Parinteala nepavloviana(4)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corap spune:

buli, daca ai sta mai aproape ti-as folosi eu copilul (in casa mea si asa e numai clei, piei, placi - i-as gasi ceva de treaba )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Sorana, nu stiu ce sa zic.

Normal ca as fi facut orice ca sa nu fie exmatriculat pentru ca sunt mama lui si il iubesc neconditionat.

Dar tot nu l-as fi pedepsit ci l-as fi ajutat sa vada ce s-ar fi putut intampla, folosindu-ma de atatea exemple si explicatii cate m-ar fi dus pe mine capul.

Iar la 12 ani, daca relatia noastra pana la momentul respectiv a fost una super ok, cred ca dezamagirea mea si a celorlalti ar fi mai mult decat suficiente pentru a-l face sa regrete si sa se gandeasca serios la ce a facut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

da, ar tb sa-l dau ucenic undeva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Da, Sorana, are 13 ani. Si fapta ei nu e legata de scoala. Nu fumeaza, nu bea, nu are treaba cu baietii.
Inca este foarte copila.
Te socheaza pentru ca vorbesti cu ea ca si cu un adult, dar dupa tampeniile pe care le mai face, uneori, nu-i dai mai mult de 10 ani.

Denizel, in cazul asta nu o subapreciez.
Nu mi-e teama ca-i franjurez karma - pur si simplu dupa ce i-am expus consecintele negative ale faptelor ei problema s-a rezolvat intr-un fel de la sine ea mi-o zis: "Tzeapa, ai luat tzeapa. Ai vazut ca nu s-a intamplat nimic rau din ce-ai prezis tu.!"
Ori asa ceva nu poate fi trecut cu vederea.

Buli, fii-mea ca sa stranga bani face mici figurine din plastlina pe care la vinde prin familie si se duce la mama si ii sterge praful si da cu aspiratorul.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Exact cum zice pisigri. Daca a furat?
Eu am acum copil mai marisor. Si incet-incet capata ceva libertate. Eu ii tot zic ce si cum cu tot ce ma duce capul sa ii zic (droguri, bautura, furat, fumat, etc, etc). Ii explic si ce inseamna "legal" si "moral" ce consecinte poate avea o fapta ilegala. Momentan sunt in spatele ei sa vad ce face, dar cum ziceam, capata din ce in ce mai multa libertate. Si incredere.
Sper din tot sufletul sa nu faca ceva care sa-i afecteze sanatatea (in primul rand) sau ceva ilegal.
Dar daca face? Ce voi face?
Nu stiu. Dar restrangerea libertatii e clar ca e primul lucru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana
pur si simplu dupa ce i-am expus consecintele negative ale faptelor ei problema s-a rezolvat intr-un fel de la sine ea mi-o zis: "Tzeapa, ai luat tzeapa. Ai vazut ca nu s-a intamplat nimic rau din ce-ai prezis tu.!"

vaaai, exact asa ar spune si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

OFF TOPIC: buli, tu nu stai in iasi? eram convinsa. de ce eram eu asa convinsa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bonta_bonta spune:

john maxwell spunea ca tatal lui i-a dat bani sa citeasca, nu pt choirs. asta cand el cerea bani cum primesc toti ceilalti copii, plata pt muncila in casa.

mie mi-a placut ideea; am de gand sa incep s-o aplic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Uite, mi-a mai venit un exemplu (intamplat de altfel fetitei unei colege de serviciu): daca se duce cu un strain? Ok, a avut noroc, strainul a vrut doar sa-i fure cerceii, a scapat ne-violata, dar .....

Pai Viviana inteleg ca "tampenia" nu era foarte mare, pe tine te-a deranjat mai mult raspunsul ei? In cazul asta n-as fi pedepsit-o, doar stateam de vorba, mai serios, apropos de posibile consecinte, implicatii morale, ce fel de om vrei sa fii, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Viviana consecintele sunt pur si simplu consecinte, nu etichetam pedepsele date de parinti "consecinte".

Si fiica-mea are 12 ani. Nu mi-ar trece prin cap sa o pedepsesc. Pentru nimic. Orice tampenie ar face exista un motiv, si asta ma intereseaza. Cum a ajuns sa faca tampenia respectiva. Si ma mai intereseaza urmarile tampeniei. Si-a facut rau ei? Le-a facut altora? A distrus ceva? Cum se poate repara sau minimiza raul? Ce poate ea face in scopul asta?

Vorbeati de furat. Anca are mare dreptate. Cum de ajunge sa fure copilul acela? Ce se intampla in sufletul lui?
Eu as merge inapoi la magazin cu copilul de mana si l-as pune sa returneze ce a furat, sau sa plateasca. Si sa-si ceara iertare. Ca sa simta exact ce a facut, sa se poata uita in ochii celui de la care a furat.

Ce faci tu Viviana o va indeparta de tine. Atat.

Mergi la inceput