Osama Bin Laden e mort!
Raspunsuri - Pagina 35
Olina87 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui beren Ce spune realismul geo-politic ca e mai bine de facut? Deplangerea disparitiei lui Hussein, bin Laden, Ghaddafi? Sau alianta cu o putere occidentala ale carei valori de "libertate, prosperitate si 'pursuit of happiness'", plus guvernare "by the people, for the people" le impartaseste si marea majoritate a populatiei RO? Avem nevoie de un sondaj ca sa stabilim asta? |
nelia spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui blue eyes
Nici eu nu cred ca e mort. Sigur e intr-o vila pe undeva la soare, joaca poker cu Ceausescu si cu Hitler in timp ce le canta Elvis si Michael. Cadoul potrivit pentru o femeie? Descopera-i feminitatea! Cadoul potrivit pentru un barbat? Apreciaza-i masculinitatea! Cadoul potrivit pentru un copil? Lasa-i copilaria! _ |

Nu bag mina in foc pentru ceilalti, dar la Michael... ma mai gindesc un pic...CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
AB_AC spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Ramona J
Excelent! |
Editorialul e intr-adevar echilibrat si interesant.
Beren in rest esti prea optimist.
Afghanistanul si Irakul sunt un iad din care eu nu vad o aparand o democratie, ci mai curand un simulacru extrem de conservator. De asemenea Arab Spring-ul nu-i lipsit de aceleasi accente extremiste.
Cu ce anume justifici cresterea impactului economic?
beren spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui AB_AC
Editorialul e intr-adevar echilibrat si interesant. Beren in rest esti prea optimist. Afghanistanul si Irakul sunt un iad din care eu nu vad o aparand o democratie, ci mai curand un simulacru extrem de conservator. De asemenea Arab Spring-ul nu-i lipsit de aceleasi accente extremiste. Cu ce anume justifici cresterea impactului economic? |
Parca am citit la subiectul asta ca "saracia duce la ignoranta si extremism"?
(N-a fost asa de clar formulat, dar se poate extrage ideea asta.)
Nu vad unde sunt eu optimist (caci nu sunt). Am enumerat fapte, rezultate. In rest, fiecare intelege ce-o vrea...
AB_AC spune:
Bun, pentru cei mai tari de cap poti totusi explica mai in detaliu subpunctele pe care-ti bazezi afirmatia legata de puterea economica?
beren spune:
Economia, globalizarea post - 9/11.
"But otherwise, America's interconnections with the rest of the world have grown by leaps and bounds in the post 9/11-era. Consider the data on international trade. In 2001, exports were about $1 trillion and imports were $1.37 trillion, with total trade coming to $2.4 trillion. By 2010, exports had grown to $1.83 trillion and imports to $2.33 trillion, with the total volume of trade rising 75 percent from 2001 to $4.2 trillion. And while many visitors have had unpleasant experiences with security at U.S. airports, the ability —and desire — of foreigners to visit has barely been impacted. International arrivals to the U.S. have risen from 39.2 million in 2001 to 59.8 million in 2010 , up 53 percent. Foreign direct investment in the U.S. rose from $75 billion in 2002 to $189 billion last year."
beren spune:
| citat din mesajul lui Olina87 adica "cu popo'u si pentru popo'u"? unde am mai auzit asta? plus "fericire si prosperitate?" vorbe si iar vorbe doctrinatice de prostit masele Alina |
Eu n-as numi constitutia Statelor Unite, scrisa cu aproape 100 de ani inainte de unirea Principatelor Romane, "doctrina de prostit masele".
Dar (din fericire!) fiecare are dreptul la opinie...
AB_AC spune:
Da, am inteles ce masori. Multumesc.
Perspectiva mea era cam asta:
http://www.reuters.com/article/2011/05/04/us-markets-global-idUSTRE71H0EB20110504
http://www.reuters.com/article/2011/05/04/markets-forex-idUSN0420937820110504
Pentru atele de aici:
http://data.bls.gov/timeseries/WPSSOP3000?data_tool=XGtable
http://www.bls.gov/news.release/ximpim.nr0.htm
Ingrid S spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui AB_AC
Editorialul e intr-adevar echilibrat si interesant. Beren in rest esti prea optimist. Afghanistanul si Irakul sunt un iad din care eu nu vad o aparand o democratie, ci mai curand un simulacru extrem de conservator. De asemenea Arab Spring-ul nu-i lipsit de aceleasi accente extremiste. Cu ce anume justifici cresterea impactului economic? |
Una din teoriile care se vehiculeaza spune ca inevitabil, dupa perioadele cu accente de ev mediu, lumea islamica se va intoarce spre civilizatie si isi va reconsidera principiile ce stau la baza unei democratii. Eu nu sunt atat de optimista. Vad ca si Turcia, desi membra NATO si candidata la Uniunea Europeana are derapaje serioase cand priveste democratia...sa nu uitam ca au daramat monumentul ridicat in memoria genocidului armean.
Si vorbim de Turcia.
Afghanistan, Arabia Saudita, Iran, Yemen etc, tari in care sharia conduce isi traiesc era intunericului si for a long time vor si ramane acolo. Daca americanii isi vor retrage bazele din Afghanistan, va fi no man's land.
Ingrid S si Diana
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
denizel spune:
| citat din mesajul lui accept92 Nu ne diferentiaza nimic in esenta. Gandeste, gandeste, gandeste!!! - Winnie The Pooh |
Aaaa, poate diferenta de multe sute de ani dintre actiuni identice?
P.S. hai ca am terminat de citit.
Accept, se pare ca "gandeste, gandeste, gandeste" nu e intotdeauna suficient.
Mi-a ramas in minte o chestie (care m-a mirat) pe care ai spus-o si anume ca poti numara pe degetele de la o mana cartile citite. Se vede :).