pe un trandafir si la radacina spanacului pe care l-am scos.
Si eu confirm splendoarea trandafirilor de anul asta.
Olympia, nu mi-ai zis cum sa tai inisorul asa ca l-am taiat dupa mintea mea, sper sa fie ok (cam la jumatate )
Imi infloreste si mie clematita - azi cred ca-i vad in sfarsit floarea deschisa...
Lonicera are un parfum grozav, la fel si iasomia - mi-ar placea sa nu se termine niciodata.
La mazare e normal sa se formeze mai intai pastaia plata si se umfla apoi? pt ca mazarea mea are o gramada de pastai dar...plate (si nu mai tin minte de anul trecut)
Abia acum voi semana si eu gulii si sfecla rosie si voi pune cei 3 dovlecei in gradina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Merci Gabriela, astept sa faca 4-5 frunze ca sa-i ciupesc.
Da, Tala, e normal ca mazarea sa faca mai intai pastaile plate si abia apoi sa umfle boabele in ele. In faza asta suntem si noi.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns terry spune:

gradinarese dragi va invidiez penru gradinile pe care le aveti.
ajutati-ma si pe mine cu un sfat.
am un teren la care nu ajung decat vara si atunci in weekend. e plin de buruieni. am citit ca bun ar fi Roundup, un erbicid. Tot pe net am citit ca ar fi toxic si are efecte urate (cancer...). Eu nu am decat cativa pomi fructiferi tineri si altii batrani dar care vor fi taiati.Ce sa fac? Cum sa scap de buruieni?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Tala, si mie mi-a inflorit clematita - aseara am vazut ca are o floare si inca multi boboci. Dar doar un singur soi, cel grena...
Ref la capsuni - ce zici, sa le tai frunzele alea mari??

La mine la mazare am si pastai plate, dar am si pastai care deja sunt umflate, bune de cules...

Terry - din pacate nu ma pricep - ceea ce stiu este ca ar trebui sa folosesti un ierbicid cu spectru larg pentru ca degeaba omori doar o parte din ele... Plus ca, daca in jur sunt terenuri care si ele sunt invadate de buruieni, foarte repede semintele lor vor ajunge si la tine si o sa o iei de la capat...

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Gabi, "La multi ani!", multi ani impreuna fericiti
si da, eu sunt de parere ca e bine sa rupi frunzele mari pt ca lasi planta sa munceasca pt fructe si lasi si soarele sa ajunga la ele. Eu anul asta am facut deja treaba asta de 3 ori sunt pline de fructe, deja am inceput sa culeg.
Terry, ca orice produs chimic, evident ca ierbicidul este daunator. Mai ales daca e folosit in mod excesiv (pt ca orice se intampla la suprafata pana la urma ajunge in panza freatica si tot asa). Insa, eu n-am reusit sa scap de buruieni decat cu RoundUp (este un ierbicid total). Dar n-am scapat definitiv - au murit plantele care erau atunci crescute, dar au ramas milioane de seminte si chiar si radacini (mai ales de pir si uler) neafectate sau care au inviat apoi. Dupa ierbicidare am sapat, am scos roabe intregi de buruieni, apoi primavara am sapat iar, am scos iar zeci de roabe de buruieni si acum, dupa 2 ani de la ierbicidare inca scot cel putin cate o roaba de buruieni pe saptamana. Cel mai sfant si mai bio ar fi sa sapi si sa smulgi - dar e o munca de titan. Plus ca nu stati acolo, daca nu e ingradit locul e munca in zadar...Daca vrei sa nu folosesti ierbicid trebuie sa cureti cat poti si sa semeni altceva pt ca sa dai de lucru pamantului. Poti sa semeni lucerna (se spune ca sugruma buruienile) sau trifoi, sau iarba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

intru si eu in clubul vostru.
In primavara asta am inceput cu gradinariitul pentru prima data in viatza.

Acum am in gradina:
telina
marar, patrunjel,
cilantro
leustean

am plantat 4 copacei
lime
portocal(deja dupa o luna i-au dat portocale)
grepfruit
maslin

4 Tufe:
3 de mure (1 are deja mure )
1 zmeura

am pus niste palmieri dar nu prea le merge bine la toti
braduti care cresc foarte bine
1 trandafir

cam atita in gradina mea...si desigur buruieni care tot cresc...

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Gabriela, la capsuni e bine sa le mai rupi din frunze, ca sa aiba lumina, se coc mai repede.Si mie imi mananca ceva frunzele la ardei, dar melci cum zici tu n-am vazut!
Mazarea mea nu are boabe deocamdata, e plata, sper totusi sa bage bob.Sambata am udat, legat, copilit, la 11 am intrat in casa.Eu cand sunt acolo niciodata nu intru in casa mai devreme de 10, intotdeauna e ceva de facut,de jumulit, de maturat,etc.
Cartofii abia acum infloresc, dar deja au aparut gandacii de coloradotrebuie sa-i stropesc si nu vreaaau!
Am cules si noi capsuni in 2 randuri, dar inca mai sunt de copt.
Si trandafirii mei sunt superbi, cred ca este anul lor!

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Tala, am uitat sa zic , dar cam asa am tuns si eu, dupa ureche.
Am avut tot felul de evenimente in ultimele zile, sunt cam naucita. Fecioru' desi-i mare reusi sa inghita un inel de doza de Cola si habar n-am daca mai e in el sau nu, ca la radiografii n-a iesit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Olympia - aoleo, cum asa?? Probabil ca l-a eliminat daca nu s-a vazut la radiografie...

Deci ziceti sa "operez" frunzele mari de la casuni - asa am sa fac, ma apuc diseara ca tot am inteles ca spre sfarsitul saptaminii vin ploi...

Aseara am cules si prima mazare - am pus-o intr-o punga la congelator - o sa tot completez la ea pina se face de-o mancare...

Michelle - bine ai venit printre noi!

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Gabi, "La multi ani" si din partea mea!
In privinta feciorului, nu stiu daca-i posibil sa fi iesit asa de rapid ca l-a-nghitit la 3, a mers la toaleta pe la 7 si am facut radiografia pe la 10 (seara). E subiect la "Clinica" despre asta , nu vreau sa deviez subiectul.
Au inflorit si la mine trandafirii, n-am apucat sa-i pozez inca. Ca noutate, fiica-mea si-a luat doi pui de gaina mici, "copilasii ei" si-i mamiceste toata zua. Matzul are interdctie in casa acum din cauza asta.

Mergi la inceput