Strugurasi de Sept-Oct 2011 (47)
Raspunsuri - Pagina 11
andr@ spune:
helenutza surioara mea draga e bine, ii trec alea de pe fata; eu am incercat sa ma abtin cat am putut din pupacit, dar nu prea mult ca asa mi-e draga si ne vedem asa rar deocamdata suntem bine, fereasca dd, sper sa nu ma trezesc cu vreo surpriza; tu ce faci, cum te simti?
SFINTE NECTARIE AJUTA-NE PE NOI TOATE
21+
ionelamaria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui athosik Nu stiu ce sa zic ... NATURAL sau CEZARIANA????Poate ne ajuta fetele care au trecut printr-o nastere!!!! 22+ cu robert-mihai Dumnezeu sa ne ajute sa ajungem cu bine la final!!! |
Ziua buna
E atat de controversat subiectul incat nici nu indraznesc sa intru in el... dar hai sa ma bag
Prima oara am nascut natural . Lucrurile au fost cam asa: la 23.30 s-au rupt membranele ( acasa) fara dureri. Ma temeam groaznic dar voiam natural .In mintea mea asa vedeam lucrurile: travaliul ,dureros sau nu, are un scop. Stiu pentru ce ma doare, stiu ca e o chestie de ore si ca odata cu gagalicea se uita tot. Dr mea avea trusa de epi la ea sa pot cere daca e cazul
La 2.30 eram la spital ( nu ma grabeam) La 6 am simtit prima contractie... usurel... aproape nedureroasa. La 13 am intrat in sala de nastere cu contractii regulate la 3-5 minute dureroase dar nu cat sa ma plang. Dilatatia era mica (2) asa ca m-au bagat pe occitocina. Imediat ( dar IMEDIAT! adica de la primele picaturi din perfuzie) a inceput o contractie foarte dureroasa care a tinut 15 minute . Dupa ea aveam dilatatie 7-8. Nu am mai facut epidurala ca era prea tarziu. Contractiile au continuat, dureroase dar nu inumane. Eram concentrata pe bebe, pe respiratie, ma glumeram cu moasa. La 16.40 imi tineam comoara in brate ( oarecum spus) . Deja durerile incetasera... erau ca niste ecouri doar. A doua zi uitasem ca am nascut. La 1 sapt uitasem ca am fost internata. Mi-am luat comoara in brate, ne-am plimbat... Am avut epiziotomie... MARE... a doua zi puteam sta pe fund dar durea... la 2 sapt nimic nu-mi mai amintea de taietura. Si eu am avut un hematom tare urat si m-au deschis la 4 ore dupa nastere iar sa curate epiziotomia... asa ca fara problema asta ( ca venele mele sunt defecte ... d-asta am facut hematom... e foarte rar) deci fara problema asta probabil ca se vindeca chiar mai repede.
Pe parcursul nasterii am trecut prin episod de oboseala crunta si de durere purternica dar nicio clipa nu am considerat ca e mai mult decat pot duce. Chiar spun asa pe scurt: nasterea naturala doare la nivelul maxim sau aproape maxim al suportabilitatii. daca as avea de ales intre o durere de masea, durere din aia crunta si o nastere as naste de 2 ori nu 1 data. E altfel de durere... mai putin sacaietoare mai putin enervanta... e puternica ... necontrolabila... dar daca te astepti sa fie foarte greu faci fata. Tine si de asteptari
A doua nastere as vrea sa fie NATURALA ! fara anestezie, fara occitocina, fara epiziotomie... as vrea sa fie o nastere perfect naturala... Stiu in ce ma bag, stiu ca va fi greu, stiu ca vor fi momente in care mintea mea va spune gata, nu mai pot... dar stiu ca sufletul si iubirea pentru micut ma vor ajuta sa nu spun asta cu voce tare si sa reusesc si a doua oara natural
Asta e parerea mea, experienta mea, Suntem diferite ... percepem si durerea diferit....
In occident nu poti alege... nu tine de tine.... or fi stand mai prost la capitolul libertati decat noi? or fi stiind ce fac? o fi drept? o fi nedrept? cine stie???
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 14+
unboticutz spune:
ionela, am uitat sa-ti multumesc pentru raspunsul cu alaptatul.
ah, am uitat de oxitocina/occitocina (nu-mi e clar cum ii zice). si eu am avut, se da cand nu exista dilatatie corespunzatoare dar dupa ea, potopul! eu am avut apa rupta la 2noaptea, si la 8 jumate dimi abia aveam dilatatie doi si contractii din an in paste. dupa oxitocina de la 9.30 am ajuns la dilatatie 10 la ora 11, ff rapid insa contractiile, pana in momentul expulziei erau extrem de neregulate.
mami de strengarel dulce Rares Mihai si surpriza 18+
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma...
Helenutza23 spune:
unboticutz ai un PM.
..povesteau fetele care nascusera in zilele in care am nascut eu si care primisera diverse substante pt grabirea dilatatiei ca au avut contractii nasoale si neregulate. eu, neprimind nimik, pot zice ca am avut niste contractii f regulate, cel putin alea de al final, erau la secunda. macar atat!
andra@ ma bucur ca tu si sorela sunteti bine. eu ma simt bine, desi de cateva zile parca iar ma incearca niste greturi... sper sa fie trecatoare.
ionelamaria ai spus bine ce ai spus despre nasterea naturala. si la mine la fel a fost, greu, 14 ore de travaliu, cu dilatatie inceata, dar m-am refacut super, super!
19+
athosik spune:
Fetele ...
Greu subiect am deschis ... o sa vedem la momentul respectiv cum vom reactiona fiecare dintre noi ...
Va si vorbim maine k acum fug spre casa!!!!
Sa aveti grija de voi si sa veniti cu vesti bune!!!!
22+ cu robert-mihai
Dumnezeu sa ne ajute sa ajungem cu bine la final!!!
oanaiasi spune:
Am fugit acasa fetele! va pupizez!
Oana 19+
Doamne Doamne , ajuta-ne sa avem o sanatoasa si la termen!
flopishtica spune:
Vaaaaai, nu imi vine sa cred cum parasiti toate corabia
Vreau si eu acasaaaaaaaaa.
17+ cu minune de
mikka11 spune:
Buna fetelor!
Eu abia am ajuns acasa de la scoala, am avut o zi cumplita (stiu ca se spune ca in invatamant e mai lejer cu munca dar eu vin terminata de oboseala si fara voce de fiecare data, noroc cu vacantele). Dupa 6 ore in care am vorbit non-stop si am inghitit un kil de praf de creta, am urcat si coborat 2 etaje la fiecare 50 de min si am stat aproape numai in picioare, sunt franta.
Flicitari flopi pentru bebe baietel dragalas!!
Am vazut ca vorbeati de preturi la nastere, la noi la maternitate costa cam 1500 ron cezariana (cea naturala mult mai putin , vreo 6-7). Rezervele nu se platesc dar nu au acces la ele decat fetele care nasc prn cezariana si merg constant la medic la cabinetul particular. Mie mi se pare foarte departe momentul nasterii, momentan ma rog cu disperare in fiecare zi ca bebita mea sa fie sanatoasa, abia astept sa fac morfologia aceea fetala si sper din tot sufletul sa fie totul in regula. La cat de paranoica sunt, daca mai aflu si ca este ceva in neregula, cred ca o iau razna.
19+ cu
loredanar spune:
flopi felicitari pt cuculet !!!!!
si fetelor care au povestit despre nasterea naturala multi si multe pentru curaj si pentru optimismul cu care povestiti experienta nasterii!! imi dati curaj !!! si eu imi doresc f f f f mult sa am posibilitatea de a naste natural . e drept ca eu cunosc situatia doar la nivel teoretic, insa sunt increzatoare ca este cea mai buna solutie pt copil si pt mine. imi este teama de durere, dar nu intr-atat incat sa refuz nasterea naturala daca va fi posibila. :)
Lori 23+ fericita cu Mara
flopishtica spune:
Va multumesc tuturor pentru felicitari. Va pe toate si va trimit virtual
17+ cu minune de