mamici singure un sfat va rog
Raspunsuri - Pagina 6
salcia spune:
Mai, eu o inteleg pe Oana, si nu inteleg de ce i se tot spune ca e vina ei, ca a "mimat normalitatea" atata timp, si deci e absolut normal ca ceilalti sa fie "nedumeriti" de schimbarea ei de atitudine. Mie de la bun inceput situatia mi s-a parut ciudata si lipsita de respect pentru Oana. Ea este un om foarte bun, empatic, care se pune in pielea tuturor, incearca sa faca astfel incat sa fie bine tuturor, se neglijeaza pe ea si isi sacrifica linistea etc., iar la ea NIMENI nu se gandeste. Incepand cu sotul, care nu-i spune despre cealalta femeie si sarcina ei (dar a spus rudelor si prietenilor; si sa nu uitam ca Oana si sotul ei erau si foarte buni prieteni, inainte de a fi iubiti), si continuand cu familia sotului (care nu face diferenta intre un comportament adecvat/inadecvat fata de sotia fiului si fata de... mama nepoatei, sa-i spunem) si cu "cealalta", care are tot felul de pretentii absurde, si face tot felul de gesturi stranii, profitand de bunul simt al Oanei si de lipsa de reactie a celorlalti.
Sa ne gandim totusi la bulversarile prin care a trecut Oana: se casatoreste cu omul iubit, care ii e si foarte bun prieten, face un copil, dupa care afla ca de fapt el mai are un copil etc. Zau, nu cred ca ne-am dori sa fim in papucii ei! Ea a incercat sa reactioneze cat mai bine si sa nu supere pe nimeni, in schimb nimeni nu s-a gandit la cum s-o fi simtind ea "deep down inside" si nimanui nu i-a pasat. E ok asa? Eu nu spun ca sotul sa nu-si creeze o relatie cu fetita, dar in rest se impun niste limite, la care nimeni nu s-a gandit, pana cand Oana nu a marturisit ca de fapt nu se simte confortabil cu tot ce se intampla. Iar atunci toti s-au aratat nedumeriti! Pai daca erau niste adulti responsabili si le pasa si lor de ea, nu s-ar fi gandit si ei de la bun inceput ca ceva nu e ok? Eu cred ca ei ar fi trebuit sa aprecieze delicatetea Oanei si eforturile ei, si sa se gandeasca din proprie initiativa la niste lucruri, nu inteleg de ce li se tot gaseste scuza cu "daca tu nu ai zis nimic"...
Si tot Oana este invinuita, ba ca de ce e geloasa, ba ca de ce isi lasa sotul singur etc. Eu cred ca are si ea dreptul sa-si ia putin timp si sa se linisteasca, sa se gandeasca in tihna la toate, sa scape un pic de presiune si sentimente negative etc. Vad ca, indiferent ce face, tot nu-i bine. Zau, chiar ma intristeaza sa vad un om atat de bun cum isi face diverse procese de constiinta, iar ceilalti nici nu au habar, iar aici pe forum tot Oana primeste diverse acuzatii. Pai cred ca oricare dintre noi ar fi explodat la asa presiune, dar ea trebuie sa fie Superwoman, sa fie perfecta si sa nu faca nicio greseala, cat de mica. Toata povestea asta e un fel de "margaritas ante porcos".
Oana draga, esti prea buna si prea altruista ca sa-ti fie bine, din pacate. Lumea asta e tare nedreapta, si atunci cand apare un om ca tine (pentru ca sunt rari astfel de oameni), cei din jur, in loc sa se bucure si sa aprecieze, exploateaza cat pot, te iau de "fraier" si se mai si mira ipocrit, "vai, dar ce-am facut?!" . Incearca sa te gandesti in primul rand la tine si la familia ta (copilul si apoi sotul, care intr-adevar a gresit, si ar trebui ca el sa faca ceva sa repare toata situatia, nu tu), si mult mai putin la ceilalti (pentru ca se dovedeste ca oricum ei nu prea merita).
oana_pdv spune:
fetelor incep sa ma simnt vinovata- si ne e ceva indus de cei din jur dar uite ce s-a intamplat azi:
am avut o zi minunata, mi-am propus sa ma detasez de toate gandurile negre si sa ma bucur de o zi doar cu familia MEA : copilul sotul si eu! fara reprosuri fara nici macar o discutie pe tema- celeilalte sa ii zic si eu asa!
Am fost prin parc toti 3( de obicei iesim pe rand ca sa ne mai facem si treburile fiecare ff rar impreuna) , ne-am jucat, am ras insa ce am observat atat eu cat si sotul: andrei, fiul nostru a fost mai fericit ca niciodata! Nu a plans nici macar o clipa, nici cand cadea sau il spalam pe maini, pur si simplu radia! De aceea ne-am propus ca fie ce-o fi macar 1 ora pe zi sa facem asta, sa iesim toti 3!
INSA , asta m-a dus un pic cu gandul la fetitza lui, ca si ea saracutza doar 1 data pe saptamana se bucura de asta iar eu acum incerc sa ii fur si acest scurt moment al ei pana la urma- nu al mamei sau al sotului meu ci al unui copil pur si simplu, un copil care are aceleasi nevoi ca toti ceilalti! Nu stiu... m-a pus pe ganduri asta! Pana la urma cine sunt eu sa am dreptul asta? - dreptul de a-i rapi si acel uni moment? Cine e oricare altul cu acest drept?
Stiti, pana la urma ea este cea care va suferi cel mai mult in incurcatura asta si singura care nu poate avea nici un cuvant de zis fiindca e prea mica! Totodata e si cea mai nevinovata dar viata ei este dezbatuta in gandurile oricui e afectat de aceasta situatie. Stiti macar la inceput nu stiam de existenta ei,acum stiu si nu facem decat sa lasam ca niste frustrari -personale sa ii bulverseze si mai mult viata.
e drept ca nici nu avem puterea sa ii oferim si ei normalitatea si nici macar farame din ea fiindca deja si asta e anormal! totusi ce am putea face?!
Cineva a pomenit de un psiholog pentru copii, foarte bine puncata ideea, dar cum am putea sa o convingem si pe mamica sa meargem sa vorbim cu unul??
Pana la urma si noi suntem oameni, nu am mai trait experiente similare cum putem fi siguri ca ideile sau propunerile noastre chiar sunt cele mai bune pentru acest copil! Nu ne putem arunca cu idei abstracte ca sa hotaram ce facem cu -viata- unui copil!Oare s-ar putea sa ii impunem prin instanta mamei fetitei si o astfel de consiliere- una avizata in psihologia unui copil??- findca de voie buna nu accepta sub nici o forma, sotul i-a sugerat am auzit si eu cand i-a propus, dar ea nu vrea nici macar sa se intalneasca doar ei 2 sa isi vorbeasca tot ce au de spus, argumentat , tot ce sper si asteapta sa se intample macar de aici incolo si va spun sincer > asta efectiv nu o inteleg de ce nu vrea! Timp are, chiar zilele trecute am zarit-o prin oras cu niste prietene la o terasa! Si una peste alta sunt sigura ca daca te "arde" chiar si cand ti se interzice ceva tot incerci macar sa o faci!
Voi ce parere aveti?
PS la tara o sa mergem impreuna, adica va veni si sotul! :)
lucialu spune:
Oana, daca tot o tii cu reprosurile clar se erodeaza zi de zi cate un pic din casnicia voastra. Eu cred ca dc e sa te gandesti, si faptul ca ai scris aici despre tine, prin ce ai trecut si ca ai fost inteleasa, eu iti spun cu mana pe inima ca da, poate nu as fi fost atat de buna ca tine, de fapt sigur nu... si asta tot trebuie sa te fi ajutat sa mai descarci un pic din ce iti apasa pe inima.
Iar cu sotul tau ai vorbit si sunt convinsa ca dc o vei face in continuare cu tact vei obtine acea serenitate de care ai nevoie si tu in sfarsit. Nu ti=a fost nici tie usor sa treci prin sarcina, surpriza maternitatii, chiar dc avem cele 9 luni nu e nici pe departe previzibil in tot si toate In plus fata de altele dintre noi ai mai avut de infruntat si alte adevaruri dureroase si situatii de fapt care nu au depins de tine dar ti-au schimbat viata.
Mergeti voi doi la psiholog, nu trebuie sa vina ea. Si voua v-ar face bine ca cineva de din afara problemei,dar specializat sa va arate pasii de urmat de voi, macar in ceea ce depinde de voi, ca sa fiti impacati si copiii in ordine sa zic asa. Ei i-ar fi prins bine dc ar fi vrut sa se linisteasca macar in ceea ce va priveste pe voi, ca nu-i luati copilul. Dar ne-a linistit Pisigri, aici i-am dat total dreptate, ca nu prea isi are locul temerea ei din moment ce ea a trasat limitele si conditiile.
In rest va doresc sa aveti un we la fel ca iesirea din parc si sa va bucurati de tot ce aveti!
Dahriana spune:
Ti-am citit ambele subiecte si mi se pare ca esti o persoana atat de slaba incat te manipuleaza incepand cu EA , toti , pana si socrii .
Daca erai o femeie a dracu nu-si permiteau ei sa te puna la aceiasi masa cu aia.
Eu sunt o persoana maleabila in general , caut scuze oamenilor , atunci cand sunt sigura ca le voi gasi !
Pipita nu are nici o scuza . Nu a obligat-o nimeni sa "fete" . Daca nici macar nu stia cu cine e , o pastila de a doua si o scapa si va scapa de o problema.
Nu-s de acord cu copii facuti sa fie , sau sa tii un barbat legat de fusta ta .
Chiar asa fraiera esti incat ai crezut ca , daca isi ia o prietena la intalnirea fetei cu sotul , ea nu se va da la el si nu se va hlizi ? I`o fi rusine de prietena ei ????
A rumegat bine situatia si si-a dat seama ca ii convine mai mult sa nu mai mergi tu . Asa ca isi va lua ea o prietena care stie situatie , asa de paravan .
Las-o dracului si de fosta si de situatie . Tu traiesti in 2 familii ?
E draguta fetita , e scumpica . Ok f bine . Dar nu-i a ta .
Nu zic s-o renegi , dar nu te purta cu ea ca si cand ar fi iesit din tine !
Nu inteleg cum poti sa fi atat de slaba de inger , incat sa te faca una ca ea cum vrea !
Iar referitor la casnicia ta : Eu cred ca s-a dus demult . De cand a aparut ea ~!
dana vio spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oana_pdv Era vorba despre un copil pe care il avea cu o fosta iubita, si dde care a fost instiintat ca exista la cateva zile dupa nastere de catre bunica materna a copilului, cerindui-se sa vina la spital sa o recunoasca si sa o ia de sotie pe mama copilei. El a cerut sa i se dovedeasca prin test ADN ca e intr-adevar al lui si de atunci nu i s-a mai dat nici un semn pana cand a venit acea citatie, iar in acele 11 luni s-a casatorit cu mine si asteptam si eu un copil |
Asta este scopul. Nu s-au asteptat ca el sa se casatoreasca asa repede si sa aveti si voi copilul vostru.
Sfatul meu: fii fericita alaturi de sotul tau, nu te indeparta de el, spune-i pasurile tale si arata-i ca sunteti fericiti impreuna (cum ati fost in parc) si nu-i mai aminti de cealalta "familie" mai mult decat o face el. Dar nu te izola. Tu esti sotia lui, esti si vei fii acolo mereu. Si daca mai apare in peisaj n-o baga in seama deloc, dar vorbeste cu sotul tau, joaca-te cu copii, razi si fii fericita. Sotul tau o sa se bucure, ea sigur nu!
Succes!
Alexandra Maria
14.12.2007
pisigri spune:
Eu nu-s de acord cu ce scrie Dahriana decit la o singura chestie: si mie mi se pare riscant sa incurajezi contactele dintre ea si sotul tau, in absenta ta.
Cit despre fetita...nu as vorbi asa nici despre copilul celui mai mare dusman. Este doar o fetita care nu are nici o vina nici ca a venit pe lume, nici ca situatia e asa complicata.
P.S. In limba romana, nici animalele nu mai "fata", ci "nasc". N-as vrea sa fiu vreo fosta de-a sotului/prietenului tau
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
roxy spune:
buna la toata lumea.Ce " imi place " mie e asta cu ...nu te certa cu el, nu ii reprosa , poarta-te cu delicatete cu el...sa nu cumva sa ...
Pai bine asa de fapt incurajezi ca e ok ce a facut si poate sa faca mai departe ca nu va avea nimic .Si parerea mea e ca daca EL nu vrea sa insele , poate sta alta cu coada ridicata pana intepeneste ca nu-i va pasa , iar daca are aceste intentii nu trebuie decats a treaca pe langa el si treaba e rezolvata.Asa ca totul se rezuma la domnul EL .Aici e toata cheia misterului .Oricat ar incerca alta sa-l faca sa isi lase familia daca el nu vrea nu are nici o sansa, ci din contra .
Dar sa stai sa te rogi de ea , ba inca sa-l trimiti si pe sot cu forta la ea, e deja prea mult.Mai are putin si-ti rade in nas .Inca tot ea face pe-a sfanta si isi ia o prietena la intalneala ca nu cumva sa se banuiasca...hai ca e de ras.Si tu insisti sa se intalneasca singuri si culmea tot ea e cea care refuza.
Iar faptul ca te gandesti la copilul celalalt e poate de inteles dar sotul tau e singurul care are o datorie fata de copil, repet fata de copil si nu fata de cealalta, si poate sa stabileasca un anumit program in care sa-si viziteze copilul.Asa facut de acum cat e mic , copilului i se va parea asta normalitatea si nu aceea din casa ta.Nu va fi asa traumatizant cum e pentru unul care a stat cu tatal in casa si apoi acesta a plecat.
Incearca sa nu mai faci chiar asa pe-a marinimoasa si stabileste cu sotul tau sa-i propuna acestei femei un program de vizita la copil , in care sa se ocupe strict de copil nu si de mama.Asa ii va taia elanul gandurilor ca il poate cucerii la orele de visita si cine stie poate isi va gasi si ea pe cineva care va asigura acelei fetite un cadru de familie.
lucialu spune:
pai si dc il tot piseaza la cap ce rezolva? Ii simte si copilul si ajung sa se desparta. Si e absurd, din moment ce el a avut ocazia sa fie cu tipa, era liber cand au conceput fetita si nu a facut-o. A vrut-o pe Oana.
Transanta trebuie sa fie cu programul de vizite. Noi tot am vazut-o ca e nemultumita, dar este asa ca adultii nu s-au gandit si la ea si nu pt ceea ce ii ofera ea copilului lui. Si numai acest program si modul cum se va face de acum incolo o vor linisti cu adevarat, degeaba tot ii da rotocoale si incearca sa gaseasca alte portite. Si ii trebuie mai multa incredere in ea, cu motiv sau nu , Oana nu are suficienta incredere in ea. Si are nevoie de o doza de egoism din punctul meu de vedere, asta e sanatos in cantitatile corecte. Nu poti sa te simti vinovata pt ca tu si mai ales copilul tau beneficiaza de un tata cand de fapt sunteti o familie din toate punctele de vedere. Ca fetita nu are ce are copilul tau, trebuie sa te impaci cu ideea asta, nu e vina ta. Nu e nici vina ei. Dar nu poti sa-ti pui sotul la bataie, ca oricum nu sunt decat 2 posibilitati: ramane cu voi sau cu ele. Intelege, ca nu e vina ta, nici macar el nu a fost intrebat dc vrea sau nu sa fie tata, pai tu nici cat a gresit sotul tau nu ai nicio implicare. Dar suporti consecintele faptelor lor si mai ales ale ei. Ea trebuie sa se simta vinovata pt cum a procedat fata de copilul ei. Incearca sa te linistesti si nu iti mai fa atatea procese de constiinta, ca nu faci decat sa tulburi armonia casei tale. Asta e, uneori se intampla si lucruri nedrepte sau mai putin frumoase, si nu ma refer la copilul ei in sine.
dana vio spune:
Nu vreau sa pun paie pe foc, dar ma gandesc la o asa imagine: el si "ea" plimbandu-se prin parc cu ambii copii de mana, ca doar este program de vizita, nu?!
Dai omului un deget ...
Sotul tau n-o sa ia atitudine ptr ca ii place mult fetita. Nu te opri: daca nu lamuresti problema acum, bine n-o sa-ti fie.
Bafta!
Alexandra Maria
14.12.2007