Mai mananca cineva raw? facem un grup?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Mai fetelor,inca ceva.voi ziceti ca e asa simplu si "pam-pam" insa eu cind citesc atitea "minunatii" de care nu am auzit in viata mea,sau cel putin n`am nicio idee despre cum se prepara(ma baga Tzuni intr`o ceata deasa) auzi ce minuni mananca ea,as vrea sa le reproduc dar am uitat cum le zice Astea cum se "obtin"?Doar de la magazin??Si daca nu avem un asa magazin ce facem ,stam toata ziua si "incoltim" seminte,muram migdale si blenduium buruieni?

Acum serios,nu mai pot ,am un ritm si o frecventa in bucatarie ceva de speriat.De fapt am impresia ca stau in bucatarie 24/24h Imaginati`va,mic dejun pt. 5 si 4 -5 pachete (fiecare ceva diferit,unii dupa menu-ul de la gradi,scoala,altii cu ccc colesterolul marit..eu personal as manca si graunte numai ca sa scap de un efort in plus,sa`i vad pe toti multumiti ca eu ma multumesc cu o pauzaaaaaaaaa!)si apoi cina (si asta diferita de la om la persoana)

Whatever happens don`t let go of my hand!

I am a muslim!Kill me and call it
COLLATERAL DAMAGE
Imprison me and call it
SECURITY MEASURE
Exile my people en masse and call it
NEW MIDDLE EAST
Rob my ressourses ,invade my land.Alter my leadership and call it
DEMOCRACY!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Prajitura divina arata exact precum ii e numele Neaparat o voi incerca si eu, numai sa cumpar caju, sirop de agave, ulei de in si unt de cocos (asta din urma nu stiu inca unde/daca il voi gasi).

Aaa, si m-ati facut curioasa cu laptele de midgale! L-am vazut aici si de-a gata in magazine, dar mai multa incredere am in ce fac eu, iar reteta pare simpla.

Nati, de-asta a avut sucul de cartof asa un gust neplacut: eu am pus un cartof mare (ca m-am gandit ca deh, e suc de cartofi), un mar si un morcov mic. Am sa mai incerc o data cu proportii schimbate.
As vrea ca sa incerc cat mai multe smoothies, ca acum mi se pare ca arunc cam mult din fructe si legume, plus ca (parca asa am citit, nu stiu daca am retinut bine), in juice nu ramane prea multa fibra. Dar de placut ne place mult...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

Jumble berry up side down cake
Azi am facut o tarta raw, tort, nu stiu cum sa o numesc.
A fost super, iar vara cand e cald e un deliciu.
eu va dau masuratorile americane, ca asa e in carte.
1 cup blueberries proaspete/ afine
3/4 cup rasberries proaspete/ zmeura
1 cup capsuni proaspete
1 lingura sirop de cactus
2 1/2 cups de coca/blat, sau cum s-o numi

Coca, blatul
1 cup nuca de cocos fulgi neindulciti
1 cup nuci
1/4 lingurita sare
6 curmale

Puneti intr-un castron toate fructele si adaugati lingura de sirop de cactus, amestecati bine si le lasati sa stea asa 5 minute.
Intre timp pregatiti coca,blat, puneti in food processor(robot) nuca, nuca de cocos,si putina sare.
Dupa ce s-a facut precum faina,ori aproape ca faina, bagati curmalele la robot si le faramitati si pe astea impreuna cu nuca de cocos si nucile.
Intr-o tava de tort puneti hartie de copt pe fundul tavii, puneti un strat de fructe, apoi un strat de coca(amestecul de nuci si curmale),distribuiti bine si apoi presati bine bine de tot.
Si repetati acelasi lucru, un rand de fructe, apoi ultimul strat de coca, presati bine, acoperiti cu o folie de plastic si la frigider pt cel putin 30 de minute, dar poate sta si 12 ore.
Cand va pregatiti sa serviti, puneti o farfurie mai mare peste forma de tort si rasturnati tarta, tortul pe farfurie si gata.
Sper sa va placa.
Se face asa de repede.

Laura B, cred ca cel mai bine pui vreo 4 morcovi, un mar si un cartof cat o nuca ca dimensiune.
Sigur are un gust mai bun asa.
Mie imi place sa mananc cartof crud, si baietelul la fel, sotul in schimb isi roteste ochii in cap cand ne vede.
Cica sucul din caise, ori castraveti e bun pt piele, au silicon, mai ales caisele.
Am incercat sa beau suc din castraveti, doar un morcov si un castravete, bleah, un gust ciudat , asa ca am pus 3 morcovi si un castravete, ei... mai bine asa, alt gust, pot sa-l beau.
Doar suc ai dreptate nu are prea multa fibra, dar eu mananc pulpa de legume din cuva dupa ce termin de facut sucul.

Am dat comanda de o carte a lui Jennifer Cornbleet, Raw food made easy, pt 1 sau 2, ajunge undeva pe la inceputul lunii iunie.
Am zis macar vara sa mancam raw, ca iarna am nevoie de mancare calda sa-mi incalzeasca si mie stomacul.

Mergi la inceput

Nati,sirop de cactus?Unde l`ai gasit ?

COLLATERAL DAMAGE
Imprison me and call it
SECURITY MEASURE
NEW MIDDLE EAST
DEMOCRACY!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

Unde am gasit sirop de cactus ma intrebi?
In carte l-am gasit printre ingredientele din reteta.
De unde atata sirop de cactus in Japonia?!
Am pus o lingura de maple sirop .
Da iti spun ca e delicioasa tarta asta, ori tort cum s-o numi.
Pune manuta si fa, cat mai sunt capsunile in sezon.
Mai vb la tefelon!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Nati

Unde am gasit sirop de cactus ma intrebi?
In carte l-am gasit printre ingredientele din reteta.De unde atata sirop de cactus in Japonia?!
Am pus o lingura de maple sirop .
Da iti spun ca e delicioasa tarta asta, ori tort cum s-o numi.
Pune manuta si fa, cat mai sunt capsunile in sezon.
Mai vb la tefelon!

daa,asa si eu,ingrediente gasesc multe pe net si prin carti,numai in viata reala nu le gasesc.Uite de aia sunt suparata pe viataCica sa faci si sa dregi(aka,sa maninci sanatos) ...cum sa reusesti cind toate boabele ,grauntele si ierburile sunt raritati maica.Si nu numai ca`s raritati,is si scumpe a naibii.Du`te sa iei o "chiftea" gata preparata de la super-market ,ieftina ca braga.Toate instant`urile,sosurile,sucurile "sanatoase".Eii,cind vrei o fructa bio,o leguma bio,lapte ,oua,carne(astea de unde atita bio si stress free,au auzit astia de asa ceva?) aoleu,iti sta pulsul linga raft .In ritmul asta murim de inima,nu de bolile batranetii.
Sunt optimista nu?

COLLATERAL DAMAGE
Imprison me and call it
SECURITY MEASURE
NEW MIDDLE EAST
DEMOCRACY!

Mergi la inceput

Citesc pe site`ul Ligiei Pop,cred ca nu mai dorm in noaptea asta(e de citit nu gluma).M`a prins flama si disperarea(unde gasesc eu toate minunile astea sanatoase?)

COLLATERAL DAMAGE
Imprison me and call it
SECURITY MEASURE
NEW MIDDLE EAST
DEMOCRACY!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui hannen
De ex. am citit despre pasta de avocado.Nu stiu cum se face si as fi recunoscatoare pt. o reteta.

nu-s nici raw, nici semi-raw, dar pasta de avocado eu una o fac asa: miezul de avocado scobit cu lingurita si stropit cu lamaie; il las sa stea un pic, timp in care tai marunt o rosie curatata de coaja si de seminte, ardei gras, ceapa rosie, usturoi si putin (sau mai mult, in functie de gust) ardei iute. pun sare peste ele, apoi le amestec cu miezul de avocado si le frec cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza. eu mananc pasta de avocado cu tortilla.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura B

Deocamdata nici nu inteleg despre ce ingrediente discutati. M-am uitat pe internet sa vad cum arata chia si goji, prin magazine nu tin minte sa fi vazut vreodata.

fructele goji aici se gasesc la plafar. la un pret ametitor (200 roni/kg)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Eu goji am luat de la Piata Matache, la pret mult mai bun tot de acolo iau si o gramada de seminte...

Eu nu sunt raw, am in jur persoane care aspira la acest statut, si mai am un copil cu astfel de tendinte, asa ca studiez domeniul am perioade in care mananc mai crud, si perioade in care nu rezist fara o supa bine fiarta de asemenea, perioade cu si fara carne dar mai am si un sot destul de conservator la capitolul mancare, obisnuit cu bucataria traditionala romaneasca...
Pana una-alta o alimentatie cu adevarat raw imi depaseste capacitatile bugetare ca in rest, n-am nici o problema in a gati lucruri diferite pentru fiecare membru al familiei

p.s. tocmai am descoperit topicul, o sa mai trec pe-aici

Diana de Alex (23 aprilie 2007)
Alerg 42 pentru o sansa
"When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever." (Dick Beardsley)

Mergi la inceput