ajutati-ma! avort

ajutati-ma! avort | Autor: ancutzadan

Link direct la acest mesaj

Buna seara!
Am ramas insarcinata si doresc sa fac un avort. Am 5 saptamani si vreau sa va cer parerea atat in cazul avortului prin aspiratie, cat si despre cel medicamentos.
Despre ultima varianta pot spune ca sunt sceptica, insa m-ar interesa daca a apelat cineva la aceasta metoda.
Regret enorm ca am ajuns in aceasta situatie, am luat foarte greu decizia de a avorta insa nu mai pot da inapoi.
O ultima intrebare mai am in legatura cu dna.doctor Anca Oncescu de la spitalul Floreasca, daca mi-o recomandati...Astept si alte recomandari desigur...
Va multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Eu am doar experienta avortului prin aspiratie si nu am niciun motiv sa-ti recomand avortul medicamentos.

O singura recomandare as avea, indiferent de medicul pe care il vei alege nu te duce sa faci avort intr-un spital de stat. Alege un medic cu cabinet particular sau o clinica privata (unde e scump caci se plateste o zi de spitalizare desi nu stai mai mult de 1 ora cu totul). Cu cat e mai micut si mai intim cabinetul cu atat e mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancutzadan spune:

In privinta avortului medicamentos pot sa zic ca am fost la dr. Kopp si mi s-a parut destul de convingator, dar nu as face teste cu pastile acum pe proprie raspundere pentru ca in cazul in care nu se elimina tot, voi ajunge la chiuretaj. Procesul dureaza cam 2 saptamani, timp in care nu voi fi 100% sigura de rezultat...lucru care ma cam sperie.
Nu pot sa imi explic sentimentul pe care il am acum, sincer prima data eram ingrozita de situatie, acum nu stiu cum sa procedez sa fie mai bine ptr mine, sanatatea mea etc, si sa se intample cat mai repede.
Se intampla foarte multe in spitale, te duci sanatos si te intorci cu probleme, insa am citit ca la giulesti, cu zvonurile de rigoare, totusi se afla doctori f buni, pe care multe paciente ii recomanda. Tot asa am aflat si de dr. Anca Onceanu, insa nu stiu la cine , la ce cabinet sa apelez.
Sunt distrusa, deprimata de situatie si as vrea sa ma simt macar in singuranta in momentul acela...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ancutzadan

Sunt distrusa, deprimata de situatie si as vrea sa ma simt macar in singuranta in momentul acela...

Te inteleg, stiu cum este, imi pare rau. Tocmai de-aia nu iti recomand un spital de stat - pentru confortul tau psihic mai ales. Din punctul de vedere al procedurii nu iti face probleme, nu ai de ce.

Daca nu iti ecomanda nimeni un medic bun cu cabinet particular unde sa faca si intreruperi eu iti recomand clinica asta...

http://www.mariestopes.ro/

E OK aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Subscriu celor spuse de accept92. Alege o clinica privata. Vei fi tratata cu delicatete si respect, indferent de motivul vizitei tale acolo. Eu am avut experiente neplacute la clinicile "de stat" (in alte probleme, fara legatura cu avortul, dar am fost facuta sa inteleg ca pacient=obiect, sau fiinta inferioara, pe cand la "particulari" a fost altceva).
Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Revin sa iti spun ca si eu am numai lucruri bune de spus despre clinica mentionata de accept. Din pacate nu cunosc nici un medic acolo, dar cred ca poti merge la oricare si sa fii tratata foarte bine.

Mergi la inceput

Am gresit cand am spus ca la clinicile private se plateste ziua de spitalizare. Ma gandeam la Medlife...dar asta e spital privat. In rest sunt multe clinici micute, ai de unde alege. Toate au si site, poti compara tarifele...incepi de aici.

Mergi la inceput

E prima greseala, prima sarcina, primul avort...si cum se spune ë suficient sa ti se intample o data"...
O sa imi fac o programare pentru un consult..sa imi dea mai multe detalii, dar as vrea sa stiu daca la 5-6 saptamani pot deja sa actionez sau mai trebuie sa astept?

Mergi la inceput

La Medlife sunt preturi destul de mari undeva la 1000-1200ron.
Pana la urma nu se mai pune problema acum de bani, dar am vazut ca este mai ok la marie stopes.
Mi-e frica de urmari...infertilitate, infectii si altele pe care le-am vazut mentionate in toate site-urile cu continut informativ despre avort.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ancutzadan

Mi-e frica de urmari...infertilitate, infectii si altele pe care le-am vazut mentionate in toate site-urile cu continut informativ despre avort.

Chiar este OK la mariestopes. Stai linistita. Sigur ca orice interventie presupune un risc asupra carora e obligatoriu sa fii informat. Si cand iei un medicament banal sunt trecute pe prospect niste riscuri. Si teama ta e normala, asta este...Ai o prietena cu care sa mergi, eventual una care sa fi trecut prin asta? Te-ar mai linisti.

Edit: 5-6 saptamani e ok, nu trebuie asteptat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

Ancutza eu zic sa faci chiuretaj. Dureaza 5 minute dupa care esti ok. Cu avortul medicamentos te chinui de mori. Durerile sint aceleasi dar dureaza mult mai mult. te ia, te lasa, te ia, te lasa, in ultima faza cind vei elimina totul vor fi chiar insuportabile. In plus nu ai de unde sa stii daca este eliminat complet. S-ar putea sa ramina resturi, sa se infecteze si sa ajungi inapoi la spital sa te curete, plus tratament.
Alege un doctor bun si vei fi OK. Cit dureaza procedura stringe din dinti si spuneti ca asta e cel mai greu lucru pe care il faci in viata dar dureaza numai 5 minute.
Daca nu au fost probleme de fertilitate in familie nu tb sa-ti faci probleme.
Nu esti nici prima nici ultima care face avort.
5-6 saptamini e ok pt avort. Trateaza totul ca pe o extractie de masea. Stiu ca suna ragmatic dar asta e, daca te-ai hotarit sa o faci nu vad de ce ai privi-o altfel. Apoi nu vad de ce tb sa stai o zi in spital? Aici te lasa sa stai un timp sa-ti revii in care ti se da o punga de apa calda de pus pe burta si dupa circa 1 ora esti buna de mers acasa. iti poti relua activitatile.

Mergi la inceput