Brumarei si Craciunite nov.dec.2011 (16)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Petro, scaunele de masina expira dupa 5-6 ani. Informatii mai multe in linkul de mai jos;
http://www.thriftyandchicmom.com/2010/07/car-seat-expiration-dates-and-when-you-should-replace-them/

Copilul nu trebuie sa fie cuminte:)) trebuie sa fie spontan, sa se simta in largul lui, sa ii placa sa exploreze, sa aiba incredere in parintii lui ca ii vor fi aproape oricand chiar si atunci cand nu este "cuminte". si pana la urma care este definitia cuminteniei? Limitele difera clar de la copil la copil si de la parinte la parinte.

Al meu e foarte "rasfatat" in opinia unora. Mie imi place asa cum este, liber sa isi exprime opiniile, sa ia hotarari in ceea ce-l priveste, chiar daca are numai doi ani. Ieri a plecat la gradinita imbracat in pijamale si cu chiloti peste diaper si in papuci. Nu a vrut sa se dezbrace de pijamaua cu Thomas. Ei si? Care e problema?

Nu vreau un bibelou de copil, care sa stea acolo unde-l pui, sa ii fie teama sa deschida gura. Vreau un copil "nebunatec", care sa imi umple casa de tipete, urlete si tavaleli. Si rasete dupa ce trece furtuna.

Nu l-as putea asemana cu un catel. Nici nu incerc sa-l dresez. Eu vreau sa creasca ca in jungla, cat mai putine reguli. Vreau sa fie un leu, nu un catel.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator and 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna-mama spune:

Bella, am avut lapte 2 ani, atata a supt fi-miu

de steluta norocoasa (09.02.2009)

e simplu, doar sa vrei! BAZAR UMANITAR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Ma bucur sa vad ca nu sunt "defecta" eu si vad altfel lucrurile despre cresterea copilului. Si o spun mamicile la bb2, deci, e asa cum credeam.

La bb1 eram si eu altfel ... nu atat de stricta si drastica, da' aveam reguli ... acum s-au mai dus din ele si suntem amandoua fericite si senine.

Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.

Se tu sentissi come mi batte il cuore,
Se premo la mano, mi batte più forte ancora:
Sai tu dirmi perché batte così?
Perché il mio amore per te sta tutto qui!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madabout2003 spune:

Citat:
citat din mesajul lui miereamara
Ieri a plecat la gradinita imbracat in pijamale si cu chiloti peste diaper si in papuci. Nu a vrut sa se dezbrace de pijamaua cu Thomas. Ei si? Care e problema?

Listen to your children when they're young, and they'll listen to you when they're old.

Apropo de asta mi'am adus aminte cand ii se pusese pata lui Emily pe un costumas leggins cu rochita si 3 zile si 3 nopti l'a purtat..Ii faceam baie, o bagam in pijama, inainte de cina era deja din nou in costumatia ei preferata ..noroc ca am convins'o ca i'a ramas mica

MADA mamica de www.comboost.com/Gallery/GalleryDisplay.aspx?r=7359578&ab=1&n=0" target="_blank">Emily 07/08/07 si 7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bellasamoyed spune:

mai fetelor nu mergeti atat de departe eu vb de faptul ca trb sa doarma singur si ca trb sa nu fie un copil plangacios, rasfatat etc...eu nu gandesc pe termen atat de lung momentan. sunt perfect de acord cu personalitatea copilului... doar nu o sa fac un copil dupa fusta mamei, inhibat si frustrat doar daca o sa doarma singur inc am lui.din contra cred ca se va dezvolta mult mai armonios si bine.
oricum asta e decizia fiecarei familii si noi am decis de pe acum ca bebe sa doarma in camera lui si sa aiba un program bine stabilit. asta nu o sa insemne ca o sa fiu o zgripturoaica careia nu o sa ii pese de copil. sa nu exageram
eu doar o sa vreau sa imi usurez viata, sa am un copil sanatos, indraznet etc.(nici nu prea o sa aiba cu cine semana timid)

p.s: eu nu suport copii rasfatati aiurea...pe genu daca nu ii iei o jucarie te stie tot magazinul

Cu ajutorul lui Dumnezeu sunt +11

samburelul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bellasamoyed spune:

asta e parera mea...si stiti ca fiecare isi creste copilu cum vrea.

cred ca nu mai trb abordata tema asta ca nu e de bine.... am mai avut noi odata o discutie in contradictoriu unde eu mi-am mai sustinut cauza si am precizat ca aici este un forum unde fiecare poate discuta liber

nu vreau sa avem pareri in contradictoriu asa ca mai bine revenim la carucioare, patuturi si alte alea.
de educatia copiilor o sa ne ocupam exact cum credem noi de cuviinta nu cum ne dicteaza cei din jur

p.s: ce credeti ca faceam eu aseara la 1.30....mancam un sandwich in mijlocul patului

samburelul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madabout2003 spune:

Citat:
citat din mesajul lui bellasamoyed
p.s: eu nu suport copii rasfatati aiurea...pe genu daca nu ii iei o jucarie te stie tot magazinul

samburelul meu

..sincer nimeni nu cred ca isi doreste o criza la magazin..dar eu cred ca e inevitabil.. Oricat de bine crescut e copilul, odata si odata tot o sa te trezesti in vru'un magazin cand el e plictisit/n'a dormit bine/ii e foame etc, iar tu ai neaparat ceva de facut ...si voila o criza ... asta din experienta proprie...

Edit sa imi expun si "modus operandi" in situatia data..iai una bucata copil in brate... iesi demna din magazin (te ajuta meditatia, esti intr'o bula) si iti faci treburile urgente fara copilul enervat... De exemplu le situatia expusa din exterior iesea ca Emily e rasfatata, nu stie sa se comporte etc... Analiza mea e ca ea era obosita (nu dormise bine la gradi), si mai degraba ar fi mers in parc decat in Ikea dupa decoratii...si deci eu ar fi trebuit sa analizez mai bine inainte de a o lua cu mine..

MADA mamica de www.comboost.com/Gallery/GalleryDisplay.aspx?r=7359578&ab=1&n=0" target="_blank">Emily 07/08/07 si 7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Nu exista copii rasfatati, exista parinti care nu stiu sa gestioneze situatiile.

Ma opresc aici pt ca e un subiect delicat pentru mine si mi-e ca ma lansez in discutii interminabile.

Desigur ca ficare parinte face ce e mai bine pentru copil si de asemenea sunt sigura ca fiecare parinte va renunta la confortul propriu ca sa asigure confortul fizic si psihic al copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaela.1975 spune:

Of ce harnice suneti.....eu abia am reusit sa citesc tot..... e interesant ce spuneti mai ales pentru cele care suntem la primul copil. Recunosc ca eu inca nu am inceput sa ma gandesc la carucioare si altele ce trebuie cumparate, am zis ca e prea devreme ..... dar se pare ca nu, e mai bine sa ne interesam de acum. Cu camera lui bebe la noi e mai complicat ca stam intr-o garsoniera, e drept mare dar tot garsoniera este. Deja stiu unde o sa fie patul, masa de infasat si celelalte pt ca spatiul nu ma lasa alfel sa le pun. La anul speram sa reusim si noi sa ne mutam si atunci bebe o sa aiba camera lui. Asa ca pana atunci urmaresc ideile voastre.

Multumesc pentru raspunsurile pt DD.

Acum va las, ma pregatesc ca trebuie sa plec la ecografie.

8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bpaula spune:

Bella sper sa fie cum vrei tu .

Si eu aveam unele idei in cap, de genul fara suzeta si cred ca si altele. Dar mi-au trecut rapid. Ca o sa il lasi sa planga sa se obisnuiasca, hmmmmm nu stiu cum o sa te lase sufletul. Ei pot plange si 20 min pana se fac visinii (ma rog, eu n-am rezistat sa il las atat sa planga). Apoi al meu s-a trezit noaptea des de la inceput, insa intre 6 si 8 luni jumate a fost crunt, si mai des decat din ora in ora. Am ales sa ramana in camera lui doar pentru ca eu am somnul sensibil si daca era cu noi in pat il auzeam si cum sufla.

Si a avut si suzeta...si s-a dezvatat singur. Si are deja 2 ani si 3 luni si inca ne chinuim cu scapatul de pampers desi eu il vedeam fara mult mai repede. Etc.

Ideea e ca nu am mai tinut cu dintii la niste chestii ce eu le consideram importante inainte, ca nu au mai fost deloc asa. Cat timp e el fericit si sanatos...

Mergi la inceput