Parinteala nepavloviana(4)

Parinteala nepavloviana(4) | Autor: michelle-usa

Link direct la acest mesaj

<<<Topic precedent



si eu spun ca e f. mult pt un copil asa de mic sa stea la calculator.
noi la 7,5 ani il lasam doar 2 ore /saptamana in weekend.
Se stie cat e de nociv(psihic si fizic) pt copii jocurile pe computer, tv...cand stau cu orele.

de ce nu incerci sa ii reduci timpul de stat la calculator sa vezi daca mai are acest comportament? probabil vei avea nevie de vreo luna ca sa poti sa-ti formezi o idee.

Poti sa o faci spunindu-i ca s-a stricat jocul si internetul si nu mai merge decat simbata. In ziua in care ii spui asta cumpara-i un joc, puzzle, ceva care sa-l atraga.
O sa faca scene, nu o sa-i convina, dar o sa-i treaca.
Asta-i parerea mea ca daca la virsta asta sta 2+ore...peste citiva ani nu-l mai dezlipesti si bine nu-i face.


michelle

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Roxana, multumesc anticipat pentru efort.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Rrox, eu m-am regasit in partea cu parintele hiperprotector. Pai Ilinca in 2 ani s-a lovit (un pic !) de...2-3 ori. Ceea ce nu e normal .

Oana, si mie mi se pare mult cit sta la computer. Stiu ca vremea e ca naiba (ca suferim intens toata familia din cauza asta), dar trebuie sa gasesti "motive" sa il scoateti din casa, mai intr-o vizita, mai intr-un magazin... Noi facem curse prin Decathlon si Selgros, sau chiar in Dedeman cind e vremea oribila, ca ma scoate din casa...si magazinele astea macar nu-s aglomerate. Decathlonul e chiar o placere pentru toti 3 .

Tom si Jerry nu stiu ce influenta au, ca spui ca acest comportament a aparut dinainte. Insa si Tv si computer...stiu ca dezvatzul e greu, ca si a mea devenise dependenta de Mickey in perioada de spitalizare .
In rest, citindu-l pe Cesar (the dog whisperer ) trebuie sa fii "calm and assertive" - calma si ferma - de cite ori te loveste. Si daca ai apucat sa citesti din urma, "am concluzionat noi" ca "nu mai vorbesc cu tine" transmite un mesaj gresit copilului.






http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Chestia cu umblatul prin magazine mi se pare ...din lac, in putz
S-a tot vorbit pe aici ca pentru evitarea crizelor celor mici se recomanda evitarea umblatului prin magazine, asa ca nu mi se pare o solutie.
Cam cum e vremea acum pe la voi de nu poti scoate copilu din casa ???
Pina la urma e chestie de mentalitate, exista acum haine speciale care protejeaza si de frig, si de ploaie si...daca vrei, poti, vorba alor mei
Aici copii chiar sunt scosi zilnic afara, sunt foarte populare gradinitele in natura (Waldkindergarten) unde se petrec minimum 3 ore afara efectiv pe orice vreme (anul trecut de exemplu a fost o singura exceptie in iarna cind temperatura fiind sub minus 10 grade, au intrat in baraca la fiecare ora cite 10 minute sa se mai incalzeasca)...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Mai, noi crize in magazine nu am facut niciodata (inca), asa ca ...

Nu mai reiau cu problemele noastre si cu pretioasa indicatie pe care am primit-0 in decembrie, sa avem grija sa nu raceasca. Zilele astea, la Iasi sint undeva in jur de 5 grade, bate vintul destul de tare si sint rafale de ploaie. Nu vad nimic amuzant sa tin copilul afara pe vremea asta, poate e si comoditatea mea, ce sa zic. De vineri pina duminica inclusiv a batut vintul de nu puteai sa deschizi portiera masinii sa urci/cobori. Din nou, nu puteam iesi la plimbare...






http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Pisigri, nu ma refeream neaparat la tine ci la sfat, asa in general.

Cit despre indicatie, nu-s ce sa zic, cit e de pretioasa. Aici doctorii recomanda scosul afara chiar si cu febra. Ai grija sa nu intrati in cerc vicios si supraprotectia sa duca tocmai la scaderea imunitatii. Stiu ca e greu sa iei astfel de decizii atunci cind nu ai medicul de partea ta.

PS: io am ciine, nu numai pisi, asa ca nu-mi permit sa ies numai de amuzament

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Raspuns la PS: noi INCA nu . Urmeaza....




http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui AgnesLuca

Roxana, multumesc anticipat pentru efort.

"Copilului mic, da-i radacini adinci, celui mare, aripi sa zboare" (proverb indian)

Agnes si Alexa (21.06.2009)


Cu placere Agnes numa' ca nu-ti pot trimite rodul "efortului"
N-ai PM activat si nu merge nici mailu' din contul dc. Trimite-mi tu un mesaj/ mail cu o adresa de mail valabila sau activeaza-ti PM-ul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Scuze, Roxana, intr-adevar nu era aciv PM-ul, desi cindva am primit mesaje si nu-mi amintesc sa-l fi dezactivat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Oana, la noi joaca pe calculator nu depaseste 30-40 de minute o data. Am stabilit regula asta inca de la inceput, si am incercat sa o aplicam de fiecare data (cu depasiri de cateva minute, astfel incat sa nu il interupem in mijlocul jocului). In schimb, i-am dat libertate sa se joace ori de cate ori isi doreste (dar nu mai mult de o sesiune pe zi). A avut perioade cand s-a jucat zilnic, dar apoi (in timp), si-a autoreglat ritmul, si acum pot trece 2-3 saptamani fara sa deschida computerul.

Iar pt petrecerea timpului acasa, la noi functioneaza cel mai bine combinatia: jucat cu parintii (din ce in ce mai putin in ultima perioada) + vizionare film (nu mai mult de 1 ora o data) + intalnire cu alti copii (verisoara lui). Iar sambata si duminica dimineata mergem la patinoar (iarna), la teatru sau concerte (primavara si toamna).

Pisigri, gradinita este o optiune cu avantaje si riscuri. Din punctul nostru de vedere, avantajele inclina mai greu. Asa incat am optat ca Dudu sa inceapa la gradi la 1 an si 10 luni. Am inceput pe timpul verii (putini copii, perioada fara viroze) si asta a facut ca acomodarea sa fie foarte lina. In ceea ce priveste riscurile... primul an a fost foarte usor dpdv imbolnaviri; in schimb anul al doilea (grupa mica) a fost dificil. Asta ne-a facut sa ii facem ceva analize detaliate pt a depista exact care este problema si apoi sa incepem un tratament homeopat (caci variantele alopate nu ne-au ajutat prea mult). Anul acesta (grupa mijlocie) nu s-a imbolnavit nici macar o data. Pe langa faptul ca a crescut, tratamentul cu siguranta ne-a ajutat (fondul alergic s-a diminuat semnificativ - o spun analizele). Pt noi, consider ca a fost o decizie buna sa optam pt gradi (alternativa ar fi fost sa stea acasa, cu o bona pe care nu o puteam controla 100%, oricat as fi incercat).

Apropo de gradinita, as vrea sa va cer si eu parerea intr-o problema. Dudu este un copil energic si foarte hotarat in tot ceea ce face. Totodata, este selectiv - face doar lucrurile care ii fac placere. Noi l-am lasat intotdeauna sa aleaga singur din mai multe optiuni, la gradi insa nu i s-a dat posibilitatea asta. Dar, din spusele lui, este intotdeauna incurajat atunci cand nu se descurca la o anumita activitate (eg. colorat). In general, este genul care lasa de la el, in favoarea altor copii (daca nu reuseste sa ii convinga sa faca asa cum vrea el).

Una peste alta, de doua zile educatoarea ne spune ca refuza sistematic sa faca aceleasi activitati cu restul grupei (si nu este prima oara, s-a mai intamplat un episod similar acum 2 saptamani - timp de mai multe zile). Am incercat sa aflam de la el care este cauza ce a declansat acest comportament, dar singurul lucru pe care ni l-a spus este faptul ca isi doreste sa se joace mai mult. Si noi am observat ca in ultima perioada au inceput sa faca la gradi din ce in ce mai multe activitati care sa le dezvolte abilitati de care vor avea nevoie la scoala (eg. folosirea ustensilelor de scris) dar ni s-a spus ca asta nu este in detrimentul pauzelor in care sunt lasati sa se joace liber. Pe partea de motricitate fina (si din aceasta categorie fac parte activitatile pe care le mentionam) nu se descurca foarte bine (dar este ok, cu progrese vizibile in timp) si in ciuda tuturor incurajarilor, pare uneori demotivat (de exemplu, de faptul ca rad colegii de el). Un alt motiv probabil ar fi faptul ca uneori se plictiseste (cum ni s-a spus in toate evaluarile - prinde din zbor informatia si face repede tot felul de conexiuni, are o memorie fantastica, si este extrem de dornic sa afle mereu lucruri noi). Ce este uimitor: la sesiunile pe care le frecventeaza intr-un sistem de educatie alternativ - nu ii sunt de ajuns doua ore, de fiecare data spune ca vrea sa mai stea. Din pacate, modul in care sunt abordate acolo lucrurile, nu se regasesc in totalitate la gradi, si cu siguranta nu se vor regasi mai tarziu la scoala.

In acest moment, nu stiu cum sa abordez situatia. Cerintele de la gradi sunt destul de flexibile, in sensul in care nimemi nu are pretentia sa stea smirna pe scaunel (si nici nu s-ar fi putut, in cazul lui). In schimb, nici situatia asta in care se auto-exclude din toate activitatile facute in cursul unei zile nu mi se pare ok. Am discutat pe marginea ideii de respect fata de cei care ne invata ceva, si de fiecare data a parut ca intelege si ca este pe aceeasi lungime de unda cu noi. Mai mult, manifesta regrete ori de cate ori face chestia asta ("sunt trist pt ceea ce am facut astazi, si pt ca am suparat-o pe miss"). Ma gandesc ca poate fi o faza trecatoare, insa mi-ar prinde bine cateva idei despre cum am putea sa depasim situatia asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaP spune:

PC-ul e o lupta cu sotul. Eu ii spun programare maxim o ora, iar el face programarea pentru 2 ore. Nu va mai spun ca la inceput ii programase PC_ul pentru 4 ore.

Sincera sa fiu nu stiu ce sa ii mai fac si cum sa ii mai explic sotului ca PC in exces dauneaza.

Am zis ca daca intr-o luna nu ajung sa il conving sa ii limiteze timpul la o ora iau un ciocan ii distrug PC-ul, chit ca raman somera fara acces la internet ca sa imi caut un job.

Mergi la inceput