Lipsa de ambitie?!
Raspunsuri - Pagina 13
rrox3 spune:
Si acum la obiect.
Da, incerc sa fac cat mai mult ceea ce imi place. Pentru asta depun si ceva efort, dar e un efort asumat si bine venit, e si o placere.
Nici eu nu ma dau in vant dupa calcat, de exemplu, dar il combin cu ceva placut, o conversatie interesanta, un joc cu fetele sau vizionarea unui film.
Eu nu am urmarit temele decat primele 3 clase. Nu as fi facut-o nici atat, dar am fost fortata de imprejurari. Consider si acum ca am luat cea mai buna decizie cand am incetat sa o fac.
Nu stiu de unde a rasarit ideea de matematica in exces. Care e excesul?!
rrox3 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui chatonel Stai putin, nu m-am batut cu pumnul in piept cum ca doar eu as avea acces la "viziunea globala"... eu am mentionat globalul pentru ca asa se vede, cind te uiti de sus. Nu se vad copacii de padure :) Ce au de-a face parintii in sistem? Nu inteleg unde vrei sa ajungi amestecind tot. |
Nu amestec nimic Chatonel, avem informatii clar diferite si de aici vorbitul cam in paralel.
Cum faci sa te uiti de sus?
chatonel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui pisigri Chato, nu am linkul. Nu eu eram cu linkul. Eu cred ca mereu au existat copii "analfabeti", cu parinti simpli sau ocupati, care i-au lasat de capul lor, care au nimerit in clase slabe, la profesori slabi/dezinteresati etc. Numai ca: 1. pe vremea lui Ceashca scoala se facea si mai "cu forta", mai repetai clasa, mai scadeau nota la purtare si asta era grav, mai sanctiuni la pionieri etc. 2. tot pe atunci, nu tot "prostu'" era musai sa faca facultate. Copiii mai faceau si scoli profesionale, mai invatau si meserii, si nu era nici o rusine. Eu vad studenti care au PROBLEME PSIHICE sau care sint vizibil retardati - iertare ca nu stiu sa ma exprim politically correct - si care nu au ce cauta in facultate, chiar daca ar putea fi foarte buni vopsitori sau croitori sau ceva. Si totusi, parintii vin cu miloaga (si/sau sacosa/plicul) iar profesorii ii tiriie pina isi sustin examenul de licenta. Mie mi-ar placea sa fac numai ce imi place :D dar nu cred ca este posibil. Absolut totul vine cu un pret, oricit de bogat/influent ai fi. http://pisigri.blogspot.com/ Mami de Ilinca (5.03.2009) |
aham, merci... banuiesc ca e Monvas atunci, tre sa scotocesc prin blogul ei.
Pe timpul lui Ceasca era clar: sint X locuri la facultatea cutare, daca intri bine, daca nu pa si la revedere. Bineinteles ca erau facultati la care se intra usor, gen constructii ori mecanica, concurenta fiind mai mica, si facultati unde se lucra din greu si tot era dificil intratul din primul an. Medicina si ASEul imi vin acum in minte, ele aveau si cite 20-30 de copii pe-un loc...
Si, si atunci, erau parinti care incercau sa "sustina" copiii cu sacose si plicuri, dar era la nivel de liceu; pentru facultate plateau meditatii peste meditatii...
chatonel spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui rrox3
Nu amestec nimic Chatonel, avem informatii clar diferite si de aici vorbitul cam in paralel. Cum faci sa te uiti de sus? Roxana, Maria (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005) |
este foarte posibil sa avem informatii diferite, insa la un moment dat, ar trebui sa avem, totusi, cam aceeasi idee despre invatamint, per total.
Uitatul de sus era doar o metafora, nu trebuie luat mot-à-mot.
In general, pentru a avea o viziune globala, trebuie sa te extragi din interior, daca esti implicat, ca sa reusesti sa privesti un tot unitar, nu doar fragmente... iar asta se face mult mai usor din exterior.
chatonel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Lala_D chatonel sunt 28 in clasa. Scoala de stat. |
super, bravo voua ca aveti acces la o scoala asa de buna.
rrox3 spune:
Da, Chatonel, sigur ca din exterior, ma amuzam ca ai ales fix varianta exteriorului ca fiind mai sus.
Cred ca avem deja aceeasi parere globala, si anume ca invatamantul romanesc e prost. Mai departe, in ce fel anume e prost si care ar fi cauzele, cred ca incep sa apara diferentele. Si e cumva firesc. Eu sunt aici si ma "lupt" cu sistemul asta scolar de 6 ani, ca atare am o perceptie si din interior. Tu nu cred ca o ai.
Lasand asta la o parte, sunt si scoli bune totusi, cel putin in Bucuresti. Sunt si profesori buni. Cine vrea sa invete, invata. Ca de obicei, e o problema individuala a fiecaruia.
chatonel spune:
pai nu-s de ce, dar mi se pare mai simplu sa vezi "bine" de sus... cuprinzi mai multe cu privirea... stii, ca-n avion
Tocmai aici e: problema invatatului e a tuturor! Invatatul individual e una, asta deja o face cine a ajuns la un minim de intelegere la "ce serveste scoala" si implicare pentru a atinge un tel.
Dar "masa populara" este educata la scoala... si asta e tragedia, ca de fapt nu e educata deloc. Aici (in franta) copiii invata sa sorteze gunoiul pe caprarii, iar in ro nu-s in stare sa le inculce ideea ca gunoiul nu trebuie aruncat pe fereastra?!
Laura25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui chatonel Aici (in franta) copiii invata sa sorteze gunoiul pe caprarii, iar in ro nu-s in stare sa le inculce ideea ca gunoiul nu trebuie aruncat pe fereastra?! Famille Dragoon, mami de Izia, 23 mars 2009 Toulouse, la ville rose |
Nu stiu cum e la altii, dar copiii mei au avut la gradinita in fiecare an, inca de la grupa mica ore de ecologie unde au invatat destul de multe, dupa parerea mea. Invatamantul si in Romania s-a mai schimbat, dar in acest ex, ales de tine, la gradi invata cum sa sorteze gunoiul, cum sa aiba grija de natura, apoi merg acasa sau pe strada unde adultii fac cu totul altceva decat li s-a spus de catre educatoare.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
chatonel spune:
Se spune ca mentalitatile se schimba prin copii, Laura. Din pacate adultii sint incurabili
Imi pare bine sa aud ca sint ore de ecologie la gradi si sper ca se continua si in scoala.