Administrare medicamente bebelusi
Salut
Pe scurt:
Alex are otita medie acuta. Are 2 luni.
Astazi am primit tratamentul: Augmentin suspensie orala 1.5 ml / 12H si Panadol sirop 3 lm / 6h.
Nu reusesc sa i le dau neam.
Le scuipa, le vomita, le evita, le scoate pe nas, orice. Mentionez ca Akex e hranit la san exclusiv dec nu merge sa il pacalesc cu biberon, ceai, etc.
De fapt refuza cam orice exceptand lapte matern, de la sursa proprie.
Am incercat mai demult sa amestec medicamente pt colici in laptele meu, fara succes. De asta am si renuntat pana la urma.
Insa la tratamentul acesta nu putem renunta; am cautat pe internet, m-am speriat de urmarile otitei netratate. Cumva trebuie sa isi ia tratamentul.
Daca-i dau cand e intins, le scuipa. Daca il ridic, nu le mai poate scuipa, dar se opinteste pana le vomita.
Help :(
Cel mai frumos martisor: Alex
1 Martie 2011
Raspunsuri
miereamara spune:
Ai incercat sa i le dai cu o siringa? Bagi varful siringii intre obraz si gingie si i le dai rapid. La noi a mers asa.
Edit, la noi mergea sa il tin strans un pic de nas pana eram sigura ca il inghite, dar baiatul meu avea un an, nu as face manevra asta la un bebelus de 2 luni.
Multa sanatate! Otita la doua luni? Sa fii foarte atenta la controlul de dupa, sa fie medicul sigur ca nu i-a ramas fluid in ureche. Acel fluid ar putea fi un impediment pentru auz.
Baietelul meu a reactionat urat la Augmentin si mai cunosc si alti copilasi care au avut reactii alergice, deci fi atenta si la asta. La noi s-a manifestat prin diaree si eritem.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator and
11+
ina.click spune:
Cauza eu banuiesc ca ar fi botezul. Nu atat actul in sine cat circumstantele cam stupide: biserica rece, apa calda, lume multa, vanzoleala.
Otita a fost depistata acum aprox. 10 zile cand s-a recomandat solutie otica / otocalm (picaturi).
Cum semnele vizibile au disparut (scurgere, dureri la palpare) am crezut ca am scapat de ea. Cand am ajuns insa astazi la un consult la pediatrul din Bucuresti, am aflat ca nu e deloc asa 
Mi-e groaza de urmarile otitei. Sper sa scapam de ea cat mai repede...
Am sa incerc cu seringa intre ginie si obraz.
De inghitit il pot face sa inghita dar face toate eforturile si reuseste sa vomite dupa, sau ma rog, sa "intoarca" de pe gat inapoi substanta, si zau ca nu inteleg de ce, toate sunt dulci, au arome care mai de care, fructe, capsunele, alea alea.....
1 Martie 2011
miereamara spune:
Nu stiu cum este la voi, dar la noi Augmentinul are un gust oribil. Singurul pe care l-a vomat si copilul meu. Si el a avut vreo 10 otite in 6-8 luni, toate tratate cu antibiotic oral (diferite tipuri).
Spui ca a avut scurgeri? Asta inseamna otita perforata? sarmanul. Aici nu se recomanda sa pui nimic in ureche daca are otita perforata.
A fost racit inainte de asta? In general otitele se fac in urma acumularii in ureche si trompa lui Eustache (si a infundarii ei) de secretii care vin din nas, de aia e foarte important sa ii cureti nasul bine, mai ales daca e un copil predispus la otita.
Multa sanatate!
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator and
11+
oana_lex82 spune:
Tocmai din motivul asta Iustin al meu a facut antibiotic numai injectabil...nu e placut dar macar ajunge sigur in sange...
imi pare tare rau cand aud de bb bolnavi..offf
Multa sanatate lui Alex!!
xiri spune:
Ca sa inghita, trebuie dat cu seringa intr-o parte, cat mai in spatele obrazului. Dupa aia daca-l pui imediat la san, poate nu le mai vomita?
ina.click spune:
incercam la 12 noaptea, la urmatoarea doza. multumesc mult 
1 Martie 2011
Marina spune:
Bafta multa si sanatate lui Alex.
Poate varianta injectabila nu e cea mai proasta idee daca e musai.
oana_lex82 spune:
Oricum nu e placut sa iti vezi copilul injectat o data la 8sau 12 ore..ori cu branula..dar la noi a fost musai din pacate..
Doamne ce chin..avem 6 zile de la ultima injectie ..sper sa nu mai avem probleme asa curand..nu de alta dar e al 2 tratament injectabil in ultimile 3 luni...
...Mai avem 3 saptamani si facem vaccin..atunci sa ma tin..inca un hop...
ina.click spune:
a mers ca doarme, saracul, cate un strop. Vad ca prin somn le clefaie.
Am gustat si Augmentinul asta, in afara faptului ca sunt lesinator de dulci nu vad nimic neplacut la nici una din substante dar ma rog, de gustibus...![]()
noapte buna.
1 Martie 2011
Bee spune:
Ina, il deranjeaza mai mult constrangerea decat gustul in sine. Poate de asta le-a luat in somn. O idee ar fi sa reusesti sa-i dai medicamentele cand ii e destul de foame, dar nu-i chiar lihnit sa fie si furios. Poate asa ar fi mai receptiv. Oricum, fata de altele, Augumentinul e chiar "gustos".
Sanatate!