Parinteala nepavloviana(4)
Raspunsuri - Pagina 8
Ilinca_M. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ramona J In situatia asta eu cred ca-i grav ca Scufita Rosie s-a apucat sa stea la taclale cu lupul. Te trezesti ca iese copilul la joaca si se apuca de povesti cu pisici, cu cateii maidanezi, cu gize... Lume multa, oameni putini |
Si care-i problema, io si acum vorbesc cu maidanezii
Ramona J spune:
Ilinca, problema-i ca-i subestimati pe copii. Cred ca lumea a devenit prea politically correct.
Nu mai stiu la ce virsta am auzit prima data povestile, dar nu-mi amintesc sa fi crezut vreo singura clipa ca-s reale. LOL, am si acum probleme cind e vorba sa cred tot ce mi se spune.
Pe de alta parte fiecare parinte-si cunoaste cel mai bine copilul si poti sa indulcesti unele detalii ca sa nu-l stresezi prea tare. Oricum, aceeasi poveste are efect diferit daca i-o spui la trei ani sau la cinci ani.
Eu nu-mi bat copiii, dar ei stiu ca altii patesc asa ceva sau mai rau. Am gasit recent o emisiune produsa de Al Jazeera despre copii din Bangladesh (de virsta fiului meu) care muncesc in loc sa mearga la scoala. I-am aratat filmul, eu chiar m-am gindit ca-i o idee buna sa inteleaga ca nu toata lumea e la fel.
denizel spune:
Ramona, mai zic o data ca aici era vorba de copii de 2 ani :).
Daca iti amintesti ca n-ai crezut vreodata ca povestile care-ti erau citite sunt adevarate, s-ar putea ca amintirile sa fie de la varste ceva mai mari de 2 ani.
ocebine spune:
Ramona are dreptate. Si eu repet...copiii la 2 ani NU CONSTIENTIZEAZA in aceeasi masura ca cei de 5 ani sau cei de 30.
Nu sint de parerea sa le spui orori copiilor dar exageram si riscam sa crestem de fapt copii ultra-sensibilizati care nu pot "cope" cu situatii reale in viata de toate zilele. Nu sunt adepta "calirii prin foc si sabie" dar nici a trai o viata gen Disney (unde by the way si mama lui Bambi a murit) total antiseptica.
Sint de parere sa le pastram inocenta in cea mai mare masura dar nici crescuti intr-un bol de sticla nu ii putem creste...stiu, e tentant cind au 2-3-4-5 ani si este extrem de imbatator ca mama sa devii acest "gatekeeper" dar mamicilor, le vom da drumul in lume...eu sustin echilibrul in toate (in masura in care pot si imi dau seama).
Normal, eu vorbesc din perspectiva mamei cu copil in prag de liceu si 2 capete mai inalt ca mine (care inca vrea sa se cuibareasca in brate...dar NU IN PUBLIC)
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."
pisigri spune:
Ba varianta de Scufita pe care o am eu sugereaza in repetate rinduri ca NU E BINE sa vorbesti cu NECUNOSCUTII, mai ales cind esti neinsotit de un adult. Si ca e rau sa le spui necunoscutilor adresa (ta sau a bunicii...). Din punctul asta de vedere eu am apreciat adaptarea.
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
Ramona J spune:
citat din mesajul lui denizel Ramona, mai zic o data ca aici era vorba de copii de 2 ani :). Daca iti amintesti ca n-ai crezut vreodata ca povestile care-ti erau citite sunt adevarate, s-ar putea ca amintirile sa fie de la varste ceva mai mari de 2 ani. ~ Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză - din jurnalul unei mămici de băietel ~ |
M-ai prins, n-am citit tot subiectul.
Pai de ce sa-i spui Scufita Rosie la doi ani? Nu cred ca mi-au povestit-o pina pe la vreo patru ani.
Eu pe la doi ani le spuneam poezioare scurte la ai mei, nu cred ca ar fi avut rabdare sa asculte povesti lungute.
Si acum probabil ca ajungem la poezia cu friptura, pisica si bataia.
pisigri spune:
Pai Ramona, a mea are rabdare si la povesti mai lungi decit Scufita. Na, fiecare pitic de-asta cu fazele si pasiunile lui...
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
Ilinca_M. spune:
citat din mesajul lui Ramona J Pai de ce sa-i spui Scufita Rosie la doi ani? Nu cred ca mi-au povestit-o pina pe la vreo patru ani. Eu pe la doi ani le spuneam poezioare scurte la ai mei, nu cred ca ar fi avut rabdare sa asculte povesti lungute. Si acum probabil ca ajungem la poezia cu friptura, pisica si bataia. Lume multa, oameni putini |
Oooo, daaa, ca daca n-ar fi porcariile astea de poezioare cu "tica-tica/ mi-a umflat ochii mamic" nici n-am avea cu ce distra copiii, noroc ca exista ele sa ne salveze, transmise din generatie in generatie (desi io pana zilele trecute n-am auzit veci de poezioara asta).
Da' astea ce au?
-Cioca boca cioca boca
Shakira face ca foca
Si canta si "loca-loca".
2) Foaie verde tobogan
Bate vantu' catingan
Si-mi aduce-un bakugan.
andacos spune:
citat din mesajul lui Ilinca_M. Oooo, daaa, ca daca n-ar fi porcariile astea de poezioare cu "tica-tica/ mi-a umflat ochii mamic" nici n-am avea cu ce distra copiii, noroc ca exista ele sa ne salveze, transmise din generatie in generatie (desi io pana zilele trecute n-am auzit veci de poezioara asta). Da' astea ce au? -Cioca boca cioca boca Shakira face ca foca Si canta si "loca-loca". 2) Foaie verde tobogan Bate vantu' catingan Si-mi aduce-un bakugan. |
wow!!!!Asta e folclor romanesc contemporan?
Belea breee!Zau asa!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
Ilinca_M. spune:
Astea le-am zamislit io din putzul gandirii mele in timp ce curatzam cartofi. Sa fiu pregatita pentru cand va vrea fiica-mea s-o invatz poezii...dar daca ma mosteneste pe mine...never. Daca-l mosteneste pe tac'su'...ma va invata ea poezii pe mine:)))