Cazatura

Cazatura | Autor: Didididi

Link direct la acest mesaj

Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Copilul a cazut cu bona ieri pe nisip si s-a julit la fata destul de rau. Ma ingrijoreaza ca s-a umflat la ochiul lovit. Alte simptome nu pare sa aiba.
Precizez ca bona spune ca a alergat si s-a impiedicat, dar copilul spune ca a cazut dintr-un tobogan rupt la baza -deci cca de la 30 cm de la sol.

Didi si bb Mihail (22.08.2008)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

cred ca cu fata nu ar fi o problema daca are doar julituri,adica il dai cu bepanthen de ex si ii trece,insa la ochi cred ca ar trebui sa-l vada un oftalmolog daca e lovit tare...si al meu s-a lovit la un ochisor doar putin si il curatam cu ser fizilogic apoi ii storceam putin lapte de la mine..dar repet nu era nimic grav si l-a ajutat titi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

asta cu lapte de mama se poate pune si in nas cand e infundat si nu poate respira, o picatura in fiecare nara, in loc de serurile de la farmacie.Este confirmat si de moasa care m-a ajutat dupa nastere in prima luna.Dar se poate aplica doar daca fireste copilul este alaptat.

In legatura cu cazatura...fara sa fiu rautacioasa, cata incredere ai in bona?
Din cate spune , isi ia apararea pentru ca nu a fost atenta la copil.Dar sa nu vorbesc cu pacat, poate e o bona ce isi da interesul, pentru ca un copil e stiut poate cadea si cu tinede mana.Dar sa-l lasi sa se dea pe un topogan stricat, stiind riscurile la care il expui, e cam mult.Si probabil ea statea comod la o barfulita pe banca cu alte bone.Dar asta e doar o presupunere, nu neaparat asa a fost.
La ochi stiu ca se pune, o compresa rece sau gheata de la frigider pusa intr-o batista si aplicat asa ca o compresa, nu apasat si nu mult timp.Incearca chiar daca a trecut ceva timp de la lovitura, ca deregula pui asta imediat .Sa ne spui cum ii mai este puiului mic si totusi mai bine sa se supere bona decat sa plangitu, in locul tau i-as spune sa fie mai atenta cu copilul, ca daca pentru ea e vorba doar de o slujba ca oricare alta si daca nu e la tine e la alta, e vorba de copilul tau ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anne45 spune:

Eu cred ca ar trebui sa faceti o vizita la oftalmolog. Nu trebuie sa pui prea mare baza in altii -fie ei si de incredere-nu se stie niciodata. Eu am folosit pentru rani la fata si nu numai apa oxigenata -recomandata de pediatra.
Tu sti ce este mai bine!

mami fericita de Giuliano (07.07.2010)

http://picasaweb.google.com/102421590206055963392

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didididi spune:

Multumesc de raspunsuri. Ochisorul nu este afectat, dar cum s-a lovit la pomete s-a umflat langa ochi si stiu ca nu este bine. Acum s-a mai retras umflatura. L-am tot sters cu apa oxigenata si zgarieturile s-au inchis frumos.

Roxy, in bona am incredere ca in orice persoana straina. Sotul poate sa vina pe neasteptate acasa si nu a surprins niciodata nimic, in parc mi se spune ca este atenta si umbla dupa el, etc. Nu imi place ca nu a avut curaj sa spuna ce s-a intamplat, probabil nebanuind ca se va umfla asa. O iau maine la discutii din nou.
Si apropo de curaj, soacra mea cand s-a lovit copilul la buza in patut pe la 10 luni, nu a avut curaj sa ii spuna sotului ci numai mie, basca ca s-a pierdut si noroc cu bona ca era si ea acasa.

Didi si bb Mihail (22.08.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Daca s-a lovit in apropierea ochiului, chiar la pomete e foarte probabil sa se umfle langa ochi, fiindca-i o zona foarte vascularizata. Daca a inceput deja sa arate mai bine, ar trebui sa nu te ingrijorezi. SI inca ceva, e posibil ca pe masura ce umflatura se retrage sa se si invineteasca.
Pe fii-mea a muscat-o o viespe, undeva cam la 3 cm de ochi, spre tampla. In prima zi, nimic semnificativ a 2 zi avea ochiul umflat de nu-l putea deschide. Si eu m-am speriat abia cand a 3-a zi se umflase inca. Insa n-a fost probleme.

Mergi la inceput