Lipsa de ambitie?!
Raspunsuri - Pagina 9
lorelaim spune:
Roxana - multumesc frumos pentru raspuns - constientizeze ca ai mare dreptate ca nu voi reusi sa o "vrajesc" cu artele martiale...
Offfffff! Gaby este "mini-me". Adica nu-i place nici un sport ... In schimb ii place sa deseneze, sa citeasca, sa cante si sa asculte muzica, povesti, sa se joace cu zanisoarele si PetShop, sa priveasca la TV (comedii, desene, Animal Planet, NatGeo)... Dar nu-i place nici un fel de sport... Nici eu nu ma dau dusa la gym... prefer sa ma plimb alene si sa fac poze la gaze si flori decat sa dau o tura de alergat (nici la ora actuala nu stiu sa ma dau pe bicicleta... si nici nu simt nevoia... desi sotul ma tot imbie)... Inotul ii place cat sa se JOACE in apa... dar cand e vorba de tehnica... auguri!... Nu imi pot permite sa o las sa nu faca nimic pentru ca are exact aceeasi tendinta de a "prinde forme" ca si mine... Eu bucuroasa as renunta la activitati si as sta acasa dupa-masa si i-as citit sau am iesi in parcurile din jurul casei (imi este mie greu sa ma mobilizez sa mergem la inot si karate - daramite ei) - dar realizeze ca nu-i fac nici un serviciu cu asta... Miscarea pe care o face in parc e total insuficienta... zic eu...
Nu-mi ramane decat sa ma gandesc ce alt tip de miscare i-ar place sa faca...
pisigri spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buli pisi, tu zici asaaaa, in general, nu? |
Pai...in general. Ca vad ca s-a ajuns la dezbateri daca ar trebui sau nu verificate temele copiilor din ciclul primar si daca "merita" dati copiii la scoala.
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
pisigri spune:
lorelaim, poate ar fi mai interesata de dans sau aerobic/gimnastica ritmica, chestii de-astea pe muzica?
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
chatonel spune:
Tare interesant subiectul si dezbaterile. Si cu cele teme, si cu mersul sau nu la scoala.
Si eu consider ca trebuie lasat copilul sa decida la teme, ce si cum le face, dar asta de la clasa a 5-a in sus. Pina atunci da, trebuie impins de la spate si trebuie invatat disciplinat.... ca sa poata apoi sa se autogereze.
Si pentru activitatile extrascolare, eu zic ca trebuie la fel, impinsi de la spate. Evident ca activitatile trebuiesc alese dupa inclinarile copilului. Fiecaruia ii e mai usor sa faca doar ce-i place, ce e mai usor. Problema e ca, in viata, nu facem doar ce ne place, cu atit mai putin ce e mai usor... ori poate doar cu compromisuri: nu vreau sa lucrez, pentru ca e greu, e rau sa ma trezesc de dimi, atunci trebuie sa imi gasesc un "sponsor" care sa ma tina acasa, degeaba. Si nu mai pot sa ii cer si alte calitati, gen sa fie Fat Frumos, pentru ca s-ar putea sa nu fie si bogat si destept si atent si, si , si.. ori poate ca exista el, dar nu pt mine, cea lenesa si mercantila.
Iar in privinta scolii, eu consider ca lacunele ei sint ingrozitoare... si ca inca se invata aiurea mult prea multe lucruri nefolositoare. In primul rind ca matematica cu polonicul nu serveste decit sa ii dezguste pe saracii copiii si, sincer, inafara celor care fac mai tirziu studii tehnice, la ce serveste?
Ar trebui niste educatie civica, ori invatat bazele comportarii in societate; ar mai trebui niste lectii despre media, multimedia si manipularea maselor, decodarea mesajelor publicitare; ar mai trebui (lucru elementar) lectii despre a se hrani echilibrat, cum si din ce; a sti a descifra tainele naturii: astronomia, fizica pe intelesul tuturor, nu doar enuntate niste legi aiurea care trebuiesc invatate pe de rost si apoi puse in practica in niste exercitii... este atit de abstracta materia in scoala, cind ar putea fi asa de simpla...
Ce sa mai spunem de corpul didactic, care e format din mosi/babe si tinerei care nu gasesc altceva mai bun de facut, ca altfel nu ar mai fi la soala???!!! Fosilele au aceleasi metode de acu 40 jde ani, si atunci ele au fost invatate de la altii care, la rindul lor, trecusera deja de jumatatea vietii, ca prov universitare nu ajungi la tinerete (ori f rar). Asa ca metodele sint invechite si stiinta tot asa. Iar tinereii care ajung profi din lipsa de alta perspectiva, ce motivatie sa aiba ei si sa se implice in educatia unor copii care de multe ori le dau cu tifla, avind mai multi bani in buzunar si permitindu-si lux, fata de profii care nu-si permit nici strictul necesar dintr-un salariu???!!
Dezbaterile sint multe si da, copiii nostri sint la mijloc, prizonieri ai ststemului de invatamint.
Ce sa mai spun de scoala frantuzeasca, care are un nivel foarte jos, din cauza amplorii zilei de scoala. Aici copiii sint 8 ore la scoala si au si teme acasa, in plus. Pai cind pana mea se mai joaca si au timp pentru ei? Normal sa fie dezgustati si sa aiba rezultate proaste.
rrox3 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui chatonel Ce sa mai spunem de corpul didactic, care e format din mosi/babe si tinerei care nu gasesc altceva mai bun de facut, ca altfel nu ar mai fi la soala???!!! Fosilele au aceleasi metode de acu 40 jde ani, si atunci ele au fost invatate de la altii care, la rindul lor, trecusera deja de jumatatea vietii, ca prov universitare nu ajungi la tinerete (ori f rar). Asa ca metodele sint invechite si stiinta tot asa. Iar tinereii care ajung profi din lipsa de alta perspectiva, ce motivatie sa aiba ei si sa se implice in educatia unor copii care de multe ori le dau cu tifla, avind mai multi bani in buzunar si permitindu-si lux, fata de profii care nu-si permit nici strictul necesar dintr-un salariu???!! Famille Dragoon, mami de Izia, 23 mars 2009 Toulouse, la ville rose |
Deocamdata ma abtin sa comentez despre "impinsul de la spate" si despre matematica, da' la asta e musai sa te intreb de unde ai scos-o?!
Fiica-mea are doar profesoare intre 30-45 de ani, majoritatea destul de implicate, iar invatatoarea avea si ea vreo 35 cand a intalnit-o. E clasa a VI-a, la o scoala de stat in Bucuresti.
chatonel spune:
pai nu te abtine, ca nu ai de ce :) comenteaza cind ai ceva de spus
care e problema cu corpul didactic? intuiesc bine daca spun ca vrei sa generalizezi din ce ai vazut la scoala fetei tale? Pai nu e deajuns sa aiba fata ta cadre ok, eu vorbesc in general, iar in general e dezastru. Tu ai vazut la ce nivel este scoala ro in europa? e pe ultimul loc. De ce?
AB_AC spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui pisigri
Pai...in general. Ca vad ca s-a ajuns la dezbateri daca ar trebui sau nu verificate temele copiilor din ciclul primar si daca "merita" dati copiii la scoala. http://pisigri.blogspot.com/ Mami de Ilinca (5.03.2009) |
Nu cred ca merita dati copii la scoala daca parintii sunt dispusi sa se dedice lor. Sincer am putin egoism si imi place sa petrec timp si cu serviciul meu. Corectez sistemul si aleg o scoala cat mai apropiata de ceea ce vreau eu.
Chatonel multe din lucrurile spuse de tine sunt spuse nu dstiu cum asa la "la nervi". Matematica elementara dezvolta logica, coerenta gandirii necesara mai apoi. De la liceu pot alege sa nu prea mai faca mai ales in Franta.
chatonel spune:
acusor, stiu si eu ca matematica elementara aduce spiritul locic in gindire. Dar daca e sa fie asa cum aud si vad pe-aici, matematica pe piine la clasele mici, apoi nu cred ca mai are sens. Pt ca picii sint pierduti. A dat o fata un link la exercitii facute in clasa a 3-a. Grele. Pt un copil chiar mi s-au parut GRELE. Sint tare curioasa citi copii isi fac singuri (nu ajutati de parinti) temele si citi ajung la meditatii. Si din clasele mici, meditatii... mi se pare tare aiurea.
Didididi spune:
Sabina, pe asta cu scrisul a spus-o vreun dr :). Nu cred ca are ceva in comun caligrafia cu istetimea, ci mai degraba cu inclinatia spre desen, aplecrea spre arte. E drept ca mai depinde si de invatator ( eu am avut 5 in 4 ani de primara)si parinti, cat de mult persevereaza si ei in directia asta.
Loreilam, legat de sport cred ca ar tb sa o dai la ceva mai artistic, gen dans, aerobic. E fetita si ii va placea, plus ca isi mentine si conditia fizica.
Didi si bb Mihail (22.08.2008)
AB_AC spune:
Chatonel eu detest sistemul francez. Uite la scoala copiilor mei au bun simt. Sunt exercitii simple de facut ca-n clasa si le poate face singura. Au exercitii de facut cu parintii si trebuie sa semnez ca le-am facut cu ei. La fiecare capitol primesc un test si o apreciere. Imi spune ce n-a priceput din clasa cop[ilul. e alegerea mea sa-l las la nivelul acela sau sa-l salt.
Cred ca toate scolile fac asta dar pe tacutelea. Nu suntem toti egali. Unii copii sunt chiar destepti, altii au nevoie de ajutor putin sau mai mult. Scoala nu poate sa-i ia de mana pe fiecare. E o solutie pentru medie si atat.