Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 57 -
Raspunsuri - Pagina 22
tannoo25 spune:
elbereth, daca mergi la fundeni la 7.30, ti se recolteaza proba (se recolteaza pana la ora 11); poti pleca la serv si revii a doua zi dim dupa rezultat sau in aceeasi zi, pana la orele 17;
in ceea ce priveste plata, in princiupiu nu se platesc, dar daca ti se face o hemoleucograma si o numaratoare a trombocitelor, vei plati 50 lei;
MeAlex spune:
Elbereth, cel mai devreme am fost la Fundeni dimineata, la 6.30. Daca iti face si homocisteina te mai costa 30 lei. Nu iti trebuie nici trimitere, nici adeverinta de salariat. Sa iti faci un dosarel cu analizele tale: ecografii (daca ai) si analizele cu MTHFR. Il vei lasa acolo dimineata si il vei lua cand iei si rezultatele (intre timp, dr. Uscatescu se uita peste ele). E bine sa pui in dosar, in fata celorlalte documente, o hartie pe care sa scrii situatia ta: varsta, daca esti fumatoare, daca ai luat anticonceptionale, daca ai antecedente familiale (varice, accident cerebral, probleme de inima). In rest, subscriu la ce a scris Tannoo.
Gena MTHFR, mutatia C677T heterozigot, Gena PAI, mutatia 4G/4G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
pentru
danezza spune:
Elbereth,
imi pare rau ca te alturi noua .. pfff .. nu stiu de ce dar in ultimul timp, tot mai multe homozigote :((
mergi la fundeni si te asteptam cu vesti.
tu cum ai descoperit mutatia? ai facut analizele din proprie initiativa?
| Citat: |
| citat din mesajul lui MeAlex Elbereth, cel mai devreme am fost la Fundeni dimineata, la 6.30. Daca iti face si homocisteina te mai costa 30 lei. Nu iti trebuie nici trimitere, nici adeverinta de salariat. Sa iti faci un dosarel cu analizele tale: ecografii (daca ai) si analizele cu MTHFR. Il vei lasa acolo dimineata si il vei lua cand iei si rezultatele (intre timp, dr. Uscatescu se uita peste ele). E bine sa pui in dosar, in fata celorlalte documente, o hartie pe care sa scrii situatia ta: varsta, daca esti fumatoare, daca ai luat anticonceptionale, daca ai antecedente familiale (varice, accident cerebral, probleme de inima). In rest, subscriu la ce a scris Tannoo. Gena MTHFR, mutatia C677T heterozigot, Gena PAI, mutatia 4G/4G homozigot 2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s pentru |
MTHFR C677 Homozigot
maria.andrea spune:
fetele eu nu stiu care este diferenta intre homozigot si heterozigot?
si cum as putea sa scriu si eu aici jos cu ce mutatii ma mandresc?
MeAlex spune:
Maria.andrea - Intri sus, unde vezi Contul meu, apoi Profil personal, apoi intri in Editeaza profil si la Optiuni Profil iti scrii textul la rubrica Semnatura auto.
Din punct de vedere stiintific e mai greu de explicat si sincer nu imi amintesc cine stie ce, important e de stiut ca homozigot este mai grav decat heterozigot. De asemenea, daca ai doua mutatii heteozigote e ca si cum ai avea un homozigota, adica se potenteaza cumva efectele negative ale mutatiilor.
pentru
maria.andrea spune:
si tot trombofilie se numeste chiar daca am 2 heterozigote...
inca se lucreaza la pagina mea asa imi scrie acolo
multam
floaredemac spune:
Ciao, fetelor!
Am reusit sa pun pozele si povestea pe photobucket. Cine vrea sa le vada, sa imi trimita PM pt parola. Eu sunt mai "timida" si nu prea imi place sa imi pun pe net pozele, etc, de aceea am ales metoda asta. Nu va suparati...
Aici e link-ulEdit: povestea este copiata dintr-un e-mail pe care l-am trimis unei prietene de aici de pe forum, daca vi se pare un pic ciudata exprimarea, sa stiti ca asta e motivul.
Maria.Andreea, homozigot = 2 gene "proaste", heterozigot = doar una.
Pe prima pagina, spre sfarsit, ai instructiunile pt semnatura.
Va pup pe toate, nici nu mai stiu care sunteti gravidute, care ati nascut
abia fur cate 5 minute pe zi la calculator...in rest tot cu tzitzi la bebe in gurita, imbraca, dezbraca, spala, afara, inauntru, uite asa trece ziua. Ceea ce va doresc si voua cat mai curand!![]()

http://salveazavieti.ro/858/doneaza.html
MeAlex spune:
Maria.andrea - nu conteaza ca scrie ca se lucreaza, intra pe Editeaza profil (asa apare si la mine si am putut intra).
pentru
danezza spune:
Maria.andreea
daca mai rascolesti un pic forumul, vei obtine toate informatiile despre mutatia ta (a noastra)
Floaredema : ce frumos .....!!! felicitari
MTHFR C677 Homozigot