Dovlecei de sept-oct2009**13**

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laura78nico spune:

Buna!

Monica se vede ca ati fost mai mult in casa azi.

Noi suntem bine, Mihaita mai are un pic muci iar Ramona tuseste si i-a dat dna doctor erdomed. La capitolul noi ce mai facem nou, pai eu aranjez camera Ramonei cu Mihaita si apoi el ii arunca toate papusile pe jos,iara azi Ramona a maturat prin ufragerie si zicea ca este fetita mare.

Roxy este bine ca nu mai aveti probleme cu raceala sper si eu la zile mai bune.

Lali esti o fata tare!

Kemsy noi dimineata intai ne jucam cu masinutele, mai spunem animalele din carticele si abia apoi pot sa mai fac ceva prin casa.

Danuta tu ai fata mare auzi sa-si bage singura sosetele...pai la mine nici Ramona nu reuseste mereu.

Ioana pe unde sunteti? Cata nimic nou la voi?

DE Mady mai stiti ceva?

Laura, mamica implinita de Mihai Dragos 14.10.2009 si Ramona Cristiana 20.03.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura78nico spune:

Danuta petrecere frumoasa la Barcelona! Stai fara grija sigura va fi frumos, iar printesa voastra sigur se va descurca cu buni...iti spun sigur pt ca si socrii mei au luat-o mpe ramoan cu ei cand avea 1 an si 5 luni si nu au avut nicio problema.

Laura, mamica implinita de Mihai Dragos 14.10.2009 si Ramona Cristiana 20.03.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

buna fetelor

hai ca reusesc si eu sa mai intru.

va pe toate!

nu am patit nimic rau, Monik. numai ca sotului meu i s-a schimbat programul, din nou , si nu mai este acasa dimineata sa iasa cu Carol afara cele 2 ore asa ca acum sunt singura cu el zi-lumina. avand in vedere ca el este un copil care nu sta decat cand doarme va dati seama ce conditie fizica am

eu nu stiu ce sa fac cu cresa/bunica sau ce solutie sa adopt cu Carol in septembrie. nu stiu! nu stiu ce salariu voi avea, nu stiu daca imi voi permite o cresa particulara, nu stiu daca va sta Carol avand in vedere ca eu nu am decis inca ce sa facem si nu l-am dus la acomodare. imi vine sa-mi iau campii, nu alta!

in fine... mergem inainte ca inainte era mai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kemsy spune:

Salutare!!
roxxy, la cat mai multe luni fara sa fie bolnaviori copilasii.
monikus, cred ca vine un moment cand trebuie sa nu mai cautam raspunsuri..Poate ca asa e felul lui Rares, sa fie mai agitat. Partea buna e ca pana la majorat ii trece, nu? Cu mancarea: eu nu i-am dat si nu ii voi da prea curand fasole si varza. Stiu ca e bine sa-i dai dupa 3 ani. CU iaurtul poti incerca sa pasezi un fruct (banana, capsuni, piersici) peste care sa adaugi iaurtul natural.. E mult mai sanatos asa. De la un timp si L refuza iaurtul natural si il amagesc asa. Eu cu lactatele nu ma plang, L bea cam 400 ml lapte pe zi plus branzica si iaurt.
lali, si L e interesat de prize, si de mult timp. Eu am pus protectie pe ele.

Astazi i-am cumparat plastilina (de fapt e o pasta alba), sa vedem zilele astea cum ne jucam.I-am mai luat si chestii de alea care fac balonase, insa el e mai interesat sa "bea" solutia decat sa fuga dupa balonase
Am inceput zilele astea o carte cumparata de la biserica si m-am oprit putin derutata. Zice acolo sa nu-ti pupi, dragalesti, gadili, iubi copilul prea mult ca sa nu-i trezesti prea devreme sentimentul erotic. Sunt fara cuvinte.

Somn usor!

Gianina, mamica lui Loris Stefan, o mandrete de baiat (2 oct 2009)

Raisa are nevoie de noi

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Neata!

Monikus, eu inca nu i-am dat nici lui Matei fasole sau varza. Recunosc ca sunt exagerat de stricta cu alimentatia lor si chiar nu stiu daca fac bine.
Referitor la iaurtul cu fructe din comert, eu nu le-as da copilasilor mei asa ceva. Sunt niste nenorociri pline de euri.
Din pacate a ajuns si Maria la etapa tinutului mancarii in gura fara sa o inghita minute in sir. Refuza absolut toate fructele in toate combinatiile posibile. Deschide gura, nu refuza, dar tine o lingurita de fructe si 15 minute in gura, pana renunti. Cu Matei am fost traumatizata din aceasta cauza. Mai mult de un an l-a tinut treaba asta. La el se intampla la carne. In prezent, Matei nu mananca nicio mancare daca nu are carne . Ideea e ca ma stresez rau de tot ca Maria nu vrea sa pape fructe. ea este innebunita dupa mancare: ciorbe, spanac, pilaf, ou.
daca aveti solutii, sa-mi spuneti. Am incercat diverse combinatii de fructe, cu biscuiti, cu iaurt, cu cereale, cu branza de vaci etc. In afara de vesnica banana, nu suporta niciun fructe. Capsunile le-a refuzat numai cand le-a vazut, pepenele galben la fel, de mar, para nici nu mai zic. I-am comandat din germania borcanele bio de la Humana cu fructe de padure, s-a strambat in ultimul hal. Deci...

Mergi la inceput

Referitor la activitati, sa va spun cam ce face Maria cand stam acasa. Introduce formele in borcanul acela de biscuiti de la Fisher price (supriza formelor de biscuiti), face puzzeluri (tablitele acela din lemn). Avem vreo 6 tablite si chiar aseara a stat vreo 10-15 minute si le-a facut. De la Iepuras au primit amandoi o bucatarie cu multe vase. Mereu ii spun sa-mi faca mancare si vine si-mi indeasa cateo farfurie din aceea in gura sau pahare sau vreun polonic. Ii mai asez toti bebelusii si le da pe rand sa pape. Activitatea aceasta cu bucataria e potrivita si pt baieteii. Avem cateva carti de colorat super mazgalite. Ii dau multe creioane si mazgaleste in fel si chip. Carticelele cu teddy Bear ursulet o atrag f f mult. Sunt 4 carticele si le luam pe toate si o pun sa-mi arate diverse sau ii povestesc eu. O alta carte dupa care este innebunita este Murdarici (un catelus murdar care isi cauta un prieten de joaca. Apar in carte un cocos, un cal, o pisica, o rata si la final, prietenul de joaca va fi un purcel).
Aaaa, uitasem. Ii place la nebunie sa construiasca turnuri din lego. Avem o cutie imensa cu tot felul de lego (noi le spunem cuburi la toate): mai mari, mai mici, mai subtiri etc. Cred ca aici Matei a avut un rol important. El contruieste mult si niste chestii complicate.
Mai face puzzeluri din acelea mari (care pot fi folosite drept covorase pe jos). Cand le-au primit am vrut sa le arunc pentru ca au miros din acela nasol de chinezarii proste, dar cand am vazut ce succes au la amandoi copilasii, am renuntat sa le mai arunc.
Acum 2 seri am facut teatru de papusi (cu animalutele acelea de plus de la Ikea care se baga pe degete). Maria a fost fascinata. Nu stiu cum de am uitat de aceasta activitate de atata timp.
Revin. Scuze daca v-am facut capul patrat.

Mergi la inceput

http://catalinvelcea.blogspot.com/2010/06/asa-cresc-copiii-mei.html
http://catalinvelcea.blogspot.com/2010/03/matei-se-joaca.html

V-am pus 2 link-uri ale blogului nostru de familie (uitat de multisor din pacate). In al doilea link jocurile cu care se juca Matei au revenit Mariei. De curand am desfacut iar jocul Memo cu cartonase 9dar nu le folosesc pe toate ci doar jumatate din ele). De exemplu: pe jos ii pun un cartonas cu un tren, unul cu o pisicica, unul cu un catel si unu cu o bufnita si perechile lor i le dau in mana si o ajut sa le cupleze pe covor. Jocul Quercetti (acela cu piese colorate)are succes si la Maria, desi ea nu cunoaste decat culoarea rosu. La varsta ei Matei stia deja vreo 3-4 culori.
Daca mai doriti idei pt zilele ploioase, sa-mi spuneti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danuta1979 spune:

Aceleasi pasiuni si pt Alexandra mea:
- locul 1: puzzleuri- are vreo 20 si ceva si tot cumparam (cateva sunt si pe facebookul meu caci le pusesem la cererea fetelor ca sa vada modelele). Pe astea le face din decembrie
- locul 2: piesele lego. Face turnuri, castele, le ordoneaza pe marimi, pe culori etc...E capabila sa stea si 2 ore acolo aranjand, facaqnd si desfacand. Si am piese din acelea simple, marime obisnuita, pt. copii de peste 3 ani cred..nu piese mari pt. copii mici.
- locul 3: buzatareala. Are tot felul de cesti, ibrice, cani, farfurii etcx...si le aseaza pe canapea, pe fotolii, le da sa bea la papusi etc. Cred ca o sa-i cumpar si eu o mini-bucatarie.
- locul 4: cartile. Le rasfoieste, pupa pisicile din toate (a mea pupa toate pozele cu pisici si toate plusurile. Desi nu avem pisica, adora acest animal..)
- locul 5: desenatul/mazgalitul . eu ii dau coli albe prinse de o mapa cli8pboard si mazgaleste acolo cu creioane cerate (pt. varsta 1 an plus)
- locul 6: Publicitatea si muzica la TV. Cand e publicitate ingheata si abia mai respira de fascinata ce e. Cand e muzica ridica mainile si danseaza singurica prin casa. Desene sau altceva nu o intereseaza si nu se uita...
- Mai incolo nu merg caci sunt diverse dar rareori atractive: papusi, plusuri, ...

Citat:
citat din mesajul lui Roxxy80

Referitor la activitati, sa va spun cam ce face Maria cand stam acasa. Introduce formele in borcanul acela de biscuiti de la Fisher price (supriza formelor de biscuiti), face puzzeluri (tablitele acela din lemn). Avem vreo 6 tablite si chiar aseara a stat vreo 10-15 minute si le-a facut. De la Iepuras au primit amandoi o bucatarie cu multe vase. Mereu ii spun sa-mi faca mancare si vine si-mi indeasa cateo farfurie din aceea in gura sau pahare sau vreun polonic. Ii mai asez toti bebelusii si le da pe rand sa pape. Activitatea aceasta cu bucataria e potrivita si pt baieteii. Avem cateva carti de colorat super mazgalite. Ii dau multe creioane si mazgaleste in fel si chip. Carticelele cu teddy Bear ursulet o atrag f f mult. Sunt 4 carticele si le luam pe toate si o pun sa-mi arate diverse sau ii povestesc eu. O alta carte dupa care este innebunita este Murdarici (un catelus murdar care isi cauta un prieten de joaca. Apar in carte un cocos, un cal, o pisica, o rata si la final, prietenul de joaca va fi un purcel).
Aaaa, uitasem. Ii place la nebunie sa construiasca turnuri din lego. Avem o cutie imensa cu tot felul de lego (noi le spunem cuburi la toate): mai mari, mai mici, mai subtiri etc. Cred ca aici Matei a avut un rol important. El contruieste mult si niste chestii complicate.
Mai face puzzeluri din acelea mari (care pot fi folosite drept covorase pe jos). Cand le-au primit am vrut sa le arunc pentru ca au miros din acela nasol de chinezarii proste, dar cand am vazut ce succes au la amandoi copilasii, am renuntat sa le mai arunc.
Acum 2 seri am facut teatru de papusi (cu animalutele acelea de plus de la Ikea care se baga pe degete). Maria a fost fascinata. Nu stiu cum de am uitat de aceasta activitate de atata timp.
Revin. Scuze daca v-am facut capul patrat.

Roxana, mami de Matei (29.11.2007) si de Maria (08.09.2009)

Mergi la inceput

kemsey, ciudata faza cu cartea bisericeasca.... Da-o cadou sau trimite-o de acasa...ca nu e buna:))
Si a mea fetita e un copil agitat si care doarme prost si se agita mult ziua, dar eu m-am consolat deja cu ideea ca asa ii e felul. Doar tati ei mai protesteaza cateodata si zice ca o duce la dr. sa o caute ca sigur nu e normala la cap:))
Plastilina i-am luat si eu de la Noriel, din aceea eco pe baza de faina. Inca nu i-am dat-o (uitasem de ea, bine ca mi-am amintit).

Citat:
citat din mesajul lui kemsy

Salutare!!
roxxy, la cat mai multe luni fara sa fie bolnaviori copilasii.
monikus, cred ca vine un moment cand trebuie sa nu mai cautam raspunsuri..Poate ca asa e felul lui Rares, sa fie mai agitat. Partea buna e ca pana la majorat ii trece, nu? Cu mancarea: eu nu i-am dat si nu ii voi da prea curand fasole si varza. Stiu ca e bine sa-i dai dupa 3 ani. CU iaurtul poti incerca sa pasezi un fruct (banana, capsuni, piersici) peste care sa adaugi iaurtul natural.. E mult mai sanatos asa. De la un timp si L refuza iaurtul natural si il amagesc asa. Eu cu lactatele nu ma plang, L bea cam 400 ml lapte pe zi plus branzica si iaurt.
lali, si L e interesat de prize, si de mult timp. Eu am pus protectie pe ele.

Astazi i-am cumparat plastilina (de fapt e o pasta alba), sa vedem zilele astea cum ne jucam.I-am mai luat si chestii de alea care fac balonase, insa el e mai interesat sa "bea" solutia decat sa fuga dupa balonase
Am inceput zilele astea o carte cumparata de la biserica si m-am oprit putin derutata. Zice acolo sa nu-ti pupi, dragalesti, gadili, iubi copilul prea mult ca sa nu-i trezesti prea devreme sentimentul erotic. Sunt fara cuvinte.

Somn usor!

Gianina, mamica lui Loris Stefan, o mandrete de baiat (2 oct 2009)

Raisa are nevoie de noi

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face!

Mergi la inceput

Ioana, sunt exact in aceeasi situatie. Ne-am interesat la singura cresa de pe o raza de km buni de noi - cresa Armatei si directoarea i-a zis sotului ca nu avem nici o sansa, ca nu au loc nicio pt. toti copiii cadrelor lor.
A mai aparut bunica paterna, cu care sotul a reluat relatiile acum 2 ani,....dupa aproape 40 de ani de disparitie din peisaj. Femeia se ofera sa stea cu asta mica din sept. pt. macar un an, pana o datu la gradi de stat. ramane de vazut daca oferta ramaNE VALABILA SI DACA E DE ACORD SI sotul (rani vechi de familie...nu ma bag...el decide...)
Mai avem variNTA CRESA/GRADI PARTICULARA DAR N-AM CAUTAT INCA NIMIC. o SA CAUT IN AUGUST CRED...FCtie de ce hotaram. Banui eu ca daca tot e cu bani, o sa gasesc eu ceva bun pt. fetita mea

Asa ca nu esti singura fara plan concret. :) eu chiar nu ma stresez, habar nu am de ce:))

Citat:
citat din mesajul lui Ioanna81

buna fetelor

hai ca reusesc si eu sa mai intru.

va pe toate!

nu am patit nimic rau, Monik. numai ca sotului meu i s-a schimbat programul, din nou , si nu mai este acasa dimineata sa iasa cu Carol afara cele 2 ore asa ca acum sunt singura cu el zi-lumina. avand in vedere ca el este un copil care nu sta decat cand doarme va dati seama ce conditie fizica am

eu nu stiu ce sa fac cu cresa/bunica sau ce solutie sa adopt cu Carol in septembrie. nu stiu! nu stiu ce salariu voi avea, nu stiu daca imi voi permite o cresa particulara, nu stiu daca va sta Carol avand in vedere ca eu nu am decis inca ce sa facem si nu l-am dus la acomodare. imi vine sa-mi iau campii, nu alta!

in fine... mergem inainte ca inainte era mai bine!

Sa o ajutam pe Raisa

Ioana si Carol Ioan fac Trazbātii

Mergi la inceput