Sistemul medical ....si o injectie cu moldamin

Sistemul medical ....si o injectie cu moldamin | Autor: gabitza2005

Link direct la acest mesaj

Inca nu-mi vine sa cred ce ni s-a intamplat aseara- incerc sa povestesc pe scurt.
Copilul meu in varsta de 6 ani a avut contact la gradinita cu copii cu scarlatina, din proprie initiativa i-am facut un exudat ce a iesit pozitiv deci este purtator de streptococ betahemolitic.
La recomandarea medicului de familie i-am facut tratament 10 zile cu ospen si tot medicul de familie ne-a zis sa-l sunam la sfarsitul tratamentului deoarece s-ar putea sa trebuiasca sa-i facem in ziua urmatoare incheierii tratamentului o doza de moldamin injectabil.
Si incepe distractia : sun si imi zice sa trec sa i-au reteta si ca pot sa merg la orice camera de garda la un spital de copii unde sa-i faca injectia dar inainte sa-i faca un test de alergie deoarece este prima data cand face moldamin. Pe langa reteta imi da si o trimitere simpla in care isi exprima rugamintea pentru aplicarea tratamentului.
Increzatoare ajung aseara pe la 7 acasa ma imbarc cu sotul si copilul si plecam spre cel mai apropiat spital V. Gomoiu, dupa ce ne plimbam putin pe acolo ajungem la camera de garda si ni se spune ca nu pot sa faca asa ceva deoarece nu dispun de mijloacele necesare daca se intampla ceva.
Plecam la Grigore Alexandrescu unde ne spun sa mergem la Matei Bals.
Ajungem la Matei Bals , la camera de garda o asistenta o suna pe Dr. de garda si ne spune ca aceasta a zis ca nu fac asa ceva.
In acest moment deja m-am enervat si mi s-a aprins beculetul ca ceva este in neregula asa ca i-am cerut asistentei dovada ca am fost acolo si ne-a fost refuzat tratamentul .
Imediat a sunat-o din nou pe doctorita ca vrem aceasta dovada asa ca aceasta a zis ca vine imediat . A venit cu aceleasi explicatii ca nu poate sa faca asa ceva, ca nu suntem pacientii ei si ca daca se intampla ceva cu copilul si face soc anafilactic, ca ea nu poate sa-si asume aceasta raspundere si mai bine sa mergem la medicul de familie sa-i faca acesta injectia.
In acest moment m-am blocat: deci este riscant si in loc sa-i fac injectia intr-un spital mai bine ii fac intr-un cabinet de medic de familie -pai daca se intampla ceva nu-i mai bine sa fim in spital ?
Raspunsul ei a fost ca medicul de familie este pregatit cu tot ce trebuie pentru aceste cazuri si poate face resuscitare.
Plus ca mi-a reprosat ca daca ma interesa binele copilului ma duceam cu el la medicul de familie cand am luat reteta. Eu cred ca daca nu ma interesa copilul la ora aia eram in fata televizorului cu o bere in mana.
Nu a vrut sa ne dea nici o dovada ca am fost acolo. Am cedat psihic era deja tarziu se apropia ora 23 copilul era epuizat asa ca ne-am intors acasa dupa aproape patru ore in care nu am reusit sa facem o injectie.

Inca nu-mi vine sa cred, imi scapa ceava in toata povestea asta si chiar nu-mi dau seama ce. Unde am gresit noi sau poate imi spuneti si mie unde se poate face o injectie in Bucuresti

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Adevarul este ca in multe spitale nu au substante pentru situatiile in care pacientul face soc anafilactic si mai trebuie spus ca in cazul unui copil de 6 ani, daca intra in soc si nu au cum sa il intubeze in camera de garda, e posibil sa nu mai ajunga pana la terapie.
Si copilul meu e alergic la penicilina, trebuie sa ii faci intai testul de alergie ca sa fii sigura.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Mie normal mi se pare ca medicul de familie sa faca injectia si tot el sa fie echipat in caz de reactie anafilactica.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Mie normal mi se pare ca medicul de familie sa faca injectia si tot el sa fie echipat in caz de reactie anafilactica.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Intr-o lume civilizata da, asa e normal. La noi in nici un caz.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adc spune:

Uau, mi-a venit inima la loc... cand am citit "nu imi vine sa cred ce am patit aseara" am anticipat - din fericire gresit - niste peripetii nasoale si cu emotii la final (reactie alergica, etc). Sincera sa fiu la cate bazaconii se intampla in spitalele noastre nu stiu daca e chiar asa de rau ca nu i-ai facut injectia.
Pe de alta parte - chiar daca nu e asta subiectul in discutie si aceasta e doar parerea mea personala - in cazul unui purtator de streptococ schema clasica de tratament cu moldamin injectabil (uneori chiar doze multiple) dupa penicilina luata oral e putin cam invechit. As cere a doua parere in cazul tau, s-ar putea sa fie suficient antibioticul oral. Repet, asta daca nu e vorba de o boala acuta nasoala, sau ASLO marit, sau doamne fereste alte urmari nasoale ale netratarii streptococului.

Mami de Alexandra (18.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

eu stiam ca tratamentul cu moldamin se face doar celor bolnavi de scarlatina, dupa terminarea antibioticului; cei care sunt purtatori sanatosi de streptococ fac doar tratament cu antibiotic, timp de 10 zile.

inteleg din mesaj ca al tau copil nu a fost si nici nu este bolnav de scarlatina. atunci de ce ar fi necesar moldaminul ? pana la urma este tot un antibiotic si acesta (se numeste penicilina de depozit).

mai bine repeti analizele (exudat si/sau ASLO) si mai ceri o opinie medicala.
neaparat sa va faceti si voi exudat, poate sunteti si voi purtatori de streptococ. cand spun "voi" ma refer la parinti si la ceilalti adulti care stau mai mult timp cu copilul tau (bona, bunici, etc.)

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Ma intreb si eu, nu se poate face mai intai test sa se vada daca are copilasul reactie alergica la penicilina? Stiam ca reactia alergica se verifica "zgariindu-se" pielea de pe partea interioara a bratului cu substanta respectiva sau injectandu-se o cantitate mica de substanta si daca se inroseste, se irita pielea in locul respectiv, inseamna reactie alergica. Sincer, am ceva indoieli cu privire la valabilitatea rezultatului, (in sensul ca se poate inrosi si fara sa fii alergic), dar ma gandesc ca or fi si alte metode de testare. Adica nu sa injecteze copilului toata doza si apoi sa asteptam sa vedem daca intra in soc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Sa zicem ca schema este invechita -atunci doctorita de la Matei Bals care era specializata pe infectioase putea sa-mi zica frumos ca nu este de acord cu aceasta schema ca nu o durea gura.
Noi nu am cerut sa-i faca injectia fara sa faca testul de reactie alergica inainte dar problema ei era alta ca ei nu administreaza nici un tratament celor din afara ci numai pacientilor lor -adica daca vii din alta localitate cu un tratament injectabil (orice tratament) ei nu ti-l fac chiar daca ai prescriptia unui alt medic.
In concluzie daca ai un tratament injectabil sa zicem la 12 ore unde faci o injectie? Medicul de familie are program doar 8 ore pe zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns libelula spune:

sotul meu a facut o pneumonie urata anul trecuta, si a stat o saptamana sub tratament injectabil, acasa. in penultima zi, asistenta care venea acasa sa ii faca injectiile (platita de noi), nu a putut veni, asa ca am traversat strada cu el la victor babes, cu reteta cu diagnosticul si tratamentul si cu doza de antibiotic. ei, de la camera de garda ne-au trimis la urgenta la floreasca, pentru ca ei nu fac tratament in ambulator. la floreasca am stat peste o ora sa fim preluati. asta pentru ca sotul s-a incapatanat sa vada pentru ce plateste el CAS pentru 20 de angajati. daca ne-am fi dus la medlife sau euroclinic, am fi scapat in 10 minute. dar vorba lui, el de ce mai plateste atatia bani la CAS???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

exista clinici particulare, care "presteaza" tratamente injectabile la domiciliul bolnavului, contra-cost, indiferent de ora la care ar trebui facuta injectia respectiva. aceste clinici de obicei au si serviciu de urgenta non-stop, echipaje si ambulante.
eu asa am procedat cand fetita mea a primit antibiotic injectabil ca tratament pentru o enterocolita bacteriana agresiva; decat sa stau cu ea internata in spital, am preferat sa-i fac tratamentul la domiciliu.
clinica se numeste Mediurg. imposibil sa nu existe si in Bucuresti ceva similar.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Intreb si eu... cu cei care nu-si permit clinici private sau sa cheme pe cineva la domiciliul lor, ce fac, unde isi fac tratamentul?

Mergi la inceput