Parinteala nepavloviana(4)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui OanaP

PC-ul e o lupta cu sotul. Eu ii spun programare maxim o ora, iar el face programarea pentru 2 ore. Nu va mai spun ca la inceput ii programase PC_ul pentru 4 ore.

Sincera sa fiu nu stiu ce sa ii mai fac si cum sa ii mai explic sotului ca PC in exces dauneaza.

Am zis ca daca intr-o luna nu ajung sa il conving sa ii limiteze timpul la o ora iau un ciocan ii distrug PC-ul, chit ca raman somera fara acces la internet ca sa imi caut un job.

spune-i sotului sa faca niste research pe internet si sa se convinga singur cat de mult dauneaza PC-ul unui copil.
Ex:
EMF-camp eletromagnetic
si afectiuni ale coloanei vertebrale, mainilor, ochilor ,creierului


michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Eu trebuie sa marturisesc sincer ca nu prea inteleg de ce un copil mic (sub 10 ani) are NEVOIE de calculator... Sunt atatea jucarii si jocuri care mai de care mai interesante, carti care pot fii citite, CD-uri care pot fii ascultate...
Prunca mea implineste in vara 7 ani si doar la scoala - o data la 2 saptamani - au "ora de informatica". Acasa NU avem jocuri pe calcu - si nici nu intentionam sa instalam. Deseneaza, coloreaza, se joaca cu zane/printese/animalute - inventeaza ea povesti si le "pune in scena" cu jucarioarele ei("impleteste" din ce aude la CD, din ce citeste, din intamplarile de la sc). La TV are voie max 1h pe zii (cand nu are activitati: inot si karate) si numai daca musai vrea. Uneori "uita" si prefera sa deseneze si sa cante/asculte muzica/povesti.
In casa noastra calcu e pentru a ne informa si a trimite/primi e-mail-uri. Calcu NU e o jucarie, nu tine loc de mami/tati/prieteni. Copilul are nevoie de JOC (daca e afara in aer liber - cu atat mai bine) cu alti copii de varsta lui cat si cu parintii/bunicii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Lorelaim, tu ai dreptate in ceea ce spui. Cu titlu de exemplu, sa iti descriu cum stau lucrurile la noi. Inca de mic, l-a vazut pe tati butonand la laptop (si asa banuiesc ca se intampla in marea majoritate a cazurilor) si a manifestat curiozitate. Ni s-a parut ok sa nu excludem de tot din mediul lui un accesoriu cu care, la un moment dat, va intra in contact. Si apoi, anumite interdictii pot genera efectul invers celui dorit. Asa incat, solutia pt care am optat a fost in directia accesului moderat (supervizat) - dpdv interval de timp si continut. La inceput curiozitatea a fost mare, dar apoi lucrurile au intrat pe un fagas normal. Probleme pot aparea atunci cand preocuparea pt acest gen de activitate devine preponderenta, in detrimentul jocurilor din categoria celor mentionate de tine (ceea ce la noi nu s-a intamplat).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Si mie imi este greu sa imi imaginez cum poti interzice unui copil accesul la computer in momentul in care exista asa ceva in casa, si mai este si functional si folosit. Grav mi se pare cind computerul devine babysitter, si deci copilul nu isi va mai deranja parintii cu pretentii legate de iesit afara, joaca, plimbare, activitati comune etc. Odata ce s-a creat deja dependenta, cred ca e greu de scapat de ea, dar nu imposibil; necesita determinare, rabdare, disponibilitate...




http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui lorelaim

Eu trebuie sa marturisesc sincer ca nu prea inteleg de ce un copil mic (sub 10 ani) are NEVOIE de calculator...

Fiica-mea care nu are inca 9 ani are teme pe calculator, se logheaza pe situl scolii si isi face temele. Nu toate temele sunt pe calculator dar matematica este aproape toata.

Citat:
Prunca mea implineste in vara 7 ani si doar la scoala - o data la 2 saptamani - au "ora de informatica".

A mea face calculatoare la scoala din pre-school (avea 4 ani), acum e clasa a 4-a. Stie sa faca cu calculatorul chestii pe care eu nici nu le visez. Ei au sala de calculatoare unde fiecare copil are calculatorul lui, la biblioteca au calculatoare unde pot sa-si faca temele supravegheati daca asteapta parintii sa vina sa ii ia de la scoala. Acasa fiecare are calculatorul lui, fetele au lectii si ar fi fost aiurea sa le las sa astepte randul sa-si faca temele. Se mai si joaca pe calculator, cea mare pe facebook dar nu cred ca exagereaza. Cea mica dupa ce isi face lectiile e mai mult prin curte cu cainele.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Baietii mei il vad pe tati zilnic la calculator, asa ca li se pare normal sa existe asa ceva si sa-i intereseze. Pana pe la varsta de 3-4 ani nu au avut dorinta sa puna mana pe mouse. Cam dupa 4 ani au inceput sa se joace pe site-uri educative gen Poisson rouge. Odata cu inceperea scolii 6-7 ani incep usurel si temele la care au nevoie de informatii si atunci incepe nevoia de calculator. Deja la clasa a 2-a pustiul meu stie sa gogaleasca dupa informatii pentru scoala sau sa caute traducerea vre-unui cuvant la engleza.
Jocuri pe calculator nu avem, dar mai intra pe Club Pinguin sa se intalneasca cu prietenii. Daca vor jocuri folosesc PS3-ul pe televizor sau PSP-ul. Pustiul mai mic (5 ani) s-a pasionat acum de sudoku si foloseste telefonul mobil.
Totusi calculatorul si jocurile nu sunt o pasiune pentru ei. Tragedie e sa nu-i las la desene animate. Daca i-as lasa sa aleaga ei activitatile intr-o zi, televizorul ar merge pe desene animate si ei s-ar juca in fata lui. Ca o mama responsabila - nu-i las sa aleaga si au ziua ocupata cu scoala/gradi, cursuri de engleza, karate si dansuri si mai apuca la desene doar in timpul cinei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

si joburile noastre sunt la calculator. noi nu am vrut sa il lasam pe Andi - 7,9 ani, i-am explicat ca le folosim pentru servici, sa aflam lucruri pentru scoala. l-am ferit cat am putut. daca ar fi dupa sot, nu l-ar lasa deloc, dar i-am explicat ca fructul interzis... asa ca il mai lasam cand si cand (o data pe luna, cam asa isi exprima el dorinta) pe diverse joculete. In rest incercam sa ii ocupam si sa ne ocupam timpul liber altfel.

edit greselute

mami de andi si ilinca
_

traduceri si asistenta

"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui lorelaim

Eu trebuie sa marturisesc sincer ca nu prea inteleg de ce un copil mic (sub 10 ani) are NEVOIE de calculator...


Fiindca suntem in anul 2011 Generatia lor e o generatie online, chiar daca unii dintre noi nu sunt foarte incantati de asta. Tinandu-i deoparte ii privam de niste abilitati chiar necesare lor, inclusiv din punct de vedere social, dar si profesional.

Pe langa asta, copiii invata multe lucruri la computer. Logica, coordonare, organizare, chiar si limbi straine.

Probleme apar cand stau prea mult la computer, in dauna altor activitati. Iar, la copiii mici in special, stimulii pot fi prea puternici si ii pot obosi nervos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Calculatorul ca "tool" - ca sa-ti poti face lectiile (pt a invata) - DA! Calculatorul ca jucarie - NU! Locul copilului este afara la batut mingea, sarit coarda, elasticul, la leagan, la tobogan, etc. Iarna se poate un sanius, o bataie cu zapada, un tavalit in zapada, un patinat, etc.
Aici lectiile se scriu pe caiet... deocamdata. Copila stie ca daca dorim sa gasim un raspuns la o intrebare cautam in carti de specialitate / enciclopedii / calcu.
Vad ca fetitele de varsta ei nu pomenesc de calcu la scoala... pe moment. Vom vedea mai tarziu.
Jocurile pe calcu mi se par o imbecilitate (din cat am citi eu se pare ca dau chiar dependenta...). Nu fac decat sa "ajute" omul sa devina mai putin... uman...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaP spune:

Roxx, asa spune si sotul. Imi tot da exemple cu TV-ul care pe vremea noastra era limitat si bunicii ne dadeau voie numai la desene animate. Imi baga sub nas tot soiul de studii care indica faptul in jocurile (probabil nu toate) maresc conexiunile creierului si ca mentin treaz spiritul de observatie si tot soiul de alte chestii.

Asa ca prin prisma celor de mai sus, ca sa nu fiu categorisita habotnica, am zis sa incerc. I-am luat tot soiul de puzzle si jocuri educative pentru copii, dar PC-ul asta are o configuratie imbecila si nu merg pe ele ca sunt facute pe soft vechi.

Ma gandesc acum daca nu cumva exista limite si pentru programe, nu numai pentru accesul la PC, ca macar sa nu stea 2 ore cu ochii in jocul de la Cars sau in Turtix, sa le varieze.

Mergi la inceput