1 an de la nastere....mamicile slabesc (4)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns magdaz_ina spune:

Ralu, ma bucur ca luam startul impreuna ! Eu as vrea sa citesc "detalii nesemnificative si care pot fi tare plictisitoare si greu de urmarit" de unde sper sa aflu si eu idei bune pentru a scapa de kg nedorite.
Care sunt datele tale la start (inaltime, greutate) si ce "plan de bataie" ai ?
Copilasii nostri au aceeiasi varsta, nu te-am vazut nici pe la fulgusori, nici pe la prietene... sau mi-au scapat mie postarile tale?


rares - clipe in spirala norocului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Littlelight spune:

Buna dimineata!

Bun venit Magda si Ralu . Ce ma bucur ca ne inmultim. Sigur aici o sa gasiti sprijin in atingerea target-ului in lupta cu kg in plus. Va asteptam maine la raportul de inceput.



Atunci cand oamenii sunt liberi sa faca ce vor, de obicei se imita unii pe altii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

De azi am inceput si eu, mi-am calculat caloriile pentru ziua de azi si deja am consumat jumatate din ratia zilnica. Sper sa reusesc sa fac si putin sport...desi sunt obosita moarta.

mamica de printesa Maria 15.11.2006 si bebe Mircea -25.09.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

am revenit ca nu se mai poate..sper sa ma si tin ... oricum...ultima data cand am postat aici aveam 78..azi am 77

...nu zic unde vreau sa ajung...vreau doar sa ma tin de voi..si asa, impreuna sa pot ajunge si eu la cat mai putine kg

..si pt ca toate curele..incep de luni...incep si eu azi (desi de saptamana viitoare pt 10 zile sunt in concediu si sper sa nu ma indop pe acolo cu inghetata si alte alea )

azi a fost ok, cereale cu lapte, 1 iaurt si un minisandwich cu rosii..sa vad eu acum cine termina inghetata cu fistic din frigider ca as vrea sa nu fiu eu aia..

Mamica de pui scump pe pamant si ingeras in ceruri
.....................................................................................................................
"Dacă lacrimile ar putea înălta o scară si amintirile o cărare, as urca în Rai si te-as aduce din nou acasă."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralutzy_che spune:

sal

Pentru datele de inceput am o poveste mai lunga...

Am 1.56 si sincer niciodata nu am fost prea slabuta, adica in vremurile vechi si bune(acum 9-10ani)aveam 45-50 kg si nu credeam ca sunt prea slaba. Din ultimul an de facultate(2005-2006) am inceput incet incet sa iau in prooportii si am tot luat pana am ajuns pe la 60kg in 2008. Tot in 2008 ne-am propus sa facem bebe si am hotarat sa fac niste schimbari radicale in stilul nesanatos de viata: am lasat dulciurile, am papat multe fructe, am incercat sa mananc cat mai multe legume crude sau facute la cuptor... etc.Nu am ramas insarcinata si am hotarat sa mai amanam totul cu un an sau 2, dar in sinea mea eram atre dezamagita ca nu am reusit desi eram amandoi ok din pdv medical. Si eu ca sa mai uit de suparari m-am apucat iar de . In aprilie am descoperit ca eram si cand m-am cantarit aveam 64 kg, . Sfatul medicului a fost sa nu iau mai mult de 12 kg in sarcina pt a evita problemele. M-am descurcat pana in luna 7 cand aveam 9 kg in plus. Dar apoi am inceput sa cresc, retentie apa si bb crestea si inante sa nasc aveam 82 kg. Cand am ajuns acasa cu bb aveam exact -10 kg, adica 72 kg . am hotarat sa ascund cantarul deoarece daca il mai vedeam ma enervam enorm. si asa am continuat fara sa mai iau in seama greutatea mea deoarece ma enervam, asa ca am hotarat sa nu mai fac nimic ca oricum nu pot sa slabesc (oricat am incercat anii care au trecut nu eram hotarata sa merg pana la capat nu reuseam sa tin o cura intreaga...)

asa ca am renuntat la ideea de a slabi, desi in sinea mea imi doream sa pot purta iar hainele care imi placeau atat de mult (aveam 2 saci cu haine dinainte de a fi graviduta care i-am dus la parintii mei la Baia Mare)...de multe ori stateam si ma gandeam ca am ajuns sa port doar pantaloni de trening zilnic sau blugii de gravida, bluzitele imi placeu si astea marimea xxl, erau tot de burtici

in martie 2011 am ajuns la 74kg . Trist... si normal nu m-am mai cantarit ...pana sambata cand mi-am cumparat o pereche de blugi, ma saturasem de trening. la magazin nu i-am probat, n-aveam chef...ajunsa acasa i-am luat pe mine sa vad cium vin si am ramas afis...imi erau largi...am fugit la cantar si surpriza aveam 63 kg.
topaiam de fericire...mama radea si m-a intrebat tu nu ai vazut cat ai slabit? am dat iama la sacii cu haine dinainte de bb si am fost tare fericita cand am vazut ca majoritatea imi erau bune. sambata toata ziua am probat hainute... nu am facut mancare...curatenie ...nimik s-a ocupat mama de astea iar bb spunea daca ii place sau nu ceea ce imbracam.

duminica am trecut peste fericirea asta si am inceput sa ma gandesc cum si de ce am slabit...pai din martie sotul meu si-a schimbat locul de munca si de atunci a inceput pentru mine o perioada tare grea si stresanta: programul aiurea al lui tata(6 saptamani prin Europa, 10 zile acasa cu noi si tot asa); dorul de el, atat eu cat si puiul mic; 1000 de ganduri legate de el daca e bine daca s-a intamplat ceva, nenumare nopti nedormite...dak adormeam pe la 2-3 dimneata eram fericita ca pot dormi...;ziua mai uitam sa mananc imi aminteam pe la amiaza k nu am inghitit nimic in afara de apa...mancam totusi multe fructe (fructiera plina ma ademenea mereu cand treceam pe langa ea), dulciuri nu am mai mancat deloc (as fi mancat dar nu tin in casa si nu mai cumpar decat ce ii dau lui bb, desi ciocolata am intotdeauna nu pot manca ca am o cariuta la masea si ma doare si de dentist nu am chef)...seara mancam de obicei orez cu lapte ca si puiu mic, am baut multa apa si de vreo 10 zile am inceput o cura pt sanatate cu oua de prepelita pt bb si am hotarat sa fac si eu ca nu strica niste elemente nutritive de calitate...

asa ca de la zapaceala care o am in cap din cauza stresului (desi inainte daca eram strasata mancam dulciuri) am ajuns sa slabesc.

acum sunt hotarta: vreau sa ajung la 55kg, dar stiu ca nu am procedat bine... o sa fiu mai atenta si o sa am mai mare grija de mine.inca nu am hotarat exact daca o sa tin vreo dieta, desi nu cred ca o sa fac asa ceva. in linii mari asta imi propun sa respect:
1. cat mai multa apa, cel putin 2 l pe zi
2. daca pot sa pastrez aceeasi relatie cu dulciurile, adica deloc
3. daca vreau ceva dulce sa pap orice fruct, chiar si cele contraindicate in cure de slabire
4. sa respect regululile cunoscute legate de asocierea alimentelor la aceeasi masa (fara carbohidrati+proteine, fara glucide la sfarsitul mesei...)
5. fara rontaieli, exceptie fac pufuletii simplii care ii dau lui bb
6. 3 mese pe zi fara exceptii, nu pun la socoteala fructele consumate ca gustare
7. sa incerc sa dorm, oricum astazi vine tata si sunt sigura ca nu mai am probleme legate de somn cat e el acasa
8. sa nu mananc mai mult decat trebuie la o masa, adica pana nu mai pot, chiar daca asta inseamna sa las in farfurie si sa fiu certata de bucatareasa (uneori mama, alteori mama-soacra)
9. fara prajeli, chiar daca atrag comentariile de rigoare
si acum nu imi mai amintesc, revin cu completari cand mai imi vin in minte.
10. sa merg cu puiu cat mai mult in parc daca nu pot de 2 ori pe zi, macar odata (vrea pe topogan si ma munceste mai mult decat am merge sla sala, ajung acasa uda)

in concluzie datele de incepu: 1.56m - 63kg; targhet:55, fara limita de timp :))

bye si spor la slabit

PS:am spus de la inceput ca sunt






Iaiu, mami de Alex (25.11.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

Ralu, sa stii ca si eu cam aceleasi principii de slabit am...acum sper sa si tina ..ca tare greu e cateodata, cu bebe mic, servici, casa, sot, culcat, sculat, calcat ..de multe ori asta repr o problema la mine, pt ca toata ziua stau si fac n-spe mii de lucruri, alerg de nebuna si nu mananc aproape nimic..sau in fuga...UN CORN ...si seara dupa ce adorm minunea mica...ma pun si eu la masa

Mamica de pui scump pe pamant si ingeras in ceruri
.....................................................................................................................
"Dacă lacrimile ar putea înălta o scară si amintirile o cărare, as urca în Rai si te-as aduce din nou acasă."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylin27 spune:

Buna la toate fetele!!
Sunt super fericita ca avem fete noi printre noi...bun venit Magda si Ralu!!Inarmate cu foarte multa rabdare si perseverenta o sa reusim o sa vedeti...doar suntem niste ambitioase,nu?
Ralu,imi place planul tau de bataie cu kg...principii de viata sanatoase...BRAVO...si multa bafta.P.S:imi place
Maine o sa fim o multime la raport...


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralutzy_che spune:


multumesc fetelor.
Magda, am mai intrat pe aacolo dar nu prea am scris k daca incep nu mai stiu sa ma opresc si ma intind prea mult.

Nu as vrea sa lipsesc de la raport, dar cat timp e tata acasa nu cred ca o sa pot intra k o sa am multa treaba si avem multe de povestit (tre sa recuperam 6 saptamani, cat a fost plecat). astazi ma apuc de bagaje, maine plecam acasa la Sibiu. (acum suntem la bunici la Baia Mare)

Abia astept sa vad fata lui cand o sa vada ca am slabit, desi nu recunoaste si spune ca pentru el nu are importanta ca sunt grasa sau slaba atata timp cat sunt sanatoasa, eu stiu ca ii placea mai mult cum aratam inainte.

Asa ca astazi sunt happy si ranjita ca vine puiu mare acasa.
Cand mai intruu va doresc sa descopar cat mai multe kg minus la fiecare.
cat despre mine nu imi fac iluzii deocamdata. stiu ca tata vine cu dulciuri desi i-am spus sa nu mai aduca, si ma corupe si pe mine, dar sunt hotarata sa ii arat ca o particica din mine s-a schimbat si sunt mai ambitioasa decat inainte asa ca o sa spun "nu vreau cioco, acum mananc un mar" lucru care nu l-am spus niciodata in viata mea.




Iaiu, mami de Alex (25.11.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdaz_ina spune:

Camy, ma bucur mult ca ai revenit !

Ralu, imi place startul tau, e foarte promitator !


rares - clipe in spirala norocului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nafi spune:

Buna fetelor!

Intamplator am vazut subiectul acesta si cum am un pic de timp liber, cel mic dormind, m-am gandit sa va spun din experienta dietelor tinute in trecut cam ce a functionat la mine.

Spun in trecut ptr ca kg-mele acumulate in sarcina le-am dat jos fara vreun regim special. m-a ajutat veveritul meu cel zapacit care are energie cat o centrala atomica si are grija sa ma munceasca toata ziulica. Am avut 16 kg luate in sarcina si din spital am iesit cu vreo 9 extra.

Dupa 6 luni mai avem vreo 6 iar dupa ce Ricky a inceput sa se miste si sa devina din ce in ce mai activ am scapat si de cele 6 ramase astfel incat in ianuarie, la 10 luni dupa ce am nascut, aveam 56 kg ca atunci cand am ramas gravida si eram intr-o forma fantastica

In februarie am inceput sa iau antconceptionale si in decurs de 2 luni m-am trezit cu vreo 2 kg in plus si o celulita in floare. multumita pastilelor!

M-am pus pe masaj cu creme si mers la sala si acum sunt la 57 kg si celulita vizibila numai daca ma chinui eu sa o vad... ( ah..ptr ca situatia sa fie mai clara, am 1.74 cm si la 56 kg eram deja destul de somaleza ca zic asa , deci cu 57 ma simt numai bine. )

Ca sa revin la ce doream sa va zic despre diete. In trecut cand , si eu mare mancatoare de dulciuri, a trebuit sa lupt cu niste kg in plus (ajunsesem la 64) si am incercat sa tin dieta cu maxim 1200 calorii pe zi dar daca ai o viata activa cam lesini de foame cu dieta asta.

Plus ca eu o mare pofticioasa nu reuseam sa rezist fara sa mai calc stramb asa ca am descoperit dieta ideala ptr mine. a trebuit sa fac un pic de studiu pe net ca sa aflu ce trebuia si asa am pornit la slabit si a functionat fara infometare si frustrari.

Dieta : orice ai manca , sa nu depasesti 30 grame grasimi pe zi.

Adica..un ou are cam 5-6 grame de grasimi, un sandwhich mcdonald are vreo 27, o prajitura vreo 20, o pizza vreo 34 , etc

Trebuie doar sa stiti bine ce continut in grasimi are ceea ce bagati in gura.

Daca imi era pofta de o prajitura mancam prajiura dar restul zilei rabdam si mancam fructe sau altceva f sarac in grasimi.

Cam atat, trebuie sa fug caci s-a terzit musiu si sunt chemata la apel!

Bafta la dieta!



Mergi la inceput