Lipsa de ambitie?!
Raspunsuri - Pagina 24
ocebine spune:
Chatonel, cit am fost mica, da, s-au ocupat (adica impins de la spate in fiecare minut) dar nu am reusit sa imi gasesc "locul" pentru ca nu faceam pentru MINE ci pentru EI. In facultate (cind am realizat ca am control) m-am sucit de 3 ori si apoi in viata profesionala am facut un 180 de grade...acuma sint foarte multumita dar URASC sa imi impuna cineva ceva (ma zburlesc instantaneu).
Edit, ca am vazut ca ai mai adaugat ceva...eu, de exemplu, am "inflorit" cind nu m-a mai impins cineva de la spate. Am realizat ca fac ceva pentru mine.
Buflea, pui prea mult accent pe ambitie...sint o GRAMADA de ambitiosi prosti de-a binelea (cu precadere in top mmanagement).
Pasiunea te duce mai departe ca sa fi "om intreg"...ambitia te poate distruge.
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."
Sabina spune:
acu, la drept vorbind, din punct de vedere uman/umanitate, ambitia poate fi trasatura de caracter foarte urata.
si dorinta de a fi primul la fel.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
chatonel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sabina acu, la drept vorbind, din punct de vedere uman/umanitate, ambitia e o trasatura de caracter foarte urata. si dorinta de a fi primul la fel. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Cum mi-am alaptat copiii Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
gresesti: ambitia este urita cind, pentru a ajunge scopul, te folosesti de toate mijloacele. Dar cind este joc fair play, sportiv, este foarte frumos.
Iar cind vine din talent faptul ca esti primul, cei care zic ca e urit sa fii primul sint doar invidiosi
buflea spune:
citat din mesajul lui ocebine Buflea, pui prea mult accent pe ambitie...sint o GRAMADA de ambitiosi prosti de-a binelea (cu precadere in top mmanagement). Pasiunea te duce mai departe ca sa fi "om intreg"...ambitia te poate distruge. |
Asa este, eu consider ambitia o calitate nativa care exploatata intelept poate duce in top.
Dupa mine pasiunea este tot nativa - si iese la iveala la cel mai mic stimul in domeniul respectiv. Pasiunea nu inseamna neaparat reusita, poate sa insemne relaxare, refulare, detasare, sistem de aparare ... pasiunea te ajuta sa evadezi, ambitia te ajuta sa razbesti. Ambitie si pasiune - asta este in mod sigur o reteta de succes.
Cas a nu mai spun ca sunt o gramada de oameni care nu au nici o pasiune (eu sunt una dintre ele )
Sabina spune:
am editat 9nainte sa vad sa spun ca poate fi.
Eu ma refer la dorinta de a fi primul, nu la a fi primul de la sine.
Sa nu confundam sportul cu viata, cunoasterea samd.
Concursul e una, viata e altceva.
si cine invata ca sa fie primul, si nu din pasiune, ala rau si urat face:))
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
buflea spune:
citat din mesajul lui Sabina acu, la drept vorbind, din punct de vedere uman/umanitate, ambitia e o trasatura de caracter foarte urata si dorinta de a fi primul la fel. |
Cum sa fie urata ?
Pana la urma oamenii nu sunt egali - suntem structurati in paturi sociale, nivele profesionale - unii mai sus, altii mai jos. Ca ca nu mai discutam de secolul in care traim care este prin definitie un mediu competitiv.
Ambitia trebuie impulsionata la copii si desigur, ii trebuie intuite / gasite limitele.
ocebine spune:
Nu vad de ce ambitia trebuie cultivata si nu copilul...aici imi scapa mie ceva.
De ce trebuie sa fie cineva ambitios???
Favorizam ambitia peste talent si pasiune?
De ce cultivam ambitia si nu cultivam un talent?
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."
buflea spune:
citat din mesajul lui buflea Intrebarea este daca ambitia se cultiva sau este nativa ? |
Si ca sa-mi raspund singura la intrebare - cred ca ambitia trebuie exploatata, atat cat exista ea de la natura ...
Si sa nu ma contraziceti, ca eu sunt o ambitioasa fara pasiuni si ma lupt cu voi pana in panzele albe ca sa fiu prima si sa-mi dati dreptate
chatonel spune:
ba, trebuiesc cultivate toate: si talentul, si pasiunea, si ambitia. Intimplator, unii copiii nu au (sau nu descopera ca au) nici o pasiune, talent. Ori chiar adca au, nu exceleaza. Si atunci, ce faci (exemplu) cu un copil caruia ii place sa scrie versuri, dar care nu au nici o valoare? Trebuie sa il impingi si acolo unde el nu este pasionat, dar are rezultate mai bune (in timp scurt) decit acolo unde pasiunea lui nu ii da posibilitatea de a zbura cu propriile aripi.
Alt exemplu: copilului ii place sa zdrangane chitara. Si vrea doar asta. Zice ca se face muzicant. Are si un grup cu care zdrangane... nu au succes niciune, doar sparg timpanele. Il poti lasa tu, ca parinte, sa isi consume tot timpul la zdrancaneala, in ideea ca poate, cindva, va avea publicul lui? Sau il obligi sa ia si o meserie care sa il hraneasca, pina una alta?
buflea spune:
citat din mesajul lui ocebine Nu vad de ce ambitia trebuie cultivata si nu copilul...aici imi scapa mie ceva. De ce trebuie sa fie cineva ambitios??? Favorizam ambitia peste talent si pasiune? De ce cultivam ambitia si nu cultivam un talent? |
Nu trebuie - nu auzi ca e nativa, unde nu e, nu ai ce sa ceri ... ca si talentul de altfel.
Totusi imi pare ca ambitia este o trasatura mai des intalnita decat talentul sau pasiunea ... sau poate este mai usor de exploatat ?.
Plus ca ambitia este un catalizator in orice domeniu. Talentul sau pasiunea sunt de regula particularizate pe un domeniu si nu intotdeauna iti pot oferi un o viata decenta.
Unde sunt amandoua / amantrei (ambitie, talent si pasiune) ar fi si pacat sa nu pompezi in fundul copilului, zau asa