Scaun cu rotile, Lufthansa, Muenchen - sfaturi??
Mama urmeaza sa zboare cu Lufthansa, am cumparat biletul si am specificat ca are nevoie de asistenta cu scaun cu rotile (se poate deplasa, mai mult l-am solicitat pentru ca nu se descurca intr-un timp scurt pe aeropoarte plus nu cunoaste germana/engleza).
Sunt totusi ingrijorata, in special pt. aeroportul din Muenchen unde va schimba avioanele.
Ma puteti sfatui, daca ati trecut cu parintii printr-o situatie asemanatoare? De altfel, orice sfat este binevenit.
Va avea cu ea scrise/traduse cateva intrebari de baza, ii voi spune se uite dupa biroul de informatii, nu prea stiu ce altceva (poate, in avion fiind sa le reaminteasca de scaun?!)...
M-ar ajuta si daca mi-ati descrie cat trebuie sa mearga pe jos (cred ca va urca scarile de la avion singura sau...?), cum este cu dusul la toaleta pe aeroport, orice credeti ca ar fi de folos cuiva in varsta care nu cunoaste limba.
P.S. Am dat pe Internet peste niste comentarii nu tocmai magulitoare la adresa aeroportului din Frankfurt... ati fost multumiti de serviciile din Muenchen?
La tzara americana (poze)
"...went for a ride in a flying shoe..." (tot poze)
Raspunsuri
andacos spune:
ML,daca ai solicitat scaun cu rotile,este luata in primire de Crucea Rosie(ma rog asa a fost la fratele meu,care nu s eputea deplasa)deci nu ai de ce sa-tzi faci probleme!
Ea urca prima in avion,coboara ultima,este luata de cei d ela crucea Rosie de la imbarcare si la decolare este predata celor care o asteapta!In general urmeaza un alt traseu decit pasagerii obisnuitzi spre imbarcare,fara trepte,special amenajat pentru persoanele care se deplaseaza in scaun!
Deci nu-tzi fa probleme,cei d ela cCrucea Rosie din Ro o vor preda la cei din Germania care o vor imbarca in avionul cu destinatzia USA!
editez sa spun ca experientza mea nu are legatura cu Frankfurt sau München ,insa inclin sa cred ca procedura e standard!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
louisea spune:
Eu zic ca ai facut bine ca ai solicitat scaun. Atunci o sa fie sigur cineva care o sa o duca cu el.
Sa-ti zic cum am patit cu maica-mea (maica-mea e tanara deci nici un scaun etc.).. I se anulase zborul din Bucuresti si au pus-o pe un alt avion a doua zi. Dar acum trebuia sa schimbe avionul si in Frankfurt (aeroport imens). Si cand am vorbit cu ei cand anulasera, le-am spus ca avem acum o problema ca mama nu voreste engleza sau alta limba si ca avem nevoie atunci sa fie cineva in aeroport s-o duca la celalalt avion. Ha ha.. Oricum ne zisesera ca dca sunt ocupati nu pot. No. se da maica-mea jos din vion. Nimeni. Noroc ca avusesem eu inspiratia sa-i scriu pe o hartie in engleza: "nu vorbesc engleza. Va rog sa ma ajutati sa ajung la cursa ... nr... spre... plecare la ora ...". Si a vazut-o 2 stwardese si s-a duc la ele. Tare draguta una din ele, a dus-o direct la poarta de imbarcare
Maica-mea mai trebuia sa schimbe si in Copenhaga (aici eram deja pregatiti) ca sotul luase niste poze din aeroport si am gasit si o harta pe net si i-am facut o descriere a drumului. Plus i-am tradus semnele si i-am zis dupa ce sa se uite (sageti, terminalul A etc.)
Plus ca avea telefonul la ea si i-am zis ca in caz de ceva - sa ma sune si sa se duca la cineva care vede ca lucreaza in aeroport (informatii etc.) si sa-i dea telefonul si explic eu persoanei ce si cum
Daca mama ta e vorbareata (ca si maica-mea :) poate vorbeste cu cineva din jurrul ei in avion de la Bucuresti..
Sper sa te ajute experienta noastra.
ML spune:
Multumesc de raspunsuri !
Dana, nu cred sa fie preluata de Crucea Rosie, ci tot cei de la Lufthansa imi inchipui ca se vor ocupa.
Imi pare bine ca ai amintit ca va iesi ultima din avion (intamplator azi am vorbit cu o cunostinta care mi-a confirmat si ea; asa ca va astepta langa iesirea din avion si le va cere sa o ajute. Multumesc.)
Louisea, am sa-i spun si eu atunci sa intrebe pe oricine intalneste in "uniforma" (in cazul in care intervine ceva neprevazut...) si sa nu alerge diperata dupa ghiseul de informatii.
Apropo de telefon... ma intreba daca sa-si ia tel. celular pe drum. Initial i-am spus ca nu, dar acum, citind ce scrii, m-am razgandit.
Are cineva idee daca se poate suna la celular din Europa/Muenchen aici, in SUA? Uite, chiar nu stiu...
andacos spune:
ML,fratele meu se deplasa in cirje,deci i-au pus la dispozitzie scaun cu rotile(nu am solicitat noi asa ceva,insa datorita situatziei s-a trecut la procedura asta)iar cei care au venit si l-au luat erau de la Crucea Rosie!
Bineintzeles ca nu stiu cum va fi in cazul mamei tale insa eu nu cred ca o vor da jos din avion si o vor lasa acolo!
O vor duce la terminalul care face legaturea cu America,ea nu are de ce sa se ridice din scaunul cu rotile,deci cu tot cu scaun va fi preluata si urcata in urmatorul avion!
In cazul fratelui meu,i-a fost indicata spre asteptare(vorbesc dupa ce s-a facut check in)zona crucii rosii!(marog erau insemnele crucii rosii si scaune rezervate special)Cea care a facut check in-ul a luat legatura telkefonic cu cei de la crucea rosie care au venit si l-au luat cu scaunul cu rotile!
Eu nu cred ca la tine (care ai solicitat scaun cu rotile)se va proceda altfel,cred ca tot pe principiul asta se va derula totul!
Nu am intzeles prea bine intrebarea dar daca are suficient credit si telefonul deschisnu vad de ce sa nu poata suna in orice parte a lumii!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
ML spune:
Dana, multumesc!
Acum inteleg cum a fost cu fratele tau. Mama are poliartrita (inclusiv genunchi, glezne), mai cu greutate, dar se deplaseaza, coboara, urca... Prima data cand ne-a vizitat aici, in urma cu 8 ani, la fel am cerut scaun cu rotile, a avut niste incurcaturi, la plecare, in Frankfurt, pana la urma s-a descurcat, dar escala a fost de vreo 6 ore, a avut timp, nu ca acum.
Din mesajul tau si ce mi-a povestit doamna respectiva ieri deduc ca trebuia sa astepte in avion si sa le aminteasca. Le-a amintit ea, dar cred ca a coborat la gramada cu lumea, poate chiar printre primii, s-a dus cu turma . Am sa-i atrag atentia.
Multumesc si pt. celular (eu nu-l folosesc decat aici, rar, daca avem cumva probleme cu masina prin pustietati), nu sun in Ro sau Europa.
ML spune:
Am gasit un filmulet pe YT, nu neaparat pt. cei imobilizati sau batrani, mi s-a parut util, pentru calatorie, inainte, in timpul si dupa. Il trec aici, poate mai ajuta cuiva (unele le stiam, altele nu):
http://www.youtube.com/watch?v=4qpOZUH8b2E&NR=1&feature=fvwp