Dovlecei de sept-oct2009**13**

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Danuta1979 spune:

Laura, sanatate multa puilor. Esti o rasfatata deja...daca te ajuta Ramona la curatenie:)

Citat:
citat din mesajul lui laura78nico

Buna!

Monica se vede ca ati fost mai mult in casa azi.

Noi suntem bine, Mihaita mai are un pic muci iar Ramona tuseste si i-a dat dna doctor erdomed. La capitolul noi ce mai facem nou, pai eu aranjez camera Ramonei cu Mihaita si apoi el ii arunca toate papusile pe jos,iara azi Ramona a maturat prin ufragerie si zicea ca este fetita mare.

Roxy este bine ca nu mai aveti probleme cu raceala sper si eu la zile mai bune.

Lali esti o fata tare!

Kemsy noi dimineata intai ne jucam cu masinutele, mai spunem animalele din carticele si abia apoi pot sa mai fac ceva prin casa.

Danuta tu ai fata mare auzi sa-si bage singura sosetele...pai la mine nici Ramona nu reuseste mereu.

Ioana pe unde sunteti? Cata nimic nou la voi?

DE Mady mai stiti ceva?

Laura, mamica implinita de Mihai Dragos 14.10.2009 si Ramona Cristiana 20.03.2007

Mergi la inceput

Monikus, cu privire la iaurt, eu i-am mai dat iaurtul/budinca de la Humana. La a mea ii plac mult acestea...I-am dat o data un iaurt Tnuva cred cu fructe si a facut o usoara alergie in jurul guritei si am renuntat. ii dau cand vrea iaurt simplu...dar greu...Pacalita cu reclame la tv...etc

Citat:
citat din mesajul lui monikus

Acum ca-s recuperata,

pot sa zic si eu buna ziua asa c oamenii.

Ca sa nu ma mai plang, cum am tot facut in ultima vreme, trebuie sa va zic ca saptaman trecuta a mancat si Rares pt prima data ciorba de fasole. De asemenea, a mancat pt prima data ostropel de pui. E adevarat ca asta a fost si cu putina prajeala dar....asta e. Astazi a mancat pt prima data sarmalute cu piept de pui. Numai mancaruri alese in ultima vreme. Ideea e ca ma asteptam sa faca mai uart de la fasole si varza dar uite ca nu s-a manifestat deloc urat la niciuna dintre mancaruri.

Ce e mai putin bun e ca nu mai vrea sa manance iaurt simplu. Ii pun eu branzica de vaci in fructe dimineata si cate putin iaurt in ciorba sau sarmale dar nu stiu cum sa fac cu masa de seara. As incerca un iaurt cu fructe. Aveti vreo idee care ar fi cu mai putine prostii. Bine, nu sunt sigura ca il va accepta nici pe ala dar zic sa incerc.

In alta ordine de idei azi am fost la control la dermatologie. Bubitele s-au mai dus dar tot foarte iritat e pe langa putulica. Mi-a recomandat o crema cicalfate de la avene. Am vazut ca e scumputa dar asta e. A zis sa folosesc crema asta de 2-3 ori si in rest sa-i dau cu bepanthene. Din pacate eu stiam ca bepanthenul nu-i atat de bun pt ca are in el antibiotic. Voi ce stiti? Cu ce crema mai dati copilasii pe la fundulet?

Ioana, citisem ca ati patit ceva. Nu am inteles exact despre ce era vorba dar poate ca atunci cand va veti mai linisti vei mai trece pe la noi.

Daaaam cam asta a fost forumeala pe ziua de azi cred. Fug sa pregatesc cerealele cu lapte pt Rares.

AAAAA am cumparat din Auchan un praf din ala pt budinca de vanilie cica bio. Acum ramane de vazut daca ma incumet sa-i dau lui Rares. AAA si am cumparat in sfrasit si quinoa si Rares nu a refuzat-o in ciorba de rosii. Arata totusi ciudat dupa fierbere.

O zi buna tuturor.

Monica mami de Rares dragalas (16.10.2009)
Be who you are and say what you feel because those who mind don't matter and those who matter don't mind.

Raisa are nevoie de ajutorul nostru!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

Danutza sa stii ca ai dreptate! incepusem asa incet-incet sa ma stresez dar nu o voi mai face. cumva voi SI problema asta.

in rest noi suntem bine, tot cu cinci dinti, al saselea e pe drum si cred ca ne vom cunoaste in curand. pediarta mi-a recomandat sa ii mai dau vigantol si osteocare, eu nu i-am dat. am ales sa rezolvam orice problema altfel decat prin medicamente si pana acum am reusit (pentru ca nu am avut probleme insa).

carol vorbeste intr-una, prinde cuvintele teribil de repede, le poceste asa frumos, este asa de dragastos, ma pupa si ma ia in brate, striga dupa mine daca dispar din peisaj.

are tot felul de acrticele cu activitati facute de diverse personaje (urs, copii etc) si ne arata mereu ca ursul doarme, sau mananca sau face baie sau cum copii se joaca cu mingea si planteaza pomi

ii plac florile teribil (de-abia le salvez prin parc sa nu le rupa) le miroase si imi da si mie sa le miros

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Danuta, Maria mea e innebunita dupa caini. La fel ca Alexandra, pupa toate cartile, revistele, televizorul. Cum vede un caine e vrajita. Am gasit intr-o zi o carte in biblioteca cu poeziile Elenei Farago si la poezia "Catelusul schiop'' era o poza cu un catel cu o labuta bandajata. L-a pupat pana a udat hartia. Si era in poza si baietelul care il batuse si dupa ce i-am povestit eu ca baietelul i-a facut buba la catel, se uita mereu incruntata la poza lui si parca ii venea sa-i dea una.
De vreo luna a luat si ea contact cu televizorul. Are voie 15 minute pe zi de Baby Einstein. Desi avem toate episoadele, ea prefera Baby Newton cu formele geometrice si Baby McDonald cu animalele. Refuza din start orice alt Baby Einstein.

Mergi la inceput

cat despre mancare eu nu i-am dat iaurt cu fructe niciodata lui CArol. nici cumparat nici puse fructele de mine in casa. stiu ca fructele in combinatie cuiaurt baloneaza si nu este recomandata combinatia plus ca mie nu-mi place ideea. ori e iaurt ori sunt fructe. asa ca el mananca iaurtul gol, la 5 dupa-masa, si serveste si ceva crackers de cereale integrale. fructe mananca peste zi, intre mese, un kiwi, o banana, ceva mar, sucul de la doua portocale.

varza nu i-am dat pentru ca noi nu mancam de fel varza. i-am dat un pic de zeama de la o ciorba de fasole si a fost, citez, buuuuun

poate pentru ca nu are masele, poate ca nu vrea el, Carol nu prea se omoara cu carnea... spre deloc. nu as putea spune ca imi pare rau ca este asa, chiar ma bucur. cred ca o data pe saptamana manca ceva curcan sau pui de tara. nu ii place painea alba asa ca ma duc pana in pantelimon sa cumoar paine neagra de la niste tarani de la sibiu. tot de acolo ii iau si cascaval si branza de vaci, smantana, d-astea. in rest ciorba e la putere. acuma, mai nou, mananca si felul doi la pranz.

Mergi la inceput

sa ma mai laud el face kk la olita de la 7 luni, acum nu se mai intampla nici accidente. cere de fiecare data si face kk. de cateva zile, 2 saptamani, cand nu are scutecul pe el cere si la pipi! numai ca trebuie sa ma misc repede ca nu se poate tine mult. de ieri a inceput sa zica si cand face in scutec

are si tentative din ce in ce mai dese sa manance el singur cu lingurita. reuseste in 65% din cazuri sa-si atinga scopul, acela de a se hrani!

gata

Mergi la inceput

UITE, CHIAR VROIAM SA TE INTREB CUM E CU OLITA.
bravo...sunteti tari amandoi:)
Noi suntem incepatori (mor de ciuda, caci la 7 -8 luni si a mea facea, apoi am plecat in vacante si de comoditate n-am mai luat olita...si s-a dus totul...a uitat..). Deocamdata ii explic ce e cu olita.
E simpatica caci dupa ce face caca vine la mine si se bate cu palma peste chilotel...in fata...si zice...caca...caca..:))

Citat:
citat din mesajul lui Ioanna81

sa ma mai laud el face kk la olita de la 7 luni, acum nu se mai intampla nici accidente. cere de fiecare data si face kk. de cateva zile, 2 saptamani, cand nu are scutecul pe el cere si la pipi! numai ca trebuie sa ma misc repede ca nu se poate tine mult. de ieri a inceput sa zica si cand face in scutec

are si tentative din ce in ce mai dese sa manance el singur cu lingurita. reuseste in 65% din cazuri sa-si atinga scopul, acela de a se hrani!

gata

Sa o ajutam pe Raisa

Ioana si Carol Ioan fac Trazbātii

Mergi la inceput

multumim, multumim!

sa-ti zic una tare apropo de olita! noi mergem peste tot cu olita dupa noi. bine, deplasari mai lungi...

asadar am avut-o si in concediu in Ardeal de sarbatori. la intoarcere ne-am ooprit de 10 ori cred pentru ca copilul cerea pipi, kk, pipi si tot asa a stat pe olita in padure, pe camp, in Medias, in Tarnaveni, in Sibiu, in Valcea si tot asa... peValea Oltului l-am sfatuit prietenste sa faca pe el ca altfel ma arunc in olt. m-a innebunit, nu alta! sa fi vazut cum se uita lumea la noi prin orase, ma simteam ca o atractie de zoo

Mergi la inceput

Nu conteaza cum se uita lumea. Tocmai aici am gresit eu, ca am fost comoda si nu m-am carat cu olita si n-am stat de capul ei. Bravo voua:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monikus spune:

Buna tuturor,

Mai eu citisem ca fasolea boabe si varza se pot la copiilor dupa 10 luni. Dr mea mi-a zis chiar de la 8 luni. El are mult peste aceasta varsta asa ca nu vad de ce nu i-as da. Mai mult, mi-a spus foarte clar dr ca ar fi bine dupa 1 an sa-i dau ce mananc eu evitand prajelile, carnea grasa si sosurile. Apoi, din moment ce va merge la cresa, nu vad cum as putea fi foarte stricta cu mancarea pt ca acolo va fi meniu fix.

In fine, nu mai conteaza. Depinde de fiecare copil si parinte. Fiecare stie cel mai bine ce trebuie sa manance copilul lui.

Referitor la iaurt si fructe Rares nu le vrea combinate de mine. De asta am zis ca voi incerca ceva din comert. M-am interesat si voi incerca Muller.

Roxxy eu i-as baga fructe in placinte, compot sau pasate foarte bine in cereale cu lapte (eu folosesc de la milupa). Altfel nu stiu cum ai putea sa i le strecori. Mai poti incerca lasand bucatele de mar foarte mici la indemana ei.

Referitor la cresa, eu ma zbat pt ca alta varianta nu am, nu am fonduri suficiente pt o cresa particulara si de aia. Probabil ca daca as avea mai multi bani nu m-as agita si as pune o bona si rezolvam problema. Apoi mai e si copilul. Daca doarme la pranz fara sa fie leganat, daca manance de toate, daca nu plange cand nu esti langa el...Ei bine daca ai un astfel de copil atunci iar poti sta linistita dar Rares e contrar celor spuse de mine mai sus.

Referitor la olita, Rares inca plange numai cand il pun imbracat pe ea. O sa vedem in vara cand va fi mai cald cum vom proceda.

Referitor la activitatile copiilor al meu nu face nimic din ce spuneti voi. Prefera insa sa stea calare pe mine toata ziua sa ne dragalim. Asta e, la un moment dat le va face pe toate.

Laura intrebai de Mady. Eu am vb cu ea cam acum 1 luna si m-am si vazut cu ea. Erau bine cu totii. Multa sanatate Laurei.

O zi minunata tuturor.

Mergi la inceput