Parinteala nepavloviana(4)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui maria_alexia

voiam sa zic ca ma gandesc si la cum s-ar simti cel de la care iau, deci empatizez cumva cu el

alte obiectii la faptul ca frica-i o paza buna in multe cazuri ?

Asta nu e frica, e empatie. Cum faci de reduci totul la frica?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui sorana
Lasai consecinta naturala (sa fie exmatriculat)
sau acopereai urmele si il pedepseai tu?
Sau doar acopereai urmele si lasai copilul in pace?).

Sorana si Monica (28.09.2002)

DEsigur ca ai omis varianta corecta : acopereai urmele si explicai copilului de ce si ce a gresit.

Asta nu inseamna ca nu va repeta vreodata imensa greseala de a gusta rachiu la 12 ani , dar chestia e ca pedeapsa are aceiasi sorti de izbanda.
A, ba nu.
Pedeapsa "smulge" inca o bucatica din relatia parinte-copil.
Si acolo ramane un gol.
Din experienta mea cu spatiile astea golite (mai mult sau mai putin brutal, si nu numai in relatia cu parintii, desigur), pot spune ca niciodata ele nu se umplu la loc. Se mai pot carpi, dar de umplut complet niciodata!

Mergi la inceput

Cora foarte tare dorinta ta de a experientia furtul. As fi fost chiar mandra de tine, daca erai fiica mea Desi m-as fi agitat putin sa vad ce altceva ti-ar mai trece prin cap sa experientiezi direct...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Nu e controlul ala. E celalalt

Viviana nu cred ca am energie pentru o discutie de genul asta. E interminabila si nici chiar optimista de mine nu intrezareste o ajungere la un punct comun.
E alegerea ta cum vezi controlul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Citat:
citat din mesajul lui rrox3

Citat:
citat din mesajul lui maria_alexia

voiam sa zic ca ma gandesc si la cum s-ar simti cel de la care iau, deci empatizez cumva cu el

alte obiectii la faptul ca frica-i o paza buna in multe cazuri ?

Asta nu e frica, e empatie. Cum faci de reduci totul la frica?

Roxana, Maria (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

asta e manevra aia psihanaliceasca cand intorci oglinda spre interiorul subiectului ?

Acum serios: Rrox, apreciez mult contributiile tale.
Dar inca nu m-ati convins ca se poate trece peste orice situatie fara pedepse, doar cu explicatii. Da' ma mai chinui, poate pricep in timp util.

Mergi la inceput

Citat:

Da, Sorana, are 13 ani. Si fapta ei nu e legata de scoala. Nu fumeaza, nu bea, nu are treaba cu baietii.
Inca este foarte copila.
Te socheaza pentru ca vorbesti cu ea ca si cu un adult, dar dupa tampeniile pe care le mai face, uneori, nu-i dai mai mult de 10 ani.

Ma intreb atunci ce ar fi putut face atat de grav biata copila incat sa fie nevoie de asemenea pedeapsa mare :(.

A, iar solutia "stat toata vara cu mine si cu taica-sau de mana, ca sa ne recastige increderea".... sa fim seriosi.... cred ca glumesti daca ai incredere in solutia asta si cred ca nu vei ajunge vreodata sa dai 2 bani pe fapte bune facute sub presiune si din dorinta de a dovedi/obtine ceva....

Cat despre salariul copilului, nu dau sfaturi , nici nu-mi spun experientele (as dezamagi iar ).

Ideea e ca observ o alta teama a parintilor, teama de a nu creste in batatura un taraie-brau si taie-frunza-la-caini.
Eu o consider nejustificata in conditiile in care copilului i se explica de mic care-i treaba cu munca in lumea adultilor si el vede bine ce fac mama si tata in fiecare zi pentru a-si duce zilele.

PLus ca, exista o nedreptate mare pe care vad ca nimeni nu a comentat-o (mai am vreo 3 pagini de citit, scuze daca s-a comentat).
Cum e cu salariile mari?
Eu stiu ca in lumea adultilor, un adult foarte bine calificat isi poate gasi un loc de munca unde inalta calificare e pretuita si e generos rasplatita .
Din cate inteleg eu, copiii vostri lucreaza pe salariul minim pe economie, indiferent de calificarea pe care o au .
Pai, ziceti voi care vreti sa le faceti pe toate hipercorect si hiperpilduitor daca e corect asa?! :))

P.S. Nu stiu cum era in familiile voastre, dar la mine si la prietenii mei nu exista salariul dobandit cu "sudoarea fruntii".
Si vad ca nu s-a ales praful de mine :D.

Mergi la inceput

Maria nu e nicio manevra. Psihanalistii nu prea vorbesc, mai mult asculta in inteleptia lor.
Habar n-am daca se poate trece peste orice situatie, in principiu nu vad de ce nu s-ar putea. Da' macar sa-ti propui, nu?
Multumesc

Mergi la inceput

Citat:

rrox nu se va indeparta de mine.
Avem o relatie foarte stransa si e cam improbabil sa o destrame ceva.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Vorbesti ca o pustoaica de 15 ani la prima ei relatie cu un tip despre care crede ca e mort dupa ea...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui rrox3

Chiar crezi ca e nevoie sa-i invatam frica? S-a ocupat evolutia de asta de multe specii incoace, suntem echipati cu frica filogenetic.

Roxana, Maria (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

:).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

io mi-am gasit o psihoterapeuta vorbareata - e mai exotica ea asa

Mergi la inceput