Strumfi de iul-aug 2007 (215)
Raspunsuri - Pagina 19
stefania_97 spune:
Wow, deja gata? Parca ieri veneati... Cum ti s-a aprut in Ro dupa atata timp (chiar cat timp trecuse de la vizita anterioara)? Parintii tai cred ca au fost super incantati!V-ati intalnit cu Carla pana la urma? Copiilor cum le-a placut?
Monica, mami de 2
: Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)
Povestea sarcinii si a nasterii Andreei
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
[/quote]
A trecut repede timpul intradevar. Parintii mei au fost incantati mai ales ca Catarina era mereu dupa ei, buni, bunicul. E inebunita dupa bunicul care o lua peste tot cu el, ii facea castele de nisip, o dadea in masinute si ii cumpara inghetata de capsuni. Andre le-a dat de lucru la ai mei ca nu statea locului nici un minut.
Romania mi s-a parut mai rau ca acum 5 ani cand am fost. Sunt plecat ade 8 ani si asta a fost a doua vizita de cand am plecat. Drumurile sunt foarte nasoale. Nu sunt locuiri de schimbat scutecele la copii, maidanezi peste tot, transportul in comun ar putea fi mult mai bun, etc. Vanzatoarele te trateaza cu un sictir si o nesimtire iesita din comun si toate astea pe banii tai. De multe ori am lasat marfa pe masa pt ca eu nu cumpar de la asemenea persoane.
Partea buna e ca am intalnit persoane foarte amabile, mancarea a fost buna, plaja nemaipomenita, mi-a adus aminte de copilaria mea.
Spuneam la inceput ca nu as mai putea trai in Romania dar incet incet am intrat in rutina si cred ca m-as fi adaptat dar m-as certa zilnic cu persoanele nesimtite si lipsite de respect.
M-am intalnit cu Carla, a fost foarte frumos dar scurta intalnirea din pacate. E o frumoasa si fetitele la fel Saby e o surioara foarte buna are grija de Larisa, se joaca cu ea. O familie frumoasa care se zbate sa aiba o viata frumoasa in Romania.
Viata in patru :)
Stefania, mami de fetita frumoasa www.flickr.com/photos/balexandre/sets/72157601644638166/" target="_blank">Catarina din 25/08/07 si baietel nazdravanwww.flickr.com/photos/balexandre/sets/72157623492246249/" target="_blank">Andre din 02/08/10
monicabo spune:
Asa este Stefania., de asta ne mai vaitam noi, fetele din Ro.. si eu cand te citesc cum este in Danemarca, wow, mi se pare ceva uluitor!
Asa e, drumurile sunt nasoala, insa rovinieta platim, taxe de pod pe drumul marii platim, accize, da samd... Si intr-adevar, multa nesimtire, mitocanie, nimanui nu ii pasa etc
Normal, exista si exceptii, oameni deosebiti.. Dar asta e, traim mai departe![]()
Locuri de schimbat scutece, sincer nu am vazut decat la Ikea toaleta "mama si copilul", unde este o toaleta, o chiuveta, niste olite, si o masa de infasat, in alta parte nu am mai vazut asa ceva. Si pt mine era o adevarata aventura sa schimb copiii, daca eram plecati prin oras, ma chinuiam in masina, pe bancheta din spate.
Ma bucur ca v-ati distrat si copiii s-au simtit bine. Super ca te-ai intalnit si cu Carla. Sunt oameni deosebiti. Din pacate, stau f dapete de ei, practic in zone opuse ale orasului, si ne-am vazut f rar, dar din fericire vorbim ori de cate ori avem ocazia, online, pe mess, ne-am mai sfatuit, discutat diverse...
Acomodare usoara la reluarea activitatii!
Inteleg ca si tu ai inceput serviciul? Andre e deja la cresa? Catarina la gradinita?
Cum e sistemul la voi, cat are voie maxim sa stea acasa mama? La intoarcerea in campul muncii, ai ce "sa faci" cu copilul? Adica se obtine relativ usor un loc la gradi/cresa? Ca la noi asta e buba... pana la 3 ani cand te primeste la gradi de stat, un loc la cresa se obtine f greu, ca-s f putine. Asta e si buba cu reducerea perioade de concediu ingrijire copil de la 2 ani la 1 an... Macar la 2 ani ai optiunea unei gradi particulare, ca primesc de pe la 1 an si jumatate in sus, dar de la 1 an, nici optiunea asta n-o ai...
Monica, mami de 2
Vivela spune:
Luna 
.
Stefania, bine ai revenit la tine acasa
. as comenta si eu cate ceva vizavi de ce e pe aici, insa sunt intr-o pasa buna si nu vreau sa-mi stric starea.![]()
Monica, sunt si crese particulare (ma rog, gradinite cu grupa de la 1 an), david a fost intr-una din ele. si cred ca or sa apara tot mai multe, ca va fi cerere. eu una mi-as deschide acum o gradi cu copii f mici, sigur ar fi cerere. din pacate n-am finante si nici lucru de mantuaiala nu vreau sa fac. dar ma gandesc din ce in ce mai serios la asta, poate trag un loz castigator, poate castig la 6/49, poate un credit ceva...
mychydutza spune:
neatza
stefania, ma bucur ca ati ajuns cu bine acasa.......eu cred ca ceol mai tare o sa-ti lipseasca maidanezii care te tineau treaza noaptea ![]()
adica eu, daca as pleca undeva, cred ca as suferi teribil dupa latraturi, rahati uscati, haite de caini....
cat despre certatul cu persoanele nesimtite, n-as sfatui pe nimeni, dupa ce zilele trecute o "cucoana", aproape s-a infipt in parul unei bunici pe motiv de "loc pe scaun in tramvai", cu nepotica de fatza: adicatelea bunicutza a trimis-o pe aia la dracu(unde cred ca ii era locul, intre noi fie vorba), iar "cucoana" cu pricina s-a ratzoit la bunicutza, mai-mai sa i se infinga in coc. nu va zic cum s-au certat.......m-am simtit ca naiba. in momente d-astea regret ca nu ma deplasez cu masina personala......caci "plebea" a ajuns la un grad de degradare morala mult sub genunchiul broastei ![]()
![]()
![]()
.
in alta ordine de idei mi-am comandat un sapun hand-made http://www.breslo.ro/Sold/scintilla.silk/Sapun-cu-unt-de-shea-si-petale-de-trandafir_483387 , super fain. si am mai gasit si un site cu posete
http://www.posete-zea punct ro
decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!!!!"
stefania_97 spune:
Vivela multumim e bine acasa ![]()
Monica aici de la 6 luni primaria locala are obligatia sa iti dea loc la cresa sau la dadaca. Tu decizi cat vrei sa stai acasa dar nu mai mult de un an. Daca vrei sa te intorci mai repede te intorci daca nu poti sa prelungesti si mai mult de un an dar cu un salariu mai mic.
Andre incepe cresa pe 1 iunie si eu munca pe 21 iunie. Am timp sa il obisnuiesc. E bine ca e familiarizat cu cresa pt ca Catarina merge la gradinita in aceeasi institutie. Deci nu va fi singur.![]()
Stefania, mami de fetita frumoasa www.flickr.com/photos/balexandre/sets/72157601644638166/" target="_blank">Catarina din 25/08/07 si baietel nazdravanwww.flickr.com/photos/balexandre/sets/72157623492246249/" target="_blank">Andre din 02/08/10
stefania_97 spune:
Micky m-ai facut sa rad. Eu cat am stat in Navodari am mers mai mereu cu transportul in comun. Si pana sa ma prind ca sunt mai multe tipuri de autobuze am mers de 2 ori cu microbuzul. Si baga ala la oameni ca nu mai puteam sa respir.
M-am ratoit la soferi de fiecare data. Cel putin nu au mai bagat claie peste gramada ca ma sufocam.
Vivela spune:
neata
?
gata, l-am trimis pe david in excursie, l-am urcat in autocar, mi-a facut cu mana...am fost oarecum surprinsa, unii se mai smiorcaiau, unii plangeau de-a binelea, ma asteptam de la al meu sa faca la fel. a fost un pic luat prin surprindere, nu l-am mai batut la cap cu excursia, i-am zis in treacat ca vor merge la munte (dar cred ca in sinea lui nu ma credea
). a fost extaziat cand a vazut autocarul "maaare cat un munte" si i-a venit inima la loc definitiv cand l-a vazut pe prietenul lui inauntru. sper sa fie ok si sa se distreze.
stefania_97 spune:
Vivela ce frumos se duce David la munte
e o excursie de o zi sau de cateva zile?
monicabo spune:
Neata!
Si noi suntem in excursie astazi!
Vivela, si vostri unde merg? Noi mergem la Predeal, la 3 brazi, dar au mai au opriri si la Castelul Peles si la Muzeu Cinegetic Posada... merge toata gradinita cu mic cu mare... Sa vedem cum o fi..
Cred ca avea emotii Andreea, dar nu a plans nu nimic...ii parea bine sa mearga.
Monica, mami de 2
Vivela spune:
Stefania, doar o zi, se intorc diseara, cica in jur de ora 19. probabil or sa fie rupti de oboseala.
educatoarea zicea ceva si de o tabara in vacanta, de cateva zile, dar nu cred ca ar vrea al meu sa mearga. si oricum ideea a ramas in pom.