Lipsa de ambitie?!
Raspunsuri - Pagina 10
Mik spune:
Citat: |
citat din mesajul lui chatonel acusor, stiu si eu ca matematica elementara aduce spiritul locic in gindire. Dar daca e sa fie asa cum aud si vad pe-aici, matematica pe piine la clasele mici, apoi nu cred ca mai are sens. Pt ca picii sint pierduti. A dat o fata un link la exercitii facute in clasa a 3-a. Grele. Pt un copil chiar mi s-au parut GRELE. Sint tare curioasa citi copii isi fac singuri (nu ajutati de parinti) temele si citi ajung la meditatii. Si din clasele mici, meditatii... mi se pare tare aiurea. Famille Dragoon, mami de Izia, 23 mars 2009 Toulouse, la ville rose |
Chatonel, linkul care ni s-a pus sub ochi era de concurs national si eu ziceam idem ca e mult prea greu pentru copii normali de clasa a 3-a chiar daca fac in clasa a doua ecuatii cu a, b si c. Da' am fost tratata cu "esti dragutza" ..
Tot ceea ce spui cu mincatul echilibrat si educatia civica se face la scoala in Franta in clasele primare (stiu bine caci am fost invatatoare acasa citeva luni la cei trei ai mei) si la maternelle.
Ca sa revin la topic. Mickyy, fetita e pertutbata de schimbarea de orar si trebuie sa stai calma. Azi a fost mai bine ?
Iar o iau pe aratura. AB-AC, afterschool e o optiune si multe mamici chiar daca au norma mai mica chiar nu pot sa-i ia de la scoala si nu au alta solutie convenabila si inteligenta.
E greu (imosibil) chiar de gasit pe cineva destul de inteligent si cu bun simt sa-i ia pe copii de la scoala si sa-i ocupe.
Acolo unde sunt de acord cu tine : temele trebuie verificate musai de parinti in fiecare seara.
Numai bine.
AB_AC spune:
Mik am testat si eu after schoolul. Faptul ca l-am folosit si eu nu-l face mai bun. Am spus ca prefer sa stea copilul la club mai tarziu adica la un fel de joaca. Daca mami/tati n-au timp nu trebuie sa cedeze taman la teme. Fac temele cand vin acasa.
chatonel spune:
pai, Mik, io vorbeam de scoala ro... de asta frantzuzuza am zis doar ca e aiurea programul, sa stea copiii atitea ore la scoala si sa mai aiba si teme e complet aiurea. Pai ori stau la scoala si invata/fac teme, ori probabil ca stau si se uita pe pereti, atitea ore, opt- OPT ore state la scoala si apoi inca trebuie desfacut ghiozdanul acasa ca sa o ia de la cap cu temele??!! la ora 6 seara? Pai cine mai are chef???
Acusor, stiu ca scoala e facuta pentru masa populara, dar, totusi, ar trebui sa mai inoveze si ei, sa aduca copiii cu drag spre ea, nu sa ii indeparteze, cum se intimpla.
Eu imi pun f serios problema ce voi face cu copilul meu cind va ajunge la scoala. Ca deocamdata nu ma impac cu ideea asta de scoala de dimineata pina seara si apoi teme. Plus ca rezultatele sint dezastruoase, copiii sint nemotivati de scoala si isi pierd orice urma de interes.
AB_AC spune:
Sincer Chatonel temele in clasele miici se pot face zi de zi intre 6 si 630. Face unul masa de seara si altul temele, apoi va puteti trezi de dimineata...
chatonel spune:
stai ca nu m-ai inteles... problema nu e cind sa fac eu (sau sotul) temele cu copila... problema e: "oare mai are ea chef de facut teme dupa o zi de stat la scoala?"
AB_AC spune:
Pai scoala se termina 16 30 nu? Daca merge la sport dupa in loc de aftercare... apai se descarca oboseala de la scoala. Merita incercat in loc sa lasi temele in lalaiala pe mana altora.
chatonel spune:
Ai dreptate, e o solutie, sa faca o alta activitate imediat dupa scoala... asa se desprinde de scoala si poate reveni la teme mai usor, daca s-a gindit si a facut si altceva... ramine de vazut cum se poate aranja, ca noi la ora aia ( 16.30) sintem la servici.
Lala_D spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Mik
Chatonel, linkul care ni s-a pus sub ochi era de concurs national si eu ziceam idem ca e mult prea greu pentru copii normali de clasa a 3-a chiar daca fac in clasa a doua ecuatii cu a, b si c. Da' am fost tratata cu "esti dragutza" .. Numai bine. Mik. |
Concurs national este concursul ce se da in toata tara, nu presupune o selectie anterioara a celor mai buni, nu este olimpiada faza nationala cum era candva. Mai exista si acestea dar nu de ele era vorba in link-ul pus de Sorana.
Concursul Arhimede ( el era in link ), Euclid sau evaluari in educatie sunt nationale deoarece se dau in acelasi timp, la aceaiasi ora in toata tara la toti scolari ce doresc sa participe, nu sunt selectati anterior. Fiecare are 3 etape absolut independente una de alta, le poti da pe toate sau ce alegi deoarece aceste etape sunt de fapt stucturate in functie de desfasurarea anului scolar si de programa : una la inceput- evalueaza cunostintele anului anterior de studiu, una in februarie, la sfarsit de semestru 1, una in aprilie/mai, de bilant scolar.
Sunt concursuri de masa, nu de elite.
Elitele raman cu olimpiadele.
Mik spune:
Lala, era concurs si nu subiect de lucrare. intelegi nuanta ?
Chato, lectiile in clasele mici aici in Franta sunt interzise (in teorie), in practica au cite una-alta de facut, dar nu mare lucru si nu in fiecare zi.
Lala_D spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mik Lala, era concurs si nu subiect de lucrare. intelegi nuanta ? Chato, lectiile in clasele mici aici in Franta sunt interzise (in teorie), in practica au cite una-alta de facut, dar nu mare lucru si nu in fiecare zi. Mik. |
La pustiul meu, subiectele din anii trecuti se dau frecvent ca lucrari/teste in clasa.
Asa ca da, probabil ca nu sesizez nuanta.