Lipsa de ambitie?!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Ceea ce poate un copil nu este ceea ce reuseste cateodata si ceea ce intuieste (doreste) parintele ca ar fi capabil sa faca.

Ceea ce poate un copil se vede fix in ceea ce face, in fiecare moment si context. Si nu depinde doar de abilitatile lui intelectuale sau motorii, ci si de abilitatile lui emotionale, afective si motivationale, mai pe scurt reglatorii.

De aceea ma deranjeaza teribil argumente ca: "fiindca poate".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui rrox3

Ceea ce poate un copil nu este ceea ce reuseste cateodata si ceea ce intuieste (doreste) parintele ca ar fi capabil sa faca.

Ceea ce poate un copil se vede fix in ceea ce face, in fiecare moment si context. Si nu depinde doar de abilitatile lui intelectuale sau motorii, ci si de abilitatile lui emotionale, afective si motivationale, mai pe scurt reglatorii.

De aceea ma deranjeaza teribil argumente ca: "fiindca poate".

Roxana, Maria (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Exact!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Cum adica?Cum adica sa nu-i acceptzi mediocritatea daca asta este realitatea?

Problema este pus afoarte gresit,adica cum nu ne mai acceptam copii ca nu sunt asa cum ni i-am fi dorit noi??????

Nu la asta m-am referit eu, ci asa cum a sesizat cineva mai inainte la acea mediocritate provenita din lene. Vezi ca poate, stii ca poate, e clar ca poate, dar de ce sa depuna efort pentru asta?!

Si da, am repetat obsesiv termenul care voua nu va place, "fiindca poate"! Nu sunt un parinte absurd, sa-i pretind cine stie ce lucruri doar fiindca poate. Ar insemna sa-i pun o parasuta-n spate, sa-i arat ca are un buton pe care sa-l apese ca sa se deschida si s-o urc pe bloc sa-i fac vant jos, fiindca poate! Ma refer la lucrurile cu adevarat importante, desi aici recunosc, pot exista discutii legate de ce anume consider eu a fi important si ce e cu adevarat important.

Si de unde pana unde s-a tras concluzia ca nu mi-as accepta copii daca ar fi mediocri? Nu cred ca am spus asa ceva vreodata, nici macar in gluma. Chestia pe care le-o repet eu lor obsesiv e ca ei sunt copii mei si ii iubesc neconditionat, indiferent ce prostii fac, sau ce note iau la scoala. Normal, nu am cum sa ma bucur de faptele lor rele/proaste, dar asta nu inseamna ca nu ii iubesc!

Mergi la inceput

Dar nu era vorba de tine,mey voi chiar nu cititzi ce se scrie????

Soleil si mcoca au scris ca nu trebuie sa acceptzi mediocritatea!

Vezi tu Mickyy,granitza aia intre ce poate si ce credem noi ca poate e atit d efragila si atit de des incalcata de noi parintzii,de ambitziile noastre prostesti si orbesti,incit de multe ori scoala nu mai are niciun farmec,nicio placere pentru copii!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemora spune:

Mickyyy, relax

Perlutele mele: Karolina Maria (10.06.2007) si Eszter Maia(14.05.09)

Niciodata nu mai poti fi atat de aproape de un copil ca atunci cand l-ai alaptat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

andacos, eu vorbeam de mediocritatea iscata din lene. La asta m-am referit cand am zis ca nu o accept. Am un feeling ca si mcoca tot de aia vorbea.
Nu de alta, da' cam asta era intrebarea lui Mickyyy si noi am raspuns la ea .

Acuma ca tu vrei sa discuti despre altceva, ok, discuta, da' nu ma cita pe mine ca nu e cazul.

Mediocritatea iscata din simplul fapt ca atata poate copilul, nu cred ca e cazul sa o discut. Pentru ca aia e un dat, n-ai cum sa faci copilul sa fie mai destept, mai frumos, mai voios sau mai voinic. Il iubesti asa cum este pentru ca este copilul tau, n-are nicio legatura cu faptul ca-i geniu sau nu! Cum sa pui problema daca accepti sau ba, zau asa. Eu chiar nu inteleg fazele astea...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Soleil

Mickyyy, eu zic ca nu e ok sa-i accepti mediocritatea.

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. Ca nu toata lumea are aceleasi gusturi.

Am dat quote exact la ceea ce ai scris sa nu mai fie discutzii!

Soleil,citzi parintzi accepta mediocritatea aia data de mama natura?Citzi parintzi nu dau vina pe lene tocmai pentru ca nu vor sa accepte mediocritatea?

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

Apai daca scoti lucrurile din context numa' ca sa-ti iasa tie motivul de polemica, atunci sa fii sanatoasa...
Citeste tu ultimul paragraf scris de Mickyyy, citeste ce-am raspuns eu si-apoi sa vii sa ma scoti la careu, daca simti ca mai e cazul.

Fair enough? :)
P.S. Faci fix ca la discutia cu subiectul ala cu usuratul copiilor pe strada. Fata zice ca se-apuca sa caute o masina si tu te revolti ca face shushu pe roata masinii. Cre' ca 90% au priceput ca ea voia masina ca sa fie un pic de intimitate... Si atata erai de revoltata ca din cauza ta am citit postarea fetii de 3 ori c-am zis ca-s chioara si nu vad unde scrie de roata masinii... Da' m-am convins dup'aia ca vad bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mickyyy

Cand un copil poate face fara prea mare efort un lucru mediocru, dar cu putin mai mult efort l-ar putea face bine sau chiar perfect, eu ca parinte ar trebui sa-i accept mediocritatea sau sa-l impulsionez sa se perfectioneze? Nu ma refer aici la teme, ci vorbesc la modul general. La formarea lui viitoare. Daca de mic stie ca nimeni nu-i cere mai mult, si toti se multumesc cu ce face el, nu va ajunge mai tarziu in viata sa rocedeze la fel?

eu sunt de parere ca, daca foloseste la ceva, tb sa se straduiasca.
daca nu, trebuie sa-si pastreze energia pt lucrurile care merita.
pt ca, daca mereu te straduiesti sa faci numai bine, nu esti deloc superficial, cred ca ajungi sa fii cam incordat.
parerea mea, ma duc sa citesc in continuare, ca m-am grabit sa raspund :)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Soleil

Apai daca scoti lucrurile din context numa' ca sa-ti iasa tie motivul de polemica, atunci sa fii sanatoasa...
Citeste tu ultimul paragraf scris de Mickyyy, citeste ce-am raspuns eu si-apoi sa vii sa ma scoti la careu, daca simti ca mai e cazul.

Fair enough? :)
P.S. Faci fix ca la discutia cu subiectul ala cu usuratul copiilor pe strada. Fata zice ca se-apuca sa caute o masina si tu te revolti ca face shushu pe roata masinii. Cre' ca 90% au priceput ca ea voia masina ca sa fie un pic de intimitate... Si atata erai de revoltata ca din cauza ta am citit postarea fetii de 3 ori c-am zis ca-s chioara si nu vad unde scrie de roata masinii... Da' m-am convins dup'aia ca vad bine

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. Ca nu toata lumea are aceleasi gusturi.

Aaa...deci si tu imi portzi simbetele pe forum!

Ce polemica este la subiectul asta,ca eu nu vad niciuna!
Mi-am expus parerea civilizat si la obiect!

Nu discut de subiectul celalat aici,pentru ca nu-si are rostul aici,insa ramin la ce am sustzinut!Si nu uita ...era vorba de o mami de printzesa,da?

Sari peste mesajele mele dacaa-tzi displac sau nu-tzi creaza confort forumistic!Multzumesc d eintzelegere!

Dana

Mergi la inceput