ajutati-ma! avort

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

S-a ajuns aici pentru ca subiectul nu a fost mutat din timp la Clinica virtuala. Ancutza vroia de la bun inceput doar detalii "tehnice", nu cerea sfaturi daca sa faca avort sau nu, hotararea era luata. Si nu trebuie s-o judecam si s-o acuzam cu atat mai mult cu cat nu am fost niciodata exact in situatia ei.

msl1, ai grija doar sa nu simta copilul sau sa nu-i spui vreodata ca iti doresti sa nu-l fi facut, cred ca ar fi devastator pentru el, la orice varsta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui Nicoleta

Xio, toti facem asta, le dam altora sfaturi in mod subiectiv. Ar fi ciudat sa fie altfel...

Eu as ruga-o pe Anca sa mearga la ecograf, sa vada punctul din burtica ei pulsand. Sa vada si sa stie ca are viata ACELA. Si sa se mai gandeasca! Anca, faci asta? Nu poti nega, nu te poti ascunde de evidenta! Iti strici viata facand avortul, mai ales ca ti-ai scris principiile legate de avort... Intreba cineva mai sus daca altcineva care te-a indemnat sa nu avortezi iti va creste copilul... As intreba eu: iar ea cum te va ajuta sa dormi noptile? Pentru toata viata?? Ce viata buna, nestricata mai poti avea neuitand, cu pacatul asta in suflet? Si cum ai putea uita?

----------------------------------------------------------------------------------------------------
Rasul este ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)

pai tocmai, ca nu facem toti asta, si ca atunci cand dai un sfat subiectiv spui "in locul tau/eu as face asta".
M-a induiosat mesajul tau pana la lacrimi, ce sa-ti zic...
Ecografie i se va face oricum, este un pas obligatoriu.
Avort va face pt. ca asa a hotarat si pt. ca este normal sa faca ce vrea ea si nu ce vrei tu, ca sa nu mai spun ca ma calca pe nervi tentativele astea de induiosare si invinovatire totalemente gratuite.
Te-a intrebat cumva daca sa faca sau nu avort sau a intrebat ce tip de avort sa aleaga?
Ai bunul simt si respecta o decizie care oricum nu este a ta si nici n-are vreo legatura cu tine.

Ancutza, mai mult nu are ce sa-ti spuna medicul. Cu anetstezie generala nu simti nimic, dormi pe tot parcursul procedurii, este mai ok sa faci asa, ti-am si explicat de ce.

Si pt. cine a spus ca nu crede ca nu simte embrionul, asta e, sunt oameni care cred ca Pamantul e plat sau ca daca mananci inima oamenilor care sufera de albinism ai noroc in viata.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Citat:
citat din mesajul lui Nicoleta
iar ea cum te va ajuta sa dormi noptile? Pentru toata viata?? Ce viata buna, nestricata mai poti avea neuitand, cu pacatul asta in suflet? Si cum ai putea uita?

Pot sa-ti dau eu un raspuns, din experienta personala: de uitat nu ai cum sa uiti, un regret ramane toata viata probabil, dar te asigur ca poti dormi noaptea, poti avea ulterior familie si o existenta absolut normala si implinita. Viata nu e (neaparat) o telenovela melodramatica. Acum e normal sa resimta acut durerea acestei decizii, dar cu timpul totul se atenueaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristoiu
.

Celor care ati luat-o in bete pe mls sau msl, nu retin nick-ul, v-a trecut macar o secunda prin neuroni ca acea mama care regreta ca nu a avut curajul unui avort ar fi putut aduce pe lume un copil cu handicap major, care ulterior sa ii fi produs suferinta mult mai mare decit aceea a unei vieti mai dificile si cu mai putine posibilitati? Ia imaginati-va asa o clipa cum ar fi fost sa aveti pe la 18-19 ani un copil cu Down?

Adevarul e ca nu avea cum sa ne treaca asa ceva prin neuroni ,daca neuronii aia s`au redus la unul...si ala tamp.
Vai de mine ce problema,cum de nu ne`am gindit ca la 18-19 ani poti face un copil cu Down.Serios??Dar exista vreo garantie ca nu poti face un copil cu Sindrom Down la 25,la 30,la 35 la 45 de ani?Nu sunt garantii nu?Si atunci ce tot va gasiti scuze ?
Acum ca noua nu ne`a trecut grozavia asta prin cap,asta e,suntem mai sarace cu duhul,insa tu te`ai gindit la o mama al carui copil are Sindromul Down si care va citeste?????????????
Tu te`ai gindit ca pt. mamicile acelea copilasul lor cu Sindrom Down este comoara lor,sufletul lor?Tu te`ai gindit cum se simte o mamica de copil special cind va citeste ca ccc copilul ei in viziunea unora ar fi trebuit aruncat la cos ca deh,i`a facut viata un cosmar..
Stii ceva,o femeie cu instinct matern in vene NU va simti niciodata ca ccc copilul ei i`a distrus viata.Indiferent ca`i sanatos sau ca are un handicap major!
Dupa cum ziceti,e dreptul fiecaruia sa faca ce vrea ,asadar daca voi aveti dreptul sa aplaudati avortul ,eu imi aloc dreptul sa inchid ochii si sa ma fac ca n`am vazut,nu`i treaba mea.Insa sa citesc ca o mama isi priveste copilul si isi spune(dupa atitia ani) "daca nu l`as fi facut acum viata mea ar fi fost mult mai buna"-brrrrrrrr,mi`e mila de copilul ala.

Citat:
citat din mesajul lui cristoiu

Celor care sugereaza datul unui copil la orfelinat sau casa de copii! N-am cuvinte... eu sunt mama, si pentru o secunda am incercat sa imi imaginez copilul meu intr-un orfelinat de aici, din Germania civilizata. Mi s-a strins sufletul ghem. Inainte de a il fi abandonat intr-un orfelinat in Romania mai degraba m-as fi omorit cu tot cu el in burta. Cum puteti spune ca asta e o optiune viabila? Care dintre voi ati crescut intr-un orfelinat?

Ah,mai bine mort decit la orfelinat!Nemaipomenit.Da,cred ca sfatul e cel mai bun si daca multe ar lua in consideratie varianta "mai bine ma omor cu el in burta decit sa`l dau sau sa`l omor numai pe el" pun pariu ca nu am mai fi astazi atit de invirtosate cu "drepturile" unei femei de a`si ucide copilul.N`ar mai fi nimeni asa curajoasa cu propria`i viata,nu?Dar cu a pruncului se joaca...

N`am vrut sa ajung aici.Nu doresc sa tin nimanui teoria chibritului despre ce`i bine sau nu.Insa mi`a atras atentia in mod special ideea pe care am dezvoltat`o mai sus.Dar eu fac parte dintr`un club exclusivist de habotnici,nu ma bagati prea tare in seama.

Whatever happens don`t let go of my hand!

I am a muslim!Kill me and call it
COLLATERAL DAMAGE
Imprison me and call it
SECURITY MEASURE
Exile my people en masse and call it
NEW MIDDLE EAST
Rob my ressourses ,invade my land.Alter my leadership and call it
DEMOCRACY!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Hanen, avortul e legal, sinuciderea este altceva. Nu compara mere cu blocuri de contructie.
Si ca sa intelegi cat de disperate erau uenle femei sa nu mai nasca, isi puneau viata in pericol.
Cred ca inseamna ceva ca au murit mii de femei din cauza avortului provocat, nu?

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Hanen, avortul e legal, sinuciderea este altceva. Nu compara mere cu blocuri de contructie.
Si ca sa intelegi cat de disperate erau uenle femei sa nu mai nasca, isi puneau viata in pericol.
Cred ca inseamna ceva ca au murit mii de femei din cauza avortului provocat, nu?

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

Adica sinuciderea este ilegala?Uite ca nu stiam,interesant.Sinuciderea e ilegala(adica sa decizi ce faci cu viata ta) dar pruncuciderea(aka,avortul) e legal-adica sa decizi ce faci cu viata altuia.
Da,zice probabil multe ...dar nu asta era scopul interventiei mele.Am si specificat.Nu ma intereseaza ce fac femeile si cite drepturi si`au cistigat (dupa mine "one too many") ,singurul lucru pt. care am intrat a fost acel paragraf .N`am putut sa ma abtin,asta e.Si cind se mai gasesc si scuze ca "putea sa " si "daca.." eii,scuze peste scuze.Apoi m`am gindit si la mamicile de copii speciali de pe DC.Cind vad cu cita convingere se declara ca un copil cu handicap este un chin pt. mama.Categoric ca este greu,dar eu sunt convinsa ca sunt mamici pe lumea asta ar caror copii speciali sunt viata lor intreaga si care nu regreta nicio secunda ca i`au adus pe lume.

Whatever happens don`t let go of my hand!

I am a muslim!Kill me and call it
COLLATERAL DAMAGE
Imprison me and call it
SECURITY MEASURE
Exile my people en masse and call it
NEW MIDDLE EAST
Rob my ressourses ,invade my land.Alter my leadership and call it
DEMOCRACY!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Alea nu erau mame, erau niste suflete schilodite. O MAMA nu isi risca viata, o MAMA nu risca sa-si lase copiii de izbeliste. O MAMA gandeste ca unde mananca 2-3 copii o sa mai manance inca unul. Mai bine asa decat sa ramana copiii orfani.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

O MAMA gandeste ca unde mananca 2-3 copii o sa mai manance inca unul.

Atunci cand creierul este o simpla anexa a stomacului...DA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui accept92
Atunci cand creierul este o simpla anexa a stomacului...DA!

Nu prea inteleg ce vrei sa spui. Ti se pare acceptabil ca o mama sa-si puna viata in pericol riscand sa lase copiii orfani cand exista alte variante? Mie nu.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Ti se pare acceptabil [...]? Mie nu.

Falsa problema. Nu suntem pusi in situatia de a aceepta chestiuni care nu ne privesc de niciun fel. Fiecare mama care a facut asta pe vremea cand avortul era ilegal are povestea ei. Si mama mea, si bunica mea si-au asumat acest risc si eu le inteleg caci stiu ce inseamna sarcina nedorita (nu este tot una cu sarcina neplanificata!!!). Nu au facut-o nicidecum din considerente ce tineau de a avea sau nu cu ce hrani copiii, au avut motivatii mult mai complexe. Toata perioada sarcinii care ar fi urmat, nasterea!!!, noptile nedormite, dependenta copilului mic, pune-l pe picioare, ia-o de la capat cu cresa, gradinita, scoala, sprijina-l sa faca studii, sprijina-l sa faca o familie, ajuta-l cu copiii...De cate ori si pentru cati copii crezi ca are o femeie resursele interioare (nu materiale) sa faca asta? Sa nasca de exemplu? De cate ori sa te chinui gravida, sa nasti (!!!) si pentru ce? Pentru o partida de sex in care de multe ori pe vremea aia doar barbatul era satisfacut? De la o prosteala sub patura sa ajungi pe o masa ginecologica riscand sa mori la nastere (da, caci si la nastere se moare, nu numai la avort - rata mortalitatii a scazut in acelasi ritm la ambele procese, fiind comparabila daca nu ceva mai mare la nastere) si sa lasi copiii orfani...

Mergi la inceput