Calendarul gradinarului vesel (19)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Deci mai multi pitici sunt bolnavi, credeam ca sunt singura...si eu il tin pe Tudor acasa de vinerea trecuta - de citeva zile era mai bine (nu mai mucea si nici nu mai tusea noaptea) dar azi am dat in alta - de dimineata, cind sa-i dau laptele, mi-a vomat, apoi dupa vreo ora din nou...astept acum sa ma sune mama sa-mi spuna cum ii este...

Tala - multumesc! Iasomia cu flori batute e la fel de parfumata ca iasomia normala, pe care am vazut-o prin curti - diferenta consta numai in faptul ca floarea e batuta. Tufele mele insa sunt mici - le-am cumparat in vara trecut si nu parea sa le fi mers foarte bine, chiar credeam ca nu s-au prins, dar uite ca anul asta m-au surprins in mod placut - sunt pline de flori si arata superb, asa mititele cum sunt!
Eu salcia-pendul am tuns-o din nou, acum vreo saptamina - e foarte deasa si cum e pitica, nu mai vedeam nimic pe linga ea, asa ca am coafat-o...

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Salutare!

Gabriela, multumesc de intrebare. Sunt destul de prinsa la munca, acasa am avut aniversari si pregatiri de facut, serbarea celui mic, a celui mare urmeaza. Am facut cateva aranjamente florale pt d-nele educatoare, o sa va arat poze cu ele, sunt cu mini-trandafiri.Mi-au placut cataratorii tai, ii admit prin toate gradinile unde-i vad. In august o sa "fur" si eu cateva crengute de la vecini ca prea-s frumosi. Frumosi crinii cei rosii, cred ca e soi rar caci nu am mai vazut culoarea asta.
Splendida gradina ta, Ioana! Imi plac trandafirii cum stau in solar ca niste soldatei. Cum este facut sist de irigare, am vazut in poze niste conducte negre pe langa rosii parca.
Ma bucur ca am scos tot spanacul caci altfel nu mai intram o sapt in gradina din cauza ploilor. Mazarea are deja pastai bune de cules, poate duminica sa culeg caci acum e un mare noroi acolo. Cred ca va trebui sa stropesc cu Topsin si Ridomil rosiile cat mai curand; unele din ele au frunzele rasucite si negre.
Tala, o frumusete de gradina ai, ce de culori! Mmm, si ce dulce este iepurasul de 2 saptamani, ce ai facut cu puii pana la urma? Sa ne mai arati si tabloutzele realizate in ultima vreme pls.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Sunt oripilata!Pe un crin galben pe care il am de 3 ani,mai precis pe frunzele lui,am vazut astazi niste mizerii de am crezut ca vad ceva SF.
Erau niste viermi rosietici inconjurati de o mizerie neagra care initial m-a derutat si am crezut ca este o ciuperca,un mucegai.Ciudat este ca numai pe el si pe o Hosta vecina am vazut scarbosenile.
Am luat o foarfeca si am cosmetizat tot.Nu m-am indurat sa tai crinii care stau sa infloreasca.

Capusele m-au adus la disperare.Sunt multe in gradina din capitala si cand am incercat sa le distrug am constatat ca sunt extrem de rezistente atat la substante chimice cat si la zdrobire.
Am incercat sa rezolv problema cu motanul meu tratat(a primit la timp Frontline) cu ce trebuie si pe care bestiile l-au atacat.Banditele nu au cedat la tamponul cu spirt si nici la pulverizarea cu o substanta data de veterinar. Dupa mult chin am reusit sa scot vampirii(2) fara sa-si lase capetele.
Incerc sa gasesc substante eficiente care sa distruga acesti hematofagi periculosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzi.simona spune:

salut gradinarese!
din nou pe acasa si eu...
am reusit intr-o zi jumate dar nu singura ci cu mama si fiica-mea sa pun cat de cat la punct floricelele, am eliminat bujorii care nu erau cu florile batute, si din lupin ca prea crescusera si acoperau mai multe, am taiat toate frunzele de la florile trecute, am replantat carciumarese si garofite, am completat lavanda, am legat crinii, trandafirii si lonicerele plus buruienit si carat iarba in camp, da se cunoaste si-s tare mandra
b.nica si eu am pe cativa crini gandaci din aia rosii, adica larvele le-am vazut dar n-am apucat sa-i curat, doar pe unul care l-am pus in vaza am reusit; de capuse nu stiu cum sa scapi, tre sa fie la farmacia veterinara ceva, eu am "curatat" acu ceva vreme o curte micuta la niste prieteni zdrobindu-le cu o piatra, da n-aveam ce face , iar din piele stiu ca se scot cu doua ace bagate cat mai aproape de capul capusei, am vazut asta dar la om nu animale...

gradina
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)

Mergi la inceput

Simona,la om capusele se scot cu un tampon de vata imbibat bine in spirt sau otet tinut pe capuse pana ameteste si cade cu cap cu tot si apoi se striveste.Banditele astea insa sunt asa de rezistente!

Mergi la inceput

Sunt asa de fericita,am reusit sa-mi fac surprize florale aproape pt. fiecare luna.Mai intai au fost bulboasele:narcisele si lalele;am o mare admiratie si pt. primule care acum infloresc din nou,au urmat bujorii,trandafirii de dulceata,crinii si gladiolele.In iunie si iulie infloresc crinii mei de toate culorile si soiurile(obisnuiti,asiatici,imperiali si "de o zi" adica Haemerocallis) si gladiolele pe care le ador.
Anul acesta am adaugat Incarvillea(gloxinia de gradina) care sta sa infloreasca,si Sparaxis-ul care scoate la cateva zile cate o floricica frumoasa tare.
Dimineata imi dau "Buna ziua" 2 tufe de flori care asa se numesc pe la noi si sunt Tradescantia virginiana.In august astept sa infloreasca hostele(cu frunzele lor spectaculoase toata vara)si din septembrie astept tufanelele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

B.nica, un insecticid eficient e Calypso, se gaseste la fiole si e sistemic.

Mergi la inceput

Neata, neata!
Weekendul asta nu am facut nimic in gradina pentru ca am fost plecat la Londra (cadou de aniversare pentru mine si sot ). Totusi aseara am reusit cit de cit sa tai florile uscate (deja bulboasele s-au trecut si pot indeparta frunzele uscate) si sa culeg capsunile care au inceput sa se coaca. O mare parte din ele insa o sa le pierd - noi plecam peste doua saptamini in vacanta si vom lipsi 3 saptamini - nu cred sa se coaca toate capsunile pe care le am in dua saptamini...
Imi dau seama ca anul asta gradina nu va fi asa cum imi doresc eu intrucit nu am timp sa ma ocup de ea asa cum mi-as dori, asa ca va fi cum vrea Dumnezeu...

Totusi de dimineata am reusit sa stropesc pomii cu dithane - in fine, eu il cumparasem pentru piersic intrucit a facut basicare, dar vanzatoarea de la magazin a zis sa dau pe toti pomii - sper sa le faca bine, oricum am vazut ca si ciresii au o problema - se usuca frunzele si lastarii s-au oprit din crestere dupa al doilea rand de frunze...e clar, am ghinion mare cu pomii fructiferi...
Nici rosiile nu sunt ca anul trecut - abia de am vreo 5-6 care au flori (din peste 60 de fire!!) si la un singur fir se vede formata o gogonea mica...
Mazarea si la mine a inceput sa aiba pastai bune de cules - probabil o sa le culeg diseara si am sa le bag la congelator ca sunt prea putin inca.

In plus, cea mai mare problema mi se par melcii - cu si fara cochilie, mici cit unghia de la degetul mic - mi-au mincat frunzele si la dalii, lupin, ardei, salata...si habar nu am cum sa scap de ei!

Insa tot am si eu o mindrie - trandafirii sutn aboslut superbi anul asta - teahibrizii au niste flori uriase, iar cei cataratori sunt o splendoare, infloriti de sus pana jos!

Poze
Gradina mea

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Neatza si de la mine!

Gabriela, cu rosiile nu cred ca trebuie sa-ti faci probleme. Nici ale mele nu au flori inca, doar cateva au bobocei. Cat timp planta e ok in ansamblu, nu te ingrijora; toate vin la timpul lor! Melci avem si noi, tot asa mici; sotul uda cu jet peste salata ca s-o mai curete cat de cat. La dalii nu am melci si nici la mazare.

Am mai trebaluit si noi in w-e, in principiu m-amn luptat cu iarba, am pus seminte pt varza si am pus rasadurile de gulii, am prashit/afanat pamantul. Sotul a mutat rasadul de salata si a udat la greu peste tot ieri.
Cine imi zice si mie pls cand trebuie ciupite frunzele de castraveti?

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Liviana, din cite stiu eu, dupa al doilea rand de frunze castravetii trebuie ciupiti, ca sa se "ramifice".

Apropos de capsuni - parca Tala spunea, dar nu sunt sigura - oare ar fi bine sa tai frunzele mari astfel incit sa scot la iveala fructele - oare le ajuta sa se coaca mai repede fructele?

Poze
Gradina mea

John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput