Brumarei si Craciunite nov.dec.2011 (16)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Madabout, haha, mi-a placut abordarea ta demna!

La noi nu prea s-a intamplat sa faca crize in magazin, dar nici nu merg cu el cand stiu ca e obosit/ii este foame/plictisit. De altfel el adora sa mergem la cumparaturi, desi dureaza mai mult pt ca trebuie sa ma "ajute" sa pun fructele/legumele in cos.

In schimb face crize mari acasa, a avut si probleme de sanatate e adevarat, plus mersul la cresa de la un an si statul departe de noi timp de 9 -10 ore zilnic.

In general la gradinita si in public se poarta "frumos". In parc am mai avut iarasi cateva incidente, dar eu le consider normale, aici nu intoarce nimeni capul si nici nu e indignat daca copilul se tavaleste pe jos in magazin, abordarea e mai laxa, chiar vin si incearca sa impace copilul.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator and 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgia79 spune:

bella, cand te aud pe tine parca ma vad pe mine inainte de primul bebe!
Cand l-am vazut si l-am avut in brate s-a schimbat totul! S-au dus toate regulile si teoriile si ale mele si ale sotului!
Si cand plange ai sa vezi ca-ti vine si tie sa plangi si n-ai sa poti suporta durerea!
Eu una asa am fost! Prima data cand i-au facut baie acasa de exemplu urla micutul de numai putea si eu am stat ce am stat la usa pret de vreo 2 minute dupa care am navalit in camera si mi-am insfacat copilul asa ud cum era si plangeam si eu si el!
Referitor la copil cuminte: mie nu-mi iese din cap ce mi-a spus neurologul: un copil care nu manifesta interes pentru lumea din jur si sta in pat cuminte are sigur o problema.
Si o sa vedeti ca nu-i chiar asa usor cu ei, adica nu trebuie sa-i lasi in pat sa stea cuminti acolo, trebuie sa-i stimulezi cu jucarii, sa le schimbi pozitia la o ora ca amortesc ( la inceput cand nu se pot intoarce singuri - primele 2 luni).
Asa ca nu poti dormi tu linistita intr-o camera si copilul toata noaptea in alta ca oricum la maxim 2 ore trebuie intors. ( altfel i se turteste capul sau risti sa ai alte probleme mai tarziu).
Asa cum spun si doctorii: cum il cresti asa-l ai: daca tu te bucuri ca sta cuminte in patul lui si nu face nimic, o sa ai o intarziere in dezvoltare fata de alti copii. Trebuie stimulat, provocat, inclusiv cu tinutul capului, trebuie ridicat si tinut in pozitii care sa-l stimuleze sa si-l mentina singur. Cu intorsul de pe o parte pe alta la fel...
Fiul meu a fost foarte cuminte si comod asa ca am avut de lucru si cu tinutul capului si cu statul in fund si cu mersul de-a busilea!
Nu reuseam sa-l stimulam cu nimic... daca vedea ca nu ajunge la o jucarie, incerca de 2 ori si isi indrepta atentia in alta parte...
Acum e o mandrete de baiat dar a dormit cu noi in pat de la cateva zile si ne-am ocupat permanent de el!
Avem 3 patuturi... in intentia ca reuseam sa-l convingem sa doarma singur... degeaba!
Are personalitate si poate striga juma de ora ( nu plange)!
Asa ca teoria e doar teorie! Ai sa vezi cand o sa-l ai in brate pentru prima data!

+12
mami de Iustin 09/04/2009

bobitza mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu_t spune:

bella doar atat vreau sa-ti zic. un copil are mult mai multe nevoi decat sa fie mancat/schimbat /spalat ca sa supravietuiasca, fizic si psihic. ca nu prea am timp sa ma lansez in discutii, iti dau sa citesti linkul de mai jos
http://www.maternologia.ro/lang_frje-suis-une-personne-et-non-pas-un-petit-animallang_frlang_rosunt-o-persoana-inca-de-la-nastere-si-nu-un-animalutlang_ro/
eu am mai dat linkuri pt site-ul asta, e destinat mai ales mamelor la primul bebe, sau celor care au intampinat probleme la primul copil, probleme de ordin emotional, nu fiziologic, desi daca trecem alaptatul la fiziologic, are o componenta psihica mult mai pronuntata decat una fizica

ralu- de Tudorica fara frica (15.05.2008) si 13+ cu o margica mititica
i believe in miracles...povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nov.dec.2011 spune:

am vazut ca v-ati incins neuronii gravizi la discutii asa ca am venit sa schimb capitolul......
capitolul 17

Mergi la inceput